Kayınvalidem yanlış mı düşünüyorum?

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhabalar,
Kayınvalidemle bir sorunumuz yok. Aramızda resmi bir ilişki var. Hafta bir kez ararım ne konuşacağımı bilemem nasılsın iyi misin dışında... Her ortamda en büyük gelinini daha çok sevdiğini söyler.Geçenlerde konu açmıştım birbirlerini çok övüyorlar diye buradaki hanımlar olsun güzel şey dediler, şimdi duruma alistim ben de aa ne güzel maşallah deyip geciyorum. Aileye yeni girdim sayılır alışmaya çalışıyorum başta çok tuhafıma gitmişti ama sonra olabilir dedim ve durumu kanıksadım.

Kışlık konserve vs. yaptıgı zaman bize hiç getirmez ama diğerlerine yağdırır. Getirmesin açlıktan ölecek halimiz yok ya ama bu durum canımı sıkmıyor değil... Yanlış mı düşünüyorum sizce? Kıskançlık gibi biraz dışlanmış hissediyorum kendimi
:(
Not: Bu yaz konservelerimi kendim hazırlayacağım becerebilirsem 😅

Yanlış.
Kayınvalidem öteki gelinine bayılır, normal buluyorum çünkü ben daha yeniyim neden 40 yıllıkmış gibi övüp dursun ki? Ben hafta da bir aramam mesela, 2-3 ay aramadığım olur durduk yere aramam işin özü. Ben beklentileri tuhaf buluyorum, gereksiz buluyorum kısaca.

Merhabalar,
Kayınvalidemle bir sorunumuz yok. Aramızda resmi bir ilişki var. Hafta bir kez ararım ne konuşacağımı bilemem nasılsın iyi misin dışında... Her ortamda en büyük gelinini daha çok sevdiğini söyler.Geçenlerde konu açmıştım birbirlerini çok övüyorlar diye buradaki hanımlar olsun güzel şey dediler, şimdi duruma alistim ben de aa ne güzel maşallah deyip geciyorum. Aileye yeni girdim sayılır alışmaya çalışıyorum başta çok tuhafıma gitmişti ama sonra olabilir dedim ve durumu kanıksadım.

Kışlık konserve vs. yaptıgı zaman bize hiç getirmez ama diğerlerine yağdırır. Getirmesin açlıktan ölecek halimiz yok ya ama bu durum canımı sıkmıyor değil... Yanlış mı düşünüyorum sizce? Kıskançlık gibi biraz dışlanmış hissediyorum kendimi
:KK43:
Kızz Allahtan daha ne istiyon boşver amann sevmesin onlar iyi olsunlar diğer geliniyle bide eşin bişey demiyor sa hele helede hiç takma bence

Egosal hadiseler bunlar,siz haftada 1 ararsiniz buyuk gelininiz gunde 2 kez arar.Siz yaptiklarinizi milletin gozune sokmak icin cabalamazsiniz,buyuk gelininiz her firsatta goz onunde olmak icin yirtinir.Normal bir kadinin bilmesi gereken seyleri siz sorma ihtiyaci hissemetsiniz,buyuk gelininiz ise bildigi konularda bile nesli tukenmis bir fosil kalintisi bulmus gibi davranir.E simdi normal bu konserverlerin buyuk geline yonelmesi :) Kurulmus salamurayi 55 tl'ye aldim ben.Varsin gondermesin,konserveyi.Sanki konserve degil kulce altin gonderiyormus gibi tavirlara da gerek yok bence :) Ustelik senin icinde bir baslangic.Yapmayi ogreneceksin birde bu sekilde dusun :)

Kv kışlık konserveleri yaparken büyük gelin yardım ediyor mu? Acaba ondan mı onlara daha fazla veriyor 😅

Açıkçası tüm kışlıklarımı evlendiğimden beri kendim yapıyorum . Hatta Annem hiç kışlık yapmazdı. Buna rağmen altından kalktım .

Ne kimse bir şey versin ne de karşılığında benden bir şey beklesin kafasındayım
En iyisi sen yap kafan rahat olsun. Hem istediğinden bol bol yapıp yersin . Öyle başkasının vermesine benzemez kendi yaptığın. Yemesi daha keyifli

Konserve yapmak çok basit. En kolay sekliyle anlatacağım.

Domatesleri yumurtaya benzeyen sekilde olanlardan aliyorsun. Yuvarlaklarda su cok oluyor buharlaşıyor.

Kullanilmamis kavanoz kapaklarini yıkadıktan sonra bir tencereye koy, uzerine kaynamis su koy, tıkır tıkır kaynasın.

Kavanozlarin da temiz ve kuru olsun.

Domateslerin yesil kısmını çıkart, irice doğra kabuklu sekilde.

Tencereye dök ocaga koy. İri salamura tuzu ekle. Ezerek Karistir surekli Suyunu birakacak kendisi zaten.

Sonra mercimek çorbasında kullandigimiz blendır ile parçala. Iyice ezilene kadar geçir. Kaynasin sonra.

Bir havlu ser tezgaha. Kaynar kaynar kavanozlara doldur.

Kaynayan kapakları da maşa ile al hemen sıkıca kapat ters cevir diz. 1 gun boyunca beklet. Kapaklar iceri göçmüş olmali ki Konserve tutmuş olsun.

Çok kolay inan ki. Annem kabuk soyar dograr ya da rendelerdi. Çok büyük ugraş. Hem bu sekilde kabuklar ziyan olmuyor. Hemencecik yapılıyor.

Hiçbir şey vermesin de konuşmasın yeter ki derdim. Sizin kv nasıl bilmem ama benimki küçücük bir şey yapsa minnet eder, konuşur istemediğim halde. Mesafeli olmak bence en iyisi 👍🏻

Ben de öyle ritüel gibi aramam her hafta falan. Haftada 1 samimi değilseniz resmiyseniz ne konuşabilirsiniz ki? Böyle bi alışkanlığa girişmeseydiniz keşke.. konserve falan meselesinde de evet sizi de gözetse çok iyi olurdu, gönlünüzü kazanmış olurdu.. sonuçta asıl mesele size yapması değil oğluna yapması. diğer gelini daha çok sevsin allah muhabbetlerini bozmasın tamam ama hepsi evladı. benim kayınvalidem sağ olsun hepimizi düşünür. hakkaniyetli olmaya çalışır. herkesin peynirine sütüne yumurtasına varana kadar gönderir. beni hayatında 4-5 kere gördü diğer gelinlerle 10 sene aynı evde yaşadı ama eşlerimiz evladı sonuçta. Ha göndermese de canı sağ olsun derim hiç dert etmem ama hakkaniyetli olmasını da taktir ediyorum.

Egosal hadiseler bunlar,sen haftada 1 ararsin buyuk gelininiz gunde 2 kez arar.Siz yaptiklarinizi milletin gozune sokmak icin cabalamazsiniz,buyuk gelininiz her firsatta goz onunde olmak icin yirtinir.Normal bir kadinin bilmesi gereken seyleri siz sorma ihtiyaci hissemetsiniz,buyuk gelininiz ise bildigi konularda bile nesli tukenmis bir fosil kalintisi bulmus gibi davranir.E simdi normal bu konserverlerin buyuk geline yonelmesi :) Kurulmus salamurayi 55 tl'ye aldim ben.Varsin gondermesin,konserveyi.Sanki konserve degil kulce altin gonderiyormus gibi tavirlara da gerek yok bence :) Ustelik senin icinde bir baslangic.Yapmayi ogreneceksin birde bu sekilde dusun :)
Tıbki dediginiz gibi noktasına kadar aynı 😂 Kayinvalide geçenlerde demişti büyük gelin bana her şeyi arar sorar, sen de sor çekinme falan... 28 yaşındayım dediğiniz gibi normal bir kadının bilmesi gereken her şeyi biliyorum kendi anneme bile sormam :) Evet bana tek artisi konservr yapmayı öğrenmek olacak :)

Ben de öyle ritüel gibi aramam her hafta falan. Haftada 1 samimi değilseniz resmiyseniz ne konuşabilirsiniz ki? Böyle bi alışkanlığa girişmeseydiniz keşke.. konserve falan meselesinde de evet sizi de gözetse çok iyi olurdu, gönlünüzü kazanmış olurdu.. sonuçta asıl mesele size yapması değil oğluna yapması. diğer gelini daha çok sevsin allah muhabbetlerini bozmasın tamam ama hepsi evladı. benim kayınvalidem sağ olsun hepimizi düşünür. hakkaniyetli olmaya çalışır. herkesin peynirine sütüne yumurtasına varana kadar gönderir. beni hayatında 4-5 kere gördü diğer gelinlerle 10 sene aynı evde yaşadı ama eşlerimiz evladı sonuçta. Ha göndermese de canı sağ olsun derim hiç dert etmem ama hakkaniyetli olmasını da taktir ediyorum.
Evet eşimde farkında ama ben bir şey demedim.Simdi gorsemiyoruz abilerine gittiğimizde sofrada turşu oluyor aaa çok güzel diyor hemen eltim diyor annmem gönderdi çok güzel vs.Böylr baya hadise oldu. Eşimin surati değişiyor hemen ama bu konuyu hiç konuşmadık 😂

En güzeli hiçbir şey beklememek karşılıklı olarak. Ben kayınvalidemden birşey beklemiyorum o da beklemesin yani . Bana ne kadar kaynanalık yaptı ise o kadar gelinlik yapıyorum . ( Düğünü , eşyaları , herşeyi eşim yaptı )

Konserve yapmak çok basit. En kolay sekliyle anlatacağım.

Domatesleri yumurtaya benzeyen sekilde olanlardan aliyorsun. Yuvarlaklarda su cok oluyor buharlaşıyor.

Kullanilmamis kavanoz kapaklarini yıkadıktan sonra bir tencereye koy, uzerine kaynamis su koy, tıkır tıkır kaynasın.

Kavanozlarin da temiz ve kuru olsun.

Domateslerin yesil kısmını çıkart, irice doğra kabuklu sekilde.

Tencereye dök ocaga koy. İri salamura tuzu ekle. Ezerek Karistir surekli Suyunu birakacak kendisi zaten.

Sonra mercimek çorbasında kullandigimiz blendır ile parçala. Iyice ezilene kadar geçir. Kaynasin sonra.

Bir havlu ser tezgaha. Kaynar kaynar kavanozlara doldur.

Kaynayan kapakları da maşa ile al hemen sıkıca kapat ters cevir diz. 1 gun boyunca beklet. Kapaklar iceri göçmüş olmali ki Konserve tutmuş olsun.

Çok kolay inan ki. Annem kabuk soyar dograr ya da rendelerdi. Çok büyük ugraş. Hem bu sekilde kabuklar ziyan olmuyor. Hemencecik yapılıyor.
Yaa çok tatlınız ne güzel tarif etmişsiniz öyle :)
Bu yaz deneyeceğim çok teşekkür ederim bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum çünkü hiç arastirmadim :)

Aman bosversene. Ben tek gelinim ama kayinvalideme yine de minnet etmiyorum, bana da ver demedim hicbir şeye. YouTubedan deli gibi bi ton video izleyip kendim yaptım, herkes de şaşırdı hiç bilmiyordun nasıl yaptın diye.

Kayinvalidem bir çöp verecek olsa ' bugun sana, yarın bana' der. Nefret ediyorum bu görüşünden. Yani resmen sen de bana bakacaksın ilerde diyor, kendi kızlarına boyle bir lafı olmadığına eminim. O yüzden gram bir şey istemiyorum, kafam rahat. Canım annem maddi durumu olmamasına rağmen hala bana yagdirmaya çalışır.
Anne var, anne var.. Takma kısaca.

Merhabalar,

:KK43:
Kv senin mesafeli duruşundan rahatsız olduğu için bilerek yapıyor bence , sen bu mesafeyi seviyorsan aynen devam et herseyini kendin yap , saygılı ol , hiçbirşey bekleme , ben hiçbirşey beklemeyerek bu durumu aştım benim kv zaten ben beklemeden yapan bir insan ben de karşılığında ona elimden gelen hürmeti gösteririm , bence boş yere canını sıkıyorsun evinde rahatına bak , bırak en iyi gelin eltin olsun önemli olan rahat, özgür, huzurlu olabilmek..

Back
X