Doğuma Hazırlık kayınvalidem ve ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nlgnn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
156
212
103
kızlar geçen gün eşimle kayınvalideme kararlaştırdığımız ismi söyledğimizde bize direk benim ismimi koyarsınız diye düşünmüştüm dedi öyle ima falanda değil pat diye söyledi. eşimle böyle kalakaldık ne diyeceğimi de bilemedm :53: olur anne iki isimli olurmu deseydim acaba? ama onun yaptığıda yanlış değilmi? yorumlarınzı bekliyorum arkadaşalr

olur anne iki isimli olurmu deseydim acaba
bence bunu iyikide dememişin sonra ki konun boş bulundum çocuğumun adını koymak istemiyorum neyapmalıyım olurdu ne gereği var sen 9 ay çilesini çekcen o sadece sevecek gelip boşver bence dertsiz başına dert arama eşinin bile aklına gelmemiş ne gereği var hiç kurcalama şimdi hamilelikten onun açısandan duygusal olarak bakıyorsun bence olaya

hiç beklmediğim bi tepkiydi çok garip oldum ya. böyle şeyler istek üzerine yapılmazki bizim içimizden gelip koysaydık tamam sen niye öyle pat diye bişey söylüyosunki. bide ben küçük geliniyim diğerine koydursaymış madem o kadr istiyosun. neyse içim rahatladı teşekkr ederim :)

İsmi neydiki:)benimkide belirlenmiş daha hamile bile değilim ama oğlum olursa ismi o olucakmış.Hiç sevmem emrivakileri bir arkadaşında dediği gibi 9 ay sen taşıyacaksın senin karar vermen gerekirken maşallah hemen karar verirler:(

oooooo sen küçüksen hiç düşünme kayınvaliden kesin yakın birkaç kişiye der onlar gelip keşke onun ismini koysaydınız dersede benim çocuğuma kadar isme karışmamış bende mi aklına gelmiş de yada böyle direkt demesende kanma sakın yeme böyle numaraları:20: aklında bulsun diye diyorum eğer sizin geri adım atacağını sezdiyse eğer mutlaka bu dediğimi yapar dediğim olsun diye konuşuyor boşver zaten birşeyde demez konu uzamaz merak etme çünkü senden öncekilere koymamış ama dediğim gibi geri adım atacağınızı sezdiyse size zarf atacakdır 1 kere daha 1-2 defada yakınından laf gönderecektir...net tavırlı olduğunuz sürece hiçbir problem çıkmaz yoksa küstüm der egosunu tatmin etmeye çalışır yani laf olsun isim koydurtur kesin tavırlı olduğunuzu görürse birdaha ağzını açmaz :34: ayrıca öyle kızacak büyütecek birşey olsa öbür gelinlerin çocuklarınada karışırdı isimlerine falan kendi ismi konmasa dahi hiçbir şey olmaz merak etme:34:

şu olayı bir türlü anlayamıyorum ben
bu bebeğe isim koymak niye kendi isimlerinin koyulmasını isterler beklerler ki
ne yani koyulunca ne oluyor ha değişen ne oluyor yani başları göklere mi eriyor
yahu bırakın anneleri babaları içlerinden gelen ismi koysunlar yaa

benim 2 yaşında oğlum var erkek olduğunu öğrendikten sonra çok samimiyim
eşimde bende iki babamızın isimlerini koyalım ikisinide mutlu edelim dedik önce(hem benim hem eşimin babası yani)
ama sonra bırakın kayınpederimi bütün akrabaları
daha ben hamileyken mesela gezmeye gidiyoruz ya hemen aaa küçük .... (kayınpederimin ismi) demeye başladılar
kim görse böyle hitap etmeye başladı
sonra sinirlenmeye hatta tiksinmeye başladım bu durumdan vazgeçtim başka isme karar verdik
hiç istemeyip zorlamasalardı yeminle koyacaktım isimleri böyle psikolojik baskı yaptıkları için koymadık
neyse başka bir isme karar verdik
hastanedeyim yatıyorum daha yeni çıktım doğumdan kaynanam geldi eşime yanımda şöyle dedi;
oğlum nolur koy babanın ismini çok istiyor üzülüyor dedi.
sonra bende eşime aynen şöyle dedim
karar verdiğimiz isim olacak başka isim istemiyorum kabul etmiyorum dedim
olsa bile değiştiririm mahkemeyle dedim
ve sonuç karar verdiğimiz isim oldu..

birde şu olay var oğlum oldu herkes kayınpederin ismi olmasını istedi
peki benim babam ney o de o çocuğun dedesi onunda hakkı var
yok kardeşim bu düpedüz bencillik haksızlıktır
en güzeli anne baba ne istiyorsa ona karar versinler
bu konuda hiç taviz vermeyin derim

lütfen hiç taviz verme hiç kimseye bu konuda biz eşimle ilk başta iki babanın isimlerini koyacaktık sonra ben dedim ikiside eski isim biri yeni olsun neyse biz karar verdik onun babası ve benim çok istediğim bir isim koymamaya neyse doğuma kadar öyleydi sonra eşim gitmiş sadece tek isim olarak nüfus cüzdanını çıkarmış gelşmiş bana uzattı ve dünyam yıkılıdı resmen bana sormadı bile kim aklına girdi bilmiyorum ama kafasına girmeye çalışssamda olmadı 40 güne kadar tekrar mahkemeye vermeden yanlışlık olduğu için değiştirme imkanımız olduğu halde ve ben yalvardığım halde eşim yapmadı ve bende yemin ettim oğluma adını hiç söylemiyorum 2 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim ve her gün bu konu aklıma geldikçe ağlarım nasıl atlatacam bilmiyorum onun için lütfen pişman olmadan sen kırılmadan karşındaki kırılacakmı sakın düşünme önemli olan senin ne istediğin senin istediğin ismi koy canım

bence bu konuda hiç taviz verme
eşin ve senin istediğin isim olsun
hem neymiş anne baba ismi
neden konuluyor ben halen daha çözmüş değilim
içinden geleni yap

başlıgı görünce dikkatimi çekti.sadece benmiyim diye düşündüm ama değilmiş... benimde görümce kaynanamdan beter isim koymuş kendi kendine biz ne koysak o o ismi dicekmiş.... bu kadar olurmu yaa nedir bu anlamıyorum terbiyesizlik... koymayacagım istediği ismi ama benim bebeğime başka isimle hitap etmeye hakkı yok

başlıgı görünce dikkatimi çekti.sadece benmiyim diye düşündüm ama değilmiş... benimde görümce kaynanamdan beter isim koymuş kendi kendine biz ne koysak o o ismi dicekmiş.... bu kadar olurmu yaa nedir bu anlamıyorum terbiyesizlik... koymayacagım istediği ismi ama benim bebeğime başka isimle hitap etmeye hakkı yok

canım sen istediğin ismi koy o bir der iki der daha demez sadece inat ediyor koydurmak için :34:

gerçekten dediğim gibi söylenme şekli bile çok yanlıştı. değiştirmeyi düşünmüyorum artık kararmı inşallah lafı bile açılmaz tekrar

Allahm ne kadr aptalca bi davranış. bu insanlar erkek tarafı olunca kendilerini ne zannediyolar. sanki gelinleri esirleri Allahm ya

bende sinir oluyorum.oğluma kayınpederimin ismini koymak durumunda kaldım.çok ısrar ettiler.başta kayınvalidem
erkek olursa babanın ismini koyarsın.kız olursa benim ismim güzel değil dedi bide.erkek ismiymiş.yoksa kendi ismini koyduracak
süreklide yeğenim için niye annenin ismini koymadılar diyor.deli oluyorum.başka isim yokmuş gibi.
şimdi oğluma iki isim koyduk ikisini birlikte söylüyoruz.sürekli iki isim iyi olmuyor deyip duruyor.
sakın taviz verme.iki isim de düşünme.eşininde aklında böyle birşey yokmuş zaten
daha rahat atlatırsınız.istediğin ismide koy.

ben düşünüyorumda büyük konuşmak gibi olmasn ama ben kayınvalide olursam inşllah Allah nasip ederse kimsenin bişeyine karışmam anlamıyorum karışanları veya karışacak yetkiyi kendinde bulanları

gerçektende çok sinirlendiğim konulardan biridir kayınvalide ve kayınpederin isminin çocuğa verilmesi veya çocuğun ismine karışmaları benim başıma tam olarak gelmedi ama oğlumuzun ismine karar verdiğimizde eşim telefonda ismi babasına söylediğinde o değil ismi tayfun olsun dedi eşim yok biz karar verdik dedi o hala ısrar ediyor en sonunda ismini annesi seçti onu koyucaz deyince bir sessizlik oldu ve anladım bozulduğunu allahtan eşim çok anlayışlı ve bana saygılı.ama eltim için aynısı olmadı ya kırmak istemediler yada ikinci çocuklarıydı yaranmak için (çünki ilkine karıştırmamışlar ben eşimle evli değildim)biz ismini seçtik demelerine rahmen onun söylediği kendi ismine benzer bir isim koydurdu.

ben daha yeni hamileyim daha önceden böyle konu olmustu ben direk yok valla utanırım ben sizin yanınızda cocugumu sizin isminizle cagıramam ayıp olur dedim..
bişecik diyemediler:1:

Allah izin verir de inşallah hamiş olursam çok şükür bizim ailemizde öyle problem yok.
Şu anki fikrimiz kız olursa melis
erkek olursa melih düşünüyoruz.Şaka arasında ailelere de söyledik,güzel dediler.:1:

benim ablamla eniştem arasındada böyle bir konu geçti ablamın kızı oldu inat etti eniştem annesinin adını koydu
sevim oldu yani ama ablam inat etti asla sevim demedi kızına ceren diye hitap etti öylede kaldı
şimdi eniştem bile sevim demiyor ceren diyor :))

vallahi ben bir önceki sayfada hikayemi anlattım bu konuda eşimi bile dinlemem konu çocuğumsa
bu kadar bencillik olmaz yahuu 9 ay çilesini çek çocuğuna içinden geldiği gibi sesleneme olumu böyle bişey
ikinci kez hamileyim cinsiyeti belli olsun güzel bir isim bulup kafalarına işleyecem herkesin

Back
X