Kayınvalidem mi haklı ben mi abartıyorum fikir verir misiniz.

Düğün severlerin düğün aşkı çok başka cidden. Siz düğün, kına vs yapabilecek durumda değilsiniz. Eğer evlenmeyi çok istiyosanız iki taraf da elindeki sınırlı bütçeyi sadece ev eşyaları için harcamalı. Siz de sade bir nikahla evlenebilirsiniz. Önceliğiniz ev kurmak olmalı. Daha ortada adam akıllı çeyiz yok düğün salonu bakıyosunuz. Ikına ıkına düğün, kına yapmanın zarardan başka bir şeyi olmaz size.

Acilen evlenmen mi gerekiyor? Erkek köküne kıran mi girdi? Ne bu ya, yeter ki evlenelim herşeyi uydurur yaparız mi yani? Evlenecek insan saga sola yikilmaz gider adam gibi yapar nikahını, aileleri zorlamak nedir? Senin nişanlın adam değil bı kere. Ailesi olmadan bı halt yapacak g.t yok onda. Seni sevmiyor, evlendikten sonra koca bakacaksin haberin olsun. Elin bı b.ka yaramayan adamına bakacagina otur annenle, salon parasiyla bı tatile gezmeye götür kadını yazik günah be, kadınin canı çıkacak! niye, kızı salon istiyor erkek tarafı salonun buyugunu istiyor. El insaf. Evlenecegim diye çıkmışsın yola da boş bomboş!!

Para yok bır de pahalı düğün salonları düşünüyorsunuz.
Erkek tarafı da yardımcı degıl bır de orası küçük gelır diyor.
Annene yazık temizliğe gidecek ordan aldığı parayla kız evlendırecek .
Ikı taraf da mantıksız.
Normalde sızın gıbı durumlar için bır nıkah kıyılır.
Sımdı zengin insanlar bıle öyle yapiyor.
Sız de zaten yok.
Ayranı yok içmeye mantığındasınız.

Keske basta buraya yazip danissaymissin.
Hata ustune hata yapiyorsunuz.
Yani dugun istemek icin yapilmaz bence . Paran ve sartlarina gorr yapilir.
Genc yasta yasta evlendim. Sartlarimiz cok iyi olmadan evlendim. Ama sartlarim sizin yaninda supermis, tabi ekonomik kriz yok. Neyse esimin ailesi dugun istedi ve yapildi dugun.
Ve bana hala cok gereksiz gelir o dusun. Keske nikah yapip, tatili uzatsaydik daha iyiydi diye

Suan zaten ekonomik kriz var. Uzerine zor sartlarda evlenip ,bir de cocuk mu dusunuyorsunuz.
Cocuk bir sekilde oluyor , evet bir sekilde buyuyorda . Ama sikintili surecte bunlari yasamak istemezdim.
En azindan 2 sene sonra evlenmeniz makul olurdu.
Kimin hakliligi onemli degil. Herkes kendine gore hakli oluyor. Esinizin dusuncesi ve arkanizda durmasi onemli

Üyelik iptali yapmışsın ama dışarıdan okursun diye düşünüyorum.
28 yaşından sonra hamile kalanlarda sıkıntı mı oluyormuş? İnanılmaz asılsız bir düşünce.
Ayy hiç sevmiyorum bu kafaları madem evlenmeye çocuk yapmaya çok meraklısınız, bir nikah yapar oturursunuz gösteriş yapacağız diye olmayan parayı harcamanın da anlamı yok ki?

Bu kadar maddi güçlük varken düğün, bilezik diye tutturmak neden? Önce kendinize bir iş bulun maaşınız düzene binsin. Bu yoklukta çocuk nasıl olacak hastane masrafları, eşyaları, doğum sonrası harcamaları vs. bunu gözünüz kesiyor mu. Sizi üzmek istemem ama durum bu

Olmaz bu iş ayrıca annen temizliğe gidiyor utanmıyor musun 20 bin 100 bin tl boş boş şeylere harcatmaya sen 28 yaşındaysan o kadın en az 50 yaşında yazık günah. Çok koca diye tutturduysan yap köy düğünü geç benim ne zengin arkadaşlarım köy düğünü yaptı. Ayrıca işin yok paran yok çocuk derdindesin

üşenmedim hepsini okudum
konu sahibi bacım, hem diyorsun ki yardım etmiyorlar hem de diyorsun ki benim ailemin durumu kötü temizliğe gidiyoruz
bu ekonomik durum içerisinde nasıl düğün isteyebiliyorsun benim aklım almıyor, baştan o kadar yüz göz olmuşsunuz ki hem kv ile bu işten hiçbişey çıkmaz
sende bu saçma düğün talebinden bence vazgeç, anlattığın durum çok kötü, evlenseniz evi nasıl geçincireceksiniz
düğün salonu tutuldu diyelim, nişanlının ailesi yardım etmiyormuş, ondan sonra 4 yıl da düğün salonu borcu ödersiniz
kaç yaşındasın vazgeç şu düğün olayından, hal bu kadar zorken kendin daha da zorlaştırıyorsun

Plan var ama hazırlık yok
Plan var ama para yok.
Sonuç olarak bir 5 sene dizinizi kırın ikiniz de çalışın para biriktirin. Parasız iki adım öteye gidemezsiniz.

Çocuklara ilköğretim çağından itibaren anlayacabilecekleri şekilde ekonomi dersi verilmesi, evde yapılabilecek ufak tefek tamir tadilat öğretilmesi, mantıklı düşünme ve problem çözme yeteneği kazandırılması taraftarıyım ki bu çocuklar büyüyüp evlenip yeni bireyler dünyaya getirmek istediğinde böyle sorunlar yasamasınlar. Kim daha haksız karar veremedim valla bu konuda. Eve buzdolabı alacak paranız yok, düğün salonu bakıyorsunuz. Ben bir şey istemiyorum diyip 3 bilezik yetmrmis bir de besini yerde derdine düşmüşsunuz. 35 yaşında evlendim, 38de anne oldum. Kv kp düğünde ne taktı inanın bilmiyorum, ne onlar sordu ne istiyorsunuz diye ne de biz istedik. Yapmayın böyle şeyler...

Nerenin düğün salonu da bu 500 bin falan havada uçuşuyor. Ayranınuz yok içmeye lüks yerlere yemekli düğün falan mı bakıyorsunuz?

1000 kişi misafir ağırlayacak tipler bir düğün salonu tutamıyor mu? Kabile misiniz ki düğüne bu kadar insan geliyor?

Sizin gücünüz değil düğün ev eşyası yapacak durumda bile değil ki ondan bundan eşya ala ala evleneceksiniz.

Bir de çocuk diyorsunuz Allahın var mı ki imkan? Kaç sene borç harç ödeyeceksiniz

Bizim akrabamız çok sevenimiz çok, misafirimiz çok olur diyenlere de gelen elli kişi anca çıkar, görgüsüzler. Temizliğe giden bı kadincagiza bindirmisler yükü, yapta nasıl yaparsan yap. Buna müsade edende zorlayanda evlat yani.

katılıyorum @biterslikvar
ekonomik refah içerisinde olan birçok tanıdığım ve arkadaşım hatta akrabam nikahla evlenme kararı aldı, daha geçen gün avukat çift arkadaşlarımızın nikahına gittik
artık milletin köyden komşusunun kuzeni kimsenin tanımadığı ayşe abla eğlensin diye kimse o masrafı çekmiyor gerek de yok

Ya düğüne saçacak bir milyonu varsa o kadar zenginse ve istiyorsa yapsın düğününü. Ama yok yani buzdolabı tv milletin evinden alınıyor ama 500.000 düğün salonu muhabbeti yapılıyor.

Hayır o düğüne vereceğin 150.000 ile de eşya alırsın evine en azından.

Benim yakın arkadaşlarım da hepsi çalışan - avukat, memur falan - köy düğünü yapan da oldu dümdüz salon falan tutan da. Ben 2023 yılında 35.000’e kır bahçesi tuttum İzmir’in göbeğinde.

Yani gerçekten 1000 kişi gelecekse ortalama 400 kişiden kişi başı ortalama 1000 tl takı gelecekse 400.000 takı geliyor ya hadi eş dost altın taksin 1.000.000’u bulsun. 1000 hani zengin eş dost olsa zaten 1000 kişiye düğünü damadın ailesi kendisi yapar. Ama o kadar çingenlik var ki nişanda takılan takının derdine düşülüyor. Hikayedeki herkes züğürt ama herkes de aylık geliri 1.000.000 olan insan tribinde. Ben kınamı düğünümü bir yaptım mesela, uğraşamam diye. Boşa da para harcamak istemedim.

Çeyiz alacak para yok, eşya alacak para yok, muhtemelen ev tutacak para da yok ama düğün bilezik kavgası yapılıyor, düğün salonu 500 kişilik mi olsun 1000 kişilik mi diye

Şimdi en başta demişsinki ikinci el eşya ve nikahla halledelim.Ordan nasıl döndü dolaştı bukadar pahalı düğün salonlarına nişan kıyafetine falan geldi konu.Annenize gerçekten yazık.Bizim durumlar normal olmasına rağmen komple düğünde takılan her şey 40gram ancak çıktı.Köy düğünü yaptık evin önünde.Ne nişan ne kına yapmadım sade nikahlada gitmeyim dedim.Gelinliğimi dolaptqn 300tlye alıp kendim düzelttm diğer senede sattım hatta.Banada sordular ne istersin diye biz dedikki neye gücünüz yeterse.Biz evlendik velhasıl kimsenin birine borcu falan olmadı.Yani yapmak istyorsanız kimseyi yormayın sonra borç ödemek geçinmek okadar zorki zaten aranız ister istemez bozulur. Yanlış anlamadıysam eğer bu durumda abartmayın bence.Kadında bir şey dememiş yani sanki

evlenince boşanacaksınız zaten, cocuğu tek büyüteceksin. boşa masrafa girmeyin evlenmeden yapın herkesin kafa rahat olsun. düğün düğün diye kafayı yemissiniz

yani pek anlayamadım yazılanları ama ben kayınvalideye de damada da kızmadım ya. ikisi de zaten baştan “yapamayız, edemeyiz, elimizden bu kadarı gelir” demiş. küçük hesaplarla da renklerini belli etmişler.

ama sen “evlenmezse ölecek hastalığına” yakalanmışsın belli ki.

paran yok, işin yok, annen temizliğe gidip zor bela para kazanıyor. ama sen düğün de düğün diye tutturuyorsun. yaşının geçtiği falan da yok. koştur koştur evlenip yarım yamalak borçla ev kurup üstüne çocuk yapmayı düşünüyorsun. baştan sona saçmalık.

Bu 5 10 binin hesabını yapanlar durumlarına bakmayıp biran önce evlenip çocuk yaparlar. hatta çocuk yapmak için evlenirler. Bu hiç şaşmaz
nerede para sıkıntısı çeken biri varsa ilk fırsatta çocuk doğurur. Enteresan. İki yakayı bir araya getiremez ama hemen o fakirliğin içine her sene bir çocuk doğurur.
Sedanın dediği gibi neyi ıspatlamaya çalışıyorsunuz
Ha bir de "düğün" olmazsa olmazlarıdır.

Daha nasıl bır mesaj gelmesi lazım sana "bu aileden uzak dur" dıye...Evlenınce öyle hersey hallolunmuyor canım benım...Elektrık,su,dogalgaz,kiraya cıkacaksınız sanırım hepsını okuyamadım valla cok uzundu....Adam daha dugun yapamam dıyor sen yırtınıyorsun...

Sonunu gormek ıcın muneccım olmaya gerek yok...

Evleneceksın ve bu ekonomıde temızlıge gıtmeye devam edeceksın..Ne ıcın? O can attıgın evlılıgındekı yerıne konmamıs camasır deterjanı ıcın,buzdolabı ıcın,gıderlerı ıcın...

Eeee hıc mı ust bas almayacaksın sen ? Alamayacaksın ...Cunku daha bır yol yordam buluruz dugunu yaparız demeyen bır adama bakmaya sen can attın...

Anneciğinin ellerinden öpüyorum...O gerçek bir anne

`