kayınvalidem ve kızıma bakma sorunu

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, tavrınız çok çirkin. Sizin keyfiniz için hiç bir çocuğun düzenini bozamazsınız. Dört senedir nasıl yapıyorsanız öyle yapın, kimseye karışmayın. Ben oturduğum yerden sinir oldum. Benim eltim istiyor diye kreşe göndereceğim öylemi?

Herkesin kayinvalidesiyle sorunlari olabiliyor zaman zaman tatli baglamaniz iyi olmus ne kadar kotu olsada esiniz icin fedakarlik yapmaniz en iyisi
Allahtan calismiyorum benim cocuguma degil 1 ay 1 gun ne kendi annem ne de kayinvalidem bakmaz kimseyede kizmam cocugum cok hareketli
Bakin haklisiniz destek almak en dogal hakkiniz sizin olmadiginiz donemde onlar bir duzen kurmus eltinizin cocuklarina bakiyor kayinvalideniz ara vermeden dinlenmeden sizin cocugunuzada baksin istiyorsunuz oda kabul etmis hepsine bakarim demis ki zor ama yaparim demis daha da yorulmayi goze almis
Eltim krese versin demekle ayip etmissiniz eltiniz sizin icin demis mi o begenmiyorsa krese versin diye kayinvalidenizi zorda koymayin o zaten fedakarlik yapmis hepsine bakarim diye hepinizin gonlunu yapmaya calisiyor
Benim cocugumda cok kiymetli ihmal olmasin diye birakmaz ama sizin dediginizi asla demezdim
Bence annenizden rica edin cocugunuz krese dondugunde dinlensin o baksin
Ya da ucretsiz izin alin
Birde demissiniz ya esim onun cocugu degilmi kizimizada baksin biraz diye 2.5 yasinda oglum var kayinvalidem gorumcemin 2 cocugunu buyuttu yemeklerini yapar esiyle zaman gecirsin diye yanlarinda her islerini yapiyir ki birde yatili yardimcilari var cocuksuz tatillerdeler yurt ici yurt disi ben sinemaya gitmek istiyorum ama evimde oturuyorum oglumla anladiniz mi sizi cok iyi anliyorum emin olun sizden fazlasini yasiyorum ama kimsenin isine karismam annesi benim o benim cocugum kimse zorunda degil

bide kayinvalide ne yaparsa yapsin daha once barismak istemis barismamissiniz. gaddarca geldi. cocugunuzu babaannesinden ayir missiniz. benimde kayinvalidemle aram cok iyi degil . mesafeli ve saygiyla yaklasmaya calisiyorum eski yaptiklarindam dolayi. ama ozellikle oglumla olan iliskisinin iyi olmasini önemsiyorum. kotu bile olsa oglum neden babaannesi sevgisi yasamasin dusuncesindeyim

ÖZEL Sektörde çalışan anneler var çocugunu baktırmaya çok fazla ihtiyacı olan anneler ve maddi durumu dadı tutmaya müsait olmayan bir çok insan var ihtiyaç doğrultusunda kayınvalideden böyle talepleri olan kişilerden bahsettim Sizden bahsetmedim.

Niye özel sektörde çalışan anneler çalışıyor sayılmıyor mu? Bilmiyordum, demek koştur koştur her şantiyeye gidişimde gezmeye gidiyormuşum ben, tüh kıymetini bilemedim :KK51:
Ben dadı tutmayı da tasvip etmiyorum, kendim de tutmayı düşünmüyorum. Bana göre kreş daha uygun. İlla çocuğum özel bakılacak demiyorum konu sahibi gibi. Ayrıca şartlar babanne ya da anneannenin bakmasını gerektiriyorsa da bu kadar yaptırımcı olmamak gerek diyorum. Kimseyi bakmaya zorlamaya hakkımız yok diyorum. Kaldı ki çalışan anneler için ilk 2 yaş aile desteği gerekiyor ama bu emrivakiyle olmaz, olmuyor işte. Yanlış anlamışsınız sanırım? Mevcut düzeni bozup illa benim dediğim olacak demekle büyüklerden yardım talebinde bulunmak aynı şey değildir.

Niye özel sektörde çalışan anneler çalışıyor sayılmıyor mu? Bilmiyordum, demek koştur koştur her şantiyeye gidişimde gezmeye gidiyormuşum ben, tüh kıymetini bilemedim :KK51:
Ben dadı tutmayı da tasvip etmiyorum, kendim de tutmayı düşünmüyorum. Bana göre kreş daha uygun. İlla çocuğum özel bakılacak demiyorum konu sahibi gibi. Ayrıca şartlar babanne ya da anneannenin bakmasını gerektiriyorsa da bu kadar yaptırımcı olmamak gerek diyorum. Kimseyi bakmaya zorlamaya hakkımız yok diyorum. Kaldı ki çalışan anneler için ilk 2 yaş aile desteği gerekiyor ama bu emrivakiyle olmaz, olmuyor işte. Yanlış anlamışsınız sanırım? Mevcut düzeni bozup illa benim dediğim olacak demekle büyüklerden yardım talebinde bulunmak aynı şey değildir.
ÖZEL sektörde çalıştıgım için maselef ne kadar zor ve yorucu oldugunu biliyorum haftasonu bile iznin yok!! pazar günü sadece . özel sektörde çalışan annelerde malesef baktırmak zorunda kalıyorlar . yoksa bende herkes kendi çocuguna baksın fikrini savunuyorum ama onlarıda anlamak zorundayım bu şekilde söyledigimizde kira parası elektrk fatura geçinemiyoruz çalışmak zorundayız cevapları alınca bişey demeye hakkım olmuyor . siz anlamadınız yada anlamak istemiyorsunuz saygı duyuyorum .

Yazın kreşler açık olmuyor eğer oluyorsa neden kreşe devam ettirmediniz siz. Eltinizde yazın sizin gibi çocuklarını kreşe vermek istemiyor olabilir çünkü çok sıcak yani kreşte yazık çocuklara. Neden eltiniz kreşe versin ki sizin çocuğunuza bakılacak diye hem onlara da maddi bir külfet yani bunu ödemek zorunda değiller siz öyle istiyorsunuz diye. Böyle bir istekte çok bencilce ve onlara karışmak gibi olmuş. Ben olsa eltinizin yerinde çocuğumu kreşe verip vermeyeceğime o niye karışıyor derdim. Ne olacak sonuçta eylüle kadar 1.5 ay var beraber kalsalar çocuklar eğlenirler yani.
Tamamen haksızsın canım. Biraz esnek olmalısın. Başkaları sizin için yasamiyor. olmaz böyle.

Hanımefendi siz buradaki kadar gergin davranıyorsanız kayınvalidenize elitinize, bir 4 yıl daha küserler. Çocuğunuza bakmak zorunda değil kayınvalideniz. Ayrıca arasının iyi olduğu geliniyle niye arasını sizin için bozsun ki.

Zaten benim çocuğum hiç babaanneyi görmüyor hep eltimde ama bir olmaz onun çocukları çok abur cubur yiyor birde çok huysuzlar olmaz yani olur yanı yok

Bu sekilde olmaz tabi. Çocuklar arasında yaş farkı da var. Bu çocukları o babaanne yetiştirmis. Huysuzlugunu bilemem ama çocuklara abur cuburu çok veren bir buyukanne çocuğa bakmamalı.

ÖZEL sektörde çalıştıgım için maselef ne kadar zor ve yorucu oldugunu biliyorum haftasonu bile iznin yok!! pazar günü sadece . özel sektörde çalışan annelerde malesef baktırmak zorunda kalıyorlar . yoksa bende herkes kendi çocuguna baksın fikrini savunuyorum ama onlarıda anlamak zorundayım bu şekilde söyledigimizde kira parası elektirik fatura geçinemiyoruz çalışmak zorundayız cevapları alınca bişey demeye hakkım olmuyor . siz anlamadınız yada anlamak istemiyorsunuz saygı duyuyorum .

O zaman sanırım bi noktada aynı şeyi söylüyoruz; diyorum ki aileler bakmak zorunda değil ama destek olmaları gerekiyorsa da bu bizim diretmemizle olmamalı. Mesela konu sahibi için konuşalım; kızına bakmak istemiş kayınvalidesi. Yani destek olmak istemiş. Ama konu sahibi eltimin çocuklarını kreşe göndersinler, benimkine yalnız baksınlar, ben o çocuklarla bi arada olsun istemiyorum diyor. Buna hakkı yok. Kaldı ki yıllardır görüştürmemiş çocuğu babannesiyle. Şimdi bir anda barışıyor, çocuğuma bak diğer torunlarını sil, onlara çok baktın diyor? Yani ben senle küsken sen o çocuklarla birebir ilgilendin şimdi benimkiyle tek ilgilen diyor. Bu doğru olan değil. Babanne (ki eminimki 2 çocukla yeterince yoruluyordur) 3.bir çocuğa torununa bakmayı teklif etmişken gelini özel muamele istiyor.. Kaldı ki çocuğunu da koz olarak kullanıyor. Bu yaşına kadar hiç görmediği babannesinde kalsın istiyor konu sahibi, çünkü annesi çok yoruluyormuş hem de kayınvalidesi eltisinin çocuklarına çok bakmış kızına da baksınmış.. Şu an konu çocuğunun nerede daha iyi zaman geçireceği ya da bakılacağı değil maalesef. Ben de istiyorumlarla dolu bi güç kavgasına dönüşmüş mevzu.

eşimin annesiyle 4 seneden beri görüşmüyorum ve çocuğumu hiç görmediler.çocuğum kışın ameliyat oldu o zaman annesi özür diledi daha öncede barışmak istedi kabul etmedim ama ameliyatta bende büyüklük yapıp affettim ve hiç konuyu açmadım kendiside çok şaşırdı.
çocuğum kreşe gidiyor yazın kreşten aldık.1 ay kendi annem bakıcak,1 ay annem bakıcak diye konuştuk zaten şu an annemde.kayınvalidem eltimin çocuklarınada bakıyor hepsine bir bakarım dedi,öyle olmaz benim çocuğum daha seni düzgün tanımıyor sende onu.onun uyku saati var yemek saati var hepsi bir olmaz dedim.zaten yıllardır onlarinkine bakıyorsun onlar 1 ay kreşe gönderiversinler dedim(kreş yazın açık)tamam dedi.
Ama o günden beri fazla aramıyor,hareketleri değişti bunu benim annemde eşimde fark ediyor.doğduğundan beri Allah razı olsun annem bakıyor ama annemde yoruluyor artık kıyamıyorum.zaten annesinin şimdiye kadar hiç faydasını görmedim.ne zaman bir şey istesek elini ayağını çekiyor,ben hamile kalınca da çekti eltim kıskanıyor oda hayır diyemiyor.
Halbuki barışırken neler dedi çocuğunuza bakarım,ne isterseniz yaparım...çok kararsızım aslında 1 ay hiç vermek istemiyorum.siz olsanız napardınız?
Kayinvalidenize ya da annenize guvenipte mi cocuk yaptiniz..kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil cani isterse bakar istemezse bakmaz bu kadar yani..

eşimin annesiyle 4 seneden beri görüşmüyorum ve çocuğumu hiç görmediler.çocuğum kışın ameliyat oldu o zaman annesi özür diledi daha öncede barışmak istedi kabul etmedim ama ameliyatta bende büyüklük yapıp affettim ve hiç konuyu açmadım kendiside çok şaşırdı.
çocuğum kreşe gidiyor yazın kreşten aldık.1 ay kendi annem bakıcak,1 ay annem bakıcak diye konuştuk zaten şu an annemde.kayınvalidem eltimin çocuklarınada bakıyor hepsine bir bakarım dedi,öyle olmaz benim çocuğum daha seni düzgün tanımıyor sende onu.onun uyku saati var yemek saati var hepsi bir olmaz dedim.zaten yıllardır onlarinkine bakıyorsun onlar 1 ay kreşe gönderiversinler dedim(kreş yazın açık)tamam dedi.
Ama o günden beri fazla aramıyor,hareketleri değişti bunu benim annemde eşimde fark ediyor.doğduğundan beri Allah razı olsun annem bakıyor ama annemde yoruluyor artık kıyamıyorum.zaten annesinin şimdiye kadar hiç faydasını görmedim.ne zaman bir şey istesek elini ayağını çekiyor,ben hamile kalınca da çekti eltim kıskanıyor oda hayır diyemiyor.
Halbuki barışırken neler dedi çocuğunuza bakarım,ne isterseniz yaparım...çok kararsızım aslında 1 ay hiç vermek istemiyorum.siz olsanız napardınız?
Kendi Çocugunuzun düzeni için diğer çocukların düzenini bozuyorsunuz bencilce buldum tavrınızı:KK20:

ya Allah aşkına ben siz olsanız naparsınız diye sordum benim ne yaşadığımı kimse bilemez beni yargılamak için yazıcaksanız yazmayın ben sadece fikir istiyorum bu nedir ya

Back
X