Kayınvalidem ve kayınpederim "kaltak" dedi bebegime!

insanbirbulmaca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
158
144
53
34
Esimin ailesinin oldugu sehre cikti tayinimiz. Bir aylik bebegim var. Dogumdan beri annemin yanindaydim. Tasinma isini esim kendi halletti. Yeni geldim esimin yanina. 2 gundur kayinvalidemdeyim. Bebegime iyi bakiyordu durmayinca gazini cikariyor salliyordu. Ne guzel dedim ilgili. Bugun bebegim agladikca sus kaltak terbiyesiz diye kizdi kac kere yavruma . Sok oldum ya insan nasil kaltak der torununa. Cok sinirliyim tavrimi da belli edemedim. Sonra kayinpeder geldi o da kaltak demez mi. Off ne yapacaagim ben. Normalde de kufurlu agizlari. Daha yeni iclerine giriyorum simdiden kotu olmak istemiyorum. Esimede ilk gunden sikayetci olmak istemiyorum. Ben onlari uyarsamda degisecegini sanmiyorum cunku alismis dilleri. Ben yavrum iffetli olsun diye betul koydum adini. Onlarda kaltak diyor cok zoruma gidiyor.hadi bugun uyardim diyeyim yarin baska kufur cikacak agizlarindan. Nasil koruycam ben yavrumu bu cirkin sozlerden nasil guzel yetistiricem. Lohusa depronuna giricem dusunmekten Nasil bir yol izlemeliyim fikir verin.

iffetli olsun diye betül koymuşsunuz rahime koysaydınız iffetsizmi olacaktı?
Tebrik ediyorum sizi gercekten. Bana cok guzel yardimci olup boyle mantikli(!)bir soru sordugunuz için.laf olsun diye konusanlar gibi sizde yorum olsun diye yorum yapanlardansiniz galiba.

Ne kadar ters bir aileye gelin olmuşsunuz. Siz iffetli olsun diye Betül ismini koyuyorsunuz, zaten onların ağzı hep küfürlü diyorsunuz. Tövbe büyük sözüme ama her şeye pat pat küfür eden aileye asla gelin olmam istersem aşkımdan öleyim.. Çok yanlış seçim yapmışsınız demekki. Ayrıca el kadar bebeğe söylenecek laf mı bu? Bebeği bırakın kimseye söylenmez ki.

**Çok çok önemli Edit: İsmim Betül değil sanırım iffetsizim. Isme kalsaydı ohoooo hanımefendi Zeki'ler zeki olurdu tamamen, Narin'ler narin olurdu.. Ve daha niceleri.. Böyle genellemeleri bırakın Allah aşkına yıl oldu 2015.

Ben de bazen kucuk kiz cocuklarini cok guzel masallah kahpe yaa cok canlar yakicak diye severim ama sizin kiziniza ne sekilde soyledikleri onemli ben gulerek soylerim mesela onlar ciddi soyluyosa uyarmakta fayda var

Hiç hoş değil. Bebek severken 'kaltak' diye sevilmez. Çocuğun yanında böyle sözler söylemeyelim şeklinde nazikçe uyarın ve gerekirse de kötü olan siz olun; bebeğinize böyle şeyler söylenmesinden iyidir.

Neden bu kadar takildiniz betul ismine. Bende biliyorum herhalde. yil olmus 2015 insanlar hala en alakasiz seye takiliyor.

veya, yari hayretle yari gulerek 'ay anne o nasil laf, melek o ayol' tarziyla soylenebilir

Neden bu kadar takildiniz betul ismine. Bende biliyorum herhalde. yil olmus 2015 insanlar hala en alakasiz seye takiliyor.

Yıl oldu 2015 insanlar hala isim üzerinden iffet bulmaya çalışıyor.. İffetli-iffetsiz ayrımı yapıyorsunuz isimden ona takıldım. Betül olmasa iffetsiz mi olacak bunu anlamadım? Soru sordum sadece, sorabilirim bunda sorun yokki. Polemiğe girmeyeceğim de orada cevap da yazdım sadece iffet kısmına odaklanmışsınız halbuki ben bunu katarak yazmadım sadece, ilginç.

yav kadincagiz, betul olmayanlar iffetsizdir dememis ki.. isim koyarken onda bu dusunce hasıl olmus demek.. 'isminin ozelligini/anlamini tasir insan' dusuncesi olabiliyo bazilarinda.. kimisi sirf soylenisi guzel diye koyar, kimisi anlamina bakar, kimisi de populer isim der koyar.. konuyu baska yere cekmek de bi yere kadar

İffetli olsun diye demesine takıldım ben, konuyu çekmeye çalışmadım zaten cevap da verdim normal olarak :) Siz iffetli olsun diye isim koyuyorsunuz, buna bu kadar düşkünsünüz dedim "Edit" yazmadığım kısımın üzerinde..

alwayscim sana degildi msjim hususi olarak; baktim bi kac soylenmis ve konu kaymis, onun uzerine yazdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…