• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

TIbbi bi uzmanligi falan olmasin o kisinin 🤦‍♀️ malum burada katya araniyormus 😅
Tıbbi uzmanlık değilde
Gece uyumayacak.. Annem gece uyuyamayan bı hasta cunku hastalıgı uyutmuyo

Ben tarih mezunuyum, editörlük yapıyorum bir tarih dergisine
başarılar dilerim , eşinizin yas sürecini yaşamasına müsade edin sonra usülünce eşine ayda 30 bin veremeyeceğini anlatırsınız. ayrıca yatılı hizmetliyi ne yapacak ki kaynanan ilginç. temizlik yemek zaten varmış.

sevgili konu sahibi, hayatina 2 3 noronla devam eden insan sayisini sakin kucumseme. ilkokul seviyesinde okudugunu anlamayan, onune konani yorumlayamayan cok kisi var. onun haricinde kendisi senin kvnin tiyniyetinde olanlar var. onlarin da isine gelmiyor. istediklerini yazsinlar, artik piyasadaki evlenecek kadinlar uyanik. ne kadar reddederlerse reddetsinler bizim gibi gelinlerle karsilasacaklar. kimse de artik kizini yedirecek goz yok. cogumuz universite gorduk ve ailelerimizce desteklendik. parami ne ben simarik bir kv yediririm ne de annem babam cingene dunurlere yedirir.

akli basinda olanlar neyin ne oldugunu anladi, sen haklisin. ben senin bu isi cozecegini dusunuyorum. sak diye koca ile bosanilmaz, bunu su an aklindan cikar. once aram bozulur semalarini yenmen lazim kendinde. kendinin farkina varir da bu asamalari halledersen, kimin ne dedigine kulak asamadan hakliysan ve hakkini catir catir savunursan, bir seylerin degistigini goreceksin. cerceven ve sinirlarin kendiliginden olusacak. sinirlarini asmaya kalkanlar bir daha dusunecek.

hakkini savunmayi tam bilmeden, bosanma dusunulmez.

Paralel evrende değiliz fakat ben sizin gibilerine çevremde çok az rastlıyorum.

Ben 22 sene önce evlendim o zaman da öyleydi şimdi de çevremizdeki yeni evlenenler de öyle herkes ailelerden fazla bir destek almadan her şeylerini kendileri yaptıılar/ yaptık.. Ha ama ailenin içinden gelir yapar o ayrı ama beklenti içinde olmak, bunun hesabını yapmak, şikayetlenmek bu da abartı bir şey..

Ayrıca daha soğumamış bir cenaze var daha bu kadar hesap kitap iyi değildir.

Bırakın insanlar bir üzüntülerimi yaşasınlar, babalarını kaybetmişler o duygu çok zordur. Şimdi annelerini yere göğe sığdıramazlar ve bu o kadar normal ki..

Babamı kaybettiğimiz de önce annemizin sağlığı, güvenliği aklımıza gelmişti annem o evde tek kalacaktı 40 senelik evimizin üç katının bütün pencerelerinii demirletmiştik. Artık babam yoktu annem onun bize yadigarıydı..

Neyse daha fazla yazamayacağım o aile için zor bir durum şimdilik..
Eğerki demirlenecek 3 katı olan bir evde oturuyorsanız, siz zaten zenginsinizdir 😃 Bakıcı parası size koymaz, ama bu arkadaşlar aylık max 140 kazanıyordur toplamda ve bir ton borcları var. Nası bakıcı tutsunlar analarına 😃

Bize söylenen bu. Kadına diğer işe gittiği bütün evleri bıraktırıp kendine istiyor. Kadın da öyle olacaksa oluşan açığı kapatın, ücret bu diyor

Başka kadın mı kalmamış o neymiş öyle ya. 45k civarına standart bir kadın onun işini görür normalde ama ona bile hakkı yok. Ben olsam 65 yaşındaki anneme böyle bir masraf yapmazdım. Banane yahu.
Ev kiraya verilsin sizin dediğiniz gibi. Öyle alsın kendi kirasıyla ödesin bakıcısını. 10-15 yıl sonra zaten böyle masraflar olacak mecburen şimdiden başlamaya ne gerek var yahu.

sevgili konu sahibi, hayatina 2 3 noronla devam eden insan sayisini sakin kucumseme. ilkokul seviyesinde okudugunu anlamayan, onune konani yorumlayamayan cok kisi var. onun haricinde kendisi senin kvnin tiyniyetinde olanlar var. onlarin da isine gelmiyor. istediklerini yazsinlar, artik piyasadaki evlenecek kadinlar uyanik. ne kadar reddederlerse reddetsinler bizim gibi gelinlerle karsilasacaklar. kimse de artik kizini yedirecek goz yok. cogumuz universite gorduk ve ailelerimizce desteklendik. parami ne ben simarik bir kv yediririm ne de annem babam cingene dunurlere yedirir.

akli basinda olanlar neyin ne oldugunu anladi, sen haklisin. ben senin bu isi cozecegini dusunuyorum. sak diye koca ile bosanilmaz, bunu su an aklindan cikar. once aram bozulur semalarini yenmen lazim kendinde. kendinin farkina varir da bu asamalari halledersen, kimin ne dedigine kulak asamadan hakliysan ve hakkini catir catir savunursan, bir seylerin degistigini goreceksin. cerceven ve sinirlarin kendiliginden olusacak. sinirlarini asmaya kalkanlar bir daha dusunecek.

hakkini savunmayi tam bilmeden, bosanma dusunulmez.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben Allahın izniyle eşimden boşanayım diye düşünmedim zaten hiç. Sadece bu durumun ev huzurumuzu bozmasından korkuyorum. Kaynanam tam bir bencil şımarık çünkü. Ve eşim de şu an hiç bunu görecek kafada değil

Başka kadın mı kalmamış o neymiş öyle ya. 45k civarına standart bir kadın onun işini görür normalde ama ona bile hakkı yok. Ben olsam 65 yaşındaki anneme böyle bir masraf yapmazdım. Banane yahu.
Ev kiraya verilsin sizin dediğiniz gibi. Öyle alsın kendi kirasıyla ödesin bakıcısını. 10-15 yıl sonra zaten böyle masraflar olacak mecburen şimdiden başlamaya ne gerek var yahu.
aynen öyle, ileride gerektiğinde tutarız kadın şimdi neye gerek var? Ama yookk şımaracak illa

aynen öyle, ileride gerektiğinde tutarız kadın şimdi neye gerek var? Ama yookk şımaracak illa

Evde oturan emekli 65 yaşındaki kayınvalideme tutacağıma kendime haftada 2-3 tam gün yardımcı alırım. Kendimi şımartırım. Sabahtan akşam bunun için elalemin ağız kokusunu çekmiyoruz diye düşünüyorum. Şu an çocuğunuz yok. Çocuk olacak ihtiyaçlarınız artacak siz kendi çocuğunuzdan kısıp oraya mı vereceksiniz?

Bazı üyeler her konuda nasıl yanlış tarafta olmayı başarıyolar hayret ediyorum. Hani yanlışlıkla insan ara sıra doğru tarafta olur ama yok. Cidden büyük başarı. O kişilerle nadiren aynı fikirde olduğumda kendimi sorguluyorum.

Konu sahibi haklı. Bir kere kvsinin boş evini kiraya vermemesinin saçmalığını hiç anlamadım. Üstelik konu sahibi daha ilk mesajda evini kiraya versin, yetemediğini biz öderiz demiş. Yani daha ne diyebilir ki?

Güncellemeyi şimdi gördüm. İyice saçmalamış kv. Doğumlarda o parayı kendim veririm, ben rahat ederim, sen de yorulmazsın. Daha ne istiyorsun? Diyebilirsiniz. İyi niyetli insanların evliliğinin ilk yılları salak kocaların aklına mukayet olmakla ve onları, ailelerini idare etmekle geçer. Sonra güncelleme gelir kendi aklına mukayet olmakla ve onların gelini idare etmesine dönüşür. Sizin güncelleme geldi geçiyor. Ama tabi ortada yas var. Biraz geçince dişinizi gösterin derim.

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben Allahın izniyle eşimden boşanayım diye düşünmedim zaten hiç. Sadece bu durumun ev huzurumuzu bozmasından korkuyorum. Kaynanam tam bir bencil şımarık çünkü. Ve eşim de şu an hiç bunu görecek kafada değil
Eşiniz görüyor anlıyor merak etmeyin siz bu kafada oldukça daha çok ezilirsiniz. Eşinizin saf masum olduğunu annesinin oyununa geldiğini falan sanmaya devam ettikçe daha kimler kimler ne çoraplar örer başınıza . Şu kocalarınıza biraz daha dikkatli baksanız aslında herşeyi en iyi şekilde anlayıp hem eşini hem başkalarını nasıl idare ettiğini anlarsınız.

Güncellemeyi şimdi gördüm. İyice saçmalamış kv. Doğumlarda o parayı kendim veririm, ben rahat ederim, sen de yorulmazsın. Daha ne istiyorsun? Diyebilirsiniz. İyi niyetli insanların evliliğinin ilk yılları salak kocaların aklına mukayet olmakla ve onları, ailelerini idare etmekle geçer. Sonra güncelleme gelir kendi aklına mukayet olmakla ve onların gelini idare etmesine dönüşür. Sizin güncelleme geldi geçiyor. Ama tabi ortada yas var. Biraz geçince dişinizi gösterin derim.
Çok doğru yazmışsınız konu sahibi tutturmuş eşim görmüyor anlamıyor annesi böyle dedi şöyle yaptı yahu adam mühendis aklı başında çalışıyor kazanıyor gayette biliyor neyin ne olduğunu karısı ikinci el gelinlikle evlenecek kadar mütevazi kadıncağız 3 kuruş para biriktirmek için gezmesinden kısıyor adam bunu görmüyor mu? Baya işine geliyor

Çok maddiyatçısınız. İkiniz de çalışan insanlarsınız bir şeyiniz de eksik kalmamış. Eşiniz çalışan bir erkek olarak evini kendi kurup düğününü yapabilir. Emekli Annesine güvenip mi evlenecektiniz 2 bilezik de size yetmemiş belli ki. Acıları taze sessiz kalın
Eyyy yüce gönüllü güzel insan. Biz aciz insanlara seminer verir misiniz lütfedip? Maneviyat sahibi olalım.

Kv tam bir degisikmis..tamam anne ne yaparsan yap ama bizden 5 kurus alamazsin bizim maasimiz evi zor gecindiriyor bakici tutacak paramiz yok de..esinlede bu sekilde konuş ayda 10k dan fazla veremeyiz bizde borc ödüyoruz diyin esin zaten bilmiyormu evinin gelirini giderini..

Konunuzu ilk okuduğumda ne güzel kadın kimseye yük olmak istemiyor, sadece yardımcı tutun diye destek istiyor diye düşündüm ancak ilerleyen sayfalarda işin rengi değişti.
Devlet memuruyum işe gitmek için bu saatte servisteyim devlet bile bakıcının istediği parayı memuruna vermiyor. Kayınvalideniz fazla yüksekten uçuyor kendine gelsin sonuçta çocuklarının da bir ailesi var kafasına göre çocukları dahi olsa para talep edemez.

Kayınvalideniz ilgili fedakar bir anne olmuş olsa çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için kendinden taviz veren biri olsaydı yine bir nebze kadın 3 çocuk büyütmüş okutmuş ahir ömründe biraz rahat etsin derdim ancak hayatını yaşamış zaten kadın.

Ben olsam ne kadar eşimi seviyor olsamda hazır çocuk yokken restimi çekerim evliliğimi gözden geçiririm. Yakın zamanda bende annemi kaybettim şu anda babam ile yaşıyorum evet insanın aile bireyini kaybetmesi çok zor bir durum ancak annemizle birlikte aklımızı da kaybetmedik olayı bu kadar abartmaya gerek yok.

Son olarak şunu da söylemek istiyorum ben evlenirken bütün düğün masraflarımızı ailelerimiz üstlendi (abilerim ve eşimin kardeşleri de evlenirken keza aynı şekilde) ailelerinin maddi durumu yeterliyken çocuklarına başının çaresine bak dememeli aile olmak bunu gerektirir.

Bakıcı olarak istediği kadın şu an 78 yaşında bir adamın bakıcılığını yapıp geceleri orada kalıyormuş. Orada kalmaktan 40 bin tl alıyormuş. Onun dışında gündüzleri başka işlere de gidip aylık kazancını 95 bin civarına çıkarıyormuş. Kaynanama senim yanından hiç ayrılmayacaksam bu parayı isterim demiş.
Siz birini bulun,ederi 40 bin lira imiş kendi ödeyecekse 90 bin lira isteyen bakıcıyi seçsin ama siz ödeyecekseniz 40 bine bulunuyorsa onu bulun işe alın. 90 bin nedir?

GÜNCELLEME: şu an kayınvalidemdeyiz ve eltimle bize dediği şu: kadınla anlaştık ben sizlere gezmeye gelirken de hep yanımda olacak. Ona göre bir odanızı ayırırsınız. Bana söz verdi nereye gitsem benimle gelecek. Zaten sizin doğumlarınızda vs ben bu saatten sonra elim kolum tutmaz bir şey yapamam. Size de yardımı dokunur, daha ne istiyorsunuz.

Bu kadına ne diyeceğimi şaşırıyorum artık.

Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.

Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.

Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.

Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Kv de kocasını postaladığına pek memnun gibi.
Hemen ne ara birini bulduda, anlaştıda. Gelinlere giderkende seni çanta gibi yanımda taşayacağım diye konuştu. Maşallah ne hız. Bi dur yasını yaşa yani, bu nedir

GÜNCELLEME: şu an kayınvalidemdeyiz ve eltimle bize dediği şu: kadınla anlaştık ben sizlere gezmeye gelirken de hep yanımda olacak. Ona göre bir odanızı ayırırsınız. Bana söz verdi nereye gitsem benimle gelecek. Zaten sizin doğumlarınızda vs ben bu saatten sonra elim kolum tutmaz bir şey yapamam. Size de yardımı dokunur, daha ne istiyorsunuz
Kadın şaka gibi ya herşeyi düşünüp ayarlamış, sizin evlerde fazladan oda bile ayırtmış 😅

"O kadar para vereceksem kırkım çıkana kadar bana bakacak birini bulurum zaten "diyemediniz mi 🤦🏼‍♀️

Buarada zamanı geldiği zaman kocanıza bunun 90 bin le kalmayacağını ve belli aralıklarla zam isteyeceğini de söyleyin.

Back
X