• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem üst katıma taşındı

Hep bu millettennduydugumjz kv ile ayni binada oturilmaaaazz turivirilari yuzunden onyargili olup kendimizi daraltiyoruz baska birsey degil. ha yarim saat mesefade oturmus ha ust katinda oturmus. sen taviz vermezsen hic bisey degismez tabiki esin icinde gecerli bu.
Kayin validem benim.iki kat altimda oturuyor daha bir gun gormedim.ki cat kapi evime girsin. ha eltimin evine girer onun cocuguna bakiyor illa bisey lazim oluyor giriyor onun evine ama diger turlu asla.
Yani bu tamamen sizin ve esinizin tutumuna bagli.

Size hiçbir zararı dokunmamış kendi halinde bir kadın, üstelik size ev almış. Yok kadını karşınıza alıp buraya taşınma demeler, yok durduk yere eşinize ültimatom vermeler. Havadan ev sahibi olmuşsunuz, teşekkür etmelisiniz. Ayrıca çocuğunuz olunca ona mı baktıracaksınız? Hem görüşmek, konuşmak istemiyorsunuz, hem de çocuğum olsaydı en azından baktırırdım da bir işe yarardı bari diyorsunuz. Sizin gibi bir gelinim olsun istemezdim açıkçası. Çok bencilsiniz.

Size hiçbir zararı dokunmamış kendi halinde bir kadın, üstelik size ev almış. Yok kadını karşınıza alıp buraya taşınma demeler, yok durduk yere eşinize ültimatom vermeler. Havadan ev sahibi olmuşsunuz, teşekkür etmelisiniz. Ayrıca çocuğunuz olunca ona mı baktıracaksınız? Hem görüşmek, konuşmak istemiyorsunuz, hem de çocuğum olsaydı en azından baktırırdım da bir işe yarardı bari diyorsunuz. Sizin gibi bir gelinim olsun istemezdim açıkçası. Çok bencilsiniz.
ellerinizden öpüyorum çok haklısınız

Kocanizin ailesini üst katda istemiyorsanız kiraya çıkın. Ev alın, üst katına gelmeyin :ukala:

Herkesin durumu istisnadır, demekki kayınvalideniz anlayışlı birisi.
Daha önce oturup konuştuğunuzda vay efendim niye öyle böyle gibi ters durumlara düşmemişsiniz.
Haliyle bundan sonra da sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.
Ne siz abartın mevzuyu ne de karşı tarafa karşı bir tavır alın şimdiden gereksiz yere.
Her zamanki günlük hayatınıza devam edin.

Fakat kayınvalidenizin yakın olması, gerektiğinde oğlundan destek almasını doğuracaktır.
Bir tek bu sıkıntınız olabilir ama bu sıkıntı değil bana göre.
Çünkü sonuçta evladı, başı sıkıştığında, yardım gerektiğinde oğlunu çağırması en tabii durum.
Bu gibi durumlarda siz sakinliğinizi koruyun, olmadık yere evham yapmayın yeterli olur.
Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.
Çok sıkmayın canınızı.

Dediğiniz gibi ilerde bir bebeğiniz olursa belki hayırlı bile olur kayınvalidenizin yakın olması.
Aranızda bir problem de yokmuş, hiç kafaya takmaya değmez şimdiden.

Valla hadsizliğe hiç gelemem. Hele de büyüklere, yaşlılara karşı. Size de hayırlı, sağlıklı doğumlar :anne:
Çok saolun tşk ederim arkadaş benim yerimde olsa delirir bosanirdi sanırım.ayri evimiz olmasına rağmen yanlız sıkılırım diye kayinvalidemlerde kalıyoruz. 7.5 aylık hamile halimle çoğu işi ben yapıyorum her akşam ertesi günün siparisi veriliyor kızım şu yemeği yap diye Kp tarafından. Yemek biter bitmez kahvesinin ayağına ister nari bile tanelerine ayiklatir her akşam keza mandalinayi da öyle. Dikişi vs ütü işi de bana ait ki karısı olduğu halde. Hiç yoruldun mu demez ben yine de tek kelime terslemem ki eşim yapmayabilirsin diyo ben yapıyorum vicdanen

Çok saolun tşk ederim arkadaş benim yerimde olsa delirir bosanirdi sanırım.ayri evimiz olmasına rağmen yanlız sıkılırım diye kayinvalidemlerde kalıyoruz. 7.5 aylık hamile halimle çoğu işi ben yapıyorum her akşam ertesi günün siparisi veriliyor kızım şu yemeği yap diye Kp tarafından. Yemek biter bitmez kahvesinin ayağına ister nari bile tanelerine ayiklatir her akşam keza mandalinayi da öyle. Dikişi vs ütü işi de bana ait ki karısı olduğu halde. Hiç yoruldun mu demez ben yine de tek kelime terslemem ki eşim yapmayabilirsin diyo ben yapıyorum vicdanen

Evet, yorumumu yazdıktan sonra şöyle bir göz gezdirdim de sizinkini de gördüm. Eziyet boyutlarına varmıyorsa yaşlılara saygı, hürmet gösterilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Siz de öyle yapıyormuşsunuz. Allah iyiliklerinizi karşınıza getirir elbet. Doğumunuz kolay olur, evladınız hayırlı olur... Dediğim gibi eziyet ve saçmalık boyutunda bir durum yoksa yaşlıları iyi kötü idare etme taraftarıyım. Sen de sen ben de ben diye aşık atılır mı? Ne yaşı yaşıma uyar, ne eğitimi eğitimime, ne görüp geçirmişliği görüp geçirmişliğime. Hürmet göstermek, he diyip geçmek, uğraşmamak lazım.

Evet, yorumumu yazdıktan sonra şöyle bir göz gezdirdim de sizinkini de gördüm. Eziyet boyutlarına varmıyorsa yaşlılara saygı, hürmet gösterilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Siz de öyle yapıyormuşsunuz. Allah iyiliklerinizi karşınıza getirir elbet. Doğumunuz kolay olur, evladınız hayırlı olur... Dediğim gibi eziyet ve saçmalık boyutunda bir durum yoksa yaşlıları iyi kötü idare etme taraftarıyım. Sen de sen ben de ben diye aşık atılır mı? Ne yaşı yaşıma uyar, ne eğitimi eğitimime, ne görüp geçirmişliği görüp geçirmişliğime. Hürmet göstermek, he diyip geçmek, uğraşmamak lazım.
Aynen öyle o onun görgüsü bu benim görgüm. Adam 70 yaşına gelmiş mimar aynı zamanda varlıklı bir aileden gelmiş ama sadece sırf kendini düşünüyor bu yaştan sonra ben onu değiştiremem ki ama bana şöyle dua ediyor evladım sizin evladinizda size böyle hizmet etsin diyor o bana yetiyor

Burayı okuya okuya kendime pay çıkardım. 1 Oğlum 1 kızım var.
1- Asla ve asla ölmeden çocuklarımın üstüne ev mev yapmam. Öldükten sonra paylaşsınlar. Böyle ev alıp gelin-damat suratı çekeceğime, evi kendi üstümde tutarım. Malımla rezil olamam.
2- Asla ve asla gelin-damat karşısında alttan almamak lazım. Nasıl davranıyorlarsa aynını göstermek lazım. Terbiyesizlik ediyorlarsa benden terbiyesizlik, terbiyeli davranırlarsa benden terbiye görürler.
3- Aslında en iyisi evlendirmeyeyim ben bu çocukları.

Zaten önceden de yakınmışsınız bir sıkıntı olmamış, bundan sonra da olmaz belki? bence kötü düşünmeyin :)

Siz bunlara neden katlanıyorsunuz?

Bebeğinizi hiç düşünmüyor musunuz
Herkes kocasına etsin hizmet

Siz bunlara neden katlanıyorsunuz?

Bebeğinizi hiç düşünmüyor musunuz
Herkes kocasına etsin hizmet
Maalesef kV yıllarca bu adamdan aynısını çekmiş ve sinirleri yıpranmış ugrasmak istemiyor Kp de bana devamli söylüyor ve istiyor yapmayinca kırılıyor surat sisiriyor bende Allah rızası için yapıyorum lakin kısa bir süre kaldı yaklaşık iki hafta sonra artık yapamayacagimi söyleyeceğim ki yakın zamanda da bebisim doğacak nasipse zaten o zaman yapamam

Yazık kocana da kv ye de, bi bekleyin bakalım daha bisey yokken bu ne hız.

Maalesef kV yıllarca bu adamdan aynısını çekmiş ve sinirleri yıpranmış ugrasmak istemiyor Kp de bana devamli söylüyor ve istiyor yapmayinca kırılıyor surat sisiriyor bende Allah rızası için yapıyorum lakin kısa bir süre kaldı yaklaşık iki hafta sonra artık yapamayacagimi söyleyeceğim ki yakın zamanda da bebisim doğacak nasipse zaten o zaman yapamam

Kusura bakmayın ama kızıyorum sizin gibi çok iyi niyetli insanlara

Annem de böyle. sürekli millete gereksiz iyilikler yapmaya çalışır

Baştan alıştırmışsınız sorun çıkarmaz inş

merhaba kızlar . 2 yıllık evliyim . Cok şükür iyi anlaşıyoruz eşimle kötü zamanlardan sonra . Biz evlenirken kayınpederim Allah razı olsun bize ve bekar kaynıma ev aldı . Hak geçmesin diye ikimizede aynı apartmandan aldı onun dairesi bizim üst kattaydı . Biz nişanlıyken kayınpederim illa bizde oraya taşınalım demişti . Ben de kayınvalidemi karşıma alıp konuştum iyiyken kötü olmayalım ben istemiyorum dedim açık açık . Sağolsun anlayışlı biridir tamam dedi ve taşınmadılar . 2 yıl boyunca hiç bi sıkıntımız olmadı kayınvalidemle .

Kayınpeder yurtdısında çalışıyor ve yakın zamanda 2 tane araba aldı . Arabaları kapının önünde çizdiler bizim apartmanında kapalı otoparkı var diye apar topar üst katıma gelip oturdular ne oldu ben bile anlamadım .

Daha 2 gün oldu taşınalı . Önceden de evlerimiz yakındı , bir kere evime habersiz gelip gitmişliği yok kayınvalidenin ama durum beni acayip huzursuz ediyor . Ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum . Eşime söyledim herşey eskisi gibi olur öyle vay anam yemek yapmıştır gel ona gidelim vay yalnız oturmasın gel çıkalım deme gitmem o da bize öyle gelmesin dedim . Sıkıntı olmayacak herşey eskisi gibi olacak diyor ama ne bileyim cok huzursuzum . Nasıl davranmalıyım ? Tavrımı nasıl belli edebilirim ?
Bu arada çoçuğum yok olsa büyük kolaylık olurdu benim için tabi . O da olmuyor zaten gelmiyor bi bebiş :KK43:

Daha ortada fol yok yumurta yok neden bu önyargınız. Önceden saygılıysa aynı devam eder bence. Benim kayınvalidemde sonradan üst katıma taşındı hiçbir sorunuz öncedende yoktu şimdide yok şükür. Ama siz bu önyargıyla iyi niyetlede yaklaşsa yanlış anlarsınız gibi geldi bana.size ev almış bide çocuğum olursa bakar diyerek kendi menfaatinizi düşünüyorsunuz. Ama yinede rahatsızsınız

merhaba kızlar . 2 yıllık evliyim . Cok şükür iyi anlaşıyoruz eşimle kötü zamanlardan sonra . Biz evlenirken kayınpederim Allah razı olsun bize ve bekar kaynıma ev aldı . Hak geçmesin diye ikimizede aynı apartmandan aldı onun dairesi bizim üst kattaydı . Biz nişanlıyken kayınpederim illa bizde oraya taşınalım demişti . Ben de kayınvalidemi karşıma alıp konuştum iyiyken kötü olmayalım ben istemiyorum dedim açık açık . Sağolsun anlayışlı biridir tamam dedi ve taşınmadılar . 2 yıl boyunca hiç bi sıkıntımız olmadı kayınvalidemle .

Kayınpeder yurtdısında çalışıyor ve yakın zamanda 2 tane araba aldı . Arabaları kapının önünde çizdiler bizim apartmanında kapalı otoparkı var diye apar topar üst katıma gelip oturdular ne oldu ben bile anlamadım .

Daha 2 gün oldu taşınalı . Önceden de evlerimiz yakındı , bir kere evime habersiz gelip gitmişliği yok kayınvalidenin ama durum beni acayip huzursuz ediyor . Ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum . Eşime söyledim herşey eskisi gibi olur öyle vay anam yemek yapmıştır gel ona gidelim vay yalnız oturmasın gel çıkalım deme gitmem o da bize öyle gelmesin dedim . Sıkıntı olmayacak herşey eskisi gibi olacak diyor ama ne bileyim cok huzursuzum . Nasıl davranmalıyım ? Tavrımı nasıl belli edebilirim ?
Bu arada çoçuğum yok olsa büyük kolaylık olurdu benim için tabi . O da olmuyor zaten gelmiyor bi bebiş :KK43:
ilerde sizinde oglunuz oldugunda eside sizin sizin icin ne dusunsun istiyosaniz nasil davransin istiyosaniz oyle davranin

Back
X