Kayınvalidem Ümreye Giderken ..

Bende beyazı uygun bulmuyorum nedense canım kv ne söyle istersen ferace çok rahat olur gibi siyah ne iç gösterir ne bişey tiril tiril ben gidicek olsam bende ferace veya çarşaf giyerdim en rahatı olurdu açık birisiyim ayrıca ama umrede çarşaf giyerdim kesin

Yaaa anılarım canlandı yorumları okudukça ne güzel telaşlardı

Ben aslaa beyaz giymem dediğim için siyah ferace götürmüştüm hep ama cok pişman oldum orda:)Mekke sıcağında siyah giymek işkenceden başka bişey değil ama şimdi gitsem yine giymem beyaz o ayrı

Bol bol çorap alsın çok kirleniyo orda yıkamakla ugraşmasın. Muhakkak patik ve şal alsın sa'y yaparken acayip üşümüştüm. Güneş gözlügü,güneş kremi,boğaz pastili,agrı kesici,sırt çantası,poşet,kücük dua kitapları bide toz alerjisi varsa maske alsın.
Aklıma gelenler bunlar Allah kabul etsin şimdiden

Bebegim umrede oldu derken nasil oldu yani.orda dua ettiniz diyemi yoksa gercekten ordami oldu anlayamadim.

ilk gidişimizde 2010 yılında sefa ile merve arasında koşarken allahım hatice anamız yavruları için zemzem aradı burda sana yalvardı sen ona zemzem çıkardın banada hayırlı evlat nasip et seneyede gelmek nmasip olsun kucağımda bebeğimle diye dua ettim..
seneye elimizde avucumuzda ne varsa sattık tekrar ümreye gitmek nasip oldu.
ümreye gitmemize 1 hafta kalmıştı 5 yıldır çocuk sahibi olamamıştık 3 aşılama 1 tüp bebek tedavisiylede olmamıştı.

adet söktürücü içip ümrede adet olmayarak ibadetlerimi daha rahat yapabileceğimi düşündüm hiç hamilelik umudum olmasada eczanenin kapısından defalarca döndüm. sonrada dedim ki hamile olabilme ihtimalimnden değil ama sonuçta adet olma durumunuda kadınlara veren allah.. böyle birşey yapmama gerek yok dedim vazgeçtim..

havaalanında valizleri falan taşıdım..ümreye gittik ilk hafta adetim gecikince rabbim ibadet edebilmem için bana müsade ediyor diye düşündüm.. sonra 13 gün geçmişti adetim. görümcem hemşire gebelik testi almışlar.. yaptık tesi o kadar umutsuzdumki testin sonucuna bile bakmamıştım sofraya oturdum kahvaltı ediyordum. onlar bakmışlar çift çizgi diyince tüm aile ağlamaya başladık.

bu sefer sefa ile merve arasında koşarken bebeğim karnımdaydı..

türkiyeye döner dönmez doktoruma gittim tüp bebek alanında isim yapmış biri.. durumu anlattım imkansız hava değişimi olmuştur dedi ultrasona aldı birde baktıkki kese orda:)

işte böyleee:)

Bence boyundan alabileceği küçük hafif bir çanta alabilirsin içine de kuruyemiş ve patik koy hoş bir hediye olur. Bir miktar para verip 'orada bunu benim için harca ve bana dua et anne' derseniz hoşuna gidecektir.

Mubarek topraklarda edilen duaniz kabul olmus cok sukur.gule gule buyutun insallah.
Benimde 7senedir olmuyo.hep gidip orda dua etmek istemisimdir.gerci rabbim verecekse duanin herturlusu makbuldur amenna ama nedense gidip orda dua etmeyi cok istiyorum.nasip olurmu olmazmi bilmiyorum tabi.
Giden arkadaslar bizede dua edin nolur

cute; hayirli olsun oncelikle.

rahat bir sabo terlik al bence, beyaz umre tulbenti vs yanina...

dondugunde de yapacagin bir sey yok, hayirlamaya gidersin. giderken bir yiyecek vs goturursun olur biter.

siz yürekten edin duanızı ordan yapılmış gibi kabul olur.. rabbim o kadar merhametliki..

rahim filmi çekildi bana 6 kere denediler sedye kan içinde kaldı iğne ucu kadar delik yok dedi doktor.. eski eşimdede sıkıntı vardı.. kısacası imkansızdı rabbim verdi çok şükür ama eski eşimin kötü alışkanlıkları sebebiyle boşandık..

her nasip zamanını bekler canım allah yardımcın olsun

Bence en işe yarayacak olan şey para olur yükte hafif ordada ihtiyacı olacaktır döndüğü zman ise evinin temiz olması hazır bir yemek ve misafirler için ikramlıklar güzel olur hayırlı duasını alırsınız sevapta kazanırsınız

Ayrıca birazda bozulmayacak kuruyemiş gibi konserve ton balığı gibi gıdalarda koyabilirsiniz çünkü bazen otele geç vakitte gelince yemek olmayabiliyor

Para vermek ve bi kac kucuk hediye (corap, camasir) almak iyi olur.. Hatta guzel bi ferace almak daha hos olur; orda rahatca giyer..
Onun disinda geldiginde evini temiz ve acik bulmasi iyi olur, hazirda da bi kac kap yemek.. Gelen gideni cok olur simdi donuste Allah izin verirse..

Oylemi.keske yuvaniz bozulmasaydi.ama herseyde bi hayir vardir.rabbim evladinizi bagislasin size.

Arkadaşlar selam, bende Umreden yeni geldim.. ve herkese tavsiye ederim gitmesini oranın havası ve yaydığı yüksek enerji hem bedenen hem ruhen insanın arınmasını sağlıyor,
bilimsel olarak ta Mekke nin kurulduğu alanın altından geçen yüksek derecede enerji sağlayan fayların olduğu bir bölge.. aynı zamanda içilen zemzem suyu dünyada mikrop barındırmayan tek sudur ve vücuttan ter yolu ile atılır, idrar yoluyla çıkmaz.. yani belden aşağıya bu su inmez.. bu suyunda sağladığı şifa ve topraktan gelen enerji ile ruhsal yönden arınma da eklenince insan da hastalık ağrı filan kalmıyor...farklı bir güç geliyor insana...
Evet oraya giderken bol bol iç çamaşır, ferace özellikle çok rahat oluyor, ferace altına giyilecek bir pantolon ve atletle çok rahat ediliyor.. ayrıca tavaf yaparken ve haremde giyimek için tavaf çorabı yada evde ördüğümüz çetik yada balerin ayakkabısı mutlaka alınmalı , Ayakkabı çok sorun olmuyor, zaten hareme girince ayakkabı çıkarılıyor..sabah ve akşamları serin oluyor bir şal, kaşkol ve uzun hırka da mutlaka alınması gerekenler arasında...
Etrafta bir milyoncular çok var, 2 riyalcılar:) ama satılan ürünlerin hepsi çin malı, ben oralardan hediye olarak hiç bir şey almadım çünkü çok kalitesiz... Feraceler de çok ucuz doğru, ancak kaliteleri çok düşük ve çin malı:))
Hediye ve Hurma alım kısmını Medine şehrine bırakmak gerek.. Medine şehri daha düzenli daha kaliteli...
Diğer bir konuda oraya giden bayanların rahatsız edildiklerini bayan polislerin jopla gezdiği, o yasak bu yasak bir sürü şey okudum.. bu yüzden tedirgin gittim açıkçası.. ancak bu konularla hiç karşılaşmadım, otelden gecenin bir yarısı çıkıp alışverişte yaptık, servise binip kabe ye de gittik.. kimseden bir rahatsızlık görmedik....
Ben çayı çok sevdiğimden ve sigara kullandığımdan giderken yanıma çay kahve poşetleri ile 1 karton sigara aldım..
kabe nin yanında yüksek otellerin altında Bim marketleri gibi market var oradan da diğer eksikliklerimi alınca bir sorun yaşamadım.. sigara satışı zaten yasak, ama otelde içiminde bir sıkıntı yoktu:)) Otelde yemekler de çok iyi di aşçımız türk olduğundan bizim damak zevkimize göre idi yemekler aç kalmadık, kilo bile vermedik..
Telefon konuşması orada çok pahalı, en mantıklısı oradan kontörlü hat almak çok uyguna geliyor, ben turkcell hattıma 495 tl ödedim:)) internet otelde vardı ancak whatsap sadece yazışma olarak var görüntülü konuşma sadece facebook messenger dan yapılabiliyor..
Ve bol bol resim çekilin mutlaka :))
Allah isteyen herkese ve bana da tekrar gitmeyi nasip etsin inşallah

Eklentiler

• IMG_3304.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 246
bizim aile biraz kalabalıktır babaannem hacca gitti annemde tek gelin 50 kişi vardı giderken ogun yemekler yaptık geldiğindede yemekler yaptık.daha sonra mevlit okutuldu klasik tavuklu pilav. giderken hem para hemde iç çamaşır koyduk.ben ozamn üniversiteye gidiyordum anneme baya yardımım oldu ama sizin işiniz zor

Annem gidiyor anneme para verdim ne istiyorsan al dedim kadın gidecek gelmesine yakın evini temizleyecek orda sıkıntı yok
Kayınvaldemler giderken de para verecektik ama onlar evlerine halı almak istiyorlardı halılarını aldık evini temizlemeyede yine kadın geldi
Yemek işi burda ağır olur çorba börek pilav üstü et ve tatlı şeklinde sizin oralarda nasılsa öyle yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…