- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi MinikCitlembik
-
Bu kadar kusur arayan bir gelini muhtemelen kayinvalide bulmamistir, kimse boyle kibirli birini istemez cunku, damat bey istedigi icin anne vazifesini yapip istemistir. Yani aslinda eken bicen yok bence. Tersi de olabilir. Kayinvalidenin munasip buldugu biri de olabilir ama eminim ki kadin bu kadar gelinin yureginin kotu oldugunu bilse istemezdi. Gelin hanim biraz buldumcuk delisi olmus, burnu kalkmis. Sanki hayatindaki tek emeli evlenmekmis gibi. Madalya kazanmis edalarinda. Evlenmenin, pasta borek yapmanin buyuk birsey oldugunu dusunuyor. Ama bir soz vardir bizde "gelin ata binmis ya nasip demis" derler. Yani nisanlanip parmaga yuzuk takmak hayatin garantisi degil. Evlenip bosananlar da var. Gelin hanim bunu unutmus.ne ekersen onu biçersin misali:)
Tereliyeyi kv bulmustu,Allahim sen koru yarabbiBu kadar kusur arayan bir gelini muhtemelen kayinvalide bulmamistir, kimse boyle kibirli birini istemez cunku, damat bey istedigi icin anne vazifesini yapip istemistir. Yani aslinda eken bicen yok bence. Tersi de olabilir. Kayinvalidenin munasip buldugu biri de olabilir ama eminim ki kadin bu kadar gelinin yureginin kotu oldugunu bilse istemezdi. Gelin hanim biraz buldumcuk delisi olmus, burnu kalkmis. Sanki hayatindaki tek emeli evlenmekmis gibi. Madalya kazanmis edalarinda. Evlenmenin, pasta borek yapmanin buyuk birsey oldugunu dusunuyor. Ama bir soz vardir bizde "gelin ata binmis ya nasip demis" derler. Yani nisanlanip parmaga yuzuk takmak hayatin garantisi degil. Evlenip bosananlar da var. Gelin hanim bunu unutmus.
Kizcagizin muhtemelen yaşı daha kucuk. Ergenlik doneminde olmali. Cunku biraz olgun olsaydi zaten nisanlima soyleyecegim gibi abuk tavirlara girmezdi. Hadi kizimizin yaşi kucuk diyelim de annesi ve teyzesi de ayni kafadan. Anne biraz olgun olsaydi kizimiz bu cesareti bulamazdi.Yok onu demeyecek te,annesinin ne beceriksiz,ne vurdumduymaz, ne icten pazarlikli oldugunu ogrenecek,ardindan da aaa aşkım bisey soyleme kadina ama lutfen baak,uzuldum bak simdi deniiir,nisanli da ne yüce gönüllü biriyle birlikte oldugunu yaşlı gözlerle müşahade eder
beceremiyordur belkide elinden gelmiyordur. Benim annemde beceremezdi öyle pastadır börektir. Ben çok hevesliydim ben öğrenip yapıyordum. Adam yerine koymuş hazırda olsa almış önünüze koymuş boş çay da verebilirdi.Dugunume cok kisa bir zaman kaldi
Cay icmeye davet etti ailemi kadinlar arasinda oturduk teyzem de geldi falan
Resmen lapa gibi bir patates salatasi
pastaneden hazir su boregi
Ve hazir kurabiye almis onumuze getirdi
Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun
Herkes hazir mi aldiniz dedi inatla ben yaptim dedi
Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez
Yemege davet ettiginde bile
Hazir pide salata hazir ayran yapmisti
Ayni nezaketi ve degeri neden bize gostemiyor
Biz onlar icin yaptigimiz halde
Esime bu durumu kirmadan nasil sorabilirim
Dugunume cok kisa bir zaman kaldi
Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun
Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez
Bu kadar kusur arayan bir gelini muhtemelen kayinvalide bulmamistir, kimse boyle kibirli birini istemez cunku, damat bey istedigi icin anne vazifesini yapip istemistir. Yani aslinda eken bicen yok bence. Tersi de olabilir. Kayinvalidenin munasip buldugu biri de olabilir ama eminim ki kadin bu kadar gelinin yureginin kotu oldugunu bilse istemezdi. Gelin hanim biraz buldumcuk delisi olmus, burnu kalkmis. Sanki hayatindaki tek emeli evlenmekmis gibi. Madalya kazanmis edalarinda. Evlenmenin, pasta borek yapmanin buyuk birsey oldugunu dusunuyor. Ama bir soz vardir bizde "gelin ata binmis ya nasip demis" derler. Yani nisanlanip parmaga yuzuk takmak hayatin garantisi degil. Evlenip bosananlar da var. Gelin hanim bunu unutmus.
kötü niyet neresinde bununbeceriksizse kusuruna bakmayacaksınız artık. ama yok marifetli de yapmıyorsa o zaman kötü niyet arayın...Benim ki marifetlidir ama yapmaz mesela. kimseye yapmaz yani
Dugunume cok kisa bir zaman kaldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?