Kayınvalidem yanlış mı düşünüyorum?

Keşke benimde sevdiği bi eltim olsaydı 😅😅 valla ne kadar uzak o kadar iyi ama sağolsunlar benimkiler evlendim 2.haftadan geldiler o yüzdrn ne ararım ne sorarım kolay kolay.

Ben resmiyeti severim..Fakat siz hem resmi olup hem en cok ovulup sevilen olmak istiyorsunuz.Hem size bulasmasin iyisinde kotusunde hem 1.gelin siz olun.O biraz zor

Evlendim yemek bile bilmezdim bekledim annem bı kavanoz tarhana verdi kaynanam yollar demişti eşim insanda gelmedi ertesi yıl bir yaş bebekle Tarhana konserve yaptım sonraki yıllar reçel denedim salça yapmaya başladım ohh valla çok iyi oluyo beklenti yok vermezse vermesin hamileyim bu senede hazır alırım sende az az dene çok güzel tarifler var üzülme hiç

aman sevsınler bırbırlerını en cok ona yapsın daha ıyı işte
hastalıgı var yaslılıgı var en cok kıme emek verdıyse o emek verdıgı bakar kendısıne sonrasında
ınanın boyle olması daha ıyı yarın bırgun benım sayende karnın doydu demez ,dıyecek bırseyı yok
yapsa pısırse getırse ustunuzde emegı olacak soz hakkıda olacak

kımın kımı ne kadar sevecegıne kımse bırsey dıyemez kı onu daha cok sevsın ona daha cok hedıye alsın ona konservelık yapsın ne olacak kı gercekten su hayatda sorununuz bu mu allah askına
?

Kendiniz hazirlayin sizde anneciginize teyze veya halalriniza hediye edin.ayni seyi yasasin. Birde guzel hazirlayin catlasin. Aman agizlarini iyice sıkın😂. Buarada resmi iliskiyse aranizdaki cok sanslisiniz. Ben hic sevmiyorum mic mic olmayi. kayinvalide gelini seviyo ama bakalim eltin kayinvaldeni seviyormu😁
Merhabalar,
Kayınvalidemle bir sorunumuz yok. Aramızda resmi bir ilişki var. Hafta bir kez ararım ne konuşacağımı bilemem nasılsın iyi misin dışında... Her ortamda en büyük gelinini daha çok sevdiğini söyler.Geçenlerde konu açmıştım birbirlerini çok övüyorlar diye buradaki hanımlar olsun güzel şey dediler, şimdi duruma alistim ben de aa ne güzel maşallah deyip geciyorum. Aileye yeni girdim sayılır alışmaya çalışıyorum başta çok tuhafıma gitmişti ama sonra olabilir dedim ve durumu kanıksadım.

Kışlık konserve vs. yaptıgı zaman bize hiç getirmez ama diğerlerine yağdırır. Getirmesin açlıktan ölecek halimiz yok ya ama bu durum canımı sıkmıyor değil... Yanlış mı düşünüyorum sizce? Kıskançlık gibi biraz dışlanmış hissediyorum kendimi
:KK43:
Not: Bu yaz konservelerimi kendim hazırlayacağım becerebilirsem 😅

Yaa çok tatlınız ne güzel tarif etmişsiniz öyle :)
Bu yaz deneyeceğim çok teşekkür ederim bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum çünkü hiç arastirmadim :)
Bu kolay yontemi ben de yeni ogrendim
Annem kendini çok yoruyormuş😊
Patlican yemegi, taze fasulye, biber kizartmasi yapabilirsiniz ayni yontemle. Patlican ve fasulye icine biraz domates eklemeniz gerekiyor tabi. Her konserveye iri tuz mutlaka.
Buzluga temizlenmis dolma biber, dogranmis kapya yesil biber koyabilirsiniz. Çözülmesini beklemeden doldurabilirsiniz. Çok pratik oluyor böyle.

Benim kv çocuklarım olmadan önce bir şey göndermezdi. Şimdi çocuklar var ne göndersem diye düşünüyor. Bazen sevdikleri bir yemek. Bazen hamur yoğurur gönderir pişireyim diye. Geçen sene çocuklardan fırsat bulamam diye kışlık domatesimi yaptı. Bezelyemi aldı ayıkladı. Patlican közler gönderir. Manti yapar yine bir kaç paket ayırır. Çocuklardan önce bunların hiç biri yoktu. Eltide çocuk varsa aynı düşünceyle hareket ediyor olabilir.
Bir de şöyle bir durum var. Ben kimseye pek minnet etmeyi sevmem. Göndermese benim açımdan daha iyi ama o da torunlarını düşünüyor.

Bu kolay yontemi ben de yeni ogrendim
Annem kendini çok yoruyormuş😊
Patlican yemegi, taze fasulye, biber kizartmasi yapabilirsiniz ayni yontemle. Patlican ve fasulye icine biraz domates eklemeniz gerekiyor tabi. Her konserveye iri tuz mutlaka.
Buzluga temizlenmis dolma biber, dogranmis kapya yesil biber koyabilirsiniz. Çözülmesini beklemeden doldurabilirsiniz. Çok pratik oluyor böyle.
Evet dediğiniz gibi patlican ve taze fasulye güzel olur 😋 Çalışıyorum aynı zamanda pratik olur benim için. Buzluğa koyuyorum mevsiminde ne bulduysam çok güzel oluyor gerçekten:)

Söz konusunu konserve olmadığını biliyorum diğer tarafa daha yakın her şeyi veriyor ama söz konusu bana bize gelince bir şey yok diyorsunuz o eski gelin kim bilir neler yaşadılar siz daha yenisiniz. Bende yeniyim ve üstelik tek gelinim ben bile öyle sık sık aramam sormam açıkçası kp hastanedeydi aradım 1 kere anne bir şeye ihtiyaç var ise ara diye o kadr kp eve geldiğinde gideriz belki . Eşime kalsa sık sık gidelim diyo tamam diyorum ama kalıyo :) ben mesafeden yanayım işime geliyor aramasın sormasın gerek yok arada ben bşr şey olduğunda ararım o kdr aman o aramasın gerek yok böyle iyi ..

Benim kv çocuklarım olmadan önce bir şey göndermezdi. Şimdi çocuklar var ne göndersem diye düşünüyor. Bazen sevdikleri bir yemek. Bazen hamur yoğurur gönderir pişireyim diye. Geçen sene çocuklardan fırsat bulamam diye kışlık domatesimi yaptı. Bezelyemi aldı ayıkladı. Patlican közler gönderir. Manti yapar yine bir kaç paket ayırır. Çocuklardan önce bunların hiç biri yoktu. Eltide çocuk varsa aynı düşünceyle hareket ediyor olabilir.
Bir de şöyle bir durum var. Ben kimseye pek minnet etmeyi sevmem. Göndermese benim açımdan daha iyi ama o da torunlarını düşünüyor.
Bilmem bende de henüz çocuk yok ama kendim öğrensem bu işi daha güzel olacak

Merhabalar,
Kayınvalidemle bir sorunumuz yok. Aramızda resmi bir ilişki var. Hafta bir kez ararım ne konuşacağımı bilemem nasılsın iyi misin dışında... Her ortamda en büyük gelinini daha çok sevdiğini söyler.Geçenlerde konu açmıştım birbirlerini çok övüyorlar diye buradaki hanımlar olsun güzel şey dediler, şimdi duruma alistim ben de aa ne güzel maşallah deyip geciyorum. Aileye yeni girdim sayılır alışmaya çalışıyorum başta çok tuhafıma gitmişti ama sonra olabilir dedim ve durumu kanıksadım.

Kışlık konserve vs. yaptıgı zaman bize hiç getirmez ama diğerlerine yağdırır. Getirmesin açlıktan ölecek halimiz yok ya ama bu durum canımı sıkmıyor değil... Yanlış mı düşünüyorum sizce? Kıskançlık gibi biraz dışlanmış hissediyorum kendimi
:KK43:
Not: Bu yaz konservelerimi kendim hazırlayacağım becerebilirsem 😅
Sen mesafeli olduğun için oyle diyordur ama merak etme cok yakınlarsa yakında kavga ettiklerini de duyarsın.Ondan sonra en iyi gelini sen olursun.Yakin olunca mutlaka bir sorun çıkıyor çünkü.Konserve dediğinde youtubeda ayrıntılı tarifleri var hic kimseye muhtaç hissetme kendini.Gerekirse konserve yemem ama evde kendi yuvamda kimsenin buyruğu altında olmadan rahat ederim..Boşver iyi olmak bise kazandirmiyor en güzeli resmi olmak

benim kvde baslarda cok böyle konusurdu, hatta lüzumsuz yerlerde bile eltimden yana kimse sormadigi konusu gecmedigi halde onu daha cok sevdigini anlatirdi. sevebilir elbette ama ben bu yasima kadar ortalikta ay bunu bundan daha cok severim dememisimdir bence gereksiz bir detay. cevremizdeki insanlar artık tepki göstermeye basladi sen sanki kac yillik gelininle nisani gelini kiyaslayip yarıştırıyorsun gibisinden konusulunca sustu.

tahminimce sizide bu konuda en cok bu rahatsiz ediyordur ve hak goz etmeyip diger oglunun evine biseyler yollarken size yollamamasina kirilmaniz dogal.

bir gün kvden yana canim sıkılınca birisi bana cok guzel bir tavsiyede bulundu : kendini kv sevdirmek zorunda degilsin. o seni sevmek zorunda degil. anlasirsaniz ne ala saygi duy ama seni sevmek istese sebeb bulabilir sevmiyorsa sevmesin bu seni eksik göstermez. o an o kadar mantikli gelmisti ki. sonucta hayatimin merkezindeki bir insan degil onun onayina ihtiycim yok insanin kendisini üzmeye degmez.
bende baslarda konusacak konu bulamazdim
gayet dogal, insan beraber vakit gecirip birbirini tanidikca konusacak biseyler buluyor.

konserve konusunda da ben kendim yapardim hatta inadina göstermelik bir kac kavanoz yapardim sonra durumumda paylasirdim ilk defa deniyorum hadi bakalim anneminki gibi güzel olacsk mi diye. kendi annenizi kast ederei mesela.
hem kv muhtac olmadinizi gösterirdiniz hem oda messji almis olurdu millette sizi kayirdigini gorurdu

Amannnn be kızanım sen dertsiz başına dert mi arıyorsun . Mübarek olsun iyi geçinsinler işte daha ne istiyorsun.

Evet eşimde farkında ama ben bir şey demedim.Simdi gorsemiyoruz abilerine gittiğimizde sofrada turşu oluyor aaa çok güzel diyor hemen eltim diyor annmem gönderdi çok güzel vs.Böylr baya hadise oldu. Eşimin surati değişiyor hemen ama bu konuyu hiç konuşmadık 😂
uyuyan devi uyandirma. bence cok saglikli seyler degil ama sana bulasmiyorlar. uzaktan izle, ses cikarma. esine de sakin bi sey soyleme, kendisi farkinda zaten. diger elti de yarisa girmis bence, sen o toplara girme,

Peki o gelini onun için bir şey hazırlıyor mu? Bana da kv verdi ben de kendi yaptığım turşulardan onun için ayırdım. Ken

benim kvde baslarda cok böyle konusurdu, hatta lüzumsuz yerlerde bile eltimden yana kimse sormadigi konusu gecmedigi halde onu daha cok sevdigini anlatirdi. sevebilir elbette ama ben bu yasima kadar ortalikta ay bunu bundan daha cok severim dememisimdir bence gereksiz bir detay. cevremizdeki insanlar artık tepki göstermeye basladi sen sanki kac yillik gelininle nisani gelini kiyaslayip yarıştırıyorsun gibisinden konusulunca sustu.

tahminimce sizide bu konuda en cok bu rahatsiz ediyordur ve hak goz etmeyip diger oglunun evine biseyler yollarken size yollamamasina kirilmaniz dogal.

bir gün kvden yana canim sıkılınca birisi bana cok guzel bir tavsiyede bulundu : kendini kv sevdirmek zorunda degilsin. o seni sevmek zorunda degil. anlasirsaniz ne ala saygi duy ama seni sevmek istese sebeb bulabilir sevmiyorsa sevmesin bu seni eksik göstermez. o an o kadar mantikli gelmisti ki. sonucta hayatimin merkezindeki bir insan degil onun onayina ihtiycim yok insanin kendisini üzmeye degmez.
bende baslarda konusacak konu bulamazdim
gayet dogal, insan beraber vakit gecirip birbirini tanidikca konusacak biseyler buluyor.

konserve konusunda da ben kendim yapardim hatta inadina göstermelik bir kac kavanoz yapardim sonra durumumda paylasirdim ilk defa deniyorum hadi bakalim anneminki gibi güzel olacsk mi diye. kendi annenizi kast ederei mesela.
hem kv muhtac olmadinizi gösterirdiniz hem oda messji almis olurdu millette sizi kayirdigini gorurdu
Oo durumda paylaşmak çok iyi 😂 kv nin o taraklarda bezi yok teli kullanamaz ama kulağına mutlaka gider. Seviyorum bu kk yı :)

Kv ile ilişkinizde siz kendinizi değil eltinizi kıstas almışsınız. Onla daha iyidir olabilir . Sizle az iyi olur bu da çok normal , hayatta herkese aynı mesafede olabilseydik bu hayatın tadı cıkmazki.
Uzak uzak daha iyi.

Back
X