kayınvalidem oğlumu yaza benden almak istiyor :(((

banı göze alarak çüüüüş artık diyorum

aynı şeyi bende yaşadım canım. kv. bize 5 saat uzakta oturuyor.
benim burda baktıracak kimsem yok kreşe gönderdim 9 aylık.
maddi olarak zor oluyor hem annenin baktığı gibi bakamıyorlar demiştim.
bana oğlunu gönder burda köy havası alsın herşeyin doğalını yesin büyüsün dedi. ben oğlumdan ayrı kalamam dedim.
fedakarlık yapmam gerekiyormuş.
ben oğlumsuz yaşayamam dedim.
eşimde vardı bana dediler ki yok bu kadar bağlanma, iyi olmaz bilmem ne.
sinirlerim zıpladı. bana bir daha bu konuyu açmayın vermem dedim.
eşimde kalsın iyi olur dedi.
dedim sen ne diyorsun ben onu görmeden 1 gece dahi duramam, kafayı yerim dedim.
annen bir daha bu konuyu açmasın dedim.
anne çocuğundan ayrılamaz, heleki emiyorsa.
kendi bildikleri gibi yetiştirip senden soğutacaklar.
ben kv. temizliğini de düzenini de beğenmiyorum.
oğlum 9 aydan beri kreşte, onların terbiyesi ile büyüyeceğine kreşte büyür daha iyi.
kesin ve net konuş.
oğlum benim yanımda kalacak vermiyorum de kestir at.

nasıl ayrılır 1 yaşındaki çoçuk ya..şimdi daha evdeymişsinn çalışmaya başla sabah gidip akşam geldigin de bile burnunda tütütyor insanın evladı olacak işmi ya hadi bir hafta anlarım ama bir kocaman yaz sen yeni evli gibi hiç çoçugun yokmuş gibi olacak bir tuhaf olacaksın içine ne yesen sinmeyecek ne yapsan mutlu olmayacaksın bunları lafı açılınca anlat kayınvalide eger durumun iyise çalışmam gerekirse de bir yerde bildir bunu sen bir annesin artık onun sana bunu yapmaya hakkı yok o bence seni daha anne gözüyle görmüyodun anlatabildim mi kendi anne ya yıllların sen daha yenisin ona göre...çok karışık yazdım ama duyguları anlatabilmişimdir inş...durumun da iyise aslında bakıcı tut ohh çoçugun alışır kimseylede böyle agız dallaşlarına girmezsin..bende yaşadım aynılarını çünkü şimdi kızım kreşe gidiyor oka dar rahatım ki maşallah..

Ben anne değilim. O yüzden yorumumu değerlendirirken buna göre değerlendirin.

Ben pek bir sakınca göremedim açıkcası. Sonuçta 45 dakikalık yol. Çok uzun bir süre değil. Mesela salı perşembe gidin akşamları cuma akşam da alın eve getirin sonra pazar akşamı geri götürün. Bu şekilde hem hafta da 5 gün görmüş olursunuz, hem kayınvaliden kendi işini yapmış olur. Hem hafta da 2 gün eşinizle kendinize özel zaman da ayırmış olursunuz. Benim sözlümün erkek kardeşinin çocuklarını babaanneleri yazları memlekete götürdüler. Hem de çok küçükken. Ama anneleri istiyordu. Çünkü yapacak başka birşeyleri de yoktu. Kızın annesi bakamadı kreşe de veremediler. Üstelik onların memleket çok uzakta olduğu için yaz başı gidiyorlardı yaz sonuna kadar kalıyorlardı. Çocuklar şimdi büyüdü ama hala gönderiyor okul kapanınca açılana kadar. Sadece tatile giderlerken gidip alıyorlar tatil dönüşü bırakıyorlar. Bakıyorum çocuklara ne annelerinden uzaklar nede psikolojileri bozulmuş. gayet sağlıklı birer çocuk oldular. Hiç bir zaman da annem bizi terk etti gibi bir düşünceye kapılmıyorlar.

Tabi bu benim görüşüm. Belki anne olsam değişir. Ama ortak bir çözüm yolu bulmak gerekiyor.

ben olsam hayatta izin vermem kesin ve net ben dayanamam veremem derim başkada üstüne laf konuşmam ve konuşturmam olur mu öyle şey ya küçücük çocuk anne sevgisinden mahrum kalıcak bu yaşta ben oğlumdan ayrı bi gece bile yatamam kayınvalidenize tavrınızı koyun

Çocuğunuza kayınvalideniz baktığından, yazında gitmeleri gerektiği için böyle bir teklifte bulunmuş..
Söylenilenler gibi çok cahilce ya da kötü kayınvalide olduğu için teklif ettiğini düşünmüyorum..

Eşinizle konuşun, bir ortak yolu bulup vermeyeceğinizi söylersiniz..

Çocuğunuza kayınvalideniz baktığından, yazında gitmeleri gerektiği için böyle bir teklifte bulunmuş..
Söylenilenler gibi çok cahilce ya da kötü kayınvalide olduğu için teklif ettiğini düşünmüyorum..

Eşinizle konuşun, bir ortak yolu bulup vermeyeceğinizi söylersiniz..

bende kaynananın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.vermem dedikten sonra yazlıktan gelip gitmeyi teklif etmilş:34:

bende kaynananın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.vermem dedikten sonra yazlıktan gelip gitmeyi teklif etmilş:34:

Bu teklifine dikkat etmedim.Bunu teklif etmişse artık hiç düşünmüyorum kötü niyetli olduğunu.Aksine yardımcı olabilmek için elinden geleni yapmış.

Bir kayınvalide söz geçtiği anda herşey olumsuz düşünülüyor..Bu ne kadar yanlış..

KİŞİ İÇİNİ KORURSA HER TÜRLÜ OLUMSUZ DÜŞÜNCE VE HİSLERDEN HAYAT çok daha güzel olur ve pişmek ve yanmak çok daha kolay olur hayata karşı.

Bu teklifine dikkat etmedim.Bunu teklif etmişse artık hiç düşünmüyorum kötü niyetli olduğunu.Aksine yardımcı olabilmek için elinden geleni yapmış.

Bir kayınvalide söz geçtiği anda herşey olumsuz düşünülüyor..Bu ne kadar yanlış..

KİŞİ İÇİNİ KORURSA HER TÜRLÜ OLUMSUZ DÜŞÜNCE VE HİSLERDEN HAYAT çok daha güzel olur ve pişmek ve yanmak çok daha kolay olur hayata karşı.

eşim bilmiyorum diyor. olabilir diyor. onun kesin bir düşüncesi yok yani. ben vermem dedikten sonra da biz de yazlıktan gidip gelelim demeye başladı. Fakat bunun olmayacağını kendisi de biliyor yazlıkla evimiz arasında 45 dakika var ve evimizle işimiz arasında da bir o kadar mesafe var. Yani benim eşim de annesinin bizim kötülüğümüzü istemeyeceğine inanlardan anlayacağınız. Annesi diyorsa kötülüğümüz için demiyordur ona göre.
Oğlum emiyor hala ve kendisi bırakana kadar da emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum.
evet canım konu sahibi böyle bir yorum yapmış

evet canım konu sahibi böyle bir yorum yapmış

Yok canım bunu eşim söyledi sabah akşam yazlıktan gidip gelelim çocuk da yazlıkta kalsın dedi. FAkat böyle olursa sabah 5.30- 6.00 gibi erken bir saatte uyanıp yollara düşmek gerekiyor çünkü eşimin çalıştığı şirketin servisi eşimi saat 7' de evin önünden alıyor. Çocuk olunca zaten gece uykusu diye bir şey kalmıyor ki biz de en az gecede 3 kez kalkıyoruz. Bu tempoda yaşayabileceğimi sanmıyorum.

Yok canım bunu eşim söyledi sabah akşam yazlıktan gidip gelelim çocuk da yazlıkta kalsın dedi. FAkat böyle olursa sabah 5.30- 6.00 gibi erken bir saatte uyanıp yollara düşmek gerekiyor çünkü eşimin çalıştığı şirketin servisi eşimi saat 7' de evin önünden alıyor. Çocuk olunca zaten gece uykusu diye bir şey kalmıyor ki biz de en az gecede 3 kez kalkıyoruz. Bu tempoda yaşayabileceğimi sanmıyorum.
ben yanlış anlamışım,kusura bakma,
canım ben sana daha öncede yorum yazdım.daha önünde aylar var ,şimdiden canını sıkma gün doğmadan neler doğar.:34:

Son düzenleme:
inşallah bu duruma düşmezsiniz.daha önünüzde aylar var.canınızı şimdiden sıkmayın.gün doğmadan neler doğar:34:

Canım bebek daha yeni doğduğundan beri ben oğlumu yaza yazlığa götürürüm falan demeye başladı. Kayınvalidem bir cümleyi yarım saat içinde 20 kere tekrarlama kabiliyetine sahip olduğundan bir kere söyleyip bırakmıyor sürekli taciz eder nitelikte tekrarlıyor bu konuyu. Şimdiye kadar birkaç keresinde hiç sesimi çıkarmadım. Ama iki kere de söyledim olmayacağını. Dün de aynı şeyi söyledi. Hatta eltisine kahve içmeye gittik. Eltisiyle yazlıkta komşular evleri yan yana. Bana demiyor eltisine diyor işte komşunun çocuğu da yazlıkta büyüdü bak ne uyanık oldu bak ne zeki oldu filan diyor.

emzirmeniz en guzel bahane
hem esinizi hemde anlayissiz kayinvalidenizi kirmaniza gerek kalmaz
emen cocugu nasil gonderebilirim deyip konuyu kapatin ..
offff ne bu cahillerden cektigimiz ya
bizde kayinvalidemlerle ayri sehirlerde oturuyoruz 200 km mesafe var aramizda
en son gittigimiz hafta sonu donecegimiz aksam aglamaya basladi
hem agliyor hemde bi taraftan cok ozluyorum kuzucugumu gozumde tutuyor birakin bi hafta kalsin haftaya alirsiniz dedi laf arasi ..
oglum 1 bucuk yasinda emmiyor
anne sen bu kadar ozluyorsun agliyorsun
ben nasil dayanicam peki dedim ?
o erken uyudugu aksam gece kalkip uykusunda seviyorum ben onu sabaha kadar gozumde tutuyor sen bana kafayimi yedireceksin dedim
ee bende oglumu oyle seviyordum ama sana verdim sende bana ver dedi (bizim evin en meshur lafidir ) sana aslan gibi oglan verdim daha ne der surekli
ay istoyosan oglun kalsin ben benimkini asla vermem dedim
hem sen oglunu vermedin .. annem beni senin ogluna verdi gurbette olan senin oglun degil benim dedim
lafi uzatti durdu
cvp versen ayri dert sussan ayri dert
bazen sasiyorum ne yapacagimi :44:

Valla canım gerçekten takdir ettim seni çok güzel vermişsin cevabını. Benim de şey diyesim geliyor çok istiyorsan sen de yap birtane daha diyesim geliyor ama o da çok ayıp olur.

bencede kabul edipte vermeyin yavrunuzu.daha zun süre kayınvalideniz bakacak sanırım.taviz tavizi doğurur.daha çok şeylerine evet demek zorunda kalırsınız daha sonra...
Evet canım taviz tavizi doğurdu bile bu duruma geldik işte. Bugüne kadar vermediğim cevapların ceremesini çekiyorum. Eşime de hep söylüyordum bak diyordum annen benden benim yapamayacağım türden şeyler istiyor o da diyordu hı hı deyip geç diyordu. Ben de hep hı hı dedim. Bu sefer Hı hı dediğim her şeyi benden beklemeye başladı. Yapmayınca da kötü ben oldum. Onun asıl amacı önceden de yazdığım gibi çocuğu kendi büyütmek. Artık benim neyimi beğenmiyorsa bilemedim. Halbuki çok da araştıran okuyan bir anneyim oğlumu en iyi şekilde doktorlara sorarak büyütmeye çalışıyorum. Ama kendisini babannesi büyütmüş ya çok memnun kalmış oğlumu da kendisi büyütmek istiyor.

bu konuda naparsınız bilmiyorum ama ben görüşümü yazayım ;ben çocuğumu babası haricinde kimseye emanet edip bir yere yollamam,buna kendi ailemde dahil,yani herhangi bir zorundalık yoksa asla ayrı kalamam,olaki ayrı kalacaksam,babasının dışında kimseye bırakmam.Bizim kayınvalidede yazın gelir kalır torun demişti,diğer torunu geliyomuş yazlık havası iyi gelir dedi,babası yoksa asla dedim,benlede x-y yi kıyaslama diye söylemiştim.;Kayınvalideniz yazın sizin yanınızda çocuğa bakamayacağı için götürmek istemiş belli,önce bu durumu ortadan kaldırmalısınız,yazın ailenizden birimi bakar kısa süreliğine bir bakıcımı bulursunuz ,yani bu sorunu çözerseniz iki tarafta zor durumda kalmaz. İnsanları birşeylere zorlamakta yanlış babaanne,anne olabilirler ama kimse bizim çocuğumuza bakmak zorunda değil.

Canım o bahçeyi falan bahane ediyor çocuğu alıp götürüp kendi isteği gibi yetiştirmek onun derdi. TAmam mecbur gitmek zorunda olsaydı ben de iyi niyetli düşünebilirdim ama niyeti bu değil.

O ısrar ettikçe siz de ısrar edin. ''Son kez söylüyorum ve konuyu kapatıyorum sakın tekrar açılmasın. hayır vermeyeceğim'' deyin.
İnşallah bu sefer anlar.

sinir bozucu bir durum ya..daha çok küçük kimse kıyamaz bebeğini öyle uzak yere göndermeye,göremeyeceksiniz düşünsenize bebeğiniz daha çok küçük.başka bakabilcek kimse yokmu.muhtemelen kendi yazlığa gitmek istiyor ee bakmakta zorunda galiba oda böyle çözüm yolu bulmuş...benim henüz çocuğum yok ama şimdiden k.validem bebeğim olursa onu götüreceğim,alacağım,heryere götüreceğim gibi saçma sapan laflar atıyo ortaya içimden söylesin dursun diyorum kim verirki...

asla asla asla ne olursa olsun kaç yaşında olursa olsun çocuğun heleki bir bebeğin yanı annesinin yanıdır.onun kokusyla büyümeli,onun kokusunu almalı..kayınvalinezi kötü bakar diye demiyorum asla mükemmel bakacaklardır elbetteki ama bir çocuğunun yanı annesidir bir gün iki gün bile annesinden ayrı kalmamalı..hem çocuğunuzun psikolojisi için hemde kendi psikolojiniz için.yorumları okumadım o yüzden daha önce yazıldıysa ve cevabınız varsa bilemiyorum bence hiç başka bakacak yoksa ve imkanınızda el veriyorsa kendi çocuğunuzu kendinizin büyütmasinde yarar var çocuğun annenin kokusuna en ihtiyaç duyduğu yaşlar 0-6 yaş..

Daha çok küçük canım, olur mu hiç?
Ben bu yaz anneannesinde bile bırakmadım ki zaten anneannesi bakıyor normalde. NApsın kadıncağız bu sene gitmeyiverdi yazlığa. Önümüzdeki yaz oğlum 2 yaşında olacak belki bir hafta bırakırım, ama o kadar. Büyüdükçe artabilir süre. Deniz, kum, açık hava iyi gelir. Apartmana tıkılmasındansa anneannesiyle tatil yapmasını isterim ama öyle çooook uzun olmaz. Ve de şu anda olmaz, daha minicikler.

Back
X