Kayınvalidem ve kayınpederim "kaltak" dedi bebegime!

1 aylık bebege kaltak dıyıp kızmalarından zıyade 1 aylık bebege kızmak nedır yahu
sız hıcmı televızyon ızlemıyorsunuz acıp bır dergı okumuyorsunuz ne bılım anne olmussunuz bır kıtaptamı okumadınız?
1 aylık bebege kızmak ne demek yahu

Sensin kaltak deseydin keske, bak bakim zoruna gidecek miydi. El kadar sabiye kaltak mi denir. Bizde bebek sevdik. Aklima hic bu tarz kelime gelmez. Bu nedir simdi. Valla sen kocana desen eminim ki şöyle diyecek, "cok sevdimlerinden"

Hayir bebege belki yalandan kizilir da o kelime nedir yahu ben derim diyemezler ayip kimseye denmez terbiyesizlermis.

Bebeğime Kp ve Kv bu tür çirkin küfürlü sözler söylüyorsunuz ve ben birdaha duymak istemiyorum eğer size karşı saygı duymamı bekliyorsanız bana bebeğime karşı hal ve hareketlerinize özen gösterin diye konuşun bakalım

o değilde yanlış kurulan cümleden çok eleştiri gelebilir ...Betül ismi dışındaki herkes iffetsiz gibi bi durum oluşmuş...elbette amacınız onu ima etmek değildir...küfür konusunda çocuk ne duyarsa onunla büyür...tabii büyük saygısızlık bana göre...3 yaşında bir kızım var..lütfen dediğinde ana avrat sövmüş gibi aaa şuna bak lütfen diyor diye söyleniyor çevredekiler...ilerde büyüdükçe sıkıntı çekersiniz ...çocuklar hortum gibi tüm bilgileri çekiyor...1 aylık 10 aylık hiç farketmez...tavrınızı beklemeden koymalısınız...çocuğumun böyle edepsiz kelimeler duymasını ve öğrenmesini bunları normal kabul etmesini istemiyorum diyebilirsiniz...işe yarar mı bilmem ama...

ay abartmayın lütfen . çoğu kişi o sözü bebek severken kullanır kız bebekse . iffetsiz olmaz çocuğun kaltak denilince .ayrıca iffet ne ya kime göre neye göre ?

ya şimdi bebek anlamıyor ama anlayacak yaşa geldiğinde onun da ağzı küfürlü olacak. benim de kayınvalidem günlük hayatında hiç ağzıma almadığım şekilde küfürlü konuşur rahatsız oluyorum ama bebeğim olunca öyle demez diye düşünüyorum yani inşallah

Kötü soz sahibinindir agizlari pis ki küfürlü ki boyle kelimeleri yakistirip kullanabiliorlar yani cok ayip yasini almış insana da hiç yakismio

Konuşmanız gereken yerde susarsanız bu iş yürümez. O anda "anne el kadar cocuğa kaltak denir mi lütfen cok zoruma gitti" deseydiniz onlar da seslerini cıkarmazlardı.

Evlat söz konusu olunca herkesle kötü olurum ben

Çocuk sevmeninde bir edebi olmalı. Çocuğuma o kelimeyi kullanana cahil deyip gecemem. Söyleyin eşinize, Çocuğunuz konuşmaya başlayınca ilk kelimesinin kaltak olması çok muhtemel. Zaten 1 aylık bebeğe kızabilen insanda bir tuhaf yani. 1 aylık bebek ne anlayacak susdan durdan.

One bicim konusma seklidir ..
Esine söyle tabiki sikayetlele ne alakask var , dengeli konussunlar terbiyesizler...

Küfür benim hayatta tahammül edemeyeceğim şeylerden biri..
Ama eşimin ailesinin ağzında sürekli küfür.
Hatta görümcemin bir çocugu p... kurusu diye sevdiğini görünce şoka girdim.
bu yüzden çok korkuyorum hamile kalmaktan
Bana herşeyi dediler ama galiba çocuğuma demelerini hiç kaldıramam.
Eşine söyle o uyarmazsa yada düzelmezlerse sen sert bir şekilde uyar...
Daha da anlamazlarsa uzaklaşırsın.

ah işte ah sadece eş değil ailede o kadar önemli ki hepsi de 4 -4 lük olmuo çocuk yetiştirmek zaten zor bide 3. kişilerinde devreye girdiğinde olay bambaşka hale geliyor

Bir yaşıma daha girdim.Kaltak ne demek el kadar bebeğe hitap mı bulamadılar.Yerinde olsam kesin ve kesin uyarırdım Anlamları kötü olan cümleler kullanamayalım diye ve eşime söylerdim şikayet değilki bu uyarı sadece

Seni cok iyi anlıyorum, kayinvalidem 2. Cocugumun dogumuna yardima geldi. Buyuk kizim daha 2.5 yasinda, normalde gercekten cok olgun akli basinda bir kiz, beni hic uzmedi, ama 2 yas sendromlarina kardes kiskancligi eklenince tabi huysuz oldu biraz. Su istedi, kayinvalidem sicak su vermis, o da biraz da.ustune soguk su koy diye aglayinca arsiz bu kiz demez mi, ben de sinirlendim, bi sey demedim ama o lafi unutamiyorum. Insan torununa arsiz der mi, ki gercekten simarik bile degil yavrum. Ama anlasilan bu seninkilerin sevme bicimi, cok yanlis. Isim cok onemlidir, cunku cocuga surekli o isimle seslenilir, mesela manasi savas olan bir isimle surekli seslenirsen cocuk da ondan etkilenir. Ayni sekilde severken kullanilan kelimeler de oyle. O yuzden bu konuda susmamalisiniz.

kaltak demek o....bu demek dimi
bu durumda neyse ben yazmayacağım ne mezhebiniz var kardeşim küfürün bile adabı olur yahu

siz ilk günden tepkinizi ortaya koymazsanız bunun devamı gelir bir gün mutlaka tepkinizi koyucaksınız en iyisi en baştan tepkiyi koymak

siz ilk günden tepkinizi ortaya koymazsanız bunun devamı gelir bir gün mutlaka tepkinizi koyucaksınız en iyisi en baştan tepkiyi koymak
Aynen, karsilik ve olusturan rahatsizligi beyan edilmedigi sürece, kayinvalide olsun bir baskasi olsun, bunun "normal" olduguna adapte olarak, hic bir zaman kendine ceki düzen vermeye özen göstermez diye düsünüyorum.

Aylardır bu foruma üyeyim, bir sürü konuyu okudukça sinirleniyorum, hatta gece yatmadan okursam uykularım kaçıyor ama ilk kez bu kadar çok sinirlendim.
Size tavsiye değil konu sahibi, sakın yapmayın ama ben olsam eşim işten geldiğinde, annesi ve babası yanındayken, gülümseyerek ve çok candan bir şekilde "aaaa hoşgeldin orospunun çocuğu, hoşgeldin kavatın çocuğu" der, gidip yanaklarından öperdim.
Vallahi çok sinirlendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…