• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem üst katıma taşındı

İyiyken kötü olmayalım dediğinde anlayış gösterdiyse yine anlayışlı olur diye düşünüyorum . Bence öyle bir hareketini görmeden bir şey söyleme. Ama görürsende uyar. Baştan tavrını koy.

Rahatsız oluyorsaniz taşının evden orda oturmak zorunda değilsiniz hem evi birakmiyorsunuz hemde millet gelsin kendi evinde oturmasin istiyorsunuz valla sizde ki kaynanada kocada takdire şayan kıymet bilmiyorsunuz

Pardonda adam kendi aldığı evde oturmak için sizden izin istemek zorunda değil. Bekar kaynın oturmalarına bişey demiyorsa size hiçbir laf düşmez. Çok rahatsız oluyorsanız çıkar gider başka evde oturursunuz. Sizin keyfinize göre yaşayamaz kimse. Bide gidip eşinize söylemişsiniz yok istemiyorum rahatsız olurum falan. Kv le bile konuşmuşsunuz. Ne iyi insanlarmışki ağızlarını açıp bişey dememişler eşinizde kv nizde. Hem adamların aldığı evde oturuyorsunuz hemde sizi ilgilendirmemesine rağmen hakkınız olmadığı halde üstte oturmalarına müdahale ediyorsunuz. Ben sizin kv olsam sen ne hakla karışıyorsun istediğim gibi otururum evimde deyip sizi kovardım evden gidin nerde oturuyosanız oturun derdim. Çünkü bunu haketmişsiniz böyle davranarak.

Kusura bakmayın ama kızıyorum sizin gibi çok iyi niyetli insanlara

Annem de böyle. sürekli millete gereksiz iyilikler yapmaya çalışır

Baştan alıştırmışsınız sorun çıkarmaz inş
haklısınız aslında büyüklerin duasını almak çok sevap o yüzden ama Sayet sorun çıkaracak olursa eşim cevabını verir o konuda eşim çok anlayışlidir kendisi yapma diyor zaten bana ve ailesine karşı hiç ezdirmez müdahale eder öyle olursa o öyle olmasa yapmazdim bende

bu kadar ön yargılı olma bence. saygı karşılıklı olarak bozulmadığı sürece bir sorun olmaz inşallah. zamanla belli olur sen şimdiden kendini strese sokma bence

önyargı çok kötü şey.eğer cebinize güveniyorsanız bütün evler sizin.istediğinizde oturabilirsiniz.beş beş para sayıp almadığınız,zorluk çekip sahip olmadığınız bir ev için konuşmak kolay muhakkak.
en sevdiğiniz kazağı çıkarıp bana verin.ne kadar pahalı olduğu umrumda değil.olmaz değil mi?çünkü sizin.
sizin olan bir şey üzerinde benim hakkım yoktur.işte bu da bunun gibi bişey
kayınvalidenize bayıldım.ayrıca çok da üzüldüm.yapmayın.mantıklı düşünün.

Ya ben mi çok safım mıllet mı çok kurnaz anlamadım gıttım ben yurt dışındayım kaynanam turkıyede bir yıl yan yana kaldım ayrılmak bile ıstemedım şimdi gelecek ve yalvarıyorum gıtmesın ki bırak üst katıma tsşinmasi gelsın evıme taşinsin sızınde annenız var bıraz da kendınızı eleştırın siz ne yaparsanız karşilik bulursunuz kı kaynanam bana çok cektırdı eşimle sevgılıydıyken 5 yıl istemedı sırf akraba degılım dıye evlenınce 1 yıl yanında kaldım kadın bın pişman oldu bunca yıl karşiydı diye ve ıkı gün telefon acmasam 3.gün benı caldırır halimi hatrımı sorar ;)

Benim kayinpederim sende olsaydı ne yapardın merak ediyorum benim eşim memurdu durumumuz iyiyken biranda bunaldi ve istifa etti kenardaki ev paramizla iş kuruyor bizde kayinvalidemlerin yan bloguna taşındık bende gelir gelmez hamile kaldım ve cok zor bir hamilelik geçiriyorum bununla birlikte evde yanlız sıkılırım diye kayinvalidemlerde kalıyoruz ve evin yemeğini ben yapıyorum istisnasiz daha sofradan kalkmadan barla kahve içelim diyen kayinbabam kahve bitince meyve sefası başlar 7.5 aylık hamile halimle her akşam nar ayiklatir mandalinayi dilimlerine ayirtir ütü yapılacaksa ben yaparım dikişi olacaksa barla bu dikilecek kızım der hep birşeyler ister herkesten çok kendini düşünür yıllarca kayinvalideme de böyle davranmis. Eşimle aram çok iyi hamdolsun asla zorlamiyor istemiyorsan yapma diyor bide o söyler bana is yapma yorma kendini diye ama babası utanmadan isteyince ben utanıyorum yapamam demeye. Ama neyse ki doğuma az kaldı sonrasında hersey değişecek ben yavruların ilgilenirken hizmet bana edilecek. . Sabırla koruk helva olur misali.. şimdiden böyle yaparsan el oğlu dinlemez birgün silkeler atar gözünün yaşına bakmadan

Gidip kp i opesim geldi valla 2.3 aylık hamileyen gelin rahat oturamiyor diye evine girmiyordu biz ordayken :)
BENDEN hiçbir sey istemez ya eşimden ya kv den ister ki

BAna karşı boyle normalde çok buyuran bir tiptir
Çok yüz vermişsiniz bence

Yaşlandıkça sorunlar çoğalır 1 hafta kapısını çalma küser , herşey aynı kalmıyor ki yaşlıların beklentileri bitmez eşin seni kandırmış zamanla beklentileri olacaktır kv ,
erkekler zaten kadınları zaten hep kandırır ama sonra annelerini haklı bulur
işin zor zaman geçtikçe anlarsın ne demek istediğimi

Olan olmuş Allahtan iyiymis kaynanan yarın bigün çocuklar olursa sanada kolay olur cadı olsaydı isin çok zordu

Çok komik hakkaten. İnsan ne yüzle hem kadının aldığı eve bedava oturur, sonra seni tepemde istemiyorum der.

Buna baştan OK diyip, 2 sene uzak duran kadından mı zarar gelecek?

Onu geçtim, çocuğum olursa bakar, aslında iyi olur demeyi de biliyoruz. Hep bana dünyası, ne güzelmiş...

Kötü niyetli insan değilmiş ki neden öcü gibi kaçıyorsunuz anlamadım kendi anneniz olsaydı üst katınızdaki yemeğe gitmem gel demem der miydiniz? hiçbir sorun da yaşamamışsınız neden önyargılısınız yani bu kaynanan algısı nedir anlamıyorum bazen.

Size ev vermişler ne güzel oturuyorsunuz insanlar senelerce kredi ödüyorlar ev için. Vermek zorunda değillerdi size sonuçta ev. Ama hem evi alayım hem yanımda olmasınlar ohh ne ala. Ne var gün içinde birbirinize gitseniz arada onlar gelse arada siz gelseniz. Onların evinde otururken gelmeselerdi istemiyorum deme lüksünüz zaten yok. Çok istemiyorsanız kendi evinizi alacaksınız o zaman. Daha önce sorun yaşasanız neyse.

merhaba kızlar . 2 yıllık evliyim . Cok şükür iyi anlaşıyoruz eşimle kötü zamanlardan sonra . Biz evlenirken kayınpederim Allah razı olsun bize ve bekar kaynıma ev aldı . Hak geçmesin diye ikimizede aynı apartmandan aldı onun dairesi bizim üst kattaydı . Biz nişanlıyken kayınpederim illa bizde oraya taşınalım demişti . Ben de kayınvalidemi karşıma alıp konuştum iyiyken kötü olmayalım ben istemiyorum dedim açık açık . Sağolsun anlayışlı biridir tamam dedi ve taşınmadılar . 2 yıl boyunca hiç bi sıkıntımız olmadı kayınvalidemle .

Kayınpeder yurtdısında çalışıyor ve yakın zamanda 2 tane araba aldı . Arabaları kapının önünde çizdiler bizim apartmanında kapalı otoparkı var diye apar topar üst katıma gelip oturdular ne oldu ben bile anlamadım .

Daha 2 gün oldu taşınalı . Önceden de evlerimiz yakındı , bir kere evime habersiz gelip gitmişliği yok kayınvalidenin ama durum beni acayip huzursuz ediyor . Ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum . Eşime söyledim herşey eskisi gibi olur öyle vay anam yemek yapmıştır gel ona gidelim vay yalnız oturmasın gel çıkalım deme gitmem o da bize öyle gelmesin dedim . Sıkıntı olmayacak herşey eskisi gibi olacak diyor ama ne bileyim cok huzursuzum . Nasıl davranmalıyım ? Tavrımı nasıl belli edebilirim ?
Bu arada çoçuğum yok olsa büyük kolaylık olurdu benim için tabi . O da olmuyor zaten gelmiyor bi bebiş :KK43:
Elin maşalı senden korkulur.Allah kolaylık versin kayınvalideniz Kayınpederinize

Şimdiye kadar çat kapı bile gelmemiş insana ayıp ediyorsunuz bence. Ben anlattıklarınızdan sizi huzursuz edeceğine dair tehlike göremedim. Ayrıca fazlasıyla onların hayatına müdahale etmişsiniz buraya taşınmayın vs diyerek. Hatta saygısızlık bile diyebilirim. Size mi soracaklar nerede oturacaklarını. :)

Şimdiye kadar aranızda bir sorun çıkmamış ne güzel, ama sen bu önyargı ve kırıcılıkla sorun çıkaracaksındır mutlak..
Ayrıca kayınvalideniz anlayışlı kadınmış, gelinim kalkıp bana benim aldığım evde oturma diyecek.. Var mı böyle birşey ya? Yine de senin davranışlarındakiler şanslı oluyor bu dünyada... Ne yazık ki..

O evi baştan kendilerine değil diğer oğullarına almışlar. Siz baştan tavrınızı koymuşsunuz ama onlar ilk fırsatta oldu bittiye getirip taşınıvermişler. Gerçi ben eltimle de aynı apartmanda oturmak istemezdim ama kayınvalide daha fena.
Siz aynı düzeninizde devam edin. Size habersiz gelmelerini istemiyorsanız siz de onlara gitmeden mutlaka telefon edin. Tabii ki gidip gelirsiniz ama en tehlikelisi rutindir. 2 pazar kahvaltıya gidersiniz 3. pazar gitmezseniz kusur olur. Misafir geldiğinde yardıma gitmek, eşinizin sevdiği yemek piştiğinde gitmek, dışarı çıkarken haber vermek, hepsi sizin alıştırmanızla ve karşı tarafın beklentiye girmesiyle alakalı. Nasıl başlarsanız öyle gider, o yüzden sınırlarınızı baştan belirleyin.

AYNI şekilde mesafede devam et . Bende seninle aynı durumdayım ama kimse bana öyle habersiz şey etmez . mesafeyi korumak önemli . yuz göz olma ne biletim gitme onlara . o senden karşılık göremeyince gelmez zaten . mesafeyi koru hiçbişeyi ni anlatma . merhaba nasılsın vs okadar

Back
X