• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem kına gecesine gelmezse....

canım anlaşmak zorunda değiller ki, sana kına yakılacak eğleneceksiniz ağlayacaksınız. anlaşma platformu değil yani, boşuna dert ediyorsunuz. gelsin tabi kadın , o kadar da uzak yerler değil.

Utanmak değil canım sadece anlaşamıyorlar pek iletişim olmuyor.Birde kına Hatay da düğün Antalya da olacak uzak yerler.

canım iyi de bu insanlar dünür oldu kına gecesinde 4-5 saati atlattınız hadi diyelim kaynana da gelmedi bu iki aile hiç mi aynı ortamda bulunmucak kadının dili anlaşılmıyor diye .o zaman ne yapılacak.

ama canım kaynanan senin ailenin dilinden tamamen farklı bir dil konuşuyo bile olsa bırak şiveyi yine de damat gelecekse o da bulunmalı.hiç konuşmasa izlese bile yeter anneye

Kayınvalde gelsin tabii,annedir.Üstelik adetlere göre,kına gecesinde kayınvaldenin yapacakları var.
Genellikle yüksek sesli müzik filan olur,çok fazla muhabbet olmaz.
Olsa da nasılsınız,hayırlı olsun gibi kalıp sözler edilir.
Kayınvalden ağırlığını bozmasın,tebrikleri kabul etsin yeter.
Görümcen veya eltin varsa kayınvaldenin yanında durur,sohbetleri idare eder.
Ama bu durum şimddiden sorun yaratıyorsa,evlendikten sonra nasıl olacak ?
Nişanlının memleketinde oturacaksanız düşünmen lazım.

canım aynısını nişanlıma dedim o da ben koyarım dedi güldürdü beni dün akşam:9::9::9:

Bende o kadar tantanalı şeyleri sevmiyorum bakalım ben nasıl dayanacam:14:

olaya tantana olarak bakma cnm, belki snn için zor olacak ama eğlence gibi yaklaşmaya çalışşş
şöle düşün evlendikten sonra çok da canın istese, sadece istediğin kişileri çağıracağını bilsen bile o kınayı bir daha yapamayacaksın. o nedenle olumlu düşün, kayınvalidem ya yanlış birşey söyler ya da yaparsa diye de düşünme, her şey olacağına varır. ama sen gelin olarak üzerine düşeni yapmalı, kayınvalideni kınana çağırmalısın, gerisi de kısmettt ve nişanlınla da bu konuyu güzel bir şekilde konuş tabii :34::34:

Kızlar konuya son noktayı koydum.Az önce nişanlımla konuştum ve annenide alıp geliyorsun o kadar dedim o da tamam dedi. :16::16:

benim kaynanam kınama düğünüme misafir gibi geldi gitti.hiçbirşeye elini dahi vurmadı.ayrıca hiç konuşmayan bir yapıya sahip.ne düşündüğünü neye mutlu olup neye kızdıgını anlayamayacagım tarzda bir karakteri var.benim aileme bakarakta çokta cahil ama sonuçta eşimin annesi.benim eşim böyle bir gerekçeyle getirmek istemeseydi ona çok kızardım..kendi annesinden çekinen biri birgün başka bir konuda da benim annemden de çekinirse...:59: ben aradaki şive ve kültür farklarını anlayışla hoşgörüyle 7 sene boyunca mazur gördüm.sonuçta hayatımda eşim oldugu sürece aileside olacak

annesinin şivesinden,konuşmasından utanan hayırsız bir evladın yarın öbürgün sizden de utanmayacağından emin misiniz?, size de hayırsız bir eş olmayacağının garantisini kim verebilir? çok şaşırdım ve çok ayıpladım:( o anne için de çok üzüldüm. civciv çıktığı yumurtayı beğenmemiş.

Kızlar konuya son noktayı koydum.Az önce nişanlımla konuştum ve annenide alıp geliyorsun o kadar dedim o da tamam dedi. :16::16:

çok iyi olmuş canım. bence bu durumda nişanlın da annesine değer verildğini hissedip mutlu olmustur diye düsünüyorum.
hem iyi niyetli bi kadıncagızsa,oturur,alkışlar,kınanızı yakar kalkar gidersiniz.
hem ilerde de kınasına bile gitmedim demez,hem ona da yazık. kim istemez oğlunun kına gecesini görmeyi...
Allah inş mutlu mesud bi yuva nasib etsin...:16::16:

çok iyi olmuş canım. bence bu durumda nişanlın da annesine değer verildğini hissedip mutlu olmustur diye düsünüyorum.
hem iyi niyetli bi kadıncagızsa,oturur,alkışlar,kınanızı yakar kalkar gidersiniz.
hem ilerde de kınasına bile gitmedim demez,hem ona da yazık. kim istemez oğlunun kına gecesini görmeyi...
Allah inş mutlu mesud bi yuva nasib etsin...:16::16:

Teşekkürler canım benim..Elbette o güzel gecede bulunması gerek:16:

Olduuuuu..Siz onu oğlunun kına gecesine çağırmazsanız oda sizin annenizi oğlunun düğününe çağırmasın bari:53:....Bazı fikir uyuşmazlığı olan durumlar olabiliyor ama bu kadar da abartmamak lazım...

içeriği neden boşalttınız?üzerinden zaman geçmiş bile olsa kk'da konular sabit kalır benim bildiğim,öyle olsa geçmişe yönelik hiçbir konu kalmazdı herhalde burada?

içeriği neden boşalttınız?üzerinden zaman geçmiş bile olsa kk'da konular sabit kalır benim bildiğim,öyle olsa geçmişe yönelik hiçbir konu kalmazdı herhalde burada?

evet ya benim bildiğim yasak herhalde bide

vallahi hiç aklıma gelmezdi,hani öyle beni bağlayan bir durum yoktu ama galiba bende gülüyorum kızlar :32:

vallahi hiç aklıma gelmezdi,hani öyle beni bağlayan bir durum yoktu ama galiba bende gülüyorum kızlar :32:

arkadaş ahkam kesiyordu da kayınvalide gelin ilişkisi hakkında
şaşırdım yani dinime söven müslüman olsa bari:60::37:

Back
X