• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Hayal dünyana hayran kaldım. Yıl olmuş 2025 ne akraba evliliği. Sizde Varsa bilemem. 😃

Bizim özellikle ailede 50 sene önceki evlilikler kalmadı şimdi herkes istediği ile evli.. O dönemler de doğusu batısı karadenizlisi her ailede Akraba evliliği vardı..

Mesela karadenizli bir arkadaşım var kendisi dahil ailesinden Akraba evliliği yapanlar var ve hatta Aile binası kültürleri var dışarıdan biri ile çok nadir evlenmişler. Dışarıdan geleni de pek kabullenemiyorlar o un için erkeğin çok dişli olması lazım..
Konumuz akraba evliliği değildi kaynvade için bu denli savaş veriyor olmanız hala ya da teyze olma ihtimalindendi.Yoksa ki kendi cevremde de var.

Konumuz akraba evliliği değildi kaynvade için bu denli savaş veriyor olmanız hala ya da teyze olma ihtimalindendi.Yoksa ki kendi cevremde de var.
Başka üyeyi Akraba evliliği vardır diye ikna etmeye çalışan sizdiniz o yüzden konu oraya evrildi..

Ayrıca ben kayınvalide için savaş vermedim. Konu sahibinin haklı görünmek için bütün tuşlara bastığını düşünüyorum.

Çünkü başta konusuna talepkar olduğu için çok tepki alacağını anladı sonra olay 90 bin liralık bakıcı isteğine bağlandı.. Neyse vs.. vs..

Başka üyeyi Akraba evliliği vardır diye ikna etmeye çalışan sizdiniz o yüzden konu oraya evrildi..

Ayrıca ben kayınvalide için savaş vermedim. Konu sahibinin haklı görünmek için bütün tuşlara bastığını düşünüyorum.

Çünkü başta konusuna talepkar olduğu için çok tepki alacağını anladı sonra olay 90 bin liralık bakıcı isteğine bağlandı.. Neyse vs.. vs..
90 değil 50 bile olsa sapasağlam eli ayağı tutan, tur tur gezen,evlenirken bir halı dahi almamış çocuklarımla ailecek kalmak istiyorum siz gidin diyen,gelini kirada otururken boş evini çürüten kaynvaldeye ölene kadar her ay haraç verir gibi zorunlu tutulamaz.Neden geline hiç muamelesi yapılıyor?oğulları verirmiş diye bir mantık yok.İkisi de çalısıyor para ortaktır.O zman gelin 45 bine neden çalısıyor?

90 değil 50 bile olsa sapasağlam eli ayağı tutan, tur tur gezen,evlenirken bir halı dahi almamış çocuklarımla ailecek kalmak istiyorum siz gidin diyen,gelini kirada otururken boş evini çürüten kaynvaldeye ölene kadar her ay haraç verir gibi zorunlu tutulamaz.Neden geline hiç muamelesi yapılıyor?oğulları verirmiş diye bir mantık yok.İkisi de çalısıyor para ortaktır.O zman gelin 45 bine neden çalısıyor?
Ay şuna ne cevap veriyorsun bosver. Nerde bi saçmalık var icinde mutlaka bu var.

Ben farkındaysanız yardımcı konusunda bir yorum yapmadım. Evlilik sürecine değindim.
Aynı kapıya çıkıyor emekli annesine mi güvendiniz ne demek, emekli anne de ayağını yorganına gore uzatacak kiracı oğluna 1 kira bedeli daha yüklemek nedir gelinin çalışmasına mı güvenmiş kendisi,acıları taze ise oturur bi kafasını dinlerler tur ve bakıcı masraf muhasebesi yapmazlar dimi

Eltinle birlikte bi sussaniz mi?! Size ne oluyor?! Ayrica evlenirken kimseden bi sey beklemeye hakkiniz yok. Bi ogrenemediniz sunu. Iki yetiskin insan aile kurmaya karar veriyorsa her seyi oder bu kadar basit. Ha aileden yardim gelirse de guzel olur ama bu yardim beklenmez. Kadini cocuklari rahat ettirmek istiyor ama gelinler mani olmaya calisiyor. Vay be
Kimin parasıyla annesini rahat ettirmeye çalışıyorlar, aynı şeyi gelin hanım annesi için talep etsin bakalım ne oluyor ,siz bir susun asıl ,çalışmıyor olsa bile kadının hakkı vardır o evin reisi karı kocadır eğer ki gelin insafsız davranır kayınvalidenin bakıma muhtaç olup gelir yokken bile karşı çıkarsa o zaman iş oğluna düşer orda devreye girsin zaten ne saçma sapan tek taraflı sömürü ve savunanlar ya

Kimin parasıyla annesini rahat ettirmeye çalışıyorlar, aynı şeyi gelin hanım annesi için talep etsin bakalım ne oluyor ,siz bir susun asıl ,çalışmıyor olsa bile kadının hakkı vardır o evin reisi karı kocadır eğer ki gelin insafsız davranır kayınvalidenin bakıma muhtaç olup gelir yokken bile karşı çıkarsa o zaman iş oğluna düşer orda devreye girsin zaten ne saçma sapan tek taraflı sömürü ve savunanlar ya
Ki kadında evde çalışıyor emek harcıyor çalışmaktan kastım ücretli veya ücretsiz

Bakıcı ücreti 30 bin de olsa 10 - 10 - 10 bölüşmek zorunda değilsiniz bu arada. 10 bin aylık 10 senede 1.2 milyon eder. Bu para 10 seneye alacağınız evin mahallesini, oda sayısını değiştirir. Kadın rahmetli babanın mazisi olan evi kiraya veremiyor, lüks gelirlerini kısamıyor diye ben niye hayatın başında standartlarımı düşüreceğim? Var mı böyle dünya ya. Mevzu 90 binde değil. 20 de olsa aynı şeyi söylerdim.
Kadin genc, sadece 65 yasinda ve turlara gidebiliyor. Daha rahat 20-25 sene yasayabilir. Ozel gereksinimi olmadan simdiden bakici istiyorsa ohooo. Haftada bir evi temizlensin yeter. Bence tek basina ne kadar kirlenecek ona bile gerek yok ya neyse..

Acısı olan kişi yatılı hizmetli tutmayı, turlara katılıp gezmeyi ve evi satıp parasını yemeyi düşünmez.

Konudaki acılı olanlar çocuklar. O yüzden göremiyorlar zaten.

Konu sahibi şu an söylediğiniz herşey ters teper o yüzden tepki çekecek şeyler söylemeyin." Bu konular şimdi konuşulmaz, iyice bi hesab edip ona göre hareket edersiniz "diyin sadece.

Ya ne diyorsunuz kim maddiyatçı kadın kocanın ardından 2. günde Katya tutmuş kendine Avrupa turu kitlemiş çocuklara. Evlatlarından akacak mevduata güvenip yapmadığı şey kalmamış taze dediğiniz acı çoktaaaan demlenmiş, saygı mı kaldı.
Ve siz de bunlara inandiniz 👏👏

Bu pek inandırıcı değil 40-45 civarında fiyatlar
Kadına zaten haftada 3 gün geliyor diye 40 bin ödeniyormuş. Diğer günler de başka işlerden kazanıyormuş. 7-24 istersen diğer işlere gidemem 90 bin isterim demiş. Tanıyorum güveniyorum diyip sözlü anlaşmış bu Özbek kadınla. Fazla mı evet fazla. Her şeyde olduğu gibi araştırmadan kıyaslamadan alternatif bakmadan ben bunu istiyorum denirse kazıklanmak garanti. Üniversite bitirmiş yüksek lisans doktora yapmış kişiler alıyor mu acaba 90 bin?

Diyelim ki öyle eli ayağı sapasağlam henüz daha 65 yaşında kadına neden geceli gündüzlü bir bakıcı tutulsun? Ve niye kendisi 60 bin maaş alırken ve boşta çürüyen bir evi varken evlatlarına yük olsun?
Hayır canım bu kısmına yorum yapmadım ben. Yatılı bakıcıya ihtiyaç duyduğum için Piyasaya oldukça hakimim. 90bine yatılı bakıcı olamaz ya kv başka bir şey peşinde ya da konu sahibi mübalağa ediyor 🤷‍♀️

Ve siz de bunlara inandiniz 👏👏
Ay nerminis yahu sen kendinle nasil yaşayabiliyorsun? Madem inanmadın gel konuya inanmadım yaz. Sen konuya gelip kayinvalide hakli dediğine göre yaptıracağı masrafa hak veriyorsun yani inanmamak gibi bir durumun yok.

Evlilik senin kafanda kurduğun gibi bir sey değil. Herkes kendi anasına istedigi masrafi izin almadan yapacak olsa kimse aile olamaz, ev alamaz, çoluk çocuk yapamaz. Bu kadin salak mi da gidip essek gibi çalışacak da kayinvalideye para verecek? Bu işin gerçekten yaşlılığı, hastalığı var. İnsanların maddi manevi gücünü bu kadar erkenden yorup da kendinden sogutmaya gerek yok. Gerçekten ihtiyacı olduğunda kimseyi bulamayacak çevresinde. Elti gozunu açmış, bu gelin de saf aşık döneminden illa çıkacak yani yedirir mi çocuğunun rızkını bu kadına?

Kadına zaten haftada 3 gün geliyor diye 40 bin ödeniyormuş. Diğer günler de başka işlerden kazanıyormuş. 7-24 istersen diğer işlere gidemem 90 bin isterim demiş. Tanıyorum güveniyorum diyip sözlü anlaşmış bu Özbek kadınla. Fazla mı evet fazla. Her şeyde olduğu gibi araştırmadan kıyaslamadan alternatif bakmadan ben bunu istiyorum denirse kazıklanmak garanti. Üniversite bitirmiş yüksek lisans doktora yapmış kişiler alıyor mu acaba 90 bin?
Özbek ve Türkmenlerle çalıştım özellikle çalışkan oldukları için haftada 3 güne 40.000 ödenen birini de ne duydum be gördüm.yatılı çalışan biri başka bir işe zaten gidemez normal olarak.bu hikayede oturmayan parçalar var birileri Türkiye gerçeklerinden bihaber..

Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.

Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.

Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.

Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
daha 1 hafta olmuş kendinizi doldurmadan bekleyin , siz ne iş yapıyorsunuz orayı kaçırdım ben.

Ay nerminis yahu sen kendinle nasil yaşayabiliyorsun? Madem inanmadın gel konuya inanmadım yaz. Sen konuya gelip kayinvalide hakli dediğine göre yaptıracağı masrafa hak veriyorsun yani inanmamak gibi bir durumun yok.

Evlilik senin kafanda kurduğun gibi bir sey değil. Herkes kendi anasına istedigi masrafi izin almadan yapacak olsa kimse aile olamaz, ev alamaz, çoluk çocuk yapamaz. Bu kadin salak mi da gidip essek gibi çalışacak da kayinvalideye para verecek? Bu işin gerçekten yaşlılığı, hastalığı var. İnsanların maddi manevi gücünü bu kadar erkenden yorup da kendinden sogutmaya gerek yok. Gerçekten ihtiyacı olduğunda kimseyi bulamayacak çevresinde. Elti gozunu açmış, bu gelin de saf aşık döneminden illa çıkacak yani yedirir mi çocuğunun rızkını bu kadına?
Asil sen kendinle nasil yasiyorsun. Su konuya satirlarca kafa mi yordun gercekten👏👏👏

Özbek ve Türkmenlerle çalıştım özellikle çalışkan oldukları için haftada 3 güne 40.000 ödenen birini de ne duydum be gördüm.yatılı çalışan biri başka bir işe zaten gidemez normal olarak.bu hikayede oturmayan parçalar var birileri Türkiye gerçeklerinden bihaber..
Kadın 2/3 işte birden çalıştığı için aylık geliri 95 bin civarıymış. Sana sürekli yatılı geleceksem başka işte çalışamam, o yüzden 90 bin isterim demiş. Bakıcı da değil hizmetçi olarak tutmak istiyor kaynana çünkü bakıma muhtaç değil.

Kaynana ya da bakıcı kadın bi işler çeviriyor olabilir dediğiniz gibi bilemeyiz. Ama her durumda da gereksiz ve lüks olan bi istek ve karşılamamak istemesi çok normal. Ben neden maaşımın yarısını havaya savurmak için çalışayım ki. Aynı hesap.

Konu 5k olsun isterse
Yıne savunucaz konusahibini
Elin kızı gelip çalışıp kendisi sürünür ama kaynanasına bakıcılar tutar saniyorlar.
Ama oğluşları evlendirirken de herkes reşit, güvenmeyin evlenmesin di.
yalnız kalmaktan korkuyorsa kaynanayı evlendirsinler daha ucuza patlar :)

Back
X