Kayınvalidem,oğlum konusunda çok rahat

Asla birakmiyorum birakmamda diger torunu kizindan ona daha duskun olmasa onu mutlu etmek icin benm kizi tehlikeye atmazdi.ayni senin kv gbi diger torunu hasta opturuyodu ona hoop bzimki hasta oluyodu ardindan
Anlamıyorum nedir bu öptürme merakı el kadar bebekleri. Söylüyorsun bir şey olmaz diyorlar. Ama artık söyleyeceğim valla.

Bırakmayın en iyisi. Durduk yere aranız da bozulmaz hem. Benim kayinvalidem de 7, 8 yaşındaki torununun kucağına vermeye kalktlmiati hemen engel oldum. Üstelik benim kızım daha da küçüktü. Ben küçük çocukların kucaklarına almasından aşırı korkuyorum. Bir hemşerimiz ablası kendini küçükken salıncaktan düşürdüğü ve korkudan kimseye söylemediği için boynu eğri yaşıyor şimdi. Aile farkettiğinde çok geç kalmış çünkü.

Bırakmayın en iyisi. Durduk yere aranız da bozulmaz hem. Benim kayinvalidem de 7, 8 yaşındaki torununun kucağına vermeye kalktlmiati hemen engel oldum. Üstelik benim kızım daha da küçüktü. Ben küçük çocukların kucaklarına almasından aşırı korkuyorum. Bir hemşerimiz ablası kendini küçükken salıncaktan düşürdüğü ve korkudan kimseye söylemediği için boynu eğri yaşıyor şimdi. Aile farkettiğinde çok geç kalmış çünkü.
Ah kıyamam ya, çok üzülüyorum ben böyle şeyleri duyunca. Geçmiş olsun yazık tüm hayatı böyle şimdi o çocuğun. Nasıl engel oldunuz? Ne dediniz engel oldunuz? Bütün kaynanalar aynı sanırım. Ne oluyor kucağa verilince acaba?

Ah kıyamam ya, çok üzülüyorum ben böyle şeyleri duyunca. Geçmiş olsun yazık tüm hayatı böyle şimdi o çocuğun. Nasıl engel oldunuz? Ne dediniz engel oldunuz? Bütün kaynanalar aynı sanırım. Ne oluyor kucağa verilince acaba?
Ne yazık ki çocuk değil. Belki 60 yaşına gelmiş bir adam bahsettiğim kişi. Bebeğe gelince de ben açıkça "düşürür, bir şey olur" deyip hemen aldım kucağından. Kıza da söyledim bir daha alma kucağına diye. Söylemeyince ne yazık ki arkası kesilmiyor.

Ne yazık ki çocuk değil. Belki 60 yaşına gelmiş bir adam bahsettiğim kişi. Bebeğe gelince de ben açıkça "düşürür, bir şey olur" deyip hemen aldım kucağından. Kıza da söyledim bir daha alma kucağına diye. Söylemeyince ne yazık ki arkası kesilmiyor.
İyi yapmışsınız. Doğrusu bu. Bende bir dahakine öyle diyeceğim. Ben sıkılıp üzüleceğime onlar sıkılsın.

Ay çok fena oldum iyice canım sıkıldı. Nasıl şu anda arkadasınızın bebesi? Allah korusun tüm bebeleri. İyi kadın hoş kadın ama aşırı rahat. Eşimde yıllar evvel 1 yaşında falan bisikletten düşmüş burnu kırılmış hiç hastaneye götürmemişler. Tüm gece ağla ağla durmuşum diyor. Burnu yamuktur eşimin öyle kaynamış yazık. Duyunca şok olmıştum. Nasıl rahat annen demiştim. Mesela oğlum kusuyordu bir ara ben üzülüyordum sebebini araştırıyor takip ediyordum. O ise hiç umursamaz kussun kussun diyor önemli bir hastalığın belirtiside olabilir diyorum umrumda olmuyordu. Bişi olmaz bişi olmaz diyordu. Çok haklısınız hastanelik acil bir durum olmadığı sürece Yok bırakmam ya. Ben nereye evladım oraya
Şu an gayet iyi ama o günler cidden zordu yani,olümden döndü,işin kötüsü düştüğünü bilmediği için arkadaşım,doktorlar neden olduğunu anlamakta bir hayli zorlandılar,sonra annesi bugün düşmüştü sandalyeden "dedi de teşhis konuldu çocuğa,söylemese belki kaybedeceklerdi ,halbuki annesine dese kızım düştü bugün uyutma istersen bir süre,kusarsa doktora götürün diye belki daha kolay toparlanacaktı minik,günlerce hastanede perişan olmayacaklardı. O kadar etkisinde kalmıştım ki bu olayın,kızım okula başlayınca(anaokulu dönemi)dedim ki her ne olursa olsun çarpma,düşme vb bana muhakkak haber verin diye zira çok korkmuştum.
Bizim gözetimimizde de olabilir,çocuklar düşe kalka büyüyorlar bu bir gerçek ama en azından aksi bir durum olursa ona göre hareket ederiz. Benim kızım da çok düşerdi,aşıri hareketliydi ama ben düştükten sonra uyutmazdım,kusma vb bir sorun oluyor mu bakardım,gece kalkıp az kontrol etmedim düştüyse şayet. Önemli olan bilip ona göre hareket etmek.
Sizinki minicik,derdini de anlatamaz,kussa bile normal gelir düştüğünü bilmezseniz, benim oğlum 6 aylık hala çok beslendiyse yada gaz çıkarırken kusabiliyor,bende bilmesem ve düşse hiç kötüye yormam şu an.
Bu sebeple kayınvalidenize elzem bir durum olmadıkca bırakmayın derim,aşıri rahat bir kadın çünkü anladığim kadarıyla,zaten 6 aylık oda sever gezmeyi artık ufaktan. Benim oğlum üzerimi giyinince dışarı çıkacağını anlayıp heyecanlaniyor artık keyfi yerindeyse.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Şu an gayet iyi ama o günler cidden zordu yani,olümden döndü,işin kötüsü düştüğünü bilmediği için arkadaşım,doktorlar neden olduğunu anlamakta bir hayli zorlandılar,sonra annesi bugün düşmüştü sandalyeden "dedi de teşhis konuldu çocuğa,söylemese belki kaybedeceklerdi ,halbuki annesine dese kızım düştü bugün uyutma istersen bir süre,kusarsa doktora götürün diye belki daha kolay toparlanacaktı minik,günlerce hastanede perişan olmayacaklardı. O kadar etkisinde kalmıştım ki bu olayın,kızım okula başlayınca(anaokulu dönemi)dedim ki her ne olursa olsun çarpma,düşme vb bana muhakkak haber verin diye zira çok korkmuştum.
Bizim gözetimimizde de olabilir,çocuklar düşe kalka büyüyorlar bu bir gerçek ama en azından aksi bir durum olursa ona göre hareket ederiz. Benim kızım da çok düşerdi,aşıri hareketliydi ama ben düştükten sonra uyutmazdım,kusma vb bir sorun oluyor mu bakardım,gece kalkıp az kontrol etmedim düştüyse şayet. Önemli olan bilip ona göre hareket etmek.
Sizinki minicik,derdini de anlatamaz,kussa bile normal gelir düştüğünü bilmezseniz, benim oğlum 6 aylık hala çok beslendiyse yada gaz çıkarırken kusabiliyor,bende bilmesem ve düşse hiç kötüye yormam şu an.
Bu sebeple kayınvalidenize elzem bir durum olmadıkca bırakmayın derim,aşıri rahat bir kadın çünkü anladığim kadarıyla,zaten 6 aylık oda sever gezmeyi artık ufaktan. Benim oğlum üzerimi giyinince dışarı çıkacağını anlayıp heyecanlaniyor artık keyfi yerindeyse.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi
Ay ne fena bir şey yaşamış Bebek. Kıyamam ya.. of Allahım sen koru yarabbim tüm bebekleri. Oğlum çok seviyor gezmeyi bayılıyor. Havalar soğuktu ya ondan çıkarmadım bir yere. Birde sinemaya gidelim biraz kafam dağılsın istedim. Aman kalsın gitmeyeyim. Çok rahat kadın. Aynı aylık bebeklerimiz. Sizde sağlıkla büyütün sağolun.

Kendi torunu derken otekilestiriyorsunuz. Sizin oglunuzda onun torunu degil mi? . Siz sadece cocugu kucağına almasina ve onunla oynamasina sesini cikartmadi diye bilenmissiniz. 7 yasindaki cocuga ne yapabilirdi. Belkide siz gelmeden once dikat olması konusinda uyarmisti..
Ikisi de torunu tabi ama miniği de çocuğun elinde oyuncak etmenin anlamı yok ki. Oyuncak bebek mi bu ki alsın kucağına oynasın?
Kızım 6 yaşında oğlum 6 aylık,ben kucağina sadece otururken veriyorum,sırtını yasliyor güzelce,bacak arasina oturtup yanlarına destek koyuyorum,alıp kucağında gezdirmesine müsade edemem ki. Oynamak istiyorsa yatırırım yanına yatarken sohbet eder sever kardeşini. Yada kendi kucağimdayken kızım yükseğe çıkar sarılır kardeşine ,bazen dans ederler müzik eşliğinde ama hepsi benim yanımda,gözetimimde olur. Çocuğa bebek emanet edilmez. Bu düşme durumları zaten anlık oluyor,önceden kestirilemiyor ama asla birşey olmaz diyip kestirip atmak olmaz.

Ay ne fena bir şey yaşamış Bebek. Kıyamam ya.. of Allahım sen koru yarabbim tüm bebekleri. Oğlum çok seviyor gezmeyi bayılıyor. Havalar soğuktu ya ondan çıkarmadım bir yere. Birde sinemaya gidelim biraz kafam dağılsın istedim. Aman kalsın gitmeyeyim. Çok rahat kadın. Aynı aylık bebeklerimiz. Sizde sağlıkla büyütün sağolun.
Ben oğlumu karda bile çıkardım,abla okula gidiyor,onu almaya çıkıyoruz her gün okuldan. Alıştı,uygun giydirince sorun olmuyor. Ve nasil alıştıysa daha ben giyinirken çığlık atıyor gezecek diye,bayılıyor ,alışverişe, gezmeye her yere taşıyorum canta gibi onuda. Yoruluyor güzel uyuyor eve gelince. 2 gün önce de güneşliydi hava aldım kızımla ikisini parka götürdüm 1 saat ,tabiki serindi kış en nihayetinde ama keyfi yerindeydi.
Bakmayın bebek ama oda keyif alır,renkler,ışıklar,insanlar artık ilgilerini çekiyor, mutlu oluyorlar.

Bırakma canım. Ben anneme bile çok zor bırakırım. Hele ki 6 aylıkken falan bırakmam imkansızdı.
Çocuk bu elbet düşebilir ama göz göre göre küçük çocuğun kucağına da verilmez ki..
Zorunlu olmadıkça bırakma.

Bırakma canım. Ben anneme bile çok zor bırakırım. Hele ki 6 aylıkken falan bırakmam imkansızdı.
Çocuk bu elbet düşebilir ama göz göre göre küçük çocuğun kucağına da verilmez ki..
Zorunlu olmadıkça bırakma.
Evet haklısın bırakmam bundan böyle artık. İçime simseydi bırakırdım ama yok güvenimi çok sarstı. Bana Yok merak etme diyip yine bildiğini okuyor.

Evet haklısın bırakmam bundan böyle artık. İçime simseydi bırakırdım ama yok güvenimi çok sarstı. Bana Yok merak etme diyip yine bildiğini okuyor.
Allah korusun birsey olsa, e çocuk bu, böyle büyür, evham etme falan der bu seferde..
İçi senin gibi yanmaz da o yüzden bu rahatlık bence.

Rahatıma düşkün bir insan olsam İnan’ın bana bırakırbırakır gidebilirdim istediğim yere. Çünkü kayınvalide istediğin zaman bırak git diyor çok isteyerek bakıyor aşık torununa. Ama gözlemlerin sonucu içime sinmemeye başladı. Bundan böyle bırakmam. Ama benden bir tane daha olsun bırakırım. Çünkü emanete namusum gibi bakarım.
Zaten bırakıyorsunuz ben size eve kapanın çocuğunuzla durun sürekli demiyorum tabi ki eşler birbirleriyle zamanda geçirmeli ama bu 6 aylık kadar küçük değilken olmalı ki o da isteklerini dile getirsin sinema gezme bebekli bir aile için çok çok uzun süreler çocuğunuz biraz daha büyüsün rahat rahat olun en azından onun da tuhafına gelen bişey olursa söyleyebilir olsun genelde çocuklar 1-1.5 yaşlarında dertlerini anlatabilicek kıvama geliyorlar zaten

Allah korusun birsey olsa, e çocuk bu, böyle büyür, evham etme falan der bu seferde..
İçi senin gibi yanmaz da o yüzden bu rahatlık bence.
Evet çok rahat o konuda ama şöylede bir konu var; mesela kendisi hastalanmakta çok korkar. Kan vermek onun için kabus. Morali çok bozuk o yüzden

Ayyy benim kv çok rahattır ama annesi olarak bana saygı duyup ben nasıl istiyorsam öyle yaklaşır bu tarz olaylarda sizde belirtiyorsunuz zaten anlafığım kadarıyla umursamıyorsa başbaşa bırakmayın o zaman

Ayyy benim kv çok rahattır ama annesi olarak bana saygı duyup ben nasıl istiyorsam öyle yaklaşır bu tarz olaylarda sizde belirtiyorsunuz zaten anlafığım kadarıyla umursamıyorsa başbaşa bırakmayın o zaman
Ben söylüyorum uyarıyorum şöyle yap anne böyle yap anne o tamam kızım diyor ama bildiğini okuyor. O daha sinir bozucu işte. Arkanı döndüğün an isteklerimin tam tersini yapıyor Eminimki.ben şeker vermek istemiyorum çocuğuma ama o illa veriyor. Çok seviyor ama diyor. Ben yokken vermiş birde söylüyor. He desem bir tabak pasta yedirecek.

Evet çok rahat o konuda ama şöylede bir konu var; mesela kendisi hastalanmakta çok korkar. Kan vermek onun için kabus. Morali çok bozuk o yüzden
Vay akillim, kendine gelince canı tatlı.
Benim annemde kan vermeyi falan sevmez, ama hastayken oğlumu görmeye gelmez, yeni geçirdiyse de maske takıp oynar..
İlla ki seviyordur torununu ama.. kendince seviyordur işte :)

Zaten bırakıyorsunuz ben size eve kapanın çocuğunuzla durun sürekli demiyorum tabi ki eşler birbirleriyle zamanda geçirmeli ama bu 6 aylık kadar küçük değilken olmalı ki o da isteklerini dile getirsin sinema gezme bebekli bir aile için çok çok uzun süreler çocuğunuz biraz daha büyüsün rahat rahat olun en azından onun da tuhafına gelen bişey olursa söyleyebilir olsun genelde çocuklar 1-1.5 yaşlarında dertlerini anlatabilicek kıvama geliyorlar zaten
Yooo 6 aylıktan küçüklende bırakılabilir. Tabi güvenilir bir büyüğe. Neden bırakılmasınki? Anne baba mutlaka kafa dağılabilmeli özellikle anne. Mutlu anne Mutlu çocuktur benim için. Bebekten ayrı 2 saat ayrı kalmak yanlış değil. Ama dediğim gibi torununa gözü gibi bakacak bir anneanne yada babaanne olursa.

Back
X