Kayınvalidem kanser çıktı

Açıkçası ben sizi anlıyorum o kadar kötülük yapmışsa (okumadım eski linkleri açmadım) bende istemezdim görmek. Ne yani hasta olunca birden melek mi oluyorlar. Sonuçta evliya değilsin neden affedesin. Ama eşin için evine gidebilirsin geçmiş olsuna. Ama samimiyeti abartmadan, belki senden helallik ister.

Yorumunu okumayı bitirmeden beğendim Rosa. Evet ölüm bana da var. Hayatımda belki sadece bir kez yaşayacağım düğünü, doğumu, evliliğin cicim aylarını burnumdan getirdiyse ölüm döşeğinde diye niye unutayım o günleri? Herkesi affetmek zorunda değiliz.

Katılıyorum sanki evliyayız da herkesi herşeyi affetmemiz bekleniyor. Benim en güzel zamanlarımın içinden geçen birisine en fazla kocamın aşkından ölüyorsam ve kocam kıymetimi bilen birisiyse geçmiş olsun diye arardım sonrası yok. Denildiği gibi ölüm birtek onlara yok bana da var.

Ya saclama istersen bu nasıl bir kin koyun can derdinde kasap et . Bana şunu yaptı bunu yaptı bu bencilliği bırakın da insani yönünüzü kullanın biraz. Kendi anneniz ne yaparsa yapsın kanser olduğunu öğrendiniz tavrınız bunu olurdu . Zaten kadının seni düşünecek hali yoktur emin olun
Kendi annesi değil farkında mısınız? Konu sahibi üzerinde hiç bir emeği olmayan bilakis hayatını cehenneme çevirmiş bir kadın. Ha evet geçmiş olsun dileklerini ve iyi niyetini gösterebilir belki ama o kadar. Herkes ektiğini biçer bu dünyada.

Siz linki okudunuz mu acaba ne Kini? Hiç ah etmemeli miydim bunca yaşadıklarımdan sonra? Her şeye susup evet diyip kv sözünden çıkmasa mıydım?
Düşük yapsam sevinecekti.
Oğluyla boşansam kına yakardı heralde.

Kötü yorum yapanlar,
Siz düşünün benim yaşadıklarımı ya kızınız yaşasaydı?

KV resmen çocuğuna ölsün demiş konu sahibesi haklısn tabi. Ben olsam ara sıra uğrar ziyaretine giderdim o kadar, hastaneye götürmekle falan ugraşmazdım oğlu götürsün. Bir de eşime psikolojik destek çıkardım. Torununu görmek istemiş miydi hiç?

Son düzenleme:
Kendi annesi değil farkında mısınız? Konu sahibi üzerinde hiç bir emeği olmayan bilakis hayatını cehenneme çevirmiş bir kadın. Ha evet geçmiş olsun dileklerini ve iyi niyetini gösterebilir belki ama o kadar. Herkes ektiğini biçer bu dünyada.
Sen okumadın sanırım hayatıni cehenneme çevirdiği falan yok eften püften şeylereften püften şeyler

Sırf yorum yapmak için üye oldum sürekli okuyorum ama ilk defa yorum yapma isteği duydum🤗 evliliğimin altıncı ayından itibaren berbat 7 yıllıkevlilik yaşadım. Önce görümcem kanser oldu bu süreçte ben hamileydim ve sürekli aradığım konuştuğum hediyeleri aldım destek oldum hatta canı araba çekiyor diye kredi çektim ona verdim iki sene kredi ödedim sesimi çıkarmadım o kendiliğinden al senin paran diyene kadar zaten enflasyondan o para da kuş’a döndü ,sonra kocam beni aldattı dövdü vs… sonra babası kanser oldu ben bu süreçte de ona çok destek oldum. Hem maddi hem manevi getir babanı burada iyi bir hastaneye götürelim dedim. Çok şükür iyi bir gelirim var. Babası öldükten sonra bana düşman kesildi yaptığım bütün iyiliklerin üstü çizildi Sonunda da boşandık. yani demem o ki ne yaparsanız yapın kayınvalidenizin affedersiniz altını da temizlesez bütün yükü üstünüze de alsanız iyileşse de iyileşmese de siz kötü olacaksınız. Ne yaparsanız yapın öncelikle karşınızdaki insan gerçekten insanlığınızı hak ediyor mu diye tartın!

Selam kızlar,

Daha önce eşim ve ailesiyle yaşadığım sorunları anlatmıştım. Link biraz uzun okumadan yorum yapmayın lütfen.
Neredeyse tamamınız boşanmam yönünde yorum yapmıştınız.
Bu durumların son noktasında kvle ile görüşmeyi psikolojik sağlığım için kestim.
Açıkcası eşime de artık aile tarafından olan herhangi bir durumu bana taşımaması gerektiğini anlattım.

Bu süreçte eşimi kısıtlamadım. Ailesiyle istediği her zaman görüştü. Çocuğuma da herhangi bir yasak koymadım sadece evime kabul etmedim.

Bu süreçte evliliğimiz büyük ölçüde toparlandı.
Bebeğimi desteksiz ve tek başıma büyütmek bunların fitneleriyle uğraşmaktan daha kolaydı.

Hamileliğim çok sıkıntılı geçmişti konum burda Link
Ben hastanede kanlar içindeyken kv kişisinin saç baş süslenip, güle oynaya arta kalan yemeklerini de alıp gelmesi gözümün önünden gitmiyor.
Hamileliğim boyunca düşük yapmamı bekledi.

Hepsini Allah’a havale ettim.

Şimdi de kv kişisinin son evre kanser olduğunu öğrendik.
14 yaşımda babamı kanserden kaybettiğim için bu hastalığı ve zorluğunu biliyorum. Allah şifasını versin diyorum. Eşime moral vermeye çalışıyorum ama yaşadığım bu olaylardan sonra onu tekrar görüp geçmiş olsun demek bile gelmiyor içimden.

Diğer yandan bu insanla ahirette bile karşılaşmak istemiyorum.

Yerimde olsanız ne yapardınız?
Ben açıkçası yaşadıklarınızdan sonra kanser olmasına rağmen görüşmek istememmenizi anlayabiliyorum ancak ölüm hastalık hepimizi bekleyen şeyler dolayısıyla onunla görüşün helallik isteyin en azından eşiniz için. Annesinin sizinle iyi olduğunu bilerek ölmesi eşiniz için bence bence çok önemli olur

Siz linki okudunuz mu acaba ne Kini? Hiç ah etmemeli miydim bunca yaşadıklarımdan sonra? Her şeye susup evet diyip kv sözünden çıkmasa mıydım?
Düşük yapsam sevinecekti.
Oğluyla boşansam kına yakardı heralde.

Kötü yorum yapanlar,
Siz düşünün benim yaşadıklarımı ya kızınız yaşasaydı?

Ben gitmem ve aramam.
Kendi öz ailemede gitmedim (dayim ve teyzem).

Bazıları kindar diyor banada. Aslinda kindarlik değil. Zaten bu duruma gelmemek için yıllarca çabalıyoruz ve şeytan şaplaģi insanlarla iyi olmaya çalışıyoruz.

Şuanda benim KVdem hasta olsa onada gitmem. Ayni şekilde ben acidan kivranirken kıç gezdiriyordu. Karşıma geçip tanrının beni hastaligimla cezalandirdigini söylüyordu. Böyle bir insana gitmem. Birakin millet size kindar desin.

Herkes kendi yaşadığını bilir. eften Püffen dediğiniz şeyleri Allah size yaşatmasın.
Ya ben de Gül gibi geçinip gitmiyorum ki kayınvalidemle duyduğum lafları işitliğim hakaretleri de ben bilirim ilk zamanlar .. yuvam hayrına yuttugum şeyleri ama şimdi bu durumda olsa gene vicdanım sızlar hatta oturur ağlarım yani dikkatli dikkatli de okudum İlk konuyu evet haksız oldu yerler var Ama hiçbiri kanser hastası bir kadına geçmiş olsun demeyecek kadar ağır şeyler değil

Valla açıkçası dinde eşit karşılık var.Neyse o konuya girmeyelim.Simdi çekenin ne çektiğini ben bilmem siz bilirsiniz Allah bilir.Ben rahat rahat buraya yayilmisken iyilik meleği timsali büyüklük insanlık sende kalsın temalı duyar kasmam.Her zaman gerçekçi samimi olmaktan yanayım tribüne oynamam bu beni iyi insan yapmaz empati yapmayan düşüncesiz insan yapar . Kimbilir ne acılar çektiniz ne gözyaşları ne birikim bunu ben bilemem bu sizin geçmiş travmaniz.Simdi Kayinvalidenizi hasta eden Allah şifasını verir vermez taksiratini affeder affetmez bilmem.Burasi bizim bilmedigimiz ve anlam diye had asamayacagimiz konular.Ayni şekilde içinizden gelmiyorsa zaten gitseniz görseniz helallik versenizde işe yaramıyor zaten malesef.Ruhtan kalpten size yapılanların tamiri yoksa diliniz ne söylese insanlık bende kalsa deseniz bile iyilik olsun ne varki diye yapsanız bile malesef....İşte insan vazo değilki her zaman her sartda kırılıp yapışsın . Ölüm var hayatda kabul ederim fakat ölüm bile bazı şeylerde affı garantilemez bu iki dünyada da böyle.Bu nedenle bu hallere düşmeyelim inşallah yoksa telafi artık başka tarafta belki.Misaldi bu sonucu bilemem şifa veren Allah bizim dualar yetmez Allah bilir.Ben kendinizi zorlamamanizdan yanayım çünkü anlamı yok sizin helalligin bu şartlarda

Eşimin üvey annesi kanser oldu. Geçmiş olsun dedim içimden. Ama asla görüşmedik. Eşim de görüşmüyordu zaten.

Na kalbim kara ne bir şey
Lahanayı yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee diye bir şey yok.
Ölümlü dünya olduğunu kv o haltları yerken düşünecekti.
Sağlığında herkes her kötülüğü yapar ama hasta olunca yok ölümlü dünya yok bilmem ne
İçinizden gelmiyorsa yapmayın.
Ben üvey kvye hakkımı bile helal etmedim.

Oh hayata bak sen benim hamileliğimi burnumda getir evliliğimin içine miç kötülüklerin ustune kötülük ekle konu sahibi bebegini yaşatmak için çabalarken o sabiye ve anneye bişey olsaydı kayınvalide vicdan azabi çekecekmi yok oğluna baska kiz bile bakacaktı,,, şimdi kendi basina gelince helal etsin hakkını lannn o kadar pisliği yaparken ölümü hic düşünmedin tavuğun götüne yumurta dayanınca boyle ol...ah kaynanası sen o bebeğin ve annenin bedduasıni aldin ettiğini çekiyorsun

Ya saclama istersen bu nasıl bir kin koyun can derdinde kasap et . Bana şunu yaptı bunu yaptı bu bencilliği bırakın da insani yönünüzü kullanın biraz. Kendi anneniz ne yaparsa yapsın kanser olduğunu öğrendiniz tavrınız bunu olurdu . Zaten kadının seni düşünecek hali yoktur emin olun
Ama kadının çocuğunun düşmesini beklemiş. Bu çok acımasız değil mi?

Selam kızlar,

Daha önce eşim ve ailesiyle yaşadığım sorunları anlatmıştım. Link biraz uzun okumadan yorum yapmayın lütfen.
Bu durumların son noktasında kvle ile görüşmeyi psikolojik sağlığım için kestim.
Açıkcası eşime de artık aile tarafından olan herhangi bir durumu bana taşımaması gerektiğini anlattım.

Bu süreçte eşimi kısıtlamadım. Ailesiyle istediği her zaman görüştü. Çocuğuma da herhangi bir yasak koymadım sadece evime kabul etmedim.

Bebeğimi desteksiz ve tek başıma büyütmek bunların fitneleriyle uğraşmaktan daha kolaydı.

Ben hastanede kanlar içindeyken kv kişisinin saç baş süslenip, güle oynaya arta kalan yemeklerini de alıp gelmesi gözümün önünden gitmiyor.

14 yaşımda babamı kanserden kaybettiğim için bu hastalığı ve zorluğunu biliyorum. Allah şifasını versin diyorum. Eşime moral vermeye çalışıyorum ama yaşadığım bu olaylardan sonra onu tekrar görüp geçmiş olsun demek bile gelmiyor içimden.

Eşiniz için görüşün bence. Annesi ölürse sizden iyice kopar

Selam kızlar,

Ben yaninda olmam, gaddarim biraz. O bana cektirirken benimki can degil miydi?

Konu sahibi kayınvalideniz çok merhametsiz ve huysuzmuş. Yaşamayan bilemez. Sizi anlıyorum. Eski eşimin annesi yuvamı yıktı ama kendi kaybetti, kendi evladı mutsuz oldu. Ne kızının ne de oğlunun çocukları olmuyor. Bana eziyet etmeseydi babaanne olabilirdi.

Yine de eski kayınvalidemi affettim. Affettiğim için yüreğimden yük kalktı. Artık geceleri uyuyabiliyorum. Affetmek büyüklüğün şanındandır. Affederseniz büyük nimete sevaba gireceksiniz. Affetmek kalbi koruyan müthiş birşeydir. İnsan affedince özgür oluyor, affetmek özgürlüktür. Öfke, nefret gibi duyguların sadece kölesi olmayın.

Beddua almış kayınvalidenizin elini tutarak deyin ki ' Bana yaptıkların için seni affediyorum. İnşallah Allah da affeder '

''Öfkesini yenenler, insanların suçunu bağışlayanlar da cennetliktir. Allah iyilik edenleri sever. " (Al-i İmran/134)

“Allah, muhakkak surette kötülüğü affeden kişiyi aziz, şerefli ve güçlü kılar.” (Müsned, 2/235, 238)

Back
X