• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem kına gecesine gelmezse....

inci61inci

Azra'm tatlı kızım geliyo
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
2.822
23
118
36
Antalya
Kızlar benim kına gecem haziranda.Ve nişanlım annesinin söylediği laflar yanlış anlaşılıyor diye annesini getirmek istemiyor aileler arasında yanlış anlaşılma olmasından korkuyor.Bende annem ve babama dedim kendi gelsin sorun değil dedi.Sizce gelmesinde ısrar mı edelim yoksa tek kendi gelsin ve ertesi günde antalyada düğün zaten düğünde mi birlikte olalım? Siz ne düşünüyorsunuz.Aslında kaynanam çok iyi niyetli ve saf bir kadın o yüzden laflarını tartamıyor art niyet yok ama işte anlamışsınızdır siz.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence gelmesi gerekir kambersiz düğün olurmu:27:

annesi gelmeden olurmu canım ? eğer kötü niyetli biri değilse sözler çok önemli değil.oğlu için öenmli olan bi günde gelmemesi olmaz bence

Tamam kızlar ben gelsin diyeyim hem iler ki yıllarda beni istemediler der filan gelmesi mantıklı bence tamam kızlar:16:

Olur mu canım öyle iş?
Kına gecesi sadece sizin değil ki damadın da sayılır.
Yazık değil mi kadına oğlunun mürüvetini görmeyecek mi?

kadıncağaz kalpten gider maazallh :53:

Tamam kızlar ben gelsin diyeyim hem iler ki yıllarda beni istemediler der filan gelmesi mantıklı bence tamam kızlar:16:

iyi niyetinden yapıyorsa ve siz bunu biliyorsanız mesele yok doğru olan gelmesi hem gelenekler açısından hem de gelecekte durumun sana yol su ve elektrik olarak dönüşü açısından. ama düğün çok yakın yorulur zorlanır derseniz o ayrı ama mutlaka gelmesi teklif edilmeli gelmek istemezse kendi bilir

iyi niyetinden yapıyorsa ve siz bunu biliyorsanız mesele yok doğru olan gelmesi hem gelenekler açısından hem de gelecekte durumun sana yol su ve elektrik olarak dönüşü açısından. ama düğün çok yakın yorulur zorlanır derseniz o ayrı ama mutlaka gelmesi teklif edilmeli gelmek istemezse kendi bilir

Evet canım ben geleceğimi güvenceye alayım gelin beni istemedi demesin ne olur ne olmaz :emir_bebek:

Bir de erkek tarafındaki akrabalar sormaz mı; nerede bu kadın diye?
O zaman ne cevap verilecek?

ben evlenirken kına gecesi yapmak istemedim.hiç sevmem düğün ortamlarını filan kendi düğünümde bile zor dayandım o tantanaya. ama annem illa olmaz yap dedi. son anda yapmaya karar verdim belki eğlenceli olur diye düşünerek.ve eşimin ailesi başka şehirde salon tutamadığımız için daha doğrusu eşimin ailesi o masrafa yanaşmadığı için sadece fakülteden arkadaşlarımı ve en yakınlarımı gerçekten çevremde görmek istediklerimi çağırarak kendi kına gecemi kendi evimizde yaptım .öyleki eşimi bile istemedim. tüm gece eğlendik arkadaşlarla beraber kaldık çok da güzel oldu. eşimin ailesine de ben kına gecemde arkadaşlarla eğlenmek istiyorum madem de salon tutamadık evimiz müsait değil şeklinde açıklamamı yaptım. çok da iyi yapmışım valla. kim ne derse desin. ben erkek tarafının olduğu bi kınada yeterince eğlenemeyecektim küçücük eve onlarca kişiyi sığdırmak olacaktı derdim.kendimiz çaldık kendimiz söyledik kendimiz oynadık :) halen arkadaşların o günkü eğlenceyi anlatıyolar.

bence de gelmesi lazım. hem bide kına yakılırken 'gelin elini açmıyor' muhabbeti var :9: o gelmezse elini kime açmicaksın :37:

canım aynısını nişanlıma dedim o da ben koyarım dedi güldürdü beni dün akşam:9::9::9:

Bende o kadar tantanalı şeyleri sevmiyorum bakalım ben nasıl dayanacam:14:

yanlis anlamadiysam
nisanlin istemiyor annesinin gelmesini
cekindigi bir seymi var?
hani bir laf soyler tatsizlik olur diye korkmasi dusundurucu
ortama sokmak istememesinin asil nedeni ne olabilir
ve sen evlendiginde daha sik ayni ortamda olacaksiniz kayinvalidenle
neye canini sikacak neye laf soyleyecek orasini anlamadim

yanlis anlamadiysam
nisanlin istemiyor annesinin gelmesini
cekindigi bir seymi var?
hani bir laf soyler tatsizlik olur diye korkmasi dusundurucu
ortama sokmak istememesinin asil nedeni ne olabilir
ve sen evlendiginde daha sik ayni ortamda olacaksiniz kayinvalidenle
neye canini sikacak neye laf soyleyecek orasini anlamadim

Kaynanamla annem konuşurken annem şivesinden dolayı pek birşey anlamıyor ( Antalya ) Yanlış anlıyor annem .Bana soruyor ne demek istedi tam olarak vs vs.O anlamda yoksa benle bir problem yok.

mevzu bu kadar basit mi yani nişanlın sırf annesinin şivesinden utandığı için mi isterseniz gelmesin diyor bu beni üzdü açıkçası anne bu ya

Ay ne kadar günah!
Millet gelsin diye uğraşır,tövbe tövbe..
O kadının yetiştirdiği evlat,tek başına mı mürvetini yapacak kendi kendinin..
İyi kötü,doğurmuş,büyütmüş evladını..
Patavatsız vs ise onu öyle kabul edeceksiniz bir geceliğine..
Ne derse duymazdan geleceksiniz,ağır konuşursa kibarca cevabını vereceksiniz..
Topu topu iç beş saat idare ediverin ne olacak ki?
Zaten kınada oynayanları gördükçe,oda etrafı seyreder ve zaman geçer gider yahu..

canım şiveyle kınaya gelmesinin ne alakası var anlamadım ki? anlamayan anlamasın ne olacak yani:44: ben mi yanlış anladım

mevzu bu kadar basit mi yani nişanlın sırf annesinin şivesinden utandığı için mi isterseniz gelmesin diyor bu beni üzdü açıkçası anne bu ya

Utanmak değil canım sadece anlaşamıyorlar pek iletişim olmuyor.Birde kına Hatay da düğün Antalya da olacak uzak yerler.

Back
X