kayınvalidem ve gebelik sıkıntıları

Çok ilgi gösterip ayrıntı sorması falan sorun değil de annenin almasına karismasi ve erkek olacak diye ısrar etmesi hiç hoş değil.torun annenin de torunu onu ilgilendirmez.ayrica kız olunca ne oluyor çok sinir bozucu.lohusalik baya zor bir psikoloji lohusalikta bu kvyle geçirirsen işin zor.mumkunse o zaman az beraber olacak şekilde ayarlayin

Ay başlığı görünce kv hamile sandımm
Okuyunca bile sinirlerim bozuldu elinizden geldiğince fırsat vermeyin sakın

ooo böyle söylediğim an kavga sebebi emin olun üç gün ağlar üstelik oğluna ağlar

O zaman her istediğini ağlayarak yaptırabilir...

O bir ağlarsa sen 2 ağla bu ne ya eşinin annesi evet ama senin çocuğunu senden kıskanmakta nedir valla sabaha kadarda aglasa kendi istedığını yap onun ılk torunu olabilir ama senin ilk hamılelığın...Herkezden çok senin istediklerin ,senın heveslerin önemli aksi takdirde ilerde çok çekersiniz.

Öncelikle KV'nin kusuruna bakmayın. Onun adına ben ÖZÜR DİLERİM. İnan ki kadın heyecanından öyle yapıyordur. Benim KV gibi olsa sen kafayı yersin. Azcık anlatayım da kendi KV ile gurur duy..
Ben hamile olduğumu öğrendiğimde çok mutlu olmuştum. Hemde çooookk.
Eve gidene kadar acaba eşime nasıl bi sürpriz yapsam diye deli gibi düşünüyordum. KV "Aman biz hamile olmadık sanki, "Hamileyim" de, olur biter" demişti. Neyse...
KIZIM olacak benim de inşallah.. Ben annesiz, babasız büyüdüm ve bir gün misafirliğe gittik ki, bu konu açıldı. "Senin heveslerin nasıl" diye sordu orda bi ablam.. Bende çocuğumu babasıyla birlikte okula götürüp getirmek, hastalandığında beraber bakmak, eşyalarını birlikte seçmek, doktor'da terminim olduğu zaman çocuğumuzu Ultrason'da birlikte bakmak v.s, v.s, bir çok heveslerimi anlattım. Ama KV "Benim oğlum 'Light erkek' değil tamam mı? Seninle birlikte termine falan gelmeyecek, çocuksa çocuk ne yapalım yani. Bunları yapan 'light erkek, light erkek', eğer sen benim oğlumu beğenmiyorsan başkasıyla evlen o zaman, tamam mı ? Benim oğlum 'Light erkek' olmayacak" diye beni misafirlerin içinde rezil etti. Halbuki ben ne dedim ki ? Sadece heveslerimden bahsetmiştim. Tüm hevesimi kursağımda koymuştu, o zaman. Ben çok ağlamıştım. Ama eşim 'ANA KUZUSU' olduğu için, benimle 2-3 hafta hiç konuşmadı. Hep soğuktu. Ben çocuğumun hep bi odası olmasını istediğimi söylerdim. "Alırsın bi yatak, koyarsın odana" diye bu hevesimi de kırdı. Bir de biz KV ile aynı evde yaşıyoruz. Ne kadar zor biliyor musun? Sen şükür et ki, evin de ayrı!!
"KV & Kayınlarım" diye bi konu açtım. 34 haftalık hamileyim bana yaptırdıklarını okuyabilirsin. İki de bir bana "Sanki biz hamile olmadık", "Sanki biz çocuk doğurmadık", "Sanki ben çocuk bakmadım", "Sanki biz hamileyim diye oturduk", "Hamileysen, hamilesin. "Hamileyim" diye iş de yapmaz oldun", diye çok ağır laflar işitiyorum, halbuki inanır mısın ben bu eve GELİN geldim geleli KV tam 20 kilo aldı. Sen anla artık. Hamileliğim ilk başlarında benim sabah bulantılarım oluyordu. Yiyip, içemiyordum. Halimi anlamazdı hiç. Gelen komşulara da "Hamileyim diye nazını çekiyoruz" dediğini duymuştum. Hastanede yattım ben bu bulantılarım yüzümden, hastaneye de zorla gidebilmiştik. KV "Aman bişey olmaz, bişey olmaz" derken, o gün bana duvarda küfleri 'Domestos' ile sildirttiğinden fazla ilaca maruz kaldığımdan dolayı, bebeğimin susuz kalabilme tehlikesi vardı, o gün bardağı taşıran son damla oldu ve ben çok kötüydüm, zorla hastaneye gittik. 3 gün boyunca, sabah ve akşam olmak üzere, 2 kere serum takıyorlardı. 6.günün sonunda doktor taburcu olabileceğimi söylemişti, eve geldim. Evde ben gittim gideli bi kere bile temizlik yapmamış, işler hep beni beklemiş. Hastaneden çıktım, yine iş yaptım, yine iş yaptım. Ona rağmen KV'ye bir türlü yaranamadım. Yine 'en kötü gelin' benim. Yine 'en kötü gelin' benim... Kusura bakma uzun oldu. ama senin KV keşke bende olsa. Ahh, ahh

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunu okudum. Ama kizma seni kinamak da istemiyorum. Fakat sen kendini cok ezdiriyorsun madem kotusun kotulugunu bil afedersin ama azcik aklini kullan madem yaranamiyorsun fazla is yapma.
Yok neden kızayım. Gerçekten haklısın. Zaten artık yaranmaya çalışmıyorum. İsterse "Gelin, ayağına hizmet bekliyor" desin. Umrumda değil. Allah görsün, duysun beni. İnşallah tez zamanda, hayırlısıyla kendi evimi, yuvamız olur. En yakın zamanda inşallah. Bebeğim geldiği zaman, hayırlarla gelsin, mutluluklarla gelsin. İNŞALLAH

bence bir liste yap ve sadece bu listede alacağız sen de içlerinden ne istiyorsan seç de. mesela biberon u, bebek arabasını falan markasına kdar yaz. beşik, kıyafet gibi şeyleri kendim seçicem hevesimi almak istiyorum de.
ayrıca da km lerce uzaktaymış şükret bir de dibinde olsa napcaktın. benimki dibimde başta seninki gibi yapmaya çalıştı dr randevularına kadar gelmek istiyodu ama bir şekilde belli ettim sonra da karışamadı.

Çok sinir bozucu gerçekten,
Umarım size yerleşmez cocuk olunca...

De ki Bence kız olacak ısrarla da kız olmasını istiyorum öyle hissediyorum de uzaktan hiç canım takma kafana ilk torun mu

canım konunu okudum gerçekten zor durumlar Allah yardımcın olsun. Ama sana söyleyebileceğim tek bir şey var çocuğun doğduğunda sakın ona bu şekilde bir rol model olmaz. Bu kadar ezdirme kendini aksi taktirde ya senin gibi olur ya da benim gibi. Ben de babasız büyüdüm annem elalem ne der'ci bir kadındı. babam olmadığı için tüm akrabalar konu komşu babammış gibi davranmaya başlamıştı ve annem buna zerre tepki vermiyordu. sürekli acılarını ne kadar ezildiğini kardeşlerinin ilk eşinin yaptığı kötülükleri boşanmasını sonrasında kardeşlerinin ve annesinin zoruyla yaşlı bir adamla evlendirilmesini (babam olur kendisi) falan anlatır ağlar dururdu. şöyle hor görüldüm böyle yıpratıldım falan diye. ama bu durum ben de öyle bir psikoloji yarattı ki güçsüz insana tahammül edemiyorum, ağlayan kadın gördüğümde sinirlerim tavan yapıyor. Haklı olduğunu bilsem bile bir evlat annesini ya da babasını asla böyle görmek istemiyorum çünkü sen onun gözünde bir mucizesin ona göre davranacaksın. Belki tüm bunlar ve daha yazamadığım bir çok şey bana karşı yapılan müdahaleleri en ufak bir tepkiyi aşamamam ve büyütmemdeki sebep. Lütfen ama lütfen güçlü ol ve kocanı bir şekilde kendine çevir ve yolunu çiz. Emin ol bir kadın isterse yapamayacağı şey yok.

o da bir fikir ve yıldırma politikası markalarda azıcık zorlansın da düşşün yakamdan

Çok sinir bozucu gerçekten,
Umarım size yerleşmez cocuk olunca...
yok canım o mümkün değil geride iki kızı bir kocası var evinde onu bekleyen. ama iki üç haftada bir gelmeyi planlıyor. memleketle bizim yaşadığımız yer arabayla 12 saat sürüyor hesap et

o da bir fikir ve yıldırma politikası markalarda azıcık zorlansın da düşşün yakamdan

ya yıldırma politikası değil kendi anneme ne istediğimi açıkça söylüyorum dandik şey alacaksa hiç almasın yani avent biberon istiyorum, ister başkası alsın ister kendim alayım başka biberon vermicem bebeğime. bence ayıp değil ihityacın ne ise onu alsın. kendi annene nasıl davranıyorsan ona da rahatça davran valla başka türlü kendini yıpratırsın. ben mesela o yanımdayken kendi anneme sakın kafana göre bişiler alma önce bana sor fln dedim, o da duydu tabi. :)
hamileliğimle ilgili de ilk 3 ay hiçbişe konuşmadım çünkü çok midem bulanıyodu o da ne zmn öyle desem benim çok midem bulanıyo diyodu ve sürekli hastaydı. mide bulantım geçince onun da geçti şimdi hiçbişeyi yok maşallah. bende hiçbişey söylemiyodum hep eşimle kendi aramızda konuşup gülüşüyoduk sinirleniyordu bence ama kendi sinirimi bozmaktan iyi yani.

Aslında yazdıklarınızı okurken cok imrendim ; cok zor bir hamilelik geçirdim sürekli kusuyordum ve kayınvalidem kayınpederim benim abarttığımı düşünüyordu ne zaman kontrole gitcek olsam ne gerek var ultrasona girmeye diyorlardı hatta bir keresinde doktorun verdiği bebeğimin ultrason görüntüsü olan cdyi izlerken kayınpeder bebişime bile bakmadan bu cd ye ne kadar para verdiniz demişti.Bebeğime karyola alacağız dediğim de ne gerek var yanına yatırırsın diye geçiştirdiler oysa ben onlardan istememiştim ve benim annem babam aldı sonra.Böyle daha birçok kırıldığım şey var içimden cıkmıyor.Onun için sizinle ilgilenmeleri sizi boğsa da mutlu olun bence çünkü en azından bebeğiniz olacağı için sevinip bişeyler yapmaya çalışıyorlar.

Benimkilerde Bi acayip ya isim seçmeye kalkıyorlar neymiş Bi anane birde babane adı koyalım Muş erkek olursa da iki dedeninde adını koyalım mış :) tabi güldüm geçtim koca sözlükte isim mi Yok başka dedim bozuldular. Bide ben düşük tehdidi geçirdim yatıyorum onlar tutmuş odasını süsleriz şunu alırız bunu yaparız haa istersen sende gelirsin diyo bide lütfediyorlar :) komikler yani vede düşüncesizler bu kız ne yaşıyor biz ne konuşuyoruz demiyolar valla onlar konuşsun dursun 2 yaşına kadar oda filan yapmıcam kendi kendilerine plan kurmasınlar hiç..

Bak düşününce ne çok şey çıkıyor ortaya ama takmamak lazım sonuçta senin bebeğin sorumluluk sana ait babannede tadını kaçırmasın canım

ooo böyle söylediğim an kavga sebebi emin olun üç gün ağlar üstelik oğluna ağlar
ne diye ağlayacak oğluna böyle söyleyin ve direk eşinize anlatın
beni yanlış anlama canım annemi dışlamasını istemedim böyle söyledim bil diyin
önce söylerseniz bişey olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…