• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem üst katıma taşındı

Kv ve kp sizin geleceginiz icin size ev almis. E iyi birisi de diyosunuz. Eviniz ayri kapiniz ayri. Neden bu kadar sorun ettiniz. Biraz uymaya calisin sizde.

Yakininzdayken bir sey olmamis ust katinuzda niye bir sey olsun ki haber vermeden gelmez diyorsunuz ne guzel.. bende kaynanmla alt ust yasiyorum ama sagolsun kapiyi bi iki tiklatir bnm acmami beklemeden annda acar :110:

Hiç kaynanayla altüst oturmayan amada ağır yorumlar yazmış bunlara otur desen oturmazlar ama oturmuş gibide yorum yazarlar çeken bilir güzelim anlamazlar seni , neler çekeceğini
kaynananı günleri olur temizliğe çağırır veya arkadaşlarına ikram için yardıma çağırır gelmiyeceğim diyemezsin ,akrabalara gezmeye seni çağırır gelmem dersen eşine şikayette bulunur yani sonunda huzur bozulur , uzaktan davulun sesi herkese hoş gelir

Kv gayette anlayisli birine benziyor. Yok gelmesin gitmesin demek terbiyesizlik olms kusura bakmayin. Kendisi gitmek istiyorsa gitsin ne var bunda

Evi aldiklarinda iyiydi de ust kata tasininca mi sorun oldu? Kadin daha hicbir sey yapmamis bu ne huzursuzluk.
Hem evlerinde otur hem ust kata tasinmasinlar. Ogullarinin yani onlarin evleri sana ne oluyor? Ilk soylediginde kayin validen agzinin payini vermemis ona sukret bence. Cok rahatsizsan sen tasin yeni ev al ya da kiraya cik.

Tamam haklisin kimse altli ustlu oturmayi istemez( ki ben 5 yil ayni evde oturdum ) kolay degil.Ama biraz da empati kurmaniz lazim diyelim ki sizin aileniz erkek kardesinize ev aldi ve gelininiz ailenizi istemedi o zaman da buraya onun icin konu acardiniz. Tekrar ediyorum haklisiniz ama azcik bekleyin bakalim belki de kotu olmucak.Eger olursa da siz tasinirsiniz.

Hiç kaynanayla altüst oturmayan amada ağır yorumlar yazmış bunlara otur desen oturmazlar ama oturmuş gibide yorum yazarlar çeken bilir güzelim anlamazlar seni , neler çekeceğini
kaynananı günleri olur temizliğe çağırır veya arkadaşlarına ikram için yardıma çağırır gelmiyeceğim diyemezsin ,akrabalara gezmeye seni çağırır gelmem dersen eşine şikayette bulunur yani sonunda huzur bozulur , uzaktan davulun sesi herkese hoş gelir
İyi de ema bunları yapmayanlar da var. ben kayınvalidemle bir kaç apartman uzaklıkta oturuyorum hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. iş beklemez, gelin diye tutturmaz, zırt pırt gelmez.

Konu sahibi kayınvalideden bir kötülük ya da hoşlanmayacağı bir hareket görmemiş ki. tamamen varsayım üzerine konuşuyor.

Vakti zamanı gelince hoşlanmadığı şeyler olursa o zaman müdahale eder. konu sahibinde o ışığı gördüm :KK53:

Yaşlandıkça sorunlar çoğalır 1 hafta kapısını çalma küser , herşey aynı kalmıyor ki yaşlıların beklentileri bitmez eşin seni kandırmış zamanla beklentileri olacaktır kv ,
erkekler zaten kadınları zaten hep kandırır ama sonra annelerini haklı bulur
işin zor zaman geçtikçe anlarsın ne demek istediğimi
Haklisin ölsünler bencede hic bir sey istemesinler zaten ogullarini evlendirmisler daha niye hayattalar ki. yok birde hastalanacaklarmis hic olacak sey mi insan olan hastalanir mi...

Pardonda bacım zaten hiçbi sıkıntınız olmamış ev beleşten gelmiş elinize üst kata kim taşınır sizi ilgilendirmez kendinize gelin biraz resmen adamlara kendi aldığınız eve taşınmayın diyosunuz buna hakkınız yok

Öyleyse kaynananin aldığı evde oturmayacak kiraya çıkacak yada başka yerden ev alacak. Kadın evine gelip oturmayacak mi?

merhaba kızlar . 2 yıllık evliyim . Cok şükür iyi anlaşıyoruz eşimle kötü zamanlardan sonra . Biz evlenirken kayınpederim Allah razı olsun bize ve bekar kaynıma ev aldı . Hak geçmesin diye ikimizede aynı apartmandan aldı onun dairesi bizim üst kattaydı . Biz nişanlıyken kayınpederim illa bizde oraya taşınalım demişti . Ben de kayınvalidemi karşıma alıp konuştum iyiyken kötü olmayalım ben istemiyorum dedim açık açık . Sağolsun anlayışlı biridir tamam dedi ve taşınmadılar . 2 yıl boyunca hiç bi sıkıntımız olmadı kayınvalidemle .

Kayınpeder yurtdısında çalışıyor ve yakın zamanda 2 tane araba aldı . Arabaları kapının önünde çizdiler bizim apartmanında kapalı otoparkı var diye apar topar üst katıma gelip oturdular ne oldu ben bile anlamadım .

Daha 2 gün oldu taşınalı . Önceden de evlerimiz yakındı , bir kere evime habersiz gelip gitmişliği yok kayınvalidenin ama durum beni acayip huzursuz ediyor . Ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum . Eşime söyledim herşey eskisi gibi olur öyle vay anam yemek yapmıştır gel ona gidelim vay yalnız oturmasın gel çıkalım deme gitmem o da bize öyle gelmesin dedim . Sıkıntı olmayacak herşey eskisi gibi olacak diyor ama ne bileyim cok huzursuzum . Nasıl davranmalıyım ? Tavrımı nasıl belli edebilirim ?
Bu arada çoçuğum yok olsa büyük kolaylık olurdu benim için tabi . O da olmuyor zaten gelmiyor bi bebiş :KK43:
Sen onlarin aldigi evde oturup kora vermiyorsun ve sana tek kötü sözleri yok bu ne ya sende anne olacan bubne ön yargi kaynana esittir seytan yapmissin beyninde sen kendine güvenin yok gibi geldi bana neyden korkuyorsun anlamdim

Sorumluluklardan korkuyor çünkü eşi başında yok kadın yalnız evinde bana ne diyemiyecek her daim ilgilenmesi gerekecek
Sen onlarin aldigi evde oturup kora vermiyorsun ve sana tek kötü sözleri yok bu ne ya sende anne olacan bubne ön yargi kaynana esittir seytan yapmissin beyninde sen kendine güvenin yok gibi geldi bana neyden korkuyorsun anlamdim

merhaba kızlar . 2 yıllık evliyim . Cok şükür iyi anlaşıyoruz eşimle kötü zamanlardan sonra . Biz evlenirken kayınpederim Allah razı olsun bize ve bekar kaynıma ev aldı . Hak geçmesin diye ikimizede aynı apartmandan aldı onun dairesi bizim üst kattaydı . Biz nişanlıyken kayınpederim illa bizde oraya taşınalım demişti . Ben de kayınvalidemi karşıma alıp konuştum iyiyken kötü olmayalım ben istemiyorum dedim açık açık . Sağolsun anlayışlı biridir tamam dedi ve taşınmadılar . 2 yıl boyunca hiç bi sıkıntımız olmadı kayınvalidemle .

Kayınpeder yurtdısında çalışıyor ve yakın zamanda 2 tane araba aldı . Arabaları kapının önünde çizdiler bizim apartmanında kapalı otoparkı var diye apar topar üst katıma gelip oturdular ne oldu ben bile anlamadım .

Daha 2 gün oldu taşınalı . Önceden de evlerimiz yakındı , bir kere evime habersiz gelip gitmişliği yok kayınvalidenin ama durum beni acayip huzursuz ediyor . Ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum . Eşime söyledim herşey eskisi gibi olur öyle vay anam yemek yapmıştır gel ona gidelim vay yalnız oturmasın gel çıkalım deme gitmem o da bize öyle gelmesin dedim . Sıkıntı olmayacak herşey eskisi gibi olacak diyor ama ne bileyim cok huzursuzum . Nasıl davranmalıyım ? Tavrımı nasıl belli edebilirim ?
Bu arada çoçuğum yok olsa büyük kolaylık olurdu benim için tabi . O da olmuyor zaten gelmiyor bi bebiş :KK43:

ben kv ile aynı apartmanda oturuyorum. kv iyi ise anlayışlı ise çook büyük nimet ben sana söyleyim.
bak çocuğuma bakıyor elinde anahtar var çocuğumun acil birkaç ihtiyacı dışında evime girmişliği yok. öyle çat kapı gelmez. vala haftada en az 3 akşam asıl biz ondayız bi de bizi besler :D
kendi annen gibi düşün. tabi ki yerini tutamaz bir olamaz öyle demiyorum ama iyi ise kv veya annenin varlığı çok iyi bir şey. olumlu bak derim.

kesinlikle katılmıyorum. sen bunları yaşamış çekmiş olabilirsin ama konu sahibi evlenmeden önce gelmeyin dediğinde dinlemiş bi kv var ortada. ben de aynı apartmanda oturuyorum sınırları belirledikten sonra olumsuz değil olumlu yanları bile olur. göz korkutma herkes kendi yaşasın görsün.

Evet altlı üstlü oturmak güzel değil
Ama sen o kadar rahatsız edici görünüyorsun ki buradan.
Onlar evi almışlar size hediye etmişler.
Madem istemiyorsunuz
Kabul etmeyecektiniz.
Kv denize resmen üst katımda sizi istemiyorum demişsiniz
Ona da ok. demiş gelmemiş.
Ben olsaydım evi boşaltabilirsiniz derdim.
Şuan sadece 2 gün olmuş taşınalı
Eşinizle yaptığınız konuşmaya bakıyorum..
Yok yani hiç olurunuz yok.

Korktuğunuz gibi olursa
Bulursunuz bir ev çıkarsınız kiraya.
Hem karnım doysun hem pastam dursun bencilliği sizin ki.
Büyük konusmak istemem ama böyle bi gelinim olsa evi alirdim ellerinden ogluma ragmen gidin kirada oturun bu ne ya ne kadar saygisizlik kadin ev almis bi kadina sakin gelip üstümde oturma demis nasil bi terbiye bu yada terbiyesizlik diyim bende oglan annesiyim gercekten böyle vicdansizlardan korkuyorum besle büyüt ömrünü ver evlenir evlenmez hanimköylü olsun oldu
Sorumluluklardan korkuyor çünkü eşi başında yok kadın yalnız evinde bana ne diyemiyecek her daim ilgilenmesi gerekecek
Ya neyi ile ilgilenecek anlamadim ben konu sahibi tipik kaynana korkusu sendromu yasiyo kadin belki ogluna yakin oturmak istiyo ne var bunda birde konu sahibinin yengesi oldugu düsünün ve konu sahibi söyle bi konu acio yengem abimle oturdugu eve annemi istemiyo üstelik evi de annem aldi ona bu durumda ne olurdu acaba ben hep büyüklere saygi duyarim karlisigindada hep sevgi gördüm dedem rahmetli yaslandikca huysuz bi adam oldu annem son anina kadar ona bakti ama babam götürüp amcama birakmak istedi annem yok o benimde babam dedi bakti iste sonra öldü ne huysuzlugu kaldi ne deirdi cilesi nemi kaldi herkesin dilinde annemin nasi bi gelin oldugu sevabi kaldi anneme ve huzur dolu vicdan 3 günlük dünya burasi evi ayri sonucta mesafesini ayarlayip güzelce gecinsinler nedir bu kaynana gelin kavgasi

Siz mesafenizi koruduktan sonra, ben pek bi sorun çıkacağını düşünmüyorum :)

İnsanlar size ev almış.
Bu devirde kim kime ev alıyor.
Ayrıca kapılar ayrı olduktan sonra ne farkeder ki?
Bence biraz olumlu düşünmeye çalışın, bir kere bir duruma olumsuz açıdan bakmaya başladı mı, insan bir facianın ortasına düşmüş gibi hisseder kendisini.
Tavsiyem, öncelikle bu psikolojiden sıyrılmanız, çünkü endişelerin,olumsuz düşüncelerin sonu yok.
Herşeyden önce kendinize dünyayı zehir ediyorsunuz.
Bir olumsuzluk yaşarsanız sorun yapın derim.
Zaten bu kadar gergin ve endişeli ruh hali de hamile kalmayı etkiler.
Ben başka nedenlerle kendimi sıkmıştım, bazı endişeler yüzünden yumurta düzenim bozulmustu hamileliğim aylarca gecikmişti.
Tavsiyem rahat olun, umursamazlık insana en faydalı meziyet.
Herşeyden önce kendiniz ve istediğiniz bebeğiniz için yapın bunu.

Back
X