• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve Eşim

yeniumut84

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
115
0
16
Aydın
merhaba kızlar..
bu siteyi çok uzun zamandır takip ediyodum. bugün siz degerli hanımların fikrini almak istiyorum.ben 4 yıllık evliyim.
ve 2 senedir eşimin ailesiyle görüşmüyorum.ben evlendim evleneli beni hiç istemediler.hep arkamdan eşime çekiştirip durdular..
evliliğmin ilk yıllarında yaptıkları ettikleri sözleriyle cicim aylarımı burnumdan getirdiler..
herşeye rağmen yinede ortada benimde onlarında düşman gibi görmeyi gerektirecek bir hadiseye mahal vermeye gerek yoktu.
çünkü her halukarda anlaşmak zorundaydık.bir aile olmuştuk artık..ben hep böyle düşünüyordum..
gelelim 2 sene öncesine gurbetteyiz biz. eşimin ailesinin yanına gittik 1 haftalığına.bana sürekli surat asıyorlardı.
istiyorlardıki eşim tek başına gitsin istedikleri gibi muhabbet dedikodu herşey olsun.bende eşim her gittiginde gidiyordum ..eşim 3 ay önce gitmişti tekrar gitmek istedi yine bende gittim.
ama bu kısa sürede2 kere gitmem onları baya bir tepkili hale getirdi bana karşı..
ama ben gidince hiç konuşmuyorlardı sanki küs gibiydiler.ben tuvalete gittigimde bile öbür odada kaynanam eşimi fitillemeye çalışıyordu..bunların aşırıderecede suratları asıktı. ben kendimi çok yalnız hissetmeye başladım.çok pişman olmuştum gittigime.gururuma dokundu.. ve eşime konuştum dedim bunların surat asıklıklarına dayanamıyorum.ne yapmışım bunlara ya...eşimde olanların farkındaydı.
ailesiyle konuştu. ben mutfakta salata yapıyorum o esnada..
annesi babası ve ablası birden bire köpürdüler.sen i yeniumut doldurmuş ne gelmiş bile böyle konusuyorsun.sürekli o tiyatrocu kızın lafıylamı karşımıza geldin dediler...vss
bende artık dayanamadım yanlarına gittim..ne doldurması ya siz ne diyosunuz dedim..
kadın başladı sen oğlumu benden kıskanıyorsun. seni istemiyordum zorla oğlum aldı. ne sürekli geliyosun.git bi dahada gelme vss..
ama ne agır kelimelerr çok yıpratıcı çok gurur kırıcı...
ağlaya ağlaya o evden cıktım.bi daha gelmem dedim..1 gün amcalarda kaldık.. ertesi günüde memlekete döndük..tam 1 sene eşimle birbirimizi yedik.
gururum ayaklar altına alınmıştı.depresyon ilaçları aldım.. kaldıramadım evlerinde kovmalarına..
o dönemde eşim hiç birşey olmamış gibi ilişkisinde yine allı güllüm davrandı onlara..
biz bayanlar hep isteriz ya ..eşimizde tepki versin arkamızda olsun...
ama öyle olmadı..o kadar pasif kaldıki..resmen ezdirdi onlara beni..
eşim bu yaşanılan şeyleri görmemezlikten geldi yok saydı..
o olaydan sonra ailesi her gün çeşitli numaralarla eşimin olurda bir tepkisi olursa diye entrikalar çevirip durdular.. en büyük silahları
hastayız demek oldu.. çünkü eşimde hastalık konusu olunca akan sular dururdu.bunu biliyorlardı ve çok güzel uyguluyorlardı..
dolduruyorlardı eşimi biliyordum..ama yaptıgım bişey yoktu. sadece lütfen araya sınır koy.. abartılı tel konuşmaları
yapma.çünkü annesi sürekli arıyordu eşimi.. aramazsan bana bişey olursa çok pişman olursun ana baba ne olursa olsun atılmaz diyordu..
beni kötülerlerse onlara biraz sert oldugunu bu konuda hassas oldugunu bildir diyordum.ama eşim tepki vermeyi hiç bilmez..
sonuç onlara hiç bişey olmadı.ben sinir hastası oldum........
kızlar şuanda 5 haftalık gebeyim..
kayınvalidem telefon acıpta hayırlı olsun derse ben hiç konuşmak istemiyorum... artık hiç birşey eskisi gibi olmaz...
onların yüzünden çoook yıprandım... o yüzden o kadının sesini bile duymak istemiyorum.. biliyorumki konusursam bu kezde beni kullanacaklar..
arkamdan eşime yemin ederimki sürekli kötüleyen bu insanlar değişmeyecek..
evime alsam yaptıgım herşeye bahane bulacaklar...gelip yiyip içip gezecekler.
oğullarınada kötüleyip gidecekler..ben artık kendimi yıpratmak istemiyorum..
teline cevap vermek istemiyorum. aradıgı zaman hiç cevap vermesem olmazmı????
yani herşey bir bebekle değişecek değil. kopan ipler var.. eşimin hatırı diye bişeyde yok...
beni evden kovdukları zaman benim eşim benim karımdır yeterrr diyip tepki verdimiki ailesine şimdide ben onu düşüneyim..demekki hatırın işlemediği şeylerde varmış..

Onlarla aranda sürekli mesafe olsun kendini ezdirme, hakaret ettirme, doğacak çocuğunu onlara sahiplendirme tabiki babannesi sevecek ama haddini bilmeli mesafeni her alanda koru. Kavga edip bağırmak yerine sabret güler yüzle gülümseyerek ver ağızlarının payını. Soğuk savaş gibi yani. Fazla gelip gitmemeye çalış.

Onlarla aranda sürekli mesafe olsun kendini ezdirme, hakaret ettirme, doğacak çocuğunu onlara sahiplendirme tabiki babannesi sevecek ama haddini bilmeli mesafeni her alanda koru. Kavga edip bağırmak yerine sabret güler yüzle gülümseyerek ver ağızlarının payını. Soğuk savaş gibi yani. Fazla gelip gitmemeye çalış.

cevabın için teşekkürler ebruhayal..
soğuk savaş zaten 2 sene sürdü..en sonunda böyle patlak verdi..
beni evden kovmasaydılar ben hep görüşmeyi düşünüyordum.. kendimi ezdirmedim hiç hep bana yapılan bir dürtme laf oldugunda cevap verdim sonra hiç birşey olmamış gibi güldüm geçtim..suratımı falanda asmadım.. ama bu son olayda beni sindirmeye çalıştılar..çok mağdur oldum.. oyüzden 1 gram faydası değil ama tonlarca zararını görmüşsem sence soğuk savaş yapıpta gerilmeme değecekmi...
eşim zaten pasif.. e ben sürekli savaşmı yapayım..en iyisi hayatımdan hepten çıkarmak değilmi.çünkü olan bana oluyor.. kimseye değil..ben yıpranıyorum

arkadan gelini karalamak bunu bütün kayananalar yapar geçen annem geldiğinde kaynanam davet etti oda gitti ben yoktum başlamış beni anneme kesmeye tabi annemde ağzının payını vermiş senin oğlun sütten çıkmış akkaşık mı demiş oda bana neler yaptı ama ben gelip sana onu şikayet ettim mi demiş ? ayrıca annem eklemiş biz büyük olarak onları idare edeceğiz va kin gütmiyeceğiz demiş o vakit susmuş kayanan düşün ben 19 yıl evliyim ki geçen hafta bunlar oldu ha küstüm mü yok evine gidiyormuyum evet ,ama acaip araya mesafe koydum , ihtiyarlar bunu hak ediyor gençleri idare etmeliler oysaki işler güçler fesat , evlileri birbirine düşürme diyeceğim evlilikte bunlar herkesin başına geliyor konuşmamak ne derece doğru ona sen karar ver ,onun yüzünden boşanacaksan konuşmamak en hayırlısı sanırım

direk görüşmek istemeyebilrisin bunda bir şey yok. kaç zmandır görüşmüyormuşsun zaten ki kv nin arayıp da hayrlı olsun diyeceğini sanmıyourm zaten.
ararsa da açmazsın.
eşine şikayet ederse de o günleri hatırlamak istemiyorum bebeğime yanısyacak biliyorum dersin. böyle geldi böyle devam eder ya da özür dilerler. başka türlü atlatamam seni benim annem babam bizim evden kovsa sen nasıl hissederdin dersin bence......

bak tav oldum sımdı ya...
SENİ İSTEMİYORSA ALACAK OGLUNU KOYNUNA EVLENDIRMEYECEKTI..
SENIN VEREBILDIKLERINI VEREBILECEKMIYMIŞ HADSİZ...

evden kovmak nedır ya.. evıne dusmanın gelse kovulmaz...
gunahtır...
cnm sımdı hamılesın...
sende bunu kullan ve esıne herseyı acık dılle anlat...
sen eger o zmnlar azıcık benı korumus olsaydın..
su an aradıgında senın hatrın ıcın bıle konusurdum..
ama sen benı ezdırdın... yıne aynı seylerı yasamak ıstemıyorum..
aılenle asla eskısı gıbı olamam..
ben onlara bı saygısızlık yapsaydım bana tepkın cok agır olurdu...
ama onlar yapınca sessızlık oluyor...
hamıleyım ve stres ıstemıyorum..
benı ararlarsa soguk konusur kapatırım.. de gec..

arkadan gelini karalamak bunu bütün kayananalar yapar geçen annem geldiğinde kaynanam davet etti oda gitti ben yoktum başlamış beni anneme kesmeye tabi annemde ağzının payını vermiş senin oğlun sütten çıkmış akkaşık mı demiş oda bana neler yaptı ama ben gelip sana onu şikayet ettim mi demiş ? ayrıca annem eklemiş biz büyük olarak onları idare edeceğiz va kin gütmiyeceğiz demiş o vakit susmuş kayanan düşün ben 19 yıl evliyim ki geçen hafta bunlar oldu ha küstüm mü yok evine gidiyormuyum evet ,ama acaip araya mesafe koydum , ihtiyarlar bunu hak ediyor gençleri idare etmeliler oysaki işler güçler fesat , evlileri birbirine düşürme diyeceğim evlilikte bunlar herkesin başına geliyor konuşmamak ne derece doğru ona sen karar ver ,onun yüzünden boşanacaksan konuşmamak en hayırlısı sanırım

şöyle bir şey var.konuşursam ve bunlarda hiç bişey olmamış gibi evime gelip artık bilemem kaç gün sefa sürüpte , ve arkamdan sürekli çekiştireceklerini bile bile hizmet etmem benim kendime olan saygısızlıgım olmazmı.. ya ben ağaç kavuğundanda çıkmadımki... herşeyin bir bedeli olmalı bence.. o ağlamalar, o depresyonlar hep boşamı yaşadım ben

eşin neden sessiz kalmış sen evden çıkıp gittiğinde geldi mi peşinden neden sessiz kaldın beni ezdirdin demedin mi

arasa da kv açma yüz verme bence dogru diyosun eşinin hatırı yok ara da

bak tav oldum sımdı ya...
SENİ İSTEMİYORSA ALACAK OGLUNU KOYNUNA EVLENDIRMEYECEKTI..
SENIN VEREBILDIKLERINI VEREBILECEKMIYMIŞ HADSİZ...

evden kovmak nedır ya.. evıne dusmanın gelse kovulmaz...
gunahtır...
cnm sımdı hamılesın...
sende bunu kullan ve esıne herseyı acık dılle anlat...
sen eger o zmnlar azıcık benı korumus olsaydın..
su an aradıgında senın hatrın ıcın bıle konusurdum..
ama sen benı ezdırdın... yıne aynı seylerı yasamak ıstemıyorum..
aılenle asla eskısı gıbı olamam..
ben onlara bı saygısızlık yapsaydım bana tepkın cok agır olurdu...
ama onlar yapınca sessızlık oluyor...
hamıleyım ve stres ıstemıyorum..
benı ararlarsa soguk konusur kapatırım.. de gec..

canım yani açayımmı. sence??
değermi bana hiç değer vermeyen insanları hayatıma hala katmaya.. yani konuşsam ne faydası olacak bana onların...maddi manevi hiç bir faydaları olmadı evliliğime

şöyle bir şey var.konuşursam ve bunlarda hiç bişey olmamış gibi evime gelip artık bilemem kaç gün sefa sürüpte , ve arkamdan sürekli çekiştireceklerini bile bile hizmet etmem benim kendime olan saygısızlıgım olmazmı.. ya ben ağaç kavuğundanda çıkmadımki... herşeyin bir bedeli olmalı bence.. o ağlamalar, o depresyonlar hep boşamı yaşadım ben

o halde büyük öfken bitene dek gitme o öfkenin ateşi hafif sönmüşse git oda büyüklük bende kalssın diye ,eşinede söyle onlar yaşlı ama ben iyiniyetimdem onlara gidiyorum de ki eşinde sana hak versin , sonra hiç birşey olmamış gibi davran o içimizdeki öfke varya onu beslersek hastalanıyoruz , sen ben allah rızası için gidiyorum dersin olanları ve onları affettim dersin yoksa sürekli gerginlik buda olmaz ,güzelim

direk görüşmek istemeyebilrisin bunda bir şey yok. kaç zmandır görüşmüyormuşsun zaten ki kv nin arayıp da hayrlı olsun diyeceğini sanmıyourm zaten.
ararsa da açmazsın.
eşine şikayet ederse de o günleri hatırlamak istemiyorum bebeğime yanısyacak biliyorum dersin. böyle geldi böyle devam eder ya da özür dilerler. başka türlü atlatamam seni benim annem babam bizim evden kovsa sen nasıl hissederdin dersin bence......

adım gibi eminim açacak bana. çünkü ben nasıl konusursam konusayım yada cevap vermesem bile eşime şikayet edebilecegi bir malzemesi olacak. hayatımda böyle kurnaz insanlara denk gelmedim

eşin neden sessiz kalmış sen evden çıkıp gittiğinde geldi mi peşinden neden sessiz kaldın beni ezdirdin demedin mi

arasa da kv açma yüz verme bence dogru diyosun eşinin hatırı yok ara da

canım ben evden çıkacaktım. valizimi topladım o arada eşim gitmeyelim sinirle söylediler dedi.. bende yüzüğü cıkardım gelmezsen eger bu evlilik bitmiştir artık dedim. sonra eşim krize girdi... ağlaya ağlaya çıktık.. ertesi günüde yola cıkacaktık diye eşim gitti allahısmaladıga.. orda baya bir beynini doldurmaya calışmıslar.. seni yeni umut bize göndermez artık.. yavrummm sana hasretmi kalacaz demişler... bi güzel karşılıklı sarılıp ağlaşmışlar... yoldada her vc molasında eşim benden gizli onları aradı.. 3 sefer..hiç birşey olmamış gibi davrandı.. oda o kadar çok üzüldü ama onlara tepki vermedi. verse bile sadece çırpındı. çünkü onlar laf anlamıyor. dinlemiyorlar.. sen anlamıyorsun çevirilen oyunları diyorlar

adım gibi eminim açacak bana. çünkü ben nasıl konusursam konusayım yada cevap vermesem bile eşime şikayet edebilecegi bir malzemesi olacak. hayatımda böyle kurnaz insanlara denk gelmedim

ederse etsin.
karışma dersin eşine.
beni evden kovmalarına karışmadığın gibi benim tercihlerime de karışma. bu benim onlarla olan ilişkim artık seni arada çıkartalı çok oldu. desteğini bekledim ama olmadın ben yalnız hissettim. hatrın vardı o da yok oldu. şimdi karışma kendimi hazır hissedersem ararım, dönerim ya da açarım tellerini. sen karışamazsın dersin.
benim eşimin sürekli dilindeydi annem annem gitmedn gelmedin aramaıdn onlar için ne yaptın zıkkımın kökü!!!!!!!!!!!!!!!!!!
işte hep annesinden duyduğu beklentilerle üstüme geldi eşim. ama defalarca söyledim karışmazsın die, ezik mi senin ailen de benim sürekli ilgilenmemi bekliyorsun dedim. karışma karışma karışma dedim dedim. ben annemle senin ilişkine karışıyormuyum aklıma bile gelmiyor dedim. şimdi sesi çıkmıyor ben de pek görüşmez oldum eşim baskı yaptıkça.
sıkma canını ya şikayet ederse de etsin. üzgün bi şekilde konuş biraz da baskın. karışamaz eşin onların avukatı mı?
bir d eyüzü olmaz bence. seni evden kovduklarını bile bile onların şikayeti üzerine seni eleştiremez.

kızlar ben şimdi eve gidiyorum. evde internet yok. cevaplarını yarın okuyacağım.. hamileyim ama gündemim malesef bu konu. strese girdim. yardımcı olan herkesten allah razı olsun.. kendinize iyi bakın

canım ben evden çıkacaktım. valizimi topladım o arada eşim gitmeyelim sinirle söylediler dedi.. bende yüzüğü cıkardım gelmezsen eger bu evlilik bitmiştir artık dedim. sonra eşim krize girdi... ağlaya ağlaya çıktık.. ertesi günüde yola cıkacaktık diye eşim gitti allahısmaladıga.. orda baya bir beynini doldurmaya calışmıslar.. seni yeni umut bize göndermez artık.. yavrummm sana hasretmi kalacaz demişler... bi güzel karşılıklı sarılıp ağlaşmışlar... yoldada her vc molasında eşim benden gizli onları aradı.. 3 sefer..hiç birşey olmamış gibi davrandı.. oda o kadar çok üzüldü ama onlara tepki vermedi. verse bile sadece çırpındı. çünkü onlar laf anlamıyor. dinlemiyorlar.. sen anlamıyorsun çevirilen oyunları diyorlar

eşin bence hatalı davranmış canım deseydi eşime böyle davranıyorsunuz üzüyorsunuz onu üzünce bende üzülüyorum bana hasret kalın deseymiş bak nasıl burunları sürtüyordu çünkü eşin ailesine rağmen seninle evlenmiş eğer bunu yaptıysa seni korumasını da bilecekti nolur beni yanlış anlama şuan acaip kızdım eşine sana bunları yaşatmaya hakkı yok çünkü

canım benim aynı psikopat kaynanalar ve annem ama napayım diyen eşler hepimizin başında var. sen bebeğinle mutlu olmaya bak. kendini üzme artık, bebeğin mutsuz bi bebek olmasın.

eşine de söyle, beni kovdular daha ne bekliyorsun de, bişi derse hıhı de geç. olmadı duygu sömürüsü yap, hamililiği bahane et, yalandan ağla gerekirse.. entrikaya entrika bu kadar basit.

ben şunu anladım eşine ailesi hakkında bir şey söyleyeceksen, önce olumlu bir cümle başlayıp, tepkilerini yumuşatmak gerekiyor. annen seni çok seviyor, ne güzel, keşke beni de sevseydi dieyeceksin tepkisine bakıp ona göre devam ediceksin beni kovdular, şimdi ben bu hamile halimle ararlarsa napıcam diye stres oluyorum felan gibi cümlelerle ara ara beynine sokucan.

erkekler anneleri söz konusu olduğunda bi kere de idrak edemiyolar durumu. yavaş yavaş anlasın seni sevmeyen onlar, hatalı olan onlar, sen iyisin, onlar kötü. baktın dediğin bişiyi yemedi. o zaman hormonlarım sapıttı de kıvır.

(bu mesajı sana yazıyorum diye, yanlışlıkla başka yere yazmışım, ordan kopyaladım şimdi:52:)

ben olsam o telefonu ne kadar çalarsa çalsın açmam
eşinle konuşurken eşin telefonu sana getirse bile konuşma bence
ne demek evden kovmak bide eşinize artık yeniumut seni bize göndermez demek
sanki siz onları kovmuşsunuz

bebeğiniz doğduğu zamanda onlar torun görmeye gelene kadar sakın siz eşinizn lafıyla annemler bebeği görmek istiyor hadi gidelim derse gitmeyin derim...
ben olsam asla bir daha gidemezdim insanında bir gururu var ayıp ya insan gelinini nasıl kovar...

Ben olsam ben de o telefonu açmam.
Eşim de gelip niye açmadın annem aradı derse.
Niye açayım sen karına yapılanlardan hiç utanmadın, bana edilen hakaret
sana da edilmişti ama umursamadın ama ben bana yapılanları asla unutmam.
4 çocuk da doğursam unutmam derim!

Beni sevmeyen çocuğumu mu sevecek?
Yanaşırlar en yakından zarar verirler bana da çocuğuma da yılan gibi.
İşim olmaz. Bana ettiler çocuğumdan uzak dursunlar..
Sen de kocayken üstüne düşeni yapamadın, Artık babasın bari babalığını
hakkıyla yap derdim.

Ağır olurdu biliyorum ama şu haddini bilmez eş ailesi söz konusu olunca
ben deliriyorum:ssz:

Back
X