kayınvalidem susmakla yalan soylemediğini düşündü???

ilk cümlene kayınvalıdemı sevmem dıye baslıyorsun ama cocuguna baktırıyorsun neden? ama konunda haklısın haber edebılırdı.

kv.sini çoğu insan sevemez ama çocuğa ya anne ya da kv.den daha iyi kimse bakamaz sonuçta onların da canı.. eğer çalışmak mecburiyetse el bakacağına kv baksın bin kat daha iyi.. neler duyuyoruz sonuçta bakıcılar hakkında kime ne kadar güvenilebilir ki anne ya da kv.den başka??

hayır onu severken hırpaladığını gormedim tuaf bir kadın kendi çocuğu 4 yaşında surekli benim bebekle kıyaslıo o bukadrlıkken oturmazdı surunmezdi ben her çocuk farklı dedim çok biliomuşum :d
Aman onu herkes yapıyo
Hamileyken de göbeğini her gün soran var mesela, ne saçma
Onunkisi dikmiş senin ki aşağıdaymış, az çıkmış çok çıkmış gibi saçma sapan bir muhabbet

Bu da o misal
Bizim çocuk şöyleydi aaa senin ki böyle
Nasıl yetişkinler biribirinden farklıysa, bebek te çocukta farklı olabilir ne var ?
Salla gitsin tek eltin değil birçok kişi öyle yani hangi birinden kaçacaksın

burdaki yorumları anlamıyorum.. sonuçta çocuk senin çocuğun ve kime götürülüp kime götürülmediğine sen karar verirsin.. ister haklı ol ister haksız.. ister çocuğuna zarar ver ister verme.. çocuk senin nasıl istersen öyle yaparsın..
işten gelemio olsan ayrıl kendin bak derdim bu kadar üstüne düşüyorsan ama madem rahat izin alabiliosn kv de bunu bilio oraya giderken seni çağıracaktı sen de gelip çocuğunu alacaktın o da nereye isterse oraya gidecekti bu kadar net..
kv.ler anneler torunlara bakıyor diye onların sahibi değiller.. bizim yardımcılarımız olmaları lazım.. tamam çok karışmamak lazım sonuçta allah razı olsun bakıolar ama bir takım kurallara da saygı göstermeleri gerekli.. sana katılıyorum..
anlatmak istediği tamamen bu... insan torununa bakınca bize herşeyi yapma hakkına sahip olmamalı...

toplantım var yorumlarınızı yarın okuyacağım guzel duşunup yorum yapanlara tşkler...

Kv elti konusundaki hassaslığımı biliyor bana hak veriyor diyorsun da öyle değilmiş işte

O da senin yüzüne he deyip ardından bildiğini okuyor zira bu gerekçeler ile bebeği eltime göstermem demeniz mantıksız geliyor ona da

Sevmediğin kişiye çocuk baktırırsan sevmediğin davranışlara muhatap olursun

kv.sini çoğu insan sevemez ama çocuğa ya anne ya da kv.den daha iyi kimse bakamaz sonuçta onların da canı.. eğer çalışmak mecburiyetse el bakacağına kv baksın bin kat daha iyi.. neler duyuyoruz sonuçta bakıcılar hakkında kime ne kadar güvenilebilir ki anne ya da kv.den başka??
Yani cocuga bakmak cok zor iş sonucunda kendı ozel hayatını bırakıp bızler ıcın bakan bırısı var, bence bırazdaha o kısıye karsı ılımlı davranılabılır. yanı ben kv olsam gelınım benı sevmese ben bakmak ıstemezdım acıkcası , ha tam tersını dusunelım gelın kaynanaya bakıyo ama kaynana gelını sevmıyorum dıyo. biraz daha ılımlı olalım bu konuda, çunku kv hem maddı olarak buyuk bı rahatlık saglıyo hemde guvendıgın bı kısı var allah razı olsun. ne yasadıklarını cok bılmıyorum ama asılamayacak bırseyse yuzunu gormemek ıcın baktırmazdım, demekkı daha yumusak bırsey o yuzden alttan almak mecburen ısı yapılan kısıye duser dıye dusunuyorum.

Öyle olmuyor işte

Îki taraf da sevmiyor zorunluluklar yapıyor ve o süreçten hayır gelmiyor

İşte Kv önemsiz bulup söylemiyor anne geriliyor ama laf diyemiyor

Bakıcı alıp bebeği bir yere gidemez mesela oturur evde

Kayınvalideyi sevmiyorsunuz, çocuğunuza baktırıyorsunuz, 1-2 saat gezmeye götürdü ve hatta orada eltiniz olduğu içinde sinir oldunuz. Eeeee o zaman ya çocuğunuza bakıcı tutun ya da kreşe verin. Kusura bakmayın ama gönül işiyle çocuğunuza bakan birine karşı bu inanılmaz tavrınızı anlamadım. Babaanne olarak torun üzerinde hiç mi insiyatifi olmayacak. Eltinizden korkuyorsanız verin kreşe gitsin. Hem işimi yapsın hem talimatlarıma uysun demek kayınvalidenize büyük haksızlık. Borunuzu öttürmek için bir çalışan tutarsınız olur biter.
Ben torunuma bakıcam ve gelinim böyle tavırlar sergileyecek. Veririm çocuğu buyur bak benden bu kadar derim.

Boyle birsey diyosan mutlaka yasanmisliklar vardir bu sefer daha fazla usteleme ama bi daha olmasini net bisekilde ifade et cok zor gercektende

Öyle olmuyor işte

Îki taraf da sevmiyor zorunluluklar yapıyor ve o süreçten hayır gelmiyor

İşte Kv önemsiz bulup söylemiyor anne geriliyor ama laf diyemiyor

Bakıcı alıp bebeği bir yere gidemez mesela oturur evde

Yani cocuga bakmak cok zor iş sonucunda kendı ozel hayatını bırakıp bızler ıcın bakan bırısı var, bence bırazdaha o kısıye karsı ılımlı davranılabılır. yanı ben kv olsam gelınım benı sevmese ben bakmak ıstemezdım acıkcası , ha tam tersını dusunelım gelın kaynanaya bakıyo ama kaynana gelını sevmıyorum dıyo. biraz daha ılımlı olalım bu konuda, çunku kv hem maddı olarak buyuk bı rahatlık saglıyo hemde guvendıgın bı kısı var allah razı olsun. ne yasadıklarını cok bılmıyorum ama asılamayacak bırseyse yuzunu gormemek ıcın baktırmazdım, demekkı daha yumusak bırsey o yuzden alttan almak mecburen ısı yapılan kısıye duser dıye dusunuyorum.

bakıcı dediğin büyük şehirde 1000 tl.den aşağı değil. konu sahibi kv.si ile karşılıklı birbirinden hazzetmiyor anladığım kadarı ile ama çok kötü yüzyüze bakılmayacak bir durum yok..
ben kv.sini kimse sevmez demedim sevemez dedim. bir anne ile aynı yerde olmuo sonuçta. ama torun onun canı ondan iyi de annesi hariç başkası bakamaz..
tamam bakıolar allah razı olsun müteşekkiriz ama bu çocuk da onların ve tüm kuralları onlar koyacak diye bir durumu gerektirmiyor.. anneye de biraz saygı göstermeleri lazım.. ki konu sahibinin isteği de çok anormal değil. gitme demiyor gideceksen beni çağır ben geleyim sen nereye istersen git diyor. hala annenin talebini yapmamak saygısızlık oluyor bence..

İyi de kadın direkt eltinize götürmemiş ki çocuğu eltinizde gittiği yerdeymiş ne yapsın kadın siz eltinizi sevmiyorsunuz diye çağrıldığı yere gitmesin mi çocuğunuza bakıyor diye bu kadar kısıtlayamazsınız ki eltiniz çocuğunuzu görse ne olacak yani anlamadım rahatsızsanız siz görüşmezsiniz kayınvalidenize karışmazsın el kadar çocuğu mu eltinizden kıskanıyorsunuz Allah aşkına ya.

Ayrıca kaynananız gezmeye gidecek diye neden işten izin alıyorsunuz ki çok rahat işyeriniz var o zaman sürekli izin alabiliyorsanız bırakın kadı götürsün ya yanında ne var yani kadını resmen evde hapis olmaya zorluyorsunuz siz kadında siz izin almak zorunda olmayın diye bir yere çıkamaz bu kadarı da fazla değil mi sizde o sizin köleniz değil ki. Çocuğunuz sizin sevmediğiniz eltinizle aynı ortamda olunca ne oluyor çocuğunuzu sevse ne çıkar ki çok kindarsınız.

bakıcı dediğin büyük şehirde 1000 tl.den aşağı değil. konu sahibi kv.si ile karşılıklı birbirinden hazzetmiyor anladığım kadarı ile ama çok kötü yüzyüze bakılmayacak bir durum yok..
ben kv.sini kimse sevmez demedim sevemez dedim. bir anne ile aynı yerde olmuo sonuçta. ama torun onun canı ondan iyi de annesi hariç başkası bakamaz..
tamam bakıolar allah razı olsun müteşekkiriz ama bu çocuk da onların ve tüm kuralları onlar koyacak diye bir durumu gerektirmiyor.. anneye de biraz saygı göstermeleri lazım.. ki konu sahibinin isteği de çok anormal değil. gitme demiyor gideceksen beni çağır ben geleyim sen nereye istersen git diyor. hala annenin talebini yapmamak saygısızlık oluyor bence..
ılk mesajımda konu sahıbının haklı oldugunu yalnız kv sevmeme konusunda haksız oldugunu soyluyorum bak sız dıyorsunuz aylık 1000 tl sıze faydası var ve guven duydugunuz bırı kıbunun karsılıgı yok. Yanı hem bızlerle uyussun hem paradan kazanalım hem cocugumuz rahat etsın eeee bu ıstedıklerımız hep bızım ıcın degıl mı bende bır gelınım ama dıyorum kı o senın cocuguna gul gıbı bakıyo ok o zaman sende ona bı ıyılık yap ve emegı ıcın sev. sevmıyor musun o zaman cocugun sorumlulugu sendedır parasını ver ve baktır olay budur

Kv nize sırf çocuğunuza bakıyor diye tahammül ediyorsanız o seviyedeyseniz yani bir bakıcı tutun ona da tahammül etmeyin.

ınan kayınvalıden o an eltını sevmedıgını dusunmemıstır bıle
aklına bıle geldıyse aman ne olacak demıstır
eltın olsa o ortamda nolur kı ?

ılk mesajımda konu sahıbının haklı oldugunu yalnız kv sevmeme konusunda haksız oldugunu soyluyorum bak sız dıyorsunuz aylık 1000 tl sıze faydası var ve guven duydugunuz bırı kıbunun karsılıgı yok. Yanı hem bızlerle uyussun hem paradan kazanalım hem cocugumuz rahat etsın eeee bu ıstedıklerımız hep bızım ıcın degıl mı bende bır gelınım ama dıyorum kı o senın cocuguna gul gıbı bakıyo ok o zaman sende ona bı ıyılık yap ve emegı ıcın sev. sevmıyor musun o zaman cocugun sorumlulugu sendedır parasını ver ve baktır olay budur

gerçekten anlaşamıyoruz bence.. konu sahibi bir emir buyurmuyor kv.sine diyor ki sen bir yere gittiğinde bana söyle ben gelir alırım çocuğu sen istediğin yere git.. yani ortada kısıtlama yok, saygısızlık yok.. ama buna karşılık kv hem haber vermeden gidio hem sölemio.. sizce yanlış nerede??

ben kv.ler bakacak mecbur biz de onları sevmeyeceğiz demiyorum bence yazdıklarımı dikkatli okuyun. kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorundadır.. kv çocuğuna maddi veya manevi bir sebeple bakıyorsa saygı gösterirsin ama sevmek bi zorunluluk değildir his bu nasıl zorlayabilirsiniz ki? ve tekrar söylüyorum çocuğa bakıyorlar diye çocuğun kurallarını da onlar koyacak diye bir durum yok.. kendi annelerimiz de baksa aynı şekilde.. bu kv olduğu için demiyorum.

benim kv de çocuğuma bakıyor inan bunalmasın die haftada bir gün komşu gelip evimde bakıyor ona parasını veriyorum. akşamları/hafta sonları kesinlikle bırakmıyorum ki dinlensin zaten bakıyor diye.. elinden harçlığını eksik etmiyoruz, hediyesini/ihtiyacını alıyoruz. ama çocuk benim kurallar benim. kuralları ben koyuyorum.. bu şekilde birbirimize saygı göstermiş oluyoruz bilmem bu şekilde anlatabildim mi??

çünkü bana haketmediğim şeyler soyledi kvmin yanında bağırdı üstelik daha lohusalığım geçmemişti bile ... kv o konuda haklı olduğumu biliyor... bebeğime bir zarar vermesini istemem niyeti bozmuş çünkü ...
Sonucta eltin bebeğe zarar verir mi okadar mı piskopato_O ve kv görme ihtimali de var. Sonucta bebek bu ağlar canı yandığı zaman.

okuduklarımdan çok itici buldum sizi.
kesinlikle saldırgan bir yapınız var ve herşeye bir cevap vermek için yazıyorsunuz.
eltinizi siz sevmiyor olabilirsiniz ama kv görüşür, kendi evinde ağırlar, onun evine gider.
her seferinde size bunları söylemek zorunda değil.
ha benim bebeğimi görmeyecek derseniz kv baktırmayacaksınız.
bir de sevmediğiniz bir kv sizin çocuğunuza bakıyor. sevmiyorum demeye utanır insan.. çok ayıp hiçbir görgü kuralına uymayan hareket.

Back
X