• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem lütfen yardım :(

bütün yorumları okumadım kusura bakmayın.. kendi yorumumu ypayım.. siz niye hanımı olmayan bir eve giriyorsunuz ki?? kv niz olmadan onun evine girmemelisiniz bence bu şüphe ceker hem sen bide temızlık yapıyorsun.. yapma kuzum o yaparken yardım et cagırdıgında gıt.. cagırmadıgında agır yuklu bı temızlık yaptıgında gt.. onun evınde yemek yapma kendı evınde yap götür.. burada neler okuyoruz evınde altını parası kayboluyorda ınsanların bırbırıne olan guvenlerıı tartısıyoruz. dger sorunu cevabı ıse hayır hergun gıtmek zorunda degılsın.. bunu esıne anlatmalısın esınde uygun bı dılle babasına anlatmalı bence.. bende bu durumu yasadım ama hergun sabah aksam yemege gıttık onlardan cıkmadık suandada ozluyorum o anları sızde esınle tayını cıkan bı meslege sahıpsenız veya kısa zamanda tasınacaksanız bence keyfını cıkar aılecek yenen yemegın sohbetı baska oluyor :34:

Selam hanımlar 5 aylık evliyim Ankara'dan Elazığ'a. Gelin geldim şu ana kadar çok şükür eşimin ailesiyle bir sorun yaşamadım k.v şehirdışına gider evine o dönmeden önce evi dipbucak temizlerim yemek hazırlarım bi kaç kere böyle yaptım ama o asla benden böyle bi talepte bulunmamıştı 2 gün önce akşam gittim gündüz evi temizlemiş bana haber verseydi gelirdim daha önce birçok defa dedim ki temizlik yapacağın zaman haber ver hiçbi zaman haber vermedi. Neyse akşam bulaşık yıkıyordum yarın mutfağı temizliycem dedi(dolaplar vs de dahil) hiçbişey demedim artık haber vermemesinden bıktım bu seferde ben gitmek istemedim galiba bana söyleyiş amacı gelip yardım etmemi istemesiydi ama dün gitmedim. Sabah eşim kayınvalidemi aradı napıyosun dedi evi temizliyorum işlerim çok eşim dedi ki akşam lahmacun yaptıralım sizde hepberaber yiyelim dedi o da olur dedi benim çok çok işim var salatayı ensereh yapar dedi şimdi bunları niye dedi lütfen cevap verin benim k.v nin temizliğini herzaman yapmam mı gerekiyo evim var işlerim var kendime göre yani sanki hala gelmemi bekliyo gibime geldi ama içimden gelmiyo birde kayınbaba k.v falan hep hergün hergün onlara gelmemizi istiyolar bundan da bıktım bi gün gitsek ertesi gün gitmesek 3. Gün gittiğimizde mutlaka diyolar garip kaldık sıkıldık ev çok sessizdi şimdi size olan sorularımı toparlayım 1. K.v nin temizliğini yapmak zorundamıyım? 2. Hergün gitmemizi bekliyorlar ben bundan çok sıkılıyorum işim gücüm var gitmek zorunda mıyım 3. Dün yardıma gitmedim kötü mü yapmıştım gitmemekle 4. Lütfen bana akıl verin neler yapayım nasıl davranayım

dun yardıma gıtmemeklede evet baya bı kotu yapmıssın.. zaten arkadaslarda soylemısler cokta dıle gıtrmeye gerek yok :) sana bı tecrube oldu.. genede cok afana takma bence :)

Selam hanımlar 5 aylık evliyim Ankara'dan Elazığ'a. Gelin geldim şu ana kadar çok şükür eşimin ailesiyle bir sorun yaşamadım k.v şehirdışına gider evine o dönmeden önce evi dipbucak temizlerim yemek hazırlarım bi kaç kere böyle yaptım ama o asla benden böyle bi talepte bulunmamıştı 2 gün önce akşam gittim gündüz evi temizlemiş bana haber verseydi gelirdim daha önce birçok defa dedim ki temizlik yapacağın zaman haber ver hiçbi zaman haber vermedi. Neyse akşam bulaşık yıkıyordum yarın mutfağı temizliycem dedi(dolaplar vs de dahil) hiçbişey demedim artık haber vermemesinden bıktım bu seferde ben gitmek istemedim galiba bana söyleyiş amacı gelip yardım etmemi istemesiydi ama dün gitmedim. Sabah eşim kayınvalidemi aradı napıyosun dedi evi temizliyorum işlerim çok eşim dedi ki akşam lahmacun yaptıralım sizde hepberaber yiyelim dedi o da olur dedi benim çok çok işim var salatayı ensereh yapar dedi şimdi bunları niye dedi lütfen cevap verin benim k.v nin temizliğini herzaman yapmam mı gerekiyo evim var işlerim var kendime göre yani sanki hala gelmemi bekliyo gibime geldi ama içimden gelmiyo birde kayınbaba k.v falan hep hergün hergün onlara gelmemizi istiyolar bundan da bıktım bi gün gitsek ertesi gün gitmesek 3. Gün gittiğimizde mutlaka diyolar garip kaldık sıkıldık ev çok sessizdi şimdi size olan sorularımı toparlayım 1. K.v nin temizliğini yapmak zorundamıyım? 2. Hergün gitmemizi bekliyorlar ben bundan çok sıkılıyorum işim gücüm var gitmek zorunda mıyım 3. Dün yardıma gitmedim kötü mü yapmıştım gitmemekle 4. Lütfen bana akıl verin neler yapayım nasıl davranayım

daha 5 aylık evlisiniz ve bismillah iyi gelin pozlarında başlamışsınız kvnin evine o yokken gidip temizlik yemek falan yapmaya.söylemeyincede alınıyosunuz falan.bu kadar içli dışlı olmaya ne gerek var hemde daha ilk günlerden.

baştan mesafe koyamadığınız için onların sizlerden beklentisininde olması çok normal.hergün gelinde derler temizlik yapmanızıda beklerler.mesela lahmacun yaptırıp annelerde yemenizde gereksiz,oturun evinizde yiyin.zaten gün aşırı gidiyosunuz.yani tamamen sizin tavrınızın sonuçları bunlar.tabi benim fikrim...

Valla canım aynı şeyler bende de var aynı binada oturuyoruz hergün gitmeni beklerler demezler ki bunlarında evi var rahat etsinler demezler ben çalışıyorum kızımı kvdeden alıp eve geçiyorum 5 gibi kayınbabamda 6 buçuk gibi işten geliyorr hergün kızı oraya götürmemi bekliyor sonuçta bende işten gelmişim dinlenecem yemek yapıcam evimi toparlıcam kızımla vakit geçirecem düşünmezler sanki kendi çocukları gibi davranırlar sinir olurum. her gün eve o stresle giderim her gün görmek zorundayım hastalıkları, sağlıkları, temizlikleri her şeyi ben çekmek zorundayım oğulları nede olsa çalışıyor ona birini söleseler birini sölemezler sıkıldım bunaldım bende ama yapacak hiç birşey yok malesef...

Temizliğe gelincede bende giderim yardım ederim ama emrivaki yaparsa içimden gelerek yapmam. Sonuçta çocuğuma bakıyor o olduğu için temzlik yapamıyor falan yardım etmek isterim yaparımda.

Ne yaparsan yap kimseye yaranılmıyor sen iyiysen iyiler sen kötüysen kötüler.

yani öyle tabiki ama kayınvalidesi bu zamana kadar hiçbişeye zorlamamış sizin durumunuz biraz farklı

Son düzenleyen: Moderatör:
kaynana kaynana adı büyük kaynana:33:

Gelinim lütfen yardım yazmalı bence kayınvalideniz :)
İlginçsiniz biraz .s

Tam tersinden düşünüyorum, ben evde yokken kayınvalidem gelip temizlik yapsa kızarım. Hem zaten sizden öyle bir talebi olmamış ki... Haber ver demişsiniz sürekli, haber vermiş gitmemişsiniz. Ben olsam samimi olmadığınızı düşünürüm. "Salata yapsın" deyince neden bozulduğunuzu da anlamadım. Kadının niyeti laf sokmak bile olsa altı üstü salata yani, yapıverin gönlü olsun.

Tabii ki temizlik yapmak zorunda değilsiniz ama istenmeden temizlik yaparak böyle bir beklenti oluşturmuşsunuz. Kadın belki size güvenip temizliğe kalkıştı?

Sürekli gidip gelmeler zaten başlı başına bir sorun, her ailede farklı. Biz evlilik kararı alırken konuşup anlaştık "Öyle sürekli bir onlarda bir bizde misafirlik olmayacak, ikimizin de ailesi öyle çat kapı gelmeyecek" diye, ikimiz de sevmiyoruz bu durumu. Ama bir taraf istiyor bir taraf istemiyorsa bir orta yol bulmanız lazım, "gitmek zorunda değilim" demekle sorun hallolmuyor :50:

Kayınvaliden tavır alsa bile haklı ,
Haber ver diyorsun.
Veriyor teşrif edip gitmiyorsun.
Hatalısın. ..

Bencede hatalı sizsiniz. kadın sizi hiçbir temizliğinde çağırmamış. bir kere çağırmış gitmemişsiniz. salata yap demiş onda ne var 2 dk yap ne olcak. hergün gitmek zorunda degilsiniz eşinizle konuşup sorunu çöebilirsniz. bende kvdemle altlı üstlü oturuyorum ama mesafeliyimdir. haftada 1-2 defa cıkarız eşimle 1 saat oturur ineriz gönülleri olur. sonuçta onları bilerek geldim. sürekli çalıştığım için temizlik çok fazla yapmadım. ama çağırsaydı koşarak giderdim.

Kendin çalmışsın kendin oynamışsın. Sen otur yazdıklarını bir oku istersen.

Bu işte bir terslik var.

kadın neyapsın çağırmasa kızıyosun,çağırsa hizmetçimiyim diyosun

kadın size birşey deememişki hemen havadan nem kapıyosunuz

ah kimselerde kayınvalide olmasın,biz gelinler hazırız hemen her kelimelerini yanlış anlamaya

not: BU SÖYLEDİKLERİM KENDİNİ BİLEN GELİNİNİ KENDİ KIZI YERİNDE GÖREN KAYINVALİDEELER İÇİN GEÇERLİDİR

:51: :51: :51:

Sana aslinda benim eski kaynanayi vermeli ozamanda bu tripleri atabilirmiydin hiiiic sanmam,kizim sen resmen kendine bir kurban secmissin oda hanim hanimcik olan kaynanan olmus neyazikki.derdin ne senin?? Illa gelinlikmi yapmak istiyosun yoksa aileyi birbirinemi katmak istiyosun ne istiyosun???Zaten bu beyinle gittikce yaptigin igreti istende hayir gelmez bence evinde otur kendini nasil hizaya getirirsin onun hesabini yap durup durup satasacak insan arama zaten bi saygisizlik etmissin onu nasil telafi ediceni dusun nasil gelin kaynana kavgasi cikaririmi deyil kirilma ama gercekler acidir ayriyetten bu yazdiklarindan dolayi seni tanimasamda gicik oldum sana umarim kaynananida gicik etmemissindir bu saftirik davranislarla evlenmeyi biliyorsan buyudugununde farkina var !!!!

diğer konularınıza baktım daa siz en ufak şeyleri kendinize takıntı yapan birisiniz . Bence bir uzman yardımı alıp bu özelliğinizden kurtulmaya bakın yoksa insanlarla ilişkileriniz zarar görür. Burada bir çok insandan olumsuz tepki almışsınız bence kendinize biraz çeki düzen verin :51:

bende başlığı okuyunca neler düşündüm ya...siz kendinize kavga falan arıyosunuz yok yere heralde.kadın size bir kere bile gel temizlik yap dememişki..istemiosanız gitmeseydiniz.altı üstü bir salata istemiş.yapsanız elinizemi yapışır?insan arkadaşına,komşusuna yapıo okadar iyliği.bence siz hiçbirşeye karışmayın evinizde oturun.yoktan yere kocanızın canını sıkmayın

bnce siz burdaki gelin kayınvalide olaylarını çok okumuşsunuz paranoyak olmuşsunuz birşey bulup konu açmışsınız yada burdaki kayınvalide gelin sorunlarını hiç okumamışsınız bi turlü karar veremedim sizin kayınvalideniz bnce kötü değil bunu kabul edin size yardıma gel demeye bile kıyamıyor sadece salata yapsın demiş bunda kötu birşey yok bence bi kere daha düşünün kaldıki sadece bi kere söylemiş yarın temizlik yapıcam diye sizden geleyim demeyi beklemiş yada gitmenizi beklemş ne olcaktı gitseniz ben sizin tutumunuzdan birşey anlamadım ne yazık hala kadında suç arıyorsunuz neden bilmiyorum ama aynı şeyi annemiz söylese zorumuza gitmez ama kayınvalide olunca işler değişiyor​

Back
X