Kayınvalidem Ümreye Giderken ..

geçen yıl annem gitti bol iç çamaşırı çorap gibi şeyler olur kurabiye gibi şeyler yap orda dağlara çıkıldığı için insan acıkıyomuş

2 yıl önce biz gitmiştik, en çok ihtiyaç duyacağı şey pamuklu terletmeyen atlet ve terletmeyen tülbent. Birde yine pamuklu uzun üst giysisi.
Ben bir ferace ve bir de umre kıyafeti almıştım ama yetmedi maalesef.
Her gün kirleniyor. Yerlerde oturuyorsun v.s.
Birde geleceğimiz gün annem, kayınvalidem evimi temizlemişlerdi Allah razı olsun o kadar makbule geçmişti ki anlatamam.
Eltim de ikramlık bir şeyler hazırlamıştı.
Temizlik yapma imkanınız yoksa yardımcı birini bulup yaptırabilirsiniz.

İstediği renkte giyinir de, siyah ferace çok rahattır. Biz her sene gidiyoruz genelde. Benim en çok çantaya koyduğum 2 tane ferace, içine de bir sürü t Shirt ve hani hafif kumaştan pantolonlar oluyor ya ifil ifil, lc waikikiden, onlardan koyuyorum. Bolca da iç çamaşırı, çorap. Sen de bunlardan alabilirsin. Bir de rahat ortapedik terlik ve güneş gözlüğü. Bunlardan bir şey hazırlayabilirsin bir bohçaya.

Bir de hac umre malzemesi satan yerlerde çantayı seccadeler oluyor, kola takılabilen. Onlar da kullanışlı. Çantasını takar koluna, seccadesi içinde. Camide seccadesini serer, bir poşete terliğini koyar, çantasının içine atar, dua kitabı da içinde olur. Benim en çok kullandıklarım bunlar.

Sosyetiklikten çok beyaz bana çok daha iç açıcı geliyor, hani Allah'ın huzuruna varırken melekler gibi bembeyaz, nurlu kulları ona ibadet ediyor... Ben de beyaz giymek isterdim.

Bir de eğer sonrasında gelenlere hediye getirecekse seccade, tülbent, tesbih gibi, onların alışverişini şimdiden yapabilir, koyar kenara. Dönüşte çantasında yer kaplamaz. Ben ailenin çocuklarına oyuncak alıyorum mesela gitmeden, dönüşte veriyorum. Oradan da inci, hurma, ferace gibi şeyler getiriyorum.

Bence bir miktar para verin yanında bulunsun, geldiğinde de evi temiz olsun, siz yapamayabilirsiniz belki bir temizlik işçisi tutabilirsiniz.

Kayınvalıdem ihramları almıs ve hepsını bembeyaz aldım dedı
sıyah fılan dıyınce cok bozuldu e dedı hoca beyaz dıyor dedı
atletl kulot sandalaet hepsını toplamıs
ferace fılan dedım hıc sankı ıcı akmadı
bılsem suprız yapardım mesela sıyah bı ferace alıp ama ıstemıyormu anlamadım

tatlım ihramda giyiliyor krem yada beyaz falan oluyor ama onu hergün nasıl giyecek ki

bence ferace çok işine yarar benim iş yerinden arkadaşım gitti başı açık bir bayan aldı bitane ferace başına bir şal oldu bitti yani

belediye başkanının hanımı gitti o da ferace giydi

Beyaz da giyer, hiç bir şey olmaz. Sen de iç çamaşırı, seccade, havlu gibi şeyler verebilirsin. Siyah giyinmekten hoşlanmıyorsun belki.

Aaa cutee hamile misin daha gecen gun soruyordun olsa mi kardes diye Allah tamamina erdirsin ic camasiri bol kiyafet orada yikatmak sorun olur ugramaz ibadetten diye dusundum ama gelince mevlit yapilir genelde onada hediyelik lazim

guzel guzel ugurlamak sarılmak dua istemek eşarp pijama felan almak olabilir

Burdaki feracelere para vermeyin,orda o kadar ucuz ki, çeşitte bol kendisi isterse alır zaten.
Beyazı genelde Türk kafileler giyiyor,çoğunluk siyah.
Bizim ferace dediğimiz orda ABAYA deniyor.
Yiyecekler için büyük marketlerde tüm markalar var zaten.
Döndüğünde şık bir takım alabilirsiniz hediye olarak, giderkende bir miktar para.

Tam konu acayim mi die dusunuyodum benim kaynana beni hiç sevmez umreye gidicekmis görümce hanımla ben doğum yaptım 2 kere ikinsidede saolsun bi çorba bile yapmadı doğumdan geldim normal doğum 24 saat bile geçmedi geçti baskoseye oturdu bende o halimle yemek hazırladım büyük oğluma yedirdim yüzüme bile bakmadı bi üst katta oturuyo herkesle konuşur bana işi düşünce belki herseyimi karıştırır evine giderim hoşgeldin demez yüzüme bakmaz şimdi sorum şu;acaba ben ne yapsam ki ne alsam ki??

Bence durumu iyi olsa bile bir miktar para ver. Ayrıca kayinvalidene kendin ve ailen adına sadaka vermek için ekstra para verebilirsin orada ihtiyaci olan dilenen temizlikciler var onlara dağıtır.

İç çamaşırı ve çorap gibi şeyleri zaten kayinvalidene konu komşu getirir. Sen orda giyecegi ferace yada alt üst takim kiyafet alabilirsin.

Geldiginde evini temizlersen ve güzel yemek yapip karsilarsan iyi olur :) çünkü ordan gelince çok yorgun olacak. Yemek ve temizlik için onun pek hali olmaz. Mevlidi en erken geldikten 1 hafta sonra okutur sanirim ee onda da sana iş düşüyor. O da sana bol bol dua eder :)

Gitmeden evvel ve geldiginde çayın yanina birseyler hazirlarsanda cok makbul olur kayinvaliden icin :)

Bakın bende umreye gittim. Annemde hacca gitmisti o kadar cok ic camasiri,havlu, esarp ve corap geliyorki bunlari sakın almayin. Siz onun daha özel ihtiyaclarini karşılayın. Üstte saydiklarimi bir düşünün derim

Son düzenleme:

annemde ferace diyince olmaz derdi şimdi üzerinden düşürmez bu arada foto makinası alsın yanına oranın güzelliklerini çeker annem gitmeden önce burdan almıştı hediyelik eşyaları ordanda almış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…