Kayınvalidem lütfen yardım :(

daha önce birçok defa dedim ki temizlik yapacağın zaman haber ver hiçbi zaman haber vermedi.

Eger siz kayınvaildenize böyle söylerseniz, yapmak zorundasınız. Bu şekilde alıştığı için yapmanızı beklemesi, bu beklenti içine girmesi çok normal. siz kendiniz bu fırsatı vermişsiniz, şimdide şikayetçi oluyorsunuz. Madem artık rahatsız oluyorsunuz o zaman bu şekildeki söylemlerinizi ve davranışlarınızı tamamen ters yönde yeniden yapılandırmanız gerekiyor. bir süre sonra beklentilerinden vazgeçer. Hoş genede kayınvaildeniz gel yardıma felan dememiş, birde demiş olsa daha çok sinir olacakmışsınız.

Genel olarak cevap vermek gerekirse kimse kimsenin evini temizlememek zorunda değil, herkesin kendi işi gücü kendine yetiyor, belki istisnai durumlarda ( hastalık vs.)

şizofrenle ne alakası var?nerden vardınız bu kanıya ?
yanlış yönlendirmeyin insanları

Sağlığı yerindeyse siz temizlemeyeceksiniz ama büyük yorucu işlerde(halı yıkama kış yaz temziliği cam vs..)yardım edebilirsiniz beni çağır demeniz iyi olur sonuçta oda mutlu olur el kızı ama bana yardım etmeye çalışıyo vs ..
ama siz bence öküz altında buzağı arıyosunuz..hiçbişeye mecbur deilken yapmış sonrada kendinizce inada bindirmişsiniz sonrada bi salata yap deyince bak bak bana lafmı çakıyo diyosunuz bence hiçççççç sorun aramayın bu kadar ararsanız eminim bulursunuz çünkü..
hep gitmek zorunda değilsiniz tabi kısacası bu hayatta içbişeye zorunlu değilsiniz ama yeni evlisiniz diye onlar size kol kanat germek iyi günlerinizi görmek istiyo olabilirler kibarlıkla sölersiniz evdede işlerim oluyo vs diye zorla sürümeyecekler ya sizi..
biçok yörede 1 yıl falan kv yeniyo yemek yatmaya geçiyo gelin vs..destek muhabbet amaçlıdır bence yine sorun yokk

Valla canım senin ne dediğini anlamadım inan ki Sen istemiyormuydun kv. arasın seni temizliğe çağırsın, e kadın sonunda pes etmiş çağırmış neden gitmek istemedin peki o halde Kadının senden böyle bi talebi yokken sen işlemişsin durduk yerde şimdi de durduk yere sorun haline getiriyosun... İyimisin sen tatlım

Kayinvaliden birsey dememiski!sen kendi kendine beni cagir demissin,kadin isittirmis veya olesine soylemis gitmemissin.siz yokken evim issiz demis ne var bunda???bana esegin altinda buzagi ariyormussunuz gibi geldi.

bazen kaynanalarda ogullarda haklı yanı dımı kızlar ?kadın agzıyla kus tutsa olmaz yanı sımdı
cagır demıssın cagır demıssın kadın bellıkı sıkılmıs cagıramamıs
o gunde yarında mutfagı temızlıcem demıs yıne cagıramamıs mahcup olmus anlarsın dıye anlamısında zaten ama ısıne gelmemıs
madem gocunacaktın ıs yapmaktanda salatadanda neden o ınsanlar evde yokken gıttın dıp bucak temızlık ıcın paraladın kendını ?
buda yenı evlı trıplerı herhalde

Bir de ne demek istediğinizi anlasak fena olmaz

Hem kendi rızanızla sürekli temizlik yapmışsınız . .Size haber vermediler diye içlenmişsiniz
Hemde kayınvalideniz temizlik yapıcam dediğinde sesinizi çıkarmamışsınız . .Kadın sizden bu zamana kadar birşey beklememiş . .
Siz çok alıngan ve farklı bir kişiliğe sahipsiniz .
Madem o demeden siz temizliğine koşarken çok düşünceliydiniz ya . . Kadın temizlik yapmş bir salata yapmak elinize yapışmaz heralde. .
Adı kaynana ya iyide dese kötüde dese dokunuyor gelinlere

Konuyu ve bazi cevaplari gulerek okudum kusura bakmayin. Sozum meclisten disari, aklima "bir deli kuyuya tas atmis, 40 akilli cikaramamis" atasozumuz geldi. Diger yorumculara katiliyorum. Insanin isi gucu derdi olmayinca saga sola sariyor. Kendinize bir mesgale edinin. Ille kayinvalidenize dusman olmak, ara bozmak icin bahane arayanlardansiniz, tutmamis uzgunum. Kadin gayet makul ve kendi halinde birine benziyor. Sorun sizin tutumunuz.

hiçbi yorumu okumadım belki bana kızanlar olabilirde ben seni hiç anlamadım kadının senden talebi yok sen defalarca evini temizliyosun temizliklerde benide çağır diyosun sonra kadın çağırmada değil ortaya laf attı diye gönül koyuyosun salata yapmanı bekledi diye afralar tafralar, elinemi yapışır bi salata, ne kaynanalar var ille gel diyen gitmediğinde oğlunu dolduran, bence kadının mantığı şuydu yeni evliydin kaynanalık yapmamak adına senden bişey beklemedi baktı ki sen iyiniyetlisin yapıyosun teklifte ediyosun seni samimi buldu istedi, bu defada o istedi ne olmuş yani, bu kadar zoruna gidiyoduysa en baştan hiçbi işe ellemeseydin mesela ben olsam yapmazdım yani

ilk başta siz napmak istediğinizi bilmiyosunuz kadın evde yokken gidip gidip temizlemişsiniz kadın sizi çağırıncada gitmek istememişsiniz baştan sona kadar bu konuda siz haksızsınız

Hayır yani çağır çağır demiş
Kadın ayda yılda ilk kez haber vermiş, çağırmamış bile
Konu sahibi vaz geçmiş, gitmemiş
Yine bişey diyen yok
Konu açmış
Hani gitmedi diye biri olay çıkarsaydı anlardım belki ama
Ben şu an bu konudan bişey anlamadım

Bence konu sahibi önce ben gelinim kaynanama yardım etmeliyim diye kendini gaza getirmiş
Sonra bdv yi okumuş vazgeçmiş
Kaynana da sadece temizlik yapacağım demiş, konu sahibi bdv den kaptığı bir iki taktikle oralı olmamış
Sonra bakmış yine bişey diyen yok
Ama lafı cımbızla çekip 'gelin salata yapsın dedi' diye buraya koşmuş konu açmış

Annen hiç mi salata yap demedi sana

2 gün önce akşam gittim gündüz evi temizlemiş bana haber verseydi gelirdim daha önce birçok defa dedim ki temizlik yapacağın zaman haber ver hiçbi zaman haber vermedi.

Valla ben ne anladım biliyor musun ?
Bence kayınvaliden,senin evini temizlemenden hoşnut olmuyor.
Ya yaptığın işi beğenmiyor veya O yokken evine girip çıkmanı istemiyor olabilir,bilemem.
Hemen alınma,bazı insanlar evlerinin kötü/pis halinin görülmesini de istemeyebilirler.

Ama sen niye bunu görev edinip bir de üzerine çağırmamasına içerledin anlamadım.
Bırak madem öyle sen de yapma.

Salatayı senden istemesi de bence,alınmaman için ve hiç değilse bir şey yapmış olman içindir.
Yoksa kimse salata yemese eksilmez.Maksat sana da bir iş verilmiş olsun diye söylemiş bence.
Hani temizliği,yemeği yaptırmadı,hiçbirşey yaptırmıyor deme diye...

Allah bilir salata da yapmasan kadincagizin sesi cikmaz, kendi yapar, gocunmaz.
Bu sefer de "beni kaale almiyor mu, niye bana haber vermedi yaparken" olur. Sorun ciksin da nasil cikarsa ciksin.
Cok garipsiniz vallahi.

Konunun başı ile sonu bir birini tutmuyor..
Temizlemek mecburiyetiniz elbette yok, zaten kayın validenizin öyle bir tutumu ve talebin de yok anlattığınıza göre!
Ama tutarsızlık siz de hem defalarca yardım edeceğinizi beyan ediyorsunuz sonra da isteyince kıymete bindirip gitmiyorsunuz..
Şikayet konusu "bizi her gün çağırıyorlar" olsa anlardım da diğer mevzuyu anlayan varsa beri gelsin..

Bence kayinvalideniz (anlattiginiz kadariyla) cok nezaket sahibi birisi ve siz kendinize sorun mu ariyorsunuz Allah askina ?

Diger arkadaslara siddetle katiliyorum kendinize acil bir mesgale bulun ya da forumdaki kayinvalide problemlerini okumayin es gecin ki durduk yere doldurmayin kendinizi.

Ben esinin ailesine karsi agirligini koyabilenlere gercekten hayranim. Cunku genel resim olarak beklenir. Annenin evinde kendini yormamissindir, ama el evinde yapma bakalim. Bunlar tabiiki genellemeler.

Ben yilda bir defa giderim kayinvalideme cunku yurtdisindayiz. Onda da kirklarim evini. Cocuktan sonra olamadi tabii. Be telde kiminle konussa ztar da napsin is yapiyo der. Sanki marifer gibi. Kendi ailemde birak gelini , kizindan bile beklemezler bisey.

Neyse bende gicik oluyorum bu ise dokuldum. Esinin ailesinde ettigin hizmetle dogru orantili degerin. Kimse seni gERCEkten bir evladimi daha oldu diye almiyor. ( dedigim gibi istisnalar her daim mevcut).

Iste bunlar bize ders olsunda biz nasil kayinvalide istiyorsak oyle olalim . Rabbim kotu etmesin

Ha ama bu konuda siz haksizsiniz. Onu da tekrar edeyim gider ayak.

yahu bu kv hiç bir zaman illede gel evimi temizle şunu yap bunu yap gibi emirler yağdırmamış ki!
sen bu gelin olma moduna iyice kaptırmışsın kendini
kasma rahat ol
canı ister çağırır canı istemez çağırmaz
sen kendi kendine neyin kurgusunu yapıyosun ki!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…