- 16 Eylül 2009
- 3.469
- 3.747
- 133
Bu önemli...bu arada kuru yemiş alsın yanına :) fındık , badem , ceviz , kuru uzum. ceplerine koyup yiyorlarmış
Otellerdeki yemekleri Türk yemek firmaları yapıp otellere dağıtım yapıyorlar.birde orda yemek sorunu olabiliyor damak tadımız farklı olduğundan dolayı , annem yanında tandır ekmegi götürmüştü . çörek falan almisti yanina.
Benim annem ve babam gitmisti.Selamlar
Hayırlı bir konuyla karşınızdayım
Kayınvalidem şubatta ümreye gidecek. Bende şuanda ilk ve tek geliniyim. İstanbulda başka kimsesi yok komşuları haricinde. Kardeşleriyle pek görüşmüyorlar diyeyim.
İki sorum var;
1- Benim ona ne yapmam lazım giderken ?
Paramı verilmesi makbul olur, yoksa orada ihtiyacı olacak bişeyimi almalıyım. Açıkcası annem filan gitmediği için yakinen bilmiyorum ne lazım olur gecelik , corap camaşır başka?
2- Döndüğünde ne yapmam lazım ?
Büyük bir mevlüt yapacakmı bilmiyorum . Ancak geldiği ilk gün için yemeğini filan yapmam yeterli olurmu? Mevlüt yapacaksa tatlısı filan.
Temizliğe gelince ben kendi evimi bile temizlemiyorum oradada yapabilecek zamanımın olacağını sanmıyorum 1. sınıf annesiyim buarada ve acayip şekilde yogunum.
Hadi biraz fikirden ziyade siz neler yaptınız onu konuşalım ?
ilk defa kayınvalidesiyle ilgili guzel konu açana denk geldim kk da :) ne guzel cnm Allah muhabbetinizi arttırsın sende de razı olsun :)
benim annem umreden geldiği gun eve misafir kabul etmedik çünkü acayip yorgun oluyorlar , havaalanından karsilama anı cok guzel hatta en guzel an , evi döndüğünde temiz olsun yemegi hazır olsun .
giderken para verebilirsin cnm
birde orda yemek sorunu olabiliyor damak tadımız farklı olduğundan dolayı , annem yanında tandır ekmegi götürmüştü . çörek falan almisti yanina
grip olabilir kalabalıktan dolayı yanına soğuk algınlığı icin ilac , mide koruyucu vs alsin .
Selamlar
Hayırlı bir konuyla karşınızdayım
Kayınvalidem şubatta ümreye gidecek. Bende şuanda ilk ve tek geliniyim. İstanbulda başka kimsesi yok komşuları haricinde. Kardeşleriyle pek görüşmüyorlar diyeyim.
İki sorum var;
1- Benim ona ne yapmam lazım giderken ?
Paramı verilmesi makbul olur, yoksa orada ihtiyacı olacak bişeyimi almalıyım. Açıkcası annem filan gitmediği için yakinen bilmiyorum ne lazım olur gecelik , corap camaşır başka?
2- Döndüğünde ne yapmam lazım ?
Büyük bir mevlüt yapacakmı bilmiyorum . Ancak geldiği ilk gün için yemeğini filan yapmam yeterli olurmu? Mevlüt yapacaksa tatlısı filan.
Temizliğe gelince ben kendi evimi bile temizlemiyorum oradada yapabilecek zamanımın olacağını sanmıyorum 1. sınıf annesiyim buarada ve acayip şekilde yogunum.
Hadi biraz fikirden ziyade siz neler yaptınız onu konuşalım ?
Teşekkür ederim güzel dileklerin için ama henüz hamile değilim sadece korunmayı bıraktımBu arada cutemom, tebrik ederim bebeği, güle güle doğsun, büyüsün inşallah. Ege ye en güzel hediye.
orada havaalanına inince ellerinde telefon hattı satan satıcılar oluyor içi kontörlü.. türkiye falanda aranabiliyor.. bizim tarifeler pahalı kaçıyor ama ben taa 2011 de gittim internet falan yoktu telefonumda..
Bebegim umrede oldu derken nasil oldu yani.orda dua ettiniz diyemi yoksa gercekten ordami oldu anlayamadim.canım bana 2 kere ümreye gitmek nasip oldu..
orda ferace giymek çok rahat oluyor orda herkes çarşaf giydiği için renkli şeyler dikkat çekiyor siyah bir ferace çok güzel olur.
terlik giyiliyor genelde.. açık renk güzel bir başörtüde güzel olur. mesela havlu valizde çok yer kaplıyor onun yerine peştemal götürmüştük biz.
para verirsen oda çok makbul olur çünkü dönerken yakın çevreye hediye alınıyor..
mesela başörtü ferace lif terlik çorap iç çamaşırı ve havlu olan bir bohça hazırlayabilirsin.. çokta şık olur..
100 tl orda 200 riyal gibi bir para ediyor gayet değerleniyor yani yanınada öyle birşey verebilirsin..
dönüşte ise havaalanında karşılarsınız ve yemeğini yaparsın. zaten boş ev kirlenmez sadece tozlanır şöyle bi silip süpürülecek 2 saatliğine bir bayan tutsan yeterde artar bile.. o gitmeden derin temizlik yaptırır zaten.. ölüm var kalım var gibisinden :)
döndüğünde mevlüt yapıcam derse yardım edersin zaten ama ümreye gitmeden de güle güle git demek için gelen giden olur onlarda öyle havlu çorap çamaşır gibi bohça getirirler..
ama sana tavsiyem kendi adına kayınvalidenle bir miktar sadaka yolla oraya dağıtılsın.. imkansız dedikleri bebeğim ümrede oldu :) bol bol dua etsin sizin için ve sizin adınıza sadakada versin:)
şimdiden allah kabul etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?