• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem neden böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Defne1717

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2017
464
344
103
Iyi aksamlar arkadaslar,

ben okudum,calistim ve ayaklarimin üzerinde durdukdan sonra babam ve annemin onayindan sonra evlendim. Severek evlendim ve cok da seviyoruz birbirimizi. Kiradan cikdik,esimle calisarak,biriktirerek ev sahibi olduk cok sükür.
Kayinvalidemler ev görmeye geldi. Bir kez güzel olmus,cok begendim vs demedi. Sadece soguk bir sekilde „güle güle oturun“. ya ben senden bes kurus almadan sabah aksam esimle calisarak ev sahibi olmusum, bu tribin kime?

Simdi ise Hamileyim 8 aylik,
haftada 2 kez kayinvalidemi ziyaret ederim,arar sorarim. Ya bir kez sadece birkez bana bebek nasil,sen nasilsin,hamilelik nasil gidiyor neden sormaz bir insan-hele bir anne dedigim kadin? Bazi günler cok agliyorum cok doluyorum.
Esimin yengesinden tutun amcalarina kadar ararlar sorarlar,bi ihtiyaciniz varmi diye,yengeleri arar,caninin cektigi bisey varsa sakin cekinme söyle,ev temizligine yetisemiyorsan haber ver vs vs.
Annem babam ablam hergün ararlar sorarlar beni. Kayinvalidem ve kayinbabam hic sormazlar.

Bazen diyesim var „ Cocuk cocuk diyordunuz alin size torun geliyor“
. Ama bu ilgisizlik neyin nesi cözemedim.

Sizlerde durumlar nasildi? Arar sorarlarmiydi?ilgi gösterirlermiydi?
bana hic hamileymisim gibi davranmiyorlar. Sanki hic bisey yokmus gibi.Aceba utaniyorlarmi diyorum, yok neden utansinlar ki ama degilmi?
Insanin kendi annesi ve babasi cok daha farkli gercekden bunu anladim ben. Ayirt etmeyim diyorum her iki tarafi da sadece BIR anne baba diye göreyim diyorum,yok olmuyor. Illaki bisey oluyor.

Şuan ben de hamileyim kv sürekli ay kızım canım nasılsın torunum nasıl der arada karnımı sever. Bi iş yapayım aman kızım otur der vs.
Kendi öz annemse pek oralı değil halbuki deli gibi torun istiyordu bebeğe aldığım ilk kıyafetleri göstereyim dedim (bu olay yaşanırken memleketteydim) annem iyi acelesi yok bakarız falan dedi. Yani sanki hamile değilmişim gibi davranır ne bir güzel söz ne bi incelik asla yok. Çünkü annem gösteremez. Neyse daha iki gğn önce tlfnda kvye doğuma gelirsin falan dedim direk "a ben gelemeem kusura bakma hiç uğraşamam" dedi. Şok oldum hani o canım yavrum diyen kadın. Boşver nasıl hissediyorsa öyle davransın yüzüne iyi arkandan yılan olmasından iyidir

Hamileymiş gibi davranmak ne demek, siz de normal bir insansınız işte, neden özel ilgi bekliyorsunuz ki? Oğluna soruyordur belki bebek nasıl diye, olamaz mı? Telefonda hiç mi sormuyor nasılsın diye, mutlaka soruyordur.
“Güle güle oturun” gayet güzel bir ifade ayrıca.
Kayınvalidenizin yaptığı hiçbir şey göremedim.
Triplerde olan kayınvalide değil sizsiniz kanımca.

Iyi aksamlar arkadaslar,

ben okudum,calistim ve ayaklarimin üzerinde durdukdan sonra babam ve annemin onayindan sonra evlendim. Severek evlendim ve cok da seviyoruz birbirimizi. Kiradan cikdik,esimle calisarak,biriktirerek ev sahibi olduk cok sükür.
Kayinvalidemler ev görmeye geldi. Bir kez güzel olmus,cok begendim vs demedi. Sadece soguk bir sekilde „güle güle oturun“. ya ben senden bes kurus almadan sabah aksam esimle calisarak ev sahibi olmusum, bu tribin kime?

Simdi ise Hamileyim 8 aylik,
haftada 2 kez kayinvalidemi ziyaret ederim,arar sorarim. Ya bir kez sadece birkez bana bebek nasil,sen nasilsin,hamilelik nasil gidiyor neden sormaz bir insan-hele bir anne dedigim kadin? Bazi günler cok agliyorum cok doluyorum.
Esimin yengesinden tutun amcalarina kadar ararlar sorarlar,bi ihtiyaciniz varmi diye,yengeleri arar,caninin cektigi bisey varsa sakin cekinme söyle,ev temizligine yetisemiyorsan haber ver vs vs.
Annem babam ablam hergün ararlar sorarlar beni. Kayinvalidem ve kayinbabam hic sormazlar.

Bazen diyesim var „ Cocuk cocuk diyordunuz alin size torun geliyor“
. Ama bu ilgisizlik neyin nesi cözemedim.

Sizlerde durumlar nasildi? Arar sorarlarmiydi?ilgi gösterirlermiydi?
bana hic hamileymisim gibi davranmiyorlar. Sanki hic bisey yokmus gibi.Aceba utaniyorlarmi diyorum, yok neden utansinlar ki ama degilmi?
Insanin kendi annesi ve babasi cok daha farkli gercekden bunu anladim ben. Ayirt etmeyim diyorum her iki tarafi da sadece BIR anne baba diye göreyim diyorum,yok olmuyor. Illaki bisey oluyor.
Herkese ederi kadar değer ver çok şükür ailen varmış boşver hiç üzme ne kendini ne bebişini 🤗

Ne bekliyorsunuz ben onu anlayamadım? Bende kiraya evlendim ev aldik eşimle kayinvalidem benim evime ayyy bayildimmmm falan dese ne demese ne? Ben seçtim ben aldim ben oturcam. Çocukta eşimle benim kararım ben istedim ben planladim ben düşünürüm neden benim kararimla aldığım sorumlulugumu ustlensim yada cok sevinsin. Çok beklenti üzer

Vardır bir karın ağrısı. Hiç deşmeyin, sallamayın bence. Ağrısız başınızı ağrıtmayın. İnsan hamile komşusunu görse herşey yolunda mı, nasılsın der. Biz ne ara bu kadar umursamaz olduk? Böyle birinin yakınlığından şüphe ederim. Soğukluk falan değil bu.

Tesekkür ederim cevabin icin... Ayni düsüncedeyim.

Ne bekliyorsunuz ben onu anlayamadım? Bende kiraya evlendim ev aldik eşimle kayinvalidem benim evime ayyy bayildimmmm falan dese ne demese ne? Ben seçtim ben aldim ben oturcam. Çocukta eşimle benim kararım ben istedim ben planladim ben düşünürüm neden benim kararimla aldığım sorumlulugumu ustlensim yada cok sevinsin. Çok beklenti üzer

Ummadigim insanlardan ilgiyi görürsem kayinvalidemden görmesem evet sasiriyorum üzülüyorum.
Alakam olmadigim insanlar esime ve bana soruyorlar. Ya bir kez sor,doktor randevun nezaman,hersey yolundami,karnimi sev oksa konus torununla bu ne sogukluk

Çok mu önemli kayınvalidenizin size sıcak davranması?
Herkesin karakteri farklıdır, herkes herkesi sevmeyebilir fakat çocuğunun eşi olduğunuz için sevmesede saygı gösterir o size siz ona..
Bir saygısızlık görmediyseniz eğer ki görmedniz sanırım bunu takıntı haline getirmenin manası yok.

Ummadigim insanlardan ilgiyi görürsem kayinvalidemden görmesem evet sasiriyorum üzülüyorum.
Alakam olmadigim insanlar esime ve bana soruyorlar. Ya bir kez sor,doktor randevun nezaman,hersey yolundami,karnimi sev oksa konus torununla bu ne sogukluk
Karnınızı mı sevıp okşasın :KK57: bana burda bırını hatırlattın🤦‍♀️

Çok mu önemli kayınvalidenizin size sıcak davranması?
Herkesin karakteri farklıdır, herkes herkesi sevmeyebilir fakat çocuğunun eşi olduğunuz için sevmesede saygı gösterir o size siz ona..
Bir saygısızlık görmediyseniz eğer ki görmedniz sanırım bunu takıntı haline getirmenin manası yok.

önemli degil ama o da bir annem sonucta. Esimin yengeleri bile arayip soruyorlarsa,karnimi oksayip bebis napio bebis diyebiliyorlarsa bir babaanneden de beklemem gayet normal saniyordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X