Kayinvalidem yalanci kadinin teki

Ne demek istediniz? Eskiden nasıldı? Şimdi nasıl? Siz nasıl tercih ederdiniz?
Boyle bir gelin tercih etmeyecegim kesin.
Saygi yok. Bu konuyu hatirliyorum. Nisanli hanim kayinvalideye annesi ve teyzesi ile ziyarete gidiyor ve herkes kadina hazir mi diye israrla soruyor. Hatta hatun kisisi hirsini alamayip bu durumu nisanlisina anlatmayi falan planliyordu.
Ortada bir emek var. Olmus ya da olmamis. Hazir ya da degil...Misafir de zaten umdugunu degil buldugunu yer. Ancak amac burada farkli. Amac kadini yerin dibine sokmaya calismislar akillarinca. Simdi siz boyle bir gelininiz olmasini ister miydiniz? Yuregi kotu bir kere.
Sorunuza gelince su kesin ki eskiden buyuklere saygi daha fazla idi. Kusurlari ortme vardi, ortaya dokme degil. Umarim anlayabilmisimdir.

Ayıp bence çok ayıp böyle konuşmanız ...kv çok iyi biri bence de sizde aynı ışığı goremedim

Kadının üzerinde böyle bir baskı varsa söylemiştir yalan.
Nolmus hazır pide yediniz diye?
Bir yeriniz mi eksildi? Hünkar beğendi yapsaydı daha mi kıymetli olacaktınız?
Siz de sanki kuyu kazıp tandır pişirdiniz.. kiyasiniz kısır kurabiye 🤣
Önemli olan guleryuz, hoşsohbet.
Takılmayın böyle şeylere
:KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: yarıldım laflarına

Ayıp bence çok ayıp böyle konuşmanız ...kv çok iyi biri bence de sizde aynı ışığı goremedim
Degil mi? Kendi ayibini gormezken kadini yalanci yerine koymaya calisiyor bir de. Hazir ya da degil.. Ye ic, ziyaretini yap, sohbetini et, gonlunu hos tut, git degil mi? Biz de hatir icin pismemis tavuk yenir diye bir tabir eskiden.
Konu sahibi deger verilip verilmemesini borek acilmasina baglamis. Gercekten cok ayip etmisler.

Eğer yaptığınız şeyi içinizden gelmeyerek sırf biz bunu yaptık bak demek için yapacaksanız, zahmet edip, sabahtan kalkıp yapmayın kendinizi yormayın. Değerinizin bir su böreğinde olduğunu düşünüyorsanız yandı kayınvalideniz

Aaaaa çok ayıp gerçekten bak
Nolmuş hazır su böreği tarifi verdi diye
Onu da ustalar açmadımı😅😅😅onların o borekte emeği çok :eek:
Hazır pideyi bile laf etmişsin
O ustaların hiç mi emeği yok emek var burda emekkkkkk :KK70: :KK70: :KK70: sadece kv bu el emeği börekleri taddirmak istemiş nivar bunda problem yapılacak aşk olsun :KK70:
Nereye gidiyor bu gençlik yazık vallaha nerde bu hoşgörü sevgi saygı kadın hazır yiyeceklere takmış kafayı lahavleeo_O:ıslık::olamaz:

Aaaaa çok ayıp gerçekten bak
Nolmuş hazır su böreği tarifi verdi diye
Onu da ustalar açmadımı😅😅😅onların o borekte emeği çok :eek:
Hazır pideyi bile laf etmişsin
O ustaların hiç mi emeği yok emek var burda emekkkkkk :KK70: :KK70: :KK70: sadece kv bu el emeği börekleri taddirmak istemiş nivar bunda problem yapılacak aşk olsun :KK70:
Nereye gidiyor bu gençlik yazık vallaha nerde bu hoşgörü sevgi saygı kadın hazır yiyeceklere takmış kafayı lahavleeo_O:ıslık::olamaz:
Ne güzel yazmışsın Dilosum.😘 Bu konular sayesinde kv savunucusu oldum. İlginç ama kayinvalideler artık bana sempatik geliyor🤔

Ne güzel yazmışsın Dilosum.😘 Bu konular sayesinde kv savunucusu oldum. İlginç ama kayinvalideler artık bana sempatik geliyor🤔
İyiler iyiler sen ne kadar sevdiğin adamın annesine aileisne iyi olursan hoşgörülü olursan onlarda seni o kadar çok sever😍
Ben öyleyim benim bir tek eşimin ailesi var canımı verecek kadar çok severim onlarda kızım diye sever bu neyden kaynaklı senin ne kadar saygılı sevgili hoşgörülü olduğunun bir kanıtıdır 😍😍😍 bebeğim 😍

Dugunume cok kisa bir zaman kaldi
Cay icmeye davet etti ailemi kadinlar arasinda oturduk teyzem de geldi falan
Resmen lapa gibi bir patates salatasi
pastaneden hazir su boregi
Ve hazir kurabiye almis onumuze getirdi
Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun
Herkes hazir mi aldiniz dedi inatla ben yaptim dedi

Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez
Yemege davet ettiginde bile
Hazir pide salata hazir ayran yapmisti

Ayni nezaketi ve degeri neden bize gostemiyor
Biz onlar icin yaptigimiz halde

Esime bu durumu kirmadan nasil sorabilirim

Yani kadin beceremiyor olabilir, rahatsız olabilir. veya sizin gorgunuz o onun görgüsü o olabilir, ağırlamayı bilmiyor olabilir. Fesatlık hissediyorsaniz ayrı da bana kadınin elinden gelen o gibi geldi.Siz de artik ona göre yapin madem cok agiriniza gidiyorsa.

Borek bariz hazir su boregiydi bir de utanmadan ben yaptim.diyor kendisi yemek.yapmktan aciz bir insan neden yalqn soyluyorsun

Beni anlamadigim konu biz hanimefendi icin sabahtan kalktip pogaca kek borek kisir falan yapariz ama kadin totosunu kaldirip.zahmet.etmez

Ben çoğu arkadaşın aksine seni anladım ve hak verdim eşine söylemen dışında. Insan gelen misafirine memnun etmek için dört dununce günler öncesinden hazırlık yapmaya başlayıp ağırladığı misafirinin evine gittiğinde de biraz özen bekliyor en azından ben bekliyorum. Ben 4 gün önceden içli köfte mantı sarma dolma yapıp karşılayayım ama ben gidince (nimete burun kıvırmak olmaz asla yanlış anlaşılmasın yapılmasının kolaylığından bahsediyorum) firinda tavuk pilav gelsin önüme olmamalı :) arkadaş ben de evlenene kadar yemek yapmıyordum elimde daha hızlanmadi ama annemden tarif alıyorum internetten bakıyorum yinede fırında tavukla misafir ağırlamıyorum yani.. bu bana biraz üşengeçlik sallamamazlik gibi geliyor ben aslında buna uyuzum bir de böyle olduğu halde kendini öve öve bitirmeyenler beni bu düşünceye soktu hem yapmaz hem yapamadiklarini bile överler veya övgü beklerler. Benden sana tavsiye kayinvaliden boyle bir kadın bunu kabullen hiç bir zaman senin misafir ağırladığın gibi yemekler yapip özenip sizi ağırlamayacak ve bu durumun seni gıcık etmesini istemiyorsan size geldiklerinde sende basite kaç kendini yıpratma al pastaneden kuru pastanı böreğini çağır o zaman sorun olmuyor hem sende yorulmuyorsun :) eşine de bundan hiç bahsetme bile kadının kötü niyetle yalan söylediğini hiç sanmıyorum durumu kabullen sana ve ailene nasil davraniliyorsa öyle davran kasma sende . İlerisi için kayınvalidenin böyle olması işine bile yarar çok özenen bir kadın olduğunu düşün sana her geldiğinde sende özenmek zorunluluğu hissedecektin ama şimdi pide yaptırıp ağırlayabilirsin daha ne :) büyük düşün:)

Yalan söylemesi hoş değil ama şu konuda size katılamadım, hazır yada değil değeri bununla ölçmek yerine lezzetle ölçseniz daha mantıklı değil mi? Hafi hazır yaptı ama berbat bi tadı var ee noldu değerli oldunuz ama tat da alamadınız. Anlamıyorum şu ben yaptım ben yaptım havalarını. Hazır alınanlar da bir insan evladının elinden çıkıyorya hani

Offff ne sorunlu insanlarsınız siz yahu ailecek içiniz fesat..ne olmuş hazır almışsa?Niye bin kere sordunuz senmi yaptın diye?
Evine davet etmiş teşekkür edeceğine nankörlük ediyorsun..mecburmu kadın size su börekleri bilmemneler yapmaya?
Inşallah arkasından böyle konuştuğunu öğrenir de birdaha asla evine davet etmez

Sen gercekmisin ya isterse hic koymaz bisey

Degil mi? Kendi ayibini gormezken kadini yalanci yerine koymaya calisiyor bir de. Hazir ya da degil.. Ye ic, ziyaretini yap, sohbetini et, gonlunu hos tut, git degil mi? Biz de hatir icin pismemis tavuk yenir diye bir tabir eskiden.
Konu sahibi deger verilip verilmemesini borek acilmasina baglamis. Gercekten cok ayip etmisler.
Malesef kv bunları duysa ne kadar üzülür arkasından bu kadar atıp tutuluyor...ailecek kusur aricaz yüzüne vurucaz yarısına girmişler...yani enteresan biz gitsek ne güzel ağırladı davet etti ..Allah razı olsun deriz ..insanların içi iyice kararmış nasıl böyle dusunebiliyorlar şok oluyorum

Böyle şeyleri laf edene uyuz oluyorum. Size ne hazır veya kendi yapmış gelmişsiniz kuru kuru çay içmemişsiniz ya. Hazır da olsa misafirini ağırlamış kadın. Ne olcak ben yaptım demişse he deyiverin ne çok abartmışsınız pes :işsiz:

Ben çoğu arkadaşın aksine seni anladım ve hak verdim eşine söylemen dışında. Insan gelen misafirine memnun etmek için dört dununce günler öncesinden hazırlık yapmaya başlayıp ağırladığı misafirinin evine gittiğinde de biraz özen bekliyor en azından ben bekliyorum. Ben 4 gün önceden içli köfte mantı sarma dolma yapıp karşılayayım ama ben gidince (nimete burun kıvırmak olmaz asla yanlış anlaşılmasın yapılmasının kolaylığından bahsediyorum) firinda tavuk pilav gelsin önüme olmamalı :) arkadaş ben de evlenene kadar yemek yapmıyordum elimde daha hızlanmadi ama annemden tarif alıyorum internetten bakıyorum yinede fırında tavukla misafir ağırlamıyorum yani.. bu bana biraz üşengeçlik sallamamazlik gibi geliyor ben aslında buna uyuzum bir de böyle olduğu halde kendini öve öve bitirmeyenler beni bu düşünceye soktu hem yapmaz hem yapamadiklarini bile överler veya övgü beklerler. Benden sana tavsiye kayinvaliden boyle bir kadın bunu kabullen hiç bir zaman senin misafir ağırladığın gibi yemekler yapip özenip sizi ağırlamayacak ve bu durumun seni gıcık etmesini istemiyorsan size geldiklerinde sende basite kaç kendini yıpratma al pastaneden kuru pastanı böreğini çağır o zaman sorun olmuyor hem sende yorulmuyorsun :) eşine de bundan hiç bahsetme bile kadının kötü niyetle yalan söylediğini hiç sanmıyorum durumu kabullen sana ve ailene nasil davraniliyorsa öyle davran kasma sende . İlerisi için kayınvalidenin böyle olması işine bile yarar çok özenen bir kadın olduğunu düşün sana her geldiğinde sende özenmek zorunluluğu hissedecektin ama şimdi pide yaptırıp ağırlayabilirsin daha ne :) büyük düşün:)
Yaptığın ikramı karşılık için yapıyorsan yanlışsın. O zaman sen de yapma. Herkesin senin kadar imkanı yoktur,hâli yoktur,vakti yoktur hatta yapası yoktur . Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Ben gittiğim yerde kuru ekmekte yerim yeter ki güler yüz tatlı dil olsun,iki yüzlülük yapmasın karşındaki sizin gibi.

Back
X