Kayınvalidem yüzünden ücretsiz izin almak zorundayım

afrodit_83

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
49
1
6
Diğer
Mrb benim küçük bir bebeğim var ve maalesef hamileyken başıma gelebilecekleri hayal bile edemedim.Hayal edebilseydim en azından önlemimi alırdım ama olmadı. Normalde şöyle anlaşmıştık kayınvalidem ben işe başlayınca bebeğime bakacak,hatta herkeste biliyordu benimde ona güvenim sonsuzdu. Ama öyle şeyler yaptıkii beni günlerce ağlattı,sinir etti. Ne yaptığına gelince bebeğim onların ilk torunu. Bebeğimi görür görmez bir bağırmalar görseniz bi yerini ısıracak yada yiyecek sanarsınız. Ondan sonra şapur şupur öpmeler, hemde dudağından.Gözümün içine baka baka defalarca öptü dudağından.Arada tabi yanağınada konduruyor.Uyuyan çocuğu uyandırmalar..İnanın delirecektim. Çok güzel bi şekilde kalp kırmadan uyarmayı düşünüyorum.Ama arsızlık yapıp anlamamazlığada vurabilir diye korkuyorum. Neyse a planımı devreye sokacam öpmemesi için. (ileride anlatırım) Benim sorun şu ben artık bu kadına kesinlikle çocuğumu bırakmak istemiyorum.Dudaktan öpmenin yanlış olduğunu belirteceM ama ben yokken yine tekrarlıycak bundan eminim çünkü huylu huyundan vazgeçmez. O yüzden ben onlara gittiğimde bulaşık için mutfağa gitmek bile istemiyorum. Bebeğim nerdeyse ben orda olmak istiyorum. Onuda nasıl yapacam bilmiyorum. Beni mutfağa gönderip kendi öpüp duracak kızımı.Bunada bi çare bulmam lazm. Neyse demek istediğim şu ben aylardır evdeyim bunaldım eylülde işe başlıycaktım normalde. Bebeğim ek gıdaya geçeceği için sorun olmayacaktı.Kayınvalideme bırakacaktık bütün akrabalarda öyle biliyor. Kayınvalidemde tabi seve seve bakacağını belirtiyor. Ama artık ben ona baktırmak istemiyorum. Eşim annesinden başkasına kesinlikle güvenmediğini söyler.Yani bakıcı ihtimali maalesef hiç yok. Benim annemde başka şehirde ablamın kızına bakıyor. Geriye bir tek çare kalıyor. Ücretsiz izne ayrılmak hemde aylık 1900lira kredi borcumuz olmasına rağmen ciddi ciddi ücretsiz izne ayrılacam. Eşimde öğretmen ve birimizin maaşı krediye gidiyordu.Şimdi ise ben ücret almayacağım için onun ek dersiyle idare etmek zorundayız.Tabi şimdiden biraz kenara para atıyoruz o günlerde kullanmak için.Ama 1 senelik izin olacağı için geçim sıkıntısı çekeceğimizi düşünüyorum.Satabileceğimiz araba dışında bişeyde yok ve arabada lazm zaten.Ayrıca arabamız ucuz.Pahalı olsa satıp ucuzu alınır ama öylede olamaz.O kadar kızgınımki kayınvalideme, peynir ekmek yemeye razıyım. En önemlisi ben çalışmak istiyordum ama onun yüzünden maalesef çalışamıycam bunalıyorum evde.
Bu arada kayınvalidemin çocuğumu çok öpmemesi ve dudağından öpmemesi için ne yapabilirim lütfen yardımmmmmm

Son düzenleme:

bence ne düşünürlerse düşünsünler maddi açıdan çok zor durumda kalacasınız gibi gözüküyo. Zaten kısa bir süre daha devam etceksin. Ya bu kayıvalideler niye bu kadar fikirsiz kükücük bebek dudağından öpülür mü. Yanında bu kon uyyla iligili video felan izle de bilinçlensin biraz. Yada eşine söyle rahatsız olduğunu konuşsun annesiyle. Bebeğin sağlığı için çok zararlı. Oda dikkatli olmalı. En azından öyledir.

sen herşeyin kontrol altında olm,asını istiyorsun bu mümkün değil yine en iyl bakan kaynana olacaktır

Bence hem bakıcı tutun hem kayınvalideniz gelsin.
Kayınvalidenize de sen yorulma diye bakıcı tutuyoruz dersin.
Bakımıyla her şeyiyle bakıcı ilgilenir.
Kayınvaliden de çocuğa göz kulak olmak için bakıcı olduğu zamanlar evde durur.
Bakıcıyı da biraz bilmiş bişey tutarsanız dudaktan öpme konusunda falan kayınvalidenizi uyarır diye düşünüyorum.
Benim bi arkadaşımda annesi biraz pasaklı olduğu için bu çözüme başvurmuştu..

Sonuçta bakıcı kayınvalidenizi kayınvalidenizde bakıcıyı gözetim altında tutmuş olur

Son düzenleme:
sen herşeyin kontrol altında olm,asını istiyorsun bu mümkün değil yine en iyl bakan kaynana olacaktır

ben öyle düşünmüyorum çok ii bakıcılarda var tabi şansına kalmış. Kadının yaptığı hiç doğru değil. Kimse çocuğa zarar verecek davranışlarda bulunmamalı

çok zekice ama o kadın bakıcıyla da geçinemez

ay boyle okuyunca bebeklerı dudaktan optuklerını vallahı mıdem bulanıyor bu nasıl bırseydır ya mınnacık bebek senın dudaklarına degmek zorunda mı yanagından opsun koklasın amenna ama dudak bılmıyorum ıgrenc gelıyor bana zavallı bebek kıyamam canım ya
ben hıcbır zaman oyle asırı tıtızlenen aman mıkrop kapar yel estı hasta olur dıyen bır anne olmadım hıc hamdolsun saglıklı ıkı evladım var ucuncusu gelıyor amma velakın bu dudaktan opme ısı benı cıldırtır asla musaade edemem nıtekım kızlarım kucukkende kendı agızlarında cıgneyıp onlara yedırmek ısteyen bır akrabam olmustu derhal mudahale etmıstım agız yoluyla yapılan hareketler mıde bulandırıcı gercekten
sıze gelınce allahım yardımcınız olsun hayırlı bır care versın ınsallah sızı cok ıyı anlıyorum esınız acaba annesıne bu sekılde davranmaması gerektıgı ıle ılgılı bırkac sey soylese sızce etkılı olur mu eger calısmadıgınızda maddı olarak cok bunalacaksanız kv nın bakmasından baska carenız yok gıbı gorunuyor rabbım ınsallah sıze hayırlı bır kapı acsın bırde bulundugunuz yerde ozel ders vs veremez mısınız evınıze gelır mesela ogrencı bılemıyorum bu ımkanınız olur mu
yınede uzulmeyın rabbım hale yola koyacaktır

o iyi bakıcıyı bulana kadar çocuk kaç
bakıcının elinden geçmiş olur ,daha çok zarar görür ,kötü bakıcı vakaları çok en iyisi kaynana bakar gözü gibi
hem eşin asla başkasına razı göstermeyecek 2 nizin.
çocuğu kararlar sadece sen alamıuyacaksın

Eşim annesini üzeceğini düşünerekten konuşmayı reddediyor.İş bana kaldı öyle güzel lafım varkii az kaldı haftasonunu bekliyorum. Diyeceğim şu: Anne geçen sen çocuğu dudağından öptüğünde ben ani bi tepki göstermiş olabilirim eğer öyle olduysa lütfen kusuruma bakma.Nasıl olduğunu bende bilmiyorum ama hani bebeklerin çok öpülmemeleri gerekir ya,hele hele gözlerinden ağızlarından hiç öpülmemeleri gerekir ya herhalde ondan dolayı zuhur etti tepkim lütfen kusuruma bakma diicem.Sizce anlarmı????????

Ücretsiz izni kayınvalidenizin davranışları yüzünden değil bebeğinizin annesinin yanında büyümesi için almayı düşünseniz kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Bebeğiniz için (en fazla) bir yıl maddi sıkıntı çekmeye değmez mi?

on numara çok asilce ama karşıdakinin anlayış kapasitesi de önemli onu da en ii siz bilirsiniz

Benim babanneme bu lafı söyleseniz. Ben 5 tane çocuğu böyle severek büyttüm benden daha iyi mi bilcen der
Kaynananın huyu da önemli tabi nasıl bi laftan anlayacağını siz daha iyi bilirsiniz.

Anlamaz.. Korkut biraz anne bebeklerin bağışıklık sistemi bizimki kadar kuvvetli değil, ben bile öpmüyorum o şekilde.. Bize zarar vermeyen hafif bir mikrop onu çok kötü derecede hasta edebilir de.. Sordum doktor öyle diyor falan de..

eşiniz biliyor ve tepkisiz kalıyor demek .ben yerinizde olsam eşimi illa ki ikna ederdim konuşması için. aksi takdirde siz kötü olursunuz, inatlaşma başlar. ha eşiniz durumun ciddiyetinin farkında değilse, çocuk doktoruna gittiğinizde doktora açık açık sorun. gerekli açıklama yapılır, herkes de cevabını alır o zaman

Bu fikir bence çok mantıklı.. Bakıcıyı tembihlersiniz izin vermesin hem en azından siz kötü olmamış olursunuz kayınvalide ile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…