• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem üst katıma taşındı

Hislerinizde haklısınız. Bence karşılıklı saygı sevgi çerçevesini aşmayın. Birbir özelinize girmeyin. Yani fazla içli dışlı olmayın. Tabiki anneniz gittiğiniz gün de olur, çağırdığınız gün de.. Kendi annenizin yerine koyun o olsa aynı durumda ne isterdiniz? Öyle davranın. Düşman değil sonuçta sevdiğiniz adamda ne emekleri var. Ne ihmal edin ne rahatsız. Karşılıklı anlayış olursa bir zararını görmezsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Yani kadının kendi evi tabi gelip oturabilir anlaşıyoruz diyorsunuz ve şimdiye kadar bi rahatsızlık da vermemiş bu kadar önyargılı olmayın belki zararından çok faydası olur.ki siz ilk zamanlarda konuşmayı yapmışsınız ve kadın anlayışla karşılamış ne güzel.
Benim kv ""yok yokkk benden uzak olun huzurunuzda olsun"" diye diye evine bi saat uzaklıktan ev aldırdı güya kaynanayla bayramdan bayrama gidilir ve önemli olan karı koca huzuru derdi ama haftanın 6 buçuk günü evinden çıkmaz...kalan yarım gün de yolda geçtiği için satıyorum.:)

Bi destur bacım ya herşeyi pat pat yüzüne söylemişsin zamanında gene söylersin sende o ışık var merak etme ;)
Zeynep fobisi bunlar hep...
Ara ara her kv kelimesi bana onu hatırlatıyor
kabus gibi...

Düzelir konu sahibi...
Sorun etme
Neyse ki fake di hoş zaten ben belli bir yerinden sonra inancımı kaybetmiştim :KK51:

Benimde iki oglum var
düşünüyorumda nekadar zor buyutuyorumgunun birine el kızı alıp yanına koyup diyecekki annende bize oyle gelmesin hee oldu
şimfiden tembihliyım ogullarıma boyle karıları sutlayın oglum
hatun bulunurda ana baba kardes bulunmax
ya oda bızle olacak ya hiç olmayacak
bence sız deyıl kaynananız sızımgıbı bı gelini oldugu için tefirgın olsun
oglunuda doldurmussunuz zaten

Bazı gelinlere evlenirken kendinizi ezdirmeyin uyarısı verdiğim gibi kk' dan sonra bazı kaynanalarada aynı uyarıyı vermek istiyorum, ayy bu nedir ya, kadın kendi evinde oturmak için 2 yıl beklemiş, ne kadar nazik bir kadınmış, gelinim bana böyle söylese kızım orda bi dur bakalım, nerde oturacağıma ben karar veririm derim, ederinden fazla değer, soytarıyı kral eder, vay anama yemeğe gidelim, vay anam yanlız dememeymiş, ben eşim üzülür diye böyle bişey söyleyemem ya, bi çaya, yemeğe gitsen ne olur, gitmesen ne olur... üzüldüm kaynananıza...

merhaba kızlar . 2 yıllık evliyim . Cok şükür iyi anlaşıyoruz eşimle kötü zamanlardan sonra . Biz evlenirken kayınpederim Allah razı olsun bize ve bekar kaynıma ev aldı . Hak geçmesin diye ikimizede aynı apartmandan aldı onun dairesi bizim üst kattaydı . Biz nişanlıyken kayınpederim illa bizde oraya taşınalım demişti . Ben de kayınvalidemi karşıma alıp konuştum iyiyken kötü olmayalım ben istemiyorum dedim açık açık . Sağolsun anlayışlı biridir tamam dedi ve taşınmadılar . 2 yıl boyunca hiç bi sıkıntımız olmadı kayınvalidemle .

Kayınpeder yurtdısında çalışıyor ve yakın zamanda 2 tane araba aldı . Arabaları kapının önünde çizdiler bizim apartmanında kapalı otoparkı var diye apar topar üst katıma gelip oturdular ne oldu ben bile anlamadım .

Daha 2 gün oldu taşınalı . Önceden de evlerimiz yakındı , bir kere evime habersiz gelip gitmişliği yok kayınvalidenin ama durum beni acayip huzursuz ediyor . Ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum . Eşime söyledim herşey eskisi gibi olur öyle vay anam yemek yapmıştır gel ona gidelim vay yalnız oturmasın gel çıkalım deme gitmem o da bize öyle gelmesin dedim . Sıkıntı olmayacak herşey eskisi gibi olacak diyor ama ne bileyim cok huzursuzum . Nasıl davranmalıyım ? Tavrımı nasıl belli edebilirim ?
Bu arada çoçuğum yok olsa büyük kolaylık olurdu benim için tabi . O da olmuyor zaten gelmiyor bi bebiş :KK43:
Mis gibi ev almışlar ve sizinle aynı evde yasamayacak . Ev alırken iyi. Ama üst kata tasininca mi kötü. Ohh valla bide nasıl dedin iyiyken kötü olmayalm diye

Şehirde ev mi bitmiş...
Bu dip dibe koloni hayatına oldum olası ısınamadım ve sebebi ne olursa olsun hoş karşılamıyorum.
Bence eskiden ne sıklıkta görüşüyorsanız aynı şekilde devam edin, onun dışında iletişime geçmeyin.
Eşimin ailesi olduğum semtten ev baktığında bile tüylerim diken diken oluyordu, kaldı ki üst kat!
Allahım sen koru...

ne kadar abartmissiniz. herseyden once size ev almislar. ben bir ev icin minicik bebegimi birakip calismaya devam ettim. cocugum dogru duzgun ememedi bile.

kadina ust katima gelme demissiniz gelmemis iki yil. daha ortada bisi yok bi kotuluk olmamis senaryo yaziyorsunuz.

genelde gelinlerin tarafini tutarim ama cok abartmissiniz. yazik insan esinin basini agritmamali boyle birsey icin

Kayınvaliden sıkıntı çıkaracak biri olsaydı farklı sokakta hatta farklı şehirde de çıkartırdı. Demek ki zararsız kadıncağız.

Zararsız insan uzaktan da zararsız yakından da.

Bence sorun çıkartma bak size ev bile almışlar böyle aile bulmuşsun kendi kendine kuruntu yapma.

eşinize söyleyin,kiraya çıkın.
yok öyle hem adamın aldığı evde bedava oturup,hem de adamların nerede oturacağına karışmak.
ne guzel demissin. istemeyen gitsin. anneme biri boyle bisi diyecek veya bana kiraya cik derdim heralde. kayinvalide kahri cekmis biriyim ama hakikaten bazi gelinler ne abartiyor ya. Allah korusun. her iyiye de bir kötü denk geliyor sanirim. bir oglum var gelecekten korkmaya basladim

Ya Turkiyedekiler toplu anlasmami yapti birbirnden habersiz? Neden hep aile apartmanlari? neden ya? neden? Neden gorunen tehlikenin uzerine uzerine gidiyosunuz? Tarzanmisiniz siz? neden?

Ben olsam nisanliyken kp ime " babacim size pahali olmasin, ben raziyim kabulumdur ucuzu, surda bi ev gordum daha ucuz, sizin paranizada yazik" ayagiyla uzak bi apartmana tasinirdim.
Hem kp de puan toplardim hemde uzaklasirdim.

Daha ne tavri belli edecen herseyi soylemissin acik acik..
Kv bana gerizekali dedi dedim esime de ben suclu oldum kiyamet koptu oturdum totomun ustune..
Dusun gerisini neler cekiyom.
Sen yat kalk dua et esinde anasi da dediklerine tepki gostermemis Maasallah.. ciddi soyluyorum sıkıntı yapma..

Yabancı biri değil onlar sizin eşinizi dünyaya getiren kişiler
Bazı ruh hastası aileler oluyor ve o durumda gelinler haklı ama sizin kvalideniz anlayışlı bir kadın gibi
Nedir bu oğlunu alıp aileyi dışlamalar anlayamıyorum??

Eşinizde kv kpde çok anlayışlı ve iyilermiş gerçekten. Sizi çok sert buldum. Biz gitmeyelim onlar gelmesin aynı yere taşınmasınlar gibi istekler aslında ne eşimin nede benim istek listemde olamaz mesela ne benim karışabilirim ne de eşimin haddine değildir. Sonuçta kendi evleri yapabileceğiniz bişey yok. Eşinizi de ailesinide huzursuzluğunuz yüzünden germeyin bence evliliğiniz güzel ailesiyle sıkımtınız yok. Sürekli kafaya takarsanız hızursuzluk sebebiniz gerçek olur kalbiniz kırılabilir.

Benim kayinpederim sende olsaydı ne yapardın merak ediyorum benim eşim memurdu durumumuz iyiyken biranda bunaldi ve istifa etti kenardaki ev paramizla iş kuruyor bizde kayinvalidemlerin yan bloguna taşındık bende gelir gelmez hamile kaldım ve cok zor bir hamilelik geçiriyorum bununla birlikte evde yanlız sıkılırım diye kayinvalidemlerde kalıyoruz ve evin yemeğini ben yapıyorum istisnasiz daha sofradan kalkmadan barla kahve içelim diyen kayinbabam kahve bitince meyve sefası başlar 7.5 aylık hamile halimle her akşam nar ayiklatir mandalinayi dilimlerine ayirtir ütü yapılacaksa ben yaparım dikişi olacaksa barla bu dikilecek kızım der hep birşeyler ister herkesten çok kendini düşünür yıllarca kayinvalideme de böyle davranmis. Eşimle aram çok iyi hamdolsun asla zorlamiyor istemiyorsan yapma diyor bide o söyler bana is yapma yorma kendini diye ama babası utanmadan isteyince ben utanıyorum yapamam demeye. Ama neyse ki doğuma az kaldı sonrasında hersey değişecek ben yavruların ilgilenirken hizmet bana edilecek. . Sabırla koruk helva olur misali.. şimdiden böyle yaparsan el oğlu dinlemez birgün silkeler atar gözünün yaşına bakmadan

Nisanliyken açık açık konusmussun hiç ses etmemişler şimdi orda otururkende cagirilmadan asla gelmezler merak etmeyin. korktuğunuz gibi olacak olsaydı o konuşmayı yaptığınız gün çingar çıkmış olurdu.
başka bi secenek daha var uzak biyere tasinabilirsiniz
bebiş olursa baktirma düşüncesi de var oh valla biz hiç rahatsız olmayalim kv gelmesin gitmeyelim iş olursa yapsın bebek baksin ev de versin kendi evinde izinle otursun ...

Benim kayinvalidemler de üst katimda oturuyorlar. ..ayda 1 en fazla görürsem 2 görüyorum gelmiyor sık sık rahatsızlık vermiyeyim diye arayip yemeğe çaya davet ediyorum 10 davetten ancak 1ine geliyor hoş gelse de bana bir zararı olmaz kendi annem olsa sık gelse bıkarmiyim Hayır o da anne birde anlayışlı olduktan sonra kötü olmadiktan sonra başımın üstünde yeri var,sizde peşin hükümlu olmayın kadın 2 yıl önce taşinmayin dediğinizi biliyor o yüzden sık gelmez merak etmeyin

Back
X