kayınvalidem neyin peşinde hala anlamadım

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Selam kızlar, geçenlerde bir konu açmıştım hatırlayanlar olabilir aranızda, hatırlamayanlar için kısaca özet geçeyim, çalışıyorum, iki çocuğum var biri okula gidiyor diğer dört yaşında. Bakıcımız var evde geçen haftalarda bir gün izin istedi bakıcı bende kayınvalideme rica ettim o gün bakabilir misin diye, bakamam kanala gideceğiz dedi (bir televizyon kanalında evlendirme programına gidiyorlar kaynımla birlikte) bende annemi aradım annem gelip baktı. O gün eşime şunu demiştim bir gün gitmeseler yok mu yazılacaklar, sanki talipleri kapıdan taşıyor ne olur yani bir gün torunlarına baksa neyse ben zaten o günden beridir konuşmuyorum bir kez rahatsızlanmış aradım o kadar yaklaşık 1 ay oldu. Bugünde kızım amcasını televizyonda görümeyince merak etmiş hasta mı acaba diye, aramış maç varmış bugün onun için gitmemişler babaannesi öyle söylemiş. Kızıma belli etmedim ama nasıl kan beynime çıktı, nedenine gelince maç bile demek ki benim çocuklarımdan daha kıymetli benim çocuklarıma bir gün bakmak için gitmemezlik yapamıyorlar ama maç içi yapabiliyorlar. Bir de akşam kızım grip diye gelip sana nane-limon kaynatayım demiş sanki ben akşam kaynatamıyorum. Bende anneciğim (eşim yabancı dil kursuna gidiyor oraya yakın da bir tanıdığımız var) akşam X teyzenlere gideceğiz baban kurs çıkışı bizi oradan alacak babaannee söyle haberi olsun dedim. Aslında gitmeyecektim ama kayınvalidemin akşam gelip daha fazla sinirlerimi bozmasını istemediğim için gideceğim. Okuyan herkese şimdiden teşekkürler.

Çok haklısın canım kızmakta. Bende sinir olurum böyle ayrımcılığa ve çok takılırım senin gibi.

Ama kendimize yapıyoruz yani, takıyoruz da noluyo hastalandığımızla kalıyoruz :/

Rabbim yardımcımız olsun.

Bazen diyorum keşke eşim çöpsüz üzüm olsaydı.

Çok haklısın canım kızmakta. Bende sinir olurum böyle ayrımcılığa ve çok takılırım senin gibi.

Ama kendimize yapıyoruz yani, takıyoruz da noluyo hastalandığımızla kalıyoruz :/

Rabbim yardımcımız olsun.

Bazen diyorum keşke eşim çöpsüz üzüm olsaydı.

Hayır bari hastayım o yüzden gidemedim filan dese neyse en azından o zaman bu kadar kırılmam inadına yapar gibi bir de söylüyor maç var diye gitmedik diye.

Kayınvalideniz kısmet bulmak için mi kanala gidiyor. Gerçekten çok şaşırdım, demek ki kayınvalideniz için torun çok önemli değil zaten baksa bile bu zihniyette bir insan doğru dürüst bakmaz.

Haklısın canım da ne gelir elden? Gelen bir şey varsa toptan yapıp kurtulalım.
Yapabileceğin mümkün olduğunca uzak durmak.. tüm mesele bu.

Kayınvalideniz kısmet bulmak için mi kanala gidiyor. Gerçekten çok şaşırdım, demek ki kayınvalideniz için torun çok önemli değil zaten baksa bile bu zihniyette bir insan doğru dürüst bakmaz.

Kaynımı evlendirmek istiyor (kaynım engelli) o yüzden gidiyor, gitsinde beni ilgilendirmiyor zaten nereye gittiği ama en azından bir gün bakabilir diye düşünüyorum ayda yılda bir gün, ama yok benim çocuklarım ortada kalabilir ama maçı seyretmeden olmaz.

Haklısın canım da ne gelir elden? Gelen bir şey varsa toptan yapıp kurtulalım.
Yapabileceğin mümkün olduğunca uzak durmak.. tüm mesele bu.

Doğru söylüyorsun ama ben ondan uzak durmaya çalıştıkça hatta 1 aydır ev telefonuna bile bakmıyorum o aradığı zaman, ama o yine de ısrarla arıyor ve geçen cumartesi kızıma annene elbise alacağım kaç beden giyiniyor rengi nasıl olsun diye soruyor hakikatten anlamadım ne yapmak istediğini ben ondan elbise istemiyorum ki işim düştüğünde ayda yılda bir gün çocuklarıma bakmasını gözkulak olmasını istiyorum.

Doğru söylüyorsun ama ben ondan uzak durmaya çalıştıkça hatta 1 aydır ev telefonuna bile bakmıyorum o aradığı zaman, ama o yine de ısrarla arıyor ve geçen cumartesi kızıma annene elbise alacağım kaç beden giyiniyor rengi nasıl olsun diye soruyor hakikatten anlamadım ne yapmak istediğini ben ondan elbise istemiyorum ki işim düştüğünde ayda yılda bir gün çocuklarıma bakmasını gözkulak olmasını istiyorum.

İlginç gerçekten sana yaranmaya çalışıyor ama yanlış koldan girmiş.
İşte hepsi ayrı bir alem. Beterin beteri var canım.. neler okuyoruz şurada.en azından seninki kötünün iyisi olsun.

rahat insan ohooooo unutmuştur bile sana öyle dediğinde. kırıldığını söylesen aman bunda ne var der. yüzsüzmüş kayınvaliden birde torunlarına bakamayacak kadar gamsız. boşver. onunda sana işi düşer illaki böyle gamsız davranırsın olur biter.

engelli kısmını yeni gördümkayınbiraderin için. muhtemelen ona daha fazla kıyamadığından seninde çocuklarına bakabilecek birinin bulunacağından emin olduğundan gitmiştir belkide. aklıma bundan başka bişi gelmiyor.

Kayınvalidenize karşı ne kadar da önyargılısınız..
Onun söylediği 'maç var' cümlesini tamamen yanlış anlamışsınız..
O program, bugün naklen maç yayını dolayısıyla kısa sürdü,
program erken sonlandı..
Bu sebepten bazı konukları yayına çağırmamışlardır
ve kaynınızıda engelli yorulmasın diye gelmenize gerek yok, demişlerdir..
ama siz önyargılı olduğunuz için 'maç var' cümlesinin
ardını araştırmamışsınız bile..
bir sorun bakalım maç izlemek için mi gitmemişler,
yoksa yayın erken son bulduğu için mi..
tabi söz konusu kayınvalide olduğu için,
hep kötü düşünmemiz lazım, değil mi?

bir de size, hediye almak istiyor ona bile kulp takıyorsunuz?

ayrıca, kadının müsait olmaması çok mu abes?
olabilir işi var, ne yani,
koskoca program sizin bakıcınızın iznine göremi şekil alacak..
insanoğlu böyledir, yapar yapar bir kere yapmazsa tu kaka olur..

Bir kaç gün evvel açtığınız konu ile aynı mı? yoksa benzer durum yine mi yaşandı?

Son düzenleme:
Anlamıyorum şu kayınvalideler torunlarına bakmak zorunda zihniyetini.. Kadının zaten engelli oğlu varmış, bir an evvel yuvasını kurması için o programa götürüp getiriyor anlaşılan..

Valla ben bekarım ama benim kendi annem bana şimdiden ileride çocuklarına bakamam diyor. Hal böyleyken ben kayınvalidemi asla mecburi görmem çocuğuma bakması konusunda.. Yaşlı bu insanlar, bizdeki enerji onlarda yok malesef..

Bu demek değil ki annem çocuklarımı sevmeyecek veya onlar değersiz olacak annemin gözünde.. Bizde bir tek torun var o da abimin oğlu ve annem onun için ölür biter, ona en ufak bir şey olsa, canı yansa annem hüngür hüngür ağlar..Lakin iş bakmaya geldimi 1-2 saatten fazlasını kaldıramıyor..

Kaldı ki sizin kayınvalidenizin başında oldukça büyük bir sorumluluk var. Ön yargılı olmayın, biraz anlayış lütfen..

Kayınvalidenize karşı ne kadar da önyargılısınız..
Onun söylediği 'maç var' cümlesini tamamen yanlış anlamışsınız..
O program, bugün naklen maç yayını dolayısıyla kısa sürdü,
program erken sonlandı..
Bu sebepten bazı konukları yayına çağırmamışlardır
ve kaynınızıda engelli yorulmasın diye gelmenize gerek yok, demişlerdir..
ama siz önyargılı olduğunuz için 'maç var' cümlesinin
ardını araştırmamışsınız bile..
bir sorun bakalım maç izlemek için mi gitmemişler,
yoksa yayın erken son bulduğu için mi..
tabi söz konusu kayınvalide olduğu için,
hep kötü düşünmemiz lazım, değil mi?

bir de size, hediye almak istiyor ona bile kulp takıyorsunuz?

ayrıca, kadının müsait olmaması çok mu abes?
olabilir işi var, ne yani,
koskoca program sizin bakıcınızın iznine göremi şekil alacak..
insanoğlu böyledir, yapar yapar bir kere yapmazsa tu kaka olur..

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ama, programın o şekilde herhangi bir yönlendirmesi yok erken bitecek siz gelmeyin gibi daha öncede aynı şekilde erken bittiği halde gidilmişti. Ayrıca insanoğlu böyledir, yapar yapar bir kere yapmazsa tu kaka olur demişsiniz de kayınvalidemin bugüne kadar bana çok fedakarlık yaptığını çok iyi biliyormuşsunuz gibi geldi bana. Bana hediye almasına kulp takmıyorum ben ondan hediye beklemiyorum sadece yine söylüyorum ayda yılda bir fedakarlık yapabilir. Olabilir işi var, ne yani demişsiniz ama gelinlerin onların ihtiyacı olduğunda işi olmamalı öyle değil mi olursa aman allah muhafaza bittiniz demektir.

Anlamıyorum şu kayınvalideler torunlarına bakmak zorunda zihniyetini.. Kadının zaten engelli oğlu varmış, bir an evvel yuvasını kurması için o programa götürüp getiriyor anlaşılan..

Valla ben bekarım ama benim kendi annem bana şimdiden ileride çocuklarına bakamam diyor. Hal böyleyken ben kayınvalidemi asla mecburi görmem çocuğuma bakması konusunda.. Yaşlı bu insanlar, bizdeki enerji onlarda yok malesef..

Bu demek değil ki annem çocuklarımı sevmeyecek veya onlar değersiz olacak annemin gözünde.. Bizde bir tek torun var o da abimin oğlu ve annem onun için ölür biter, ona en ufak bir şey olsa, canı yansa annem hüngür hüngür ağlar..Lakin iş bakmaya geldimi 1-2 saatten fazlasını kaldıramıyor..

Kaldı ki sizin kayınvalidenizin başında oldukça büyük bir sorumluluk var. Ön yargılı olmayın, biraz anlayış lütfen..

Ben bugüne kadar fazlasıyla anlayışlı davrandım zaten kaldı ki, ben ondan sürekli bakmasını zaten istemiyorum engelli bir çocuğu olduğunun en az sizin kadar farkındayım, konumda da belirtmiştim ayda yılda bir gün diye. Ayrıca bende kayınvalideler torunlarına bakmak zorunda değiller zihniyetini demişsiniz ben sürekli bakmasını zaten istemedim hiçbir zaman, bende sizin bu cümlenizi anlayamadım.

kayın valide torununa zor zamanlarında bakmalı,kapıdaki komşudan ne farkı var ozaman.bende bunu anlamıyorum.benim kv.evi badana yaptırıyormuş geçen haftadan beri eltimde kalıyor.bize neden gelmiyor çünkü çocuğu kreşe yollamazlar bana bırakırlar diye.eşimde tesadüf eltime gitti, çocuğu sormuş kv eşimde merak ediyorsan gelir görürsün demiş.ne kıymeti var şimdi, eltimde geçen hafta bize geldi, sabahtan akşama kadar yatıyor tv seyrediyor valla bir çorba bile yapmıyor diyor.bende dedimki boşver Allaha yakın benden uzak olsun evime gelir saygımı bozmam ama evine gitmem bitmiştir dedim.yani konu sahibin kv maç vardı yada yoktu ne fark eder 1 gün gitmeyince bişeymi kaybediliyor abonelik mi var.1 gün bak şu çocuğa ya ama bakmazlar,oğlu engelliymiş Allah sabır versin ama yorumları duygusallaştırmaya gerek yok.8 saat torununa ayırsan neolur sen bir adım gel gelinin 10 adım gelir sana ama yok

Son düzenleme:
kayın valide torununa zor zamanlarında bakmalı,kapıdaki komşudan ne farkı var ozaman.bende bunu anlamıyorum.benim kv.evi badana yaptırıyormuş geçen haftadan beri eltimde kalıyor.bize neden gelmiyor çünkü çocuğu kreşe yollamazlar bana bırakırlar diye.eşimde tesadüf eltime gitti, çocuğu sormuş kv eşimde merak ediyorsan gelir görürsün demiş.ne kıymeti var şimdi, eltimde geçen hafta bize geldi, sabahtan akşama kadar yatıyor tv seyrediyor valla bir çorba bile yapmıyor diyor.bende dedimki boşver Allaha yakın benden uzak olsun evime gelir saygımı bozmam ama evine gitmem bitmiştir dedim.yani konu sahibin kv maç vardı yada yoktu ne fark eder 1 gün gitmeyince bişeymi kaybediliyor abonelik mi var.1 gün bak şu çocuğa ya ama bakmazlar,oğlu engelliymiş Allah sabır versin ama yorumları duygusallaştırmaya gerek yok.8 saat torununa ayırsan neolur sen bir adım gel gelinin 10 adım gelir sana ama yok

Evet canım bende tam bunu anlatmak istiyorum zor zamanlarda yardımcı olmalı sürekli bakmasını istemedim zaten ama bazı arkadaşlar nedense tutturmuşlar bir kayınvalide çocuğa bakmak zorunda değil diye, muhtemelen o arkadaşlar ya evli değil, ya da çalışmadıkları hiç zorda kalmadıkları için bu şekilde düşünüyorlar.

sizin verdiğiniz cevap hergün bakmak zorunda yazan birisi olursa geçerlidir.1 gün eksik geçirirse yuva kurulmadan eksikmi kalıyor. 1 gün ara verince kısmetimi kapanıyor bırakın allahaşkına bu işleri ,bende böle bir konu açtım hastalandığında en azından 1,2 gün baksın diye sizin verdiğiniz cevaplarda geldi biz anlatamıyoruz heralde sadece 1 yada 2 gün hatta ayda yılda 1 kez baksın istiyoruz.ama sizin fikirleriniz okadar kalıplaşmışki zorunda değil den başka bişey bilmiyorsunuz.çocuğunuz olmadığı halde bu tür yorumlar yapabliyorsunuz.

Son düzenleme:
1 gun enazından ayırabılmelıydı dıe dusunuyorumm torun sevmesın bılıolar amaa

Son düzenleme:
Back
X