Kayınvalidem ne istiyor anlamadım.

leyl_e kullanıcısından alıntı

Bu ne demektir sizce..İkincisi de 6 bin tl haklısınız standartların altında bir para pardon asgari ücret kadar hatta ben karıştırdım pardon..

6 bin tele hayal gibi,üniversite hastaneleri araştırın, bu para eline geçen yoktur. Net maaşı eşimin ister inanın ister inanmayın 1500 tl buna nöbet ve döner sermayeden aldığı eklenirse en fazla 3000 oluyor.6000 kazansa ben şimdi bırakırım işi, riskli hamileliğimi daha da riske atmam.Benim istediğim o insanlardan para pul değil,bunu yazmamıştım ama yazayımda eşimin ailesinin parası yok değil var. Bize düğünde borç verdiler ve biz aylık ödediğimiz para harici bu borcu kapatıyoruz. Şimdi borç almışsınız tabi ödeyeceksiniz dersiniz,ödüyoruz zaten bu söz konusu bile olmuyor,ama artı para gönderiyoruz,ve hepsini bırakın bu insanlar ne yaptınız nasılsınız diyen insanlar değil,biz aradığımızda da sürekli sitem. Lütfen konuyu başka yönlere çekmeyin,söylemediğim şeyleri söyelmiş gibi yazmayın. 7 yıl eşimi benim ailem okutmadı ama kendi ailesi de okutmadı..

siz kendinizce haklı olabilirsiniz.hamile halinizle çalışırken onlara destek olmak zorunuza gidebilir,benimde giderdi.çalışmayın o zaman.çocuğunuz biraz büyüyünce tekrar çalışırsınız.eşinize ailesinin manevi destek bile olmadığını yazmışsınız,bunu eşiniz bilir.ailesinin durumu kötüyse ne yapabilir ki adamcağız.biraz destek olacak tabii ki.bu benim görüşüm.

Yineliyorum eşimin ailesinin durumu kötü değil. Bize borç verebilen ve bunu da alabilen bir aile,evi bağı bahçesi olan bir aile. Ailenin maddi durumu kötü demedim.

leyl_e kullanıcısından alıntı
Merhabalar;

,üni hayatını eşimin ben onlardan daha iyi bilirim.Burslu okudu ve tıp okumak kolay değildir pek çok maddi zorluklarla okudu ve o vakit çok arayıp sormadıkları oğulları şimdi gürbette ki evlat oldu.

Bu ne demektir sizce..İkincisi de 6 bin tl haklısınız standartların altında bir para pardon asgari ücret kadar hatta ben karıştırdım pardon..

Ayrıca konu sahibi kendisi cevap verebilir sanırım ,yoruma yorum yapma ihtiyacı duymanıza gerek yoktu..

Ne demiş paradan mi bahsetmiş konu sahibi?
Manevi destek eksikliğinden bahsetmiş, zorluklarla okurken arayıp sormazlardı demiş...
Asgari ücet değil elbette ancak yaşam standardı denen bir şey var...
Elinizdeki kadar harcarsınız, öğrenciyken kısıtlıdır paranız ayda 1 sinemaya gidersiniz belki harçlığınızdan biriktirip ancak para kazanıyorsanız, tiyatroya da, sinemaya da sergiye de gidersiniz, varsa harcarsınız...
Size göre para kazanıyorsa insan harcamamalı ama ailesine mutlaka destek çıkmalı, unutmayın ki o para kazanan insanın sorumlu olduğu bir eşi var, kadın çalışmasa bile o kazanılan para (ev hanımları da evde çalışıyor ağır işçi gibi çünkü) iki kişiye ait ve birinin rızası olmadan o para hakkında kafanıza göre tasarrufta bulunamazsınız...

Konu sahibi elbette cevap verir, ancak nasıl konu açıldığında her fikri sakinlikle karşılamak gerekiyorsa, yazdığınız cevaplara verilen farklı görüşteki yorumlara da sağduyu ile karşılık vermek gerekir, bu şekilde hesap sorar, posta koay gibi değil....
Ayrıca siz de mesajıma vermiş olduğunuz cevapla yoruma yorum yapmış oldunuz, olayı ikili tartışma sahasına çekmeye çalışmayın lütfen...
Görüşüme farklı gelen bir ifadeye kendi perspektifimden yaklaşmaya gerek gördüm, sırf bunu yaptım diye bu kadar celallenecekseniz; bundan sonra belirtirsiniz lafınızın üstüne laf söylenmez....

Yineliyorum eşimin ailesinin durumu kötü değil. Bize borç verebilen ve bunu da alabilen bir aile,evi bağı bahçesi olan bir aile. Ailenin maddi durumu kötü demedim.

Siz borcunuzun dışında ekstra para desteği mi yapıyorsunuz yoksa yaptığınız para desteği sadece borcunuzu mu içeriyor??

mesaj tekrarı olmuş....

Son düzenleme:

mesaj tekrarı olmuş.....

Son düzenleme:
Siz borcunuzun dışında ekstra para desteği mi yapıyorsunuz yoksa yaptığınız para desteği sadece borcunuzu mu içeriyor??

Evet borc ayrı,aylık gönderilen para ayrı.Bunları yazmadım şimdi her şeyiniz para olmuş derler diye,ki yazmdan öyle anlaşıldım.

Bence hamileliğini bunları düşünüp hem kendini hem de bebeğini üzerek geçirme..
Biraz bekle doğumdan sonra sen işten çıkınca şartlar değişeceği için eşin istese de para gönderemeyecek.
Bu durumun çözümünü eşine bırak.
Sevgiler,

6 bin tele hayal gibi,üniversite hastaneleri araştırın, bu para eline geçen yoktur. Net maaşı eşimin ister inanın ister inanmayın 1500 tl buna nöbet ve döner sermayeden aldığı eklenirse en fazla 3000 oluyor.6000 kazansa ben şimdi bırakırım işi, riskli hamileliğimi daha da riske atmam.Benim istediğim o insanlardan para pul değil,bunu yazmamıştım ama yazayımda eşimin ailesinin parası yok değil var. Bize düğünde borç verdiler ve biz aylık ödediğimiz para harici bu borcu kapatıyoruz. Şimdi borç almışsınız tabi ödeyeceksiniz dersiniz,ödüyoruz zaten bu söz konusu bile olmuyor,ama artı para gönderiyoruz,ve hepsini bırakın bu insanlar ne yaptınız nasılsınız diyen insanlar değil,biz aradığımızda da sürekli sitem. Lütfen konuyu başka yönlere çekmeyin,söylemediğim şeyleri söyelmiş gibi yazmayın. 7 yıl eşimi benim ailem okutmadı ama kendi ailesi de okutmadı..

evlenirken eşyaları almak için mi borç aldınız merak ettim.çünkü bahsettiğiniz şehirde aile durumu varsa oğlan çocuğunun evini de alır,salon ve oturma odası takımını da ,kız evide yatak odası ve mutfak eşyalarının tamamını.

evlenirken eşyaları almak için mi borç aldınız merak ettim.çünkü bahsettiğiniz şehirde aile durumu varsa oğlan çocuğunun evini de alır,salon ve oturma odası takımını da ,kız evide yatak odası ve mutfak eşyalarının tamamını.

Evlenirken aldık. Benim ailem yatak odası ve beyaz eşyaları aldı zaten mutfak eşyam vardı,ablam oturma grubu aldı, eşimin aileside borç verdi ve o parayla salon takımı,halı tül perde aldık. Eşimin ve benim birkimimle de kına düğün alışveriş masraflarını falan gördük.Bu vakte kadar bunu böyle ayrıntılı bilende yoktur,sadece eşimle aram da. Hani kendi aileme de ayrıntısını anlatmadım ama onlar yapacaklarını yaptılar.Onlarda diyebilirdi ikinizde çalışıyorsunuz alın kendiniz diye.

Anlaşılan o ki , anne babası hayırsız olanların evlatları hayırlı ve düşünceli çıkıyor.Çocuk hayırsızsa, anne baba aşırı düşünceli oluyor.
Burada senin yapacağın fazla birşey yok herşeyi zamana bırak.Eşin maddi olarak sıkışmaya başladığında ister istemez onlara gönderdiği paradan kısıtlama yapacaktır.Bu arada siz neden işi bırakıyorsunuz.Geçici olarak mı? İlk yıllar çalışmasanızda sonrasında bence çalışmayı düşünün.

Bunları böyle sanalda paylaşabiliyorum,normal bir arkadaşıma bile bahsetsem ne yaptın sen der bana. Yazarken bile şaka gibi geliyor. Saf yerine konduğumu da düşünüyorum,ama o zamanda da bu zamanda da eşimdi arada kalan. Ve yaptığım destekten hiç pişman olmadım. Çünkü eşime yardımcı oldum, ki başka kimse de yoktu yardımcı olabilecek.Sonunda mutlu olacaksam önemi yoktu. Çok şükür eşimle de mutluyum. Ama evlenirken bizi yanlız bırakan bir aileyi de şimdi daha fazla taşıyamıyorum. Bekliyorum doğumdan sonra şartlar gereği sanırım eşim üzerine düşni yapacaktır. Amacım paylaşıp biraz olsun rahatlamaktı,ama konu çok başka yerlere çekildi.

Evlenirken aldık. Benim ailem yatak odası ve beyaz eşyaları aldı zaten mutfak eşyam vardı,ablam oturma grubu aldı, eşimin aileside borç verdi ve o parayla salon takımı,halı tül perde aldık. Eşimin ve benim birkimimle de kına düğün alışveriş masraflarını falan gördük.Bu vakte kadar bunu böyle ayrıntılı bilende yoktur,sadece eşimle aram da. Hani kendi aileme de ayrıntısını anlatmadım ama onlar yapacaklarını yaptılar.Onlarda diyebilirdi ikinizde çalışıyorsunuz alın kendiniz diye.

borç verecek durumları varsa kendiler almalıydılar.siz erkek evi,onlar kız evi olmuş.bunlar evlenmeden önce konuşulmalıydı.sizi saf bulmuşlar.çünkü dediğim gibi o yörede erkek ailesi oğlanın evini bile alır.bütün bunları başta ifade etmediğiniz için herkes ailenin durumu kötü zannedip size yüklendi.bence biran önce çalışmayı bırakıp,kendinize bakın.bu istisna insanlarıda bir şehrin halkına maletmeyin

borç verecek durumları varsa kendiler almalıydılar.siz erkek evi,onlar kız evi olmuş.bunlar evlenmeden önce konuşulmalıydı.sizi saf bulmuşlar.çünkü dediğim gibi o yörede erkek ailesi oğlanın evini bile alır.bütün bunları başta ifade etmediğiniz için herkes ailenin durumu kötü zannedip size yüklendi.bence biran önce çalışmayı bırakıp,kendinize bakın.bu istisna insanlarıda bir şehrin halkına maletmeyin

Konuşulmadı mı sanıyorsunuz,eşim ailesine söyledi,ama borç veririz dediler. Şehrin halkına nerde malettim.Maraş adına bir şey dedim mi ben. Ki ben maraşı seviyorum oraya gitmekte hiç bir sıkıntımda yok,ve gidiyoruz da. Neden anlamak istediğiniz gibi yazıyorsunuz halen anlamadım.

Konuşulmadı mı sanıyorsunuz,eşim ailesine söyledi,ama borç veririz dediler. Şehrin halkına nerde malettim.Maraş adına bir şey dedim mi ben. Ki ben maraşı seviyorum oraya gitmekte hiç bir sıkıntımda yok,ve gidiyoruz da. Neden anlamak istediğiniz gibi yazıyorsunuz halen anlamadım.

valla kötü bişey yazmamıştım ama neyse,siz bilirsiniz....................

valla kötü bişey yazmamıştım ama neyse,siz bilirsiniz....................

Konuyu şehirle bağdaştırarak yazmadım zaten, konu annenin tavrı. Koca şehri nasıl tek tip yapabilirim ki,iyi insan olduğu kadar kötüsü de olur.Bu Ankarada da var,kendi memleketim Boluda da , şehir söz konusu olsaydı zaten baştan eşimle evlenmezdim belki.

Cevap veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Eşimde farkında aslında her şeyin. Ben bebek olduğunda en azından görmeye gelirsiniz gibisinden demiştim,ama bana o zaman bağ bahçe işi var gelmem dedi kayınvalidem,sonrasında bayram var siz gelin dedi. Ki bayramda bebeğim 40 günlük bile olmuyor,açıkcası hiç de gidesim yok,eşimi üzmeseydi biraz daha anne gibi davransaydı uçakla olsun giderdim ama şimdilik içimde bir kırgınlık var,sanırım bu geçmediği takdirde çokda yapıcı olamıcam.Eşimde galiba doğum ertesini bekliyor,çünkü ben işi bırakınca eninde sonunda zorlanıcaz ve bir şekilde o para gönderilemicek.Zaten işten de sırf bu yüzden soğudum 4 yıldır çalıştığım bir yer,ama sanki bu halimle işe gelip onlara para yolluyorum gibi hissediyorum,bu konuda olumlu düşünemiyorum, zaten hamilelikte ruh halimi çok etkiliyor.

Tekrar teşekkür ederim destek veren mesajlarınıza...
canım açıkcası melek sabrı var sende. 40 günlük bebekle uçakla sakın gitme derim. daha dolaşım sistemi yeni oluşan bir bebeği o kadar yükseğe çıkarma . para konusunda haklısın açıkcası. sen çalışmasan isteyemeyecekler. sen çalıştığın için onlara gidiyor. emekli maaşları gelirleri falan yok mu ya. git canım doğumunu özel hastanede en iyi şartlarda yap biz borç ödüyoruz dersiniz. zaten bebeğin aylık masfarı en az 500 tl olacak e sen çalışmayacaksın. nasıl yetecek tek maaş onu bile düşünmeniz lazım . Allah yardımcın olsun

Ne demiş paradan mi bahsetmiş konu sahibi?
Manevi destek eksikliğinden bahsetmiş, zorluklarla okurken arayıp sormazlardı demiş...
Asgari ücet değil elbette ancak yaşam standardı denen bir şey var...
Elinizdeki kadar harcarsınız, öğrenciyken kısıtlıdır paranız ayda 1 sinemaya gidersiniz belki harçlığınızdan biriktirip ancak para kazanıyorsanız, tiyatroya da, sinemaya da sergiye de gidersiniz, varsa harcarsınız...
Size göre para kazanıyorsa insan harcamamalı ama ailesine mutlaka destek çıkmalı, unutmayın ki o para kazanan insanın sorumlu olduğu bir eşi var, kadın çalışmasa bile o kazanılan para (ev hanımları da evde çalışıyor ağır işçi gibi çünkü) iki kişiye ait ve birinin rızası olmadan o para hakkında kafanıza göre tasarrufta bulunamazsınız...

Konu sahibi elbette cevap verir, ancak nasıl konu açıldığında her fikri sakinlikle karşılamak gerekiyorsa, yazdığınız cevaplara verilen farklı görüşteki yorumlara da sağduyu ile karşılık vermek gerekir, bu şekilde hesap sorar, posta koay gibi değil....
Ayrıca siz de mesajıma vermiş olduğunuz cevapla yoruma yorum yapmış oldunuz, olayı ikili tartışma sahasına çekmeye çalışmayın lütfen...
Görüşüme farklı gelen bir ifadeye kendi perspektifimden yaklaşmaya gerek gördüm, sırf bunu yaptım diye bu kadar celallenecekseniz; bundan sonra belirtirsiniz lafınızın üstüne laf söylenmez....

Pardonda ikili tartışmaya kim çekti isterseniz yeniden okuyun siz bana cevap hakkı doğurdunuz ,kimseyede posta koymuyorum ,ayrıca CELALLENEN BEN DEĞİL SİZSİNİZ ..

Bakın konu sahibi geldi cevapladı ,kendinizi germeyin herkes bildiği kadar yorum da yapar kendinide savunur..

Arkadaşım başından bunları yazmadın ki nerden bilebiliriz ailenin maddi durumunun olmadığını kız evi olarak bu kadar masraf yapıldığını ,ilk yazdığına göre yazıldı hepsi.

Back
X