• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem neden böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hamileymiş gibi davranmak ne demek, siz de normal bir insansınız işte, neden özel ilgi bekliyorsunuz ki? Oğluna soruyordur belki bebek nasıl diye, olamaz mı? Telefonda hiç mi sormuyor nasılsın diye, mutlaka soruyordur.
“Güle güle oturun” gayet güzel bir ifade ayrıca.
Kayınvalidenizin yaptığı hiçbir şey göremedim.
Triplerde olan kayınvalide değil sizsiniz kanımca.
E ama ınsan nezaketen sormaz mı. Nasılsın kızım bebek nasıl dıye. Gule gule oturun belkı yeterlidir ama kendılerı emek emek almıslar özene bezene ugrasmıslar kv kişisi masallah cok guzel diyemez mı guzel degılse bıle diyebilir. Insan bunu normal arkafasından bıle bekler kı kv en mutlu olması gereken kişidirr bence. İnsanları hoş tutmak zor degıl bence. Ha bu kişi hep boyleyse mizacı budur cok da bısey aramamak lazım bellı edemiyordur duygularını. Konu sahibi de hamıle oldugu icin ekstra alınmıştır belki. Ama haftada 2 kez gıtmek fazla ona.

ben ona kaynana gözüyle bakmadim hic herzaman ANNEM olarak bakdim!
O senin annen değil kaynanan annen seni doğuran büyüten sana kıyamayan tüyüne zarar gelse ici yanan o kadın
Bu beklentiye girdiğin kişi kaynanan böyle düşünürsen senin için herşey daha kolay olur
Yanlış anlama çok büyük üzüntülerin eseri bu sözler sen sen ol kimseyi annen gibi görme çünkü boşa görürsün üzerler seni

E ama ınsan nezaketen sormaz mı. Nasılsın kızım bebek nasıl dıye. Gule gule oturun belkı yeterlidir ama kendılerı emek emek almıslar özene bezene ugrasmıslar kv kişisi masallah cok guzel diyemez mı guzel degılse bıle diyebilir. Insan bunu normal arkafasından bıle bekler kı kv en mutlu olması gereken kişidirr bence. İnsanları hoş tutmak zor degıl bence. Ha bu kişi hep boyleyse mizacı budur cok da bısey aramamak lazım bellı edemiyordur duygularını. Konu sahibi de hamıle oldugu icin ekstra alınmıştır belki. Ama haftada 2 kez gıtmek fazla ona.
Tabiki diyebilir demesi lazım ama demez bir arkadaş bir komşu 7 kat yabancı bile der ama bunlar demez ben demeyenler değil diyenlere hayret ediyorum

konunuzu okuyunca hayatında hıc mı ılgı sevgı gormedı de kayınvalıdesının sevgısıne ılgısıne muhtac kalacak kadar kotu durumda dıye dusundum

konu sahıbı gercekten cok mu yalnızsınız yanı bunları hıssedıyor olmanız ıcın cok yalnız hıssedıyor olmanız gerek

Iyi aksamlar arkadaslar,

ben okudum,calistim ve ayaklarimin üzerinde durdukdan sonra babam ve annemin onayindan sonra evlendim. Severek evlendim ve cok da seviyoruz birbirimizi. Kiradan cikdik,esimle calisarak,biriktirerek ev sahibi olduk cok sükür.
Kayinvalidemler ev görmeye geldi. Bir kez güzel olmus,cok begendim vs demedi. Sadece soguk bir sekilde „güle güle oturun“. ya ben senden bes kurus almadan sabah aksam esimle calisarak ev sahibi olmusum, bu tribin kime?

Simdi ise Hamileyim 8 aylik,
haftada 2 kez kayinvalidemi ziyaret ederim,arar sorarim. Ya bir kez sadece birkez bana bebek nasil,sen nasilsin,hamilelik nasil gidiyor neden sormaz bir insan-hele bir anne dedigim kadin? Bazi günler cok agliyorum cok doluyorum.
Esimin yengesinden tutun amcalarina kadar ararlar sorarlar,bi ihtiyaciniz varmi diye,yengeleri arar,caninin cektigi bisey varsa sakin cekinme söyle,ev temizligine yetisemiyorsan haber ver vs vs.
Annem babam ablam hergün ararlar sorarlar beni. Kayinvalidem ve kayinbabam hic sormazlar.

Bazen diyesim var „ Cocuk cocuk diyordunuz alin size torun geliyor“
. Ama bu ilgisizlik neyin nesi cözemedim.

Sizlerde durumlar nasildi? Arar sorarlarmiydi?ilgi gösterirlermiydi?
bana hic hamileymisim gibi davranmiyorlar. Sanki hic bisey yokmus gibi.Aceba utaniyorlarmi diyorum, yok neden utansinlar ki ama degilmi?
Insanin kendi annesi ve babasi cok daha farkli gercekden bunu anladim ben. Ayirt etmeyim diyorum her iki tarafi da sadece BIR anne baba diye göreyim diyorum,yok olmuyor. Illaki bisey oluyor.
Merhaba, güzel giden bir evliliğiniz var bence takdir ya da onay almayı bekleyerek içinizi huzursuz etmeyin. Şuan hamile olduğunuz için çok daha duygusalsınız ama siz bir hayata başlamış ve o yolu güzelliklerle ilerliyorsunuz. Bu kadar iyi şeyleri Allah size nasip etmişken tadını çıkartın. Sevgiler.

Ya bir kez sor,doktor randevun nezaman,hersey yolundami,karnimi sev oksa konus torununla bu ne sogukluk
Doktor randevun ne zaman diye mi sorsun?
Torunuyla mı konuşsun?
Karnınızı mı sevsin? 😳😳😳
Asıl bunların yapılması garip olurdu emin olun. Hiç kimse doktor randevun ne zaman diye sormaz. Diğerlerini konuşmuyorum bile. İlgi istiyorum derken kastettiğiniz bunlar ise cidden abartıyorsunuz.

Ben ay cicim micim laflari beklemiyorum. Siz beni anladiniz. Tesekkür ederim :halay: ummadigin insanlardan bazi seyler görüyorsan ve kayinvalidenden yani ANNENDEN görmüyorsan üzülürsün,kafana takarsin. Esime de sormuyor. özellikle sordum esime o da cok tuaf buluyor. Yani karnim olmus balon gibi. Tanimadigin komsun bile iki dakikasini ayirip hal hatir bebegi sorabiliyorsa ne biliyim bir anneden beklemem gayet normal saniyordum ama burdaki bazi arkadaslar anlamadi demek istedigimi.:(

Şuan ben de hamileyim kv sürekli ay kızım canım nasılsın torunum nasıl der arada karnımı sever. Bi iş yapayım aman kızım otur der vs.
Kendi öz annemse pek oralı değil halbuki deli gibi torun istiyordu bebeğe aldığım ilk kıyafetleri göstereyim dedim (bu olay yaşanırken memleketteydim) annem iyi acelesi yok bakarız falan dedi. Yani sanki hamile değilmişim gibi davranır ne bir güzel söz ne bi incelik asla yok. Çünkü annem gösteremez. Neyse daha iki gğn önce tlfnda kvye doğuma gelirsin falan dedim direk "a ben gelemeem kusura bakma hiç uğraşamam" dedi. Şok oldum hani o canım yavrum diyen kadın. Boşver nasıl hissediyorsa öyle davransın yüzüne iyi arkandan yılan olmasından iyidir
Benim kv yapsa bunu derdim yuzune isterken severken iyi hoş bakmak mı sıkıntı dıye 😂 tutamam cunku kendımı ayıp bısey ben ugrasamam ne demek. Ya da bılmıyorum kadının yaşı buyukse belkı korkmustur yardımcı olamam gıbı dusunmus olabılır

Herkes aynı değildir beğenmediyse zorla “bayıldım” diyecek yapısı yoktur bence gayet normal hayırlı dilek dilemek. Bana bazı beklentiler çok abartılı geliyor. Herkes olduğu gibi kabul edilmeli kadının bir zararı yok kabalığı yok görünen o ki.

Hasta değilsiniz. Sadece hamilesiniz. Neden özel bir ilgi bekliyorsunuz anlayamadım.
Ozel ilgiyle ne ilgisi var tabiki aramalilar sormalilar oyle seymi olur
dedigimi anlamak istemediniz herhalde. Konu karnim degil.
bosver benimkiler basran beri oyleler bende suan 8 aylik hamileyim bi kere olsun aramadilar vede başka sehirlerdeyiz ama ben onensemiyorum bastan bu yana oyle ben ilk baslarda cok arardim baktim pek aramıyor bende aramamaya basladim evet kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymak zorunda bende esimin ailesi oldugu icin hal hatirsorardim o yuzden takma

Ben ay cicim micim laflari beklemiyorum. Siz beni anladiniz. Tesekkür ederim :halay: ummadigin insanlardan bazi seyler görüyorsan ve kayinvalidenden yani ANNENDEN görmüyorsan üzülürsün,kafana takarsin. Esime de sormuyor. özellikle sordum esime o da cok tuaf buluyor. Yani karnim olmus balon gibi. Tanimadigin komsun bile iki dakikasini ayirip hal hatir bebegi sorabiliyorsa ne biliyim bir anneden beklemem gayet normal saniyordum ama burdaki bazi arkadaslar anlamadi demek istedigimi.:(
Aman bosver burdakı cogu eleştirmeye gelıyor. Tanımadığın ınsan bıle yolda gorse 2 dk sohbet etsen sorar karnını. Belkı kv senın bılmedıgın bıseye alınmıstır eger mizacı bu degılse. Ama eger hep ılgısızse zaten o oyledır bosver takma sen de hıc. sorarsa soylersın sormazsa zaten sormasına ıhtıyacın da yoktur bence 😊

önemli degil ama o da bir annem sonucta. Esimin yengeleri bile arayip soruyorlarsa,karnimi oksayip bebis napio bebis diyebiliyorlarsa bir babaanneden de beklemem gayet normal saniyordum.

Beklemeyin, çünkü kimseyi istediğiniz gibi şekillendiremezsiniz.
Kimi insan mesafelidir kimisi sıcakkanlı.
Mesela ben soğuk biriyimdir tam tersi belkide benden de şikayet ediyorlardır onlara daha sıcak davranmamı bekliyordur fakat benim mizacım serttir dısarıdan bakıldığında.
Soğuk biriyimdir. Ne beni değiştirebilirler ne ben bir başkasını değiştirebilirim.
Bunun bilincinde olun bence o zaman takıntı haline getirmekten vazgeçersiniz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X