• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalidem ve kayinpederim :(

Kapmaz demi.boş yere dert ediyorum ama ilk başta psikolojim çok f ar kliydi simdi.bunduzelmis halim bebeğe babası bile dokunsa kriz geliyodu bana anlatamam o duyguyu simdi geçti çok şükür ama yinede wc yi her seferinde temizleyince krize girdim yani bari sifona bassa çok şey mi istiyorum aman.neyse ya iste oyle

Bişey olmaz bizimkilerde öptü de sevdi de. Napıyım onların da kanı canı. Sinir olduysam da sustum yani annemi babamı düşündüm. Sevgisiz büyüyen çocukları düşündüm. Bırak sevilsin öpülsün . Anne sütü slıyor o hiçbişeycik olmaz allahın izniyle. Bebekler ne kadar çok sevilirse o kadar mutlu büyürler. Sen içini ferah tut ki sütün bol ve stresdiz olsun. Onlar iki gün sonra gidecek sen bebeğinle başbaşa kalacaksın nasıl olsa. Hiç ota çöpe takılıp da sütünden olma

Masaallah ne sabir vermis sende canim ya...
Ilk bebegimi ellerini dezenfekte etmeyene vermezdim ben...
Senin yerinde olsam coktan uyarmistim...
Oglum 17 aylik ve ben hala opturmemeye calisiyorum...
Kusura bakma canim ama hasta oldugunda sen cekeceksin baskalari degil...
Tatli bir sekilde uyarabilirsin...

D
Bişey olmaz bizimkilerde öptü de sevdi de. Napıyım onların da kanı canı. Sinir olduysam da sustum yani annemi babamı düşündüm. Sevgisiz büyüyen çocukları düşündüm. Bırak sevilsin öpülsün . Anne sütü slıyor o hiçbişeycik olmaz allahın izniyle. Bebekler ne kadar çok sevilirse o kadar mutlu büyürler. Sen içini ferah tut ki sütün bol ve stresdiz olsun. Onlar iki gün sonra gidecek sen bebeğinle başbaşa kalacaksın nasıl olsa. Hiç ota çöpe takılıp da sütünden olma
Doğru söylüyorsun yasli insanlar bu yastan sonra nasıl öğreteceksin kalp.kirdiginla kalirsin rabbim bebeklerimizi korusun dert etmemeye calisicam inşallah saol yapıcı yorumun için :KK60:

Eşin neyi bekliyor ailesini uyarmak için ? Bebeğin enfeksiyon kapmasini mi hastaneye yatmasıni mi sigaradan nefessiz kalmasını mi ? Milletçe tedbirli davranmiyoruz ya bu daha 41 günlük bebek senin yerinde olsam ne olursa olsun dokundurtmazdim ayrıca KP derin tuvaletten çıkınca eşini sok o temizlesin
Bide KP derin elini yıkayıp yakamadigini anlamak için kuru havlu koy o çıkınca kontrol et islanmismi?

O evde bebek olmasa bile tuvaleti o şekilde bırakması rahatsız edici..
Salı günü gitseler de bir daha hiç gelmeyecekler mi sonuçta bu insanın huyu,davranışı bu malesef...

Zor bir durum valla..
Eşine söyleyerek duyurmak iyi bir fikir gibi.. ellerini yıkadın de mi,yanaklarından öpmeyelim tahriş olmasın vs.
Ya da nette haber okumuş gibi davran. . Bebek çok öpüldüğü için enfeksiyon kapmış vs.. gibi gibi

Bu arada öpmelere sevmelere karşı değilim elbette torun sevecekler,öpecekler.ama 40 günlük bebek de şapır şupur öpülmez yani,koklanır mis gibi..

Her ne olursa olsun tuvaletin o şekilde bırakılması doğru değil bunun yaşlılıkla filan da ilgisi yok bi sifona başmak çok mu zor.Üstelik kendi evinde değil yani misafirlikte bebek olsa ne o evde olmasa ne?Kimse onun bağırsaklarının ne durumda olduğunu ve bunun klozete nasıl yansıdığını görmek zorunda değil yani.Ne ayıp şey ya ay çok sinir oldum.
Valla benim bildiğim genelde kvler kalır yani erkek adamın ne işi var lohusa kadının yanında sürekli emzireceksin falan.Bence evden kaçmaya bakın madem eşinizde yok.Ben de annemlere gidicem filan diyin yani ve gidinde hemen gerekirse.Gaz vermek istemiyorum kesinlikle durumunuza üzüldüm o yüzden içimden geçenleri yazdım olduğu gibi.

Aslında böyle bir konu actigim için utaniyorum ama içim içimi yiyor size sorum bu duruma nasıl sabir gösterebilirim... benim 41 günlük bebeğim var kv ve kp bizde kalıyor kv kalsa sadece keşke şikayet etmicem ona sabir gosteririm ama iyi kadın allah var günahını almayım ... ama kp nasıl söylesem bilmem evimizde sadece klozet var malesef ve her tuvalete gittiğimde domestos dökmek ve yikamaktan yoruldum bol su ictigimden sık gidiyorum sütüm olsun diye... afedersiniz her girdigimde sanırım ishal olmuş her yeri batırıyor üstelik el Yikama sesini de duymuyorum birde kv saolsun bebegimi alıp onun kucağına veriyor o ellerle bebegimi sevip öpüyor içim içimi yiyor ama bi şey diyemem zaten eşimle aram yeni düzeldi tek çare sabretmeliyim salı günü inşallah belki giderler .. birde sigara içip geliyor sonra bebegimi kucağına aliyor deli oluyorum ... yani seytan durtuyo ama sesimi kapamaliyim içimi rahatlatin lütfen bide ben boyle düşündüğüm için sizce kötü fikirli birimiyim kendime kızıyorum ama bundusuncelerden kendimi alamiyorum:stop:
Titizliginizi hassasiyetinizi anliyorum bebeginiz sonucta fakat sonucta o iki insan esinizi de buyuttu ve huyu buysa o zaman da buydu. Gordugunuz gibi bi sorun olmamis. Ha herkes rahatsiz olur tabi ama bu sekilde dusunurseniz sabir gostermeniz daha kolay olabilir. Sonucta yasli insanlar daha alingan olur ya da esiniz belki elinizi yikadiniz mi sorusuna tepki verebilir tatsizliktansa takinti haline getirip eziyettense 2 gun daha gormeyiverin geri aldiginiz zaman bebisinizi guzelce silersiniz bitti :) bebisinize de allah saglikli uzun omurler nasip etsin insallah

Yav dogumdan hemen sonrasinda ne kadar sorun yasaniyor.
Insanlar anne neden rahatsiz olur fln dusundukleri yok. Saygi sifir.
Tabi ki torunlaridir severler ama kucucuk bebegi tuvaletten cikip yikanmamis ellerle almak, sapur supur opmek nedir.
Ben bile sigara icen insanin kokusundan rahatsiz oluyorum. Kaldi ki nikotin emilimi diye bisey var ellerinden kiyafetinden gecer nikotin cocuga.
Yardim edicem diye gelip sinir bozmalarindansabhic gelmesinler daha iyiymis

Eğer aralar bozulmasın istiyorsan boşver. Ben de yanlış buldum tiksindim ama yapacak bir şey yok eşinle de konuştuysan. İnsanlar daha önce ne şartlarda çocuk büyütüyormuş o bebeğin sütün sayesinde her şeye bağışıklığı var maşallah.
Tadınızı kaçırmasına izin verme salıya kadar dayan ama ben olsam en azından arada örneğin yemek yaptıktan/yer sildikten sonra bebeği kucaklamadan hemen önce ellerimi çok iyi bi şekilde yıkadığımı felan söylerdim. Ne bileyim çok da gözlerine sokmadan anlatmaya çalış. İnşallah anlar kayınpederin.
Zor büyüklerle yaşamak bazen. Gidiyorlarmış Allah'tan.

Fakat sigara konusunu unutmuşum. Buna kesinlikle çözüm bulunmalı. Eşin daha iyi bi şekilde söyler belki.
Bunda alınacak gücenecek hiçbi şey de yok bence. Biz gözümüzden sakınıyoruz yavrumuzu de. Anlar...

Bence eşiniz bebeği kucağına alcağı zaman canım ellerini yıkadın mı filan diyin kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı kimse de alınıp gücenmemiş olur ya da siz kucağınıza alcağınız zaman ellerimi yıkıyıp geliyim de öyle alıyım kucağıma filan diye kendi kendinize konuşur gibi yapın olmaz mı ki öyle bilemedim ben de allah yardımcınız olsun

Ne diyeceksiniz kayınpederinize, "bizim çocuğumuz oldu, sen de sigarayı bırak artık" mı? Hani benim çocuğum için dünya yeniden şekillensin gibi... Küçüğünüz olsa belki tavsiyede filan bulunabilirsiniz de büyükler alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına karıştırmazlar. Haklılar da. Çocuğunuz oldu diye de o hakkı elde etmiş sayılmazsınız.

Yeni annesiniz, çocuğunuzu koruma dürtüleriniz çok normaldir. Ama dikkat edin ilişkilerinizi bozmasın bu durum. Hijyen konusunda size hak veriyorum, ama sakınca zaten bol öpmeli kültürümüzün kendisinde... Nezle olduğumuzda bile yetişkin halimizle insanlara anlatamıyoruz, öpmeyelim birbirimizi diye... (belki 1-2 kere ellerinizi yıkamaya nasıl özen gösterdiğinizi, "aaa unuttum, elimi yıkamamışım" vs gibi tiyatral durumlarla, başkaları üzerinden örneklerle sakin sakin deneyebilirsiniz. Ama erkeklerin anlaması da zor sanki...)

Zor olduğunu tahmin ediyorum ama bence kafanızı bunlara takmamaya çalışın. Bebeğinize sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim.

Gerçekten tahammül sınırlarını zorlayan bir durum. Ki siz bir de lohusasınız. Eğer ayaklandıysanız,kvalıden anlayışlı biri sanırım '' anne,siz de iyice bunaldınız,yoruldun sen de .ben ayaklandım baya,yanlış anlama sakın dediğimi.. işlerimi görebilirim yani artık. Kalmak istiyorsanız başım üzere tabii. Ben sizin için diyorum anne'' deyın. Bir an önce giderler belki. Hijyen konusuna gelince bence kvden aran iyiyse. Onu kenara çekip aynen böyle güzel bir dille söyleyin. En azından o onun kocası. Ona karşı daha rahat söyler ''bana bak şu tuvaleti temiz bırak çıkarken''.. gibisine. Daha rahat olur anlatabiliyyormuyum :?. ve bu durumdan eşinize de bahsetmeyin. Belli olmaz neden söyledin ? diye çıkılabilir belki eşiniz size. Aklıma bu geldi valla kardeşim. ALLAH yardımcın olsun... :/ zor...

Aslında böyle bir konu actigim için utaniyorum ama içim içimi yiyor size sorum bu duruma nasıl sabir gösterebilirim... benim 41 günlük bebeğim var kv ve kp bizde kalıyor kv kalsa sadece keşke şikayet etmicem ona sabir gosteririm ama iyi kadın allah var günahını almayım ... ama kp nasıl söylesem bilmem evimizde sadece klozet var malesef ve her tuvalete gittiğimde domestos dökmek ve yikamaktan yoruldum bol su ictigimden sık gidiyorum sütüm olsun diye... afedersiniz her girdigimde sanırım ishal olmuş her yeri batırıyor üstelik el Yikama sesini de duymuyorum birde kv saolsun bebegimi alıp onun kucağına veriyor o ellerle bebegimi sevip öpüyor içim içimi yiyor ama bi şey diyemem zaten eşimle aram yeni düzeldi tek çare sabretmeliyim salı günü inşallah belki giderler .. birde sigara içip geliyor sonra bebegimi kucağına aliyor deli oluyorum ... yani seytan durtuyo ama sesimi kapamaliyim içimi rahatlatin lütfen bide ben boyle düşündüğüm için sizce kötü fikirli birimiyim kendime kızıyorum ama bundusuncelerden kendimi alamiyorum:stop:
Kesinlikle kotu biri degilsin! Ben kendi anne babamin bebegime dokunmasina bile katlanamiyordum dogum yaptigim zaman. Hormonlarin etkisiyle insan tam olarak yirtici bir hayvan gibi yavrusunu korumak istiyor herseyden. Kaldi ki bunu akli basinda her insan akil eder yani; sigara icip bebek sevmek nasil bir dusuncesizlik?! Sigara icmese bile minicik bebeklerin opup koklanmasina cok karsiyim!

Esine ya da onlara bir sey soylemek istemiyorsan, gun boyu bebeginle senin ilgilenmen en iyi cozum. Boylece onlar kucaga alamaz. Artik kendi kendine yetebildigini de onlara belli et ki evlerine donsunler. Anladigim kadariyla lohusasin diye seninle kaliyorlar; gerci kayinpederin lohusa gelinin yaninda ne isi var, bu da ayri bir dusuncesizlik!

Allah kolaylik versin.

ben çok titiz bir insan değilim. sürekli aa elinizi yıkayıp gelin sevin bebeğimi demedim hiç..

ama wcden sonra insan elini yıkamalı.. kendi için en başta sonrada etraftaki insanların vebali için. hani wc pisleniyor deseniz idare edin derim ama daha 40 günlük bebek. mikrop kapar rota falan olursa Allah korusun hastanelik olur yavrum..

siz diyemiyorsanız kv deyin ya da eşinize onlar bir şekilde desinler.. ya da onlar bebeği severken el yıkayıp gelsin mikrop kapar falan salgın varmış diye konuşsunlar belki örnek alır..

Back
X