Kayinvalidem psikoljik sorunları ve hamileligim

Zaten doğum olayı beni ayrı yıpratıyor. Benim annem vefat etti kayinvalidem de böyle. Mesela şu an o kadar bulantım var yemek yapamıyorum her şey kokuyor kayinvalidem doğru düzgün bi insan olsa bana yardım ederdi ama yarın doğumda da beni sınır edecek biliyorum
Ne kadar bencilsiniz. Kadin akil hastanesinde yatmis. Siz dogru duzgun insan olsaydi bana yemek yapardi diyorsunuz. Sizin de evladiniz olacak,oyle düşünün.

Aksine kalabalık devlet hastanelerinde hastaları mümkün mertebe yatırmadan ayakta tedavi etmeye çalışırlar ki gelebilecek acil durum hastalarına karşın hastanede mutlaka boş yataklar olabilsin. Özel hastane deseniz bir nebze paranız için yatışmışlardır diyeceğim.. ama devlet hastanesiyse ciddi problem görmüş olacaklarki yatırmışlar.
Telefonda arayıp gelme demesi mümkün mü . Kp de kv de aynı şeyi söylüyor . Ben de bunu anlamıyorum hastanede yatan bi hastaya iyiysen gelme denir mi. Kayınvalidemin hastanede şu diyaloguna şahit oldum . Ordaki doktor ve hemşirelere ben kötüyüm benim aklım şöyle boyle diyordu . Doktor sen kötü değilsin aklın gayet fazlasıyla yerinde diyordu

Ne kadar bencilsiniz. Kadin akil hastanesinde yatmis. Siz dogru duzgun insan olsaydi bana yemek yapardi diyorsunuz. Sizin de evladiniz olacak,oyle düşünün.
Kim size bana hakaret etme hakkı veriyor ? Siz kimsiniz edebinizi takının yazdığım şeyleri iyi okuyun .

Kızlar kayinvalidem yapı olarak iş yapmayı temizlik yapmayı sevmeyen bir insan adam kullanmayı çok iyi bilir . Biri yapsın o yesin biri temizlesin o boş bos dolaşsın ve tabi bu arada çenesi asla durmaz .Ben yavaş yavaş gözümü açınca gidip gelmelerimi azaltinca ( ki bi ara haftanın 4 5 gunu gorusuyoduk ) kayinvaldim depresyon ayagina yatti ilaçlar kullanmaya başladı elim kolum kalkmıyor diye yaklaşık 6 ay yattı . Yemek temizlik yapmadı inanır mısınız evi fareler bastı . Ilaclar uyuttu durdu kv mi . Gorumcem var evde bekar elinde telefon dünya umrunda değil . Her neyse doktor ilac tedavsine cevap vermiyor diye bayramdan önce kv 2 hafta ruh sinir hast. bölümunde hastaneye yatırdı . Bayramda çıkardık . Bayram dönüşü geri yatacaktı . Devlet hastanesine gidiyordu doktor bayram dönüşü yoğunluktan bakamamış ertesi gün güya doktor kv aramış ve iyi hissediyosan gelme demis ! Ben bişey anlamadım o kadar kullandığı ağır depresyon ilaçlarını bilinçsiz bi şekilde hala içmeye devam ediyor .Ben ne yapacağım kizlar bi yandan diyorum esimin annesi görüşmeyi kesemem . Ki eşim zaten hemen her gün görüşüyor. Bi yandan da korkuyorum benimde psikoljimi bozacak diye hamileyim zaten yuzunu görmek istemiyorum bana çok zor günler yaşattı . Görüşünce de ona karşı içimde bi saygı hissetmiyorum çünkü gerçekten abuk subuk konusuyor deli değil ama deli numarası yapıyor hala laf sokmaya gelin is yapsin kızımla ben oturayım modunda devam ediyor . Psikiyatristi kandırmış olabilir mi hastaneye yatmak icin . Kv nasl davranmalıyım kizlar onu gerçekten sevmiyorum hayatımda sevmedigim tek insan .
Canim aynisini bende yaşadım ama kayinvalidem degil öz annemden.annem hastalik hastasi birisiydi.eski kadin oldugundan masallah turp gibi hic bi hastalığı çıkmıyor bu yüzden ama hep bi hasta ayaklari hastalik numaralari doktor kötü bisey dese eve takla atarak gelir herkesi arar abartarak bende su hastalik çıktı derdi.her neysebii gun nerden aklina geldiyse psikologa gitmis tabii hastalik bedava ispatlayack bisey yok istedigini soyle seni sorunlu sanip ilaci dayarlar tam istedigi gibi !!!! Kötü oldukca kullandi ilaclari hatta bilinsiz duzensiz en son öyle kötü olduko felc gecirecekti agzi yüzü kaydı.ilaclari bi türlü biraktiramiyirduk.ben dedim yeter artik.kolundan tuttum doktor doktor gezdirdim ozel bi hastaneye götürdüm saolsun bizim gini dusunen bi doktor ilaclarini biraktirdi yavas yavas kadin kendine geldi.sana tavsiyem o ilaçları biraktirin canim doktor kontrolunde belliki faydasi yok Allah korusun öldürmüyor surundurur yatalak olur adli dengesini kaydeder cocugum olacak diyirsun bakimi sana kalir o sekilde bakmak daha zor.lutffn dediklerimi ciddiye al yaşadım tum bunlari.son zaman larda öyle hapların etkisi oldu ki gece 3 te kalkip ocagin altini açıyordu durduk yere.baska doktorlara götürün ilaclari bıraktirp doktor gerekli tedaviyi yapar hasta degiller kimnikir kötü olmak icin doktora ne anlatoyorlarda o ilaclari yaziyor doktor.

Canim aynisini bende yaşadım ama kayinvalidem degil öz annemden.annem hastalik hastasi birisiydi.eski kadin oldugundan masallah turp gibi hic bi hastalığı çıkmıyor bu yüzden ama hep bi hasta ayaklari hastalik numaralari doktor kötü bisey dese eve takla atarak gelir herkesi arar abartarak bende su hastalik çıktı derdi.her neysebii gun nerden aklina geldiyse psikologa gitmis tabii hastalik bedava ispatlayack bisey yok istedigini soyle seni sorunlu sanip ilaci dayarlar tam istedigi gibi !!!! Kötü oldukca kullandi ilaclari hatta bilinsiz duzensiz en son öyle kötü olduko felc gecirecekti agzi yüzü kaydı.ilaclari bi türlü biraktiramiyirduk.ben dedim yeter artik.kolundan tuttum doktor doktor gezdirdim ozel bi hastaneye götürdüm saolsun bizim gini dusunen bi doktor ilaclarini biraktirdi yavas yavas kadin kendine geldi.sana tavsiyem o ilaçları biraktirin canim doktor kontrolunde belliki faydasi yok Allah korusun öldürmüyor surundurur yatalak olur adli dengesini kaydeder cocugum olacak diyirsun bakimi sana kalir o sekilde bakmak daha zor.lutffn dediklerimi ciddiye al yaşadım tum bunlari.son zaman larda öyle hapların etkisi oldu ki gece 3 te kalkip ocagin altini açıyordu durduk yere.baska doktorlara götürün ilaclari bıraktirp doktor gerekli tedaviyi yapar hasta degiller kimnikir kötü olmak icin doktora ne anlatoyorlarda o ilaclari yaziyor doktor.
Canım çok teşekkür ederim beni anladigin için. Ben de bunu anlatmaya çalışyorum ama saygısız insanlar yüzünden ne bencilligim kaldı ne iticiligim . Kv insanı çok güzel kandırır ki bence ilk doktorunu kandırdı yaşamadığı şeyleri yaşamıs gibi anlattı nitekim ilgi hastası ve istediği oldu eşimle bebegimize bile sevinemeden solugu hastane de aldik . Fakat diğer doktor ne olduğunu anladı gibime geliyor ama yine de telde arayıp gelme demesi bi tuhaf . Annen kaç yaşında canım benim kayinvalidem 46 yasindaydi evlendigimizde şu an 48 yaşında ve evleneli bi kere ev supurdugunu iş yaptığını görmedim bahanesi ise.gencliginde çok yapmış yorulmuş şu an yaşlanmış

Kim size bana hakaret etme hakkı veriyor ? Siz kimsiniz edebinizi takının yazdığım şeyleri iyi okuyun .
Gayet iyi okudum ve bencil oldugunuza karar verdim.
Hasta ayaklari ne demek? Doktorlar hastayla, hasta ayagi yapani ayirt edebilirler. Doktor gerek gormus ki hastanede yatmis uzun süre.
Sizin de cocugunuz olacak. Hakkinizda boyle konussa hosunuza gider mi? Sizi de bir anne yetistirdi. Sizce boyle mi yetiştirdi?

Hasta ayaklari ne demek? Doktorlar hastayla, hasta ayagi yapani ayirt edebilirler. Doktor gerek gormus ki hastanede yatmis uzun süre.
Sizin de cocugunuz olacak. Hakkinizda boyle konussa hosunuza gider mi? Sizi de bir anne yetistirdi. Sizce boyle mi yetiştirdi?
Konumdan defolup git .

Haddini bil tamam mı . 2 tane doktor değiştirdi biri inandı biri senin akıl sağlığın gayet yerinde dedi ve gelmesine luzum bile gormedi. Esi çocukları akrabaları herkes numara yaptığını söylüyor . Sen kimsin de benim vefat etmiş annemin arkasından şöyle yetiştirdi böyle yetiştirdi diyosun hadsiz . Bencil olan sensin. Tekrar yorum yazarsan ıp nı alıp mahkemede görüşürüz .

Psikiyatristi kandırması imkansız. Onun gibi kaç vaka geliyordur. Ciddi bir soru u var belli. Kesinlikle tekrar gidip görünmesnde fayda var. İlerde daha büyük sorunlar olursa, başınız ağrır.
Canim doktora ben şunu görüyorum .orne
Canım çok teşekkür ederim beni anladigin için. Ben de bunu anlatmaya çalışyorum ama saygısız insanlar yüzünden ne bencilligim kaldı ne iticiligim . Kv insanı çok güzel kandırır ki bence ilk doktorunu kandırdı yaşamadığı şeyleri yaşamıs gibi anlattı nitekim ilgi hastası ve istediği oldu eşimle bebegimize bile sevinemeden solugu hastane de aldik . Fakat diğer doktor ne olduğunu anladı gibime geliyor ama yine de telde arayıp gelme demesi bi tuhaf . Annen kaç yaşında canım benim kayinvalidem 46 yasindaydi evlendigimizde şu an 48 yaşında ve evleneli bi kere ev supurdugunu iş yaptığını görmedim bahanesi ise.gencliginde çok yapmış yorulmuş şu an yaşlanmış
Canim annemde 52 yasinda falandi.bu yüzden tam 4 yil çektik canim.mesela konuşurken bilerek dilini disari cikarip pelteklestiriyordu cok takip ettim birilerini kandirmak icin yapiyirdu ilgi icin yani.ablamlar gelince veya bi tanıdık görünce yolda normal yürürken birden garip garip yürümeye başlıyordu.insanlar aa ne kadar kötü gozukuyorsun dedikçe hosuna gidiyordu.bizi cok yipratti canim biseyi yoktu .ilaclari kendi kafasina duzensiz aliyordu kötü olmak için .(hepsinin ince ince gözlemleyip anladim) cok ağır ilaclar yazdirmis kendine o ilaclari kullandikca yan etki yapti tabiki .biraktiramiyirduk işin kötü yani iyi olacağını biliyor ya birakmiyorduda.cok kötü seyler yasadik canim bildigin numarayla kötü olup ilaclar yazdiriyordu care bulamadik dahada kotuye gitti felc gecirecekti.ne olur sende ilgilen yazik yatalak olur akil sagligi kaybeder öyle kisiye bakmak daha zor.doktorla önce sen konus ama kv duyurma sonra o girsin yavas yavas biraktirir doktor.inan annem suan turp gibi ama kontrolumde ne ilac kullaniyor ne yapiyor hep bakiyorum

Haddini bil tamam mı . 2 tane doktor değiştirdi biri inandı biri senin akıl sağlığın gayet yerinde dedi ve gelmesine luzum bile gormedi. Esi çocukları akrabaları herkes numara yaptığını söylüyor . Sen kimsin de benim vefat etmiş annemin arkasından şöyle yetiştirdi böyle yetiştirdi diyosun hadsiz . Bencil olan sensin. Tekrar yorum yazarsan ıp nı alıp mahkemede görüşürüz .
Avukatim ben zaten. Isim mahkeme. Bekliyorum yapacaklarınızı :)

Tartismaya girme canim konun kapanır

Selam canım yaşadıklarına üzüldüm bir de hamileymişsin . Stres yaparsan bebeğinde hisseder onu düşün . Ne zaman bdv ye biri bişey yazsa illaki birileri derde derman olup çözüm bulmak yerine çıkıp hakaret etme hakkını kendinde buluyor takma kafana . Allah annenin mekanını cennet eylesin .
Sorununa gelecek olursak artık sen de bir çekirdek aile oluyorsun öncelikle bu aileyi koruman gerekiyor . Bebeğin ve eşin önceliğin olmalı kayinvaliden ikinci planda . Haftada 1 eşinle gider gelirsin kayinvalidenin söylediklerini kafana takma . Anladigim kadarıyla yanında eşi ve bir de kızı var . Yaşlı değil . Senin bebeğinin sana kayınvalidenden daha çok ihtiyacı var onu düşün canım . Ben de aynı sorunları yasadim bi vakitler hikâyelerimiz benziyor her şey güzel olacak inşallah canını sıkma

Doktor da numara yaptığını anladı ondan tel de arayıp gelme dedi belki. Yoksa neden 2 hafta gözetim altında tutup sonra da yüz yüze bile görüşmeden gelme desin. Itici kelimesini kullanmanız da ayrı gereksizlik
neden celalleniyosunuz ki?? Kayınvalidenizin hastalığına numara demeniz daha büyük gereksizlik.

Kadın belki yalan söyledi size gelmene gerek yok dediler diye. İnsan bi ardına düşer bu işin de araştırır. Maşallah çok hayırlı evlatları varmış.

Ayrıca ilk anlattığınızda doktor inanmamış hastalığına gibi bi ibare kullanmamışken sonradan 2.doktor inanmadı hastalığına yazmışsınız. Kendinizi haklı çıkarmak için uyduruyo gibi görünüyosunuz burdan.

Son düzenleme:
Hadi ilk basta dr yatirdi ve bir suru ilac basladi sonra yogunluktan gidemedi dedinz ama ertesi gun dr aramis iyisin gelmene gerek yok demis, devlet hastanesindeki hic bir de hastasini arayip da iyiysen gelme demez bence kvnz celiskili konusuyor ve siz de suphelenmekte haklisinz...bence cok kafaya takmayin kendi gencmis zaten kizi da var esi ve oglu var onlar yapsin islerinj size dusmez hamile halinzle....esinz gidelim derse de kendimi kotu hissediyorum bu sferlik sen git falan deyin gidince de kotuyum deyin birsey yapmayin

Sen 2 hafta hastanede yat, ağır ilaçlar al, dünyadan kop, sürekli uyu; gelinin desin ki numara yapıyor, hamileyim 2 kap yemek yapmıyor, doğumumu da burnumdan getirecek. Ne günlere kaldık yarabbim.

Konu sahibesi arkadaş bir şey yapmak zorunda olmadığınız gibi bir şey yapmalarını da beklememelisiniz. Beklentinizi düşürmezseniz daha çok konu açarsanız.

Valla psikolojisi duzelsin diye kimseye hizmetcilik edemem sahsen kiziyla guzel guzel yapsinlar iki kisi el birligiyle yaparlar hamile kadina is cikarmasinlar

Sen 2 hafta hastanede yat, ağır ilaçlar al, dünyadan kop, sürekli uyu; gelinin desin ki numara yapıyor, hamileyim 2 kap yemek yapmıyor, doğumumu da burnumdan getirecek. Ne günlere kaldık yarabbim.

Konu sahibesi arkadaş bir şey yapmak zorunda olmadığınız gibi bir şey yapmalarını da beklememelisiniz. Beklentinizi düşürmezseniz daha çok konu açarsanız.
Canim kadin hasta oldugu icin ilaclari almıyor.numara yapip hasta gibi gosterip kendini ilac alip kötü oluyr o ilaclar uyku yapiyor surekli onu demek istiyor

Canim kadin hasta oldugu icin ilaclari almıyor.numara yapip hasta gibi gosterip kendini ilac alip kötü oluyr o ilaclar uyku yapiyor surekli onu demek istiyor

Ya hiç bir psikiyatrist gerekli görmezse ilaç yazmaz ki? Böyle bakınca kandırmak çok kolay gibi geliyor onları ama onların gördüğü vaka sayısını ve tecrübelerini düşününce kandırılma ihtimali çok düşük kalıyor.

Üstelik ağır ilaç demiş, hadi hafif sakinleştirici olsa eyvallah kandırdı diyelim.

Dediğim gibi beklentiyi düşürmesi lazım, hastaysa evinde hasta işte, yemek / yardım beklemesin ondan. Kendi de hamileymiş zaten, gidip işini yapacak değil, kendiyle ilgilensin bu dönemde.

Back
X