Kayınvalidem

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
13
34
Arkadaşlar 3 yıllık evliyim. 8 aylık hamileyim. İki hafta kadar önce benim tayinim sebebiyle farklı bir şehire taşındık. Yayınım çıktığında eşimle ikimizde ailelerimize haber vermek için aradık. Kayınvalidem beni arayıp bir hayırlı olsun bile demedi. Yedi buçuk aylık hamile halimle şehirler arası taşındım beni ne aradı ne sordu bir arayıp yardıma ihtiyacın var mı bile demedi. Ben zaten ona yardıma gel demwzdim ama nezaketen ihtiyacın var mı diye sormadı bile. Annem yaptı tüm işlerini çok yoruldu tabi çünkü ben doğru düzgün bir şey yapamadım. Şimdi de ben eşimin işi dolayısıyla eğitime farklı bir ile gidip on gün kadar kalacağından dolayı bu sürede evde yalnız kalacağım. Eşimle her konuştuğunda benim yalnız kalmamam için yanıma gelmek istediğini söylüyor. Ben eşime istemiyorum yalnız kalırım dedim eşimde annesine yalnız kalacak dedi ama hala ısrar ediy. Ama beni arayıp benim fikrim sorulmuyor eşime söylüyor. Çok rahatsızım bu durumlardan. Sizce haksız mıyım hayırlı olsun diye aramaması, yardıma ihtiyacın var mı diye sormaması, benim yanıma gelmeyi bana sormaması doğru mu? Siz olsanız ne yapardınız?

Haklısınız zor zamanımda yanımda olmayan kv'yi misâfir olarak ben de istemem.
Üstelik gelmesin dediğiniz halde ısrar etmesi ve sizinle değil eşinizle bu konuyu konuşması hiç hoş değil.
Arayıp kibarca söyleyin yalnız kalıp dinlenmek istediğinizi.

Tabi haklısın kesinlikle kabul etme öyle eşini arayıp size emribaki yapmayı görsün otursun evinde bu kvdelerin gelinleri yanlız birakmama çabası nedir acaba

Benim kv de beni asla aramaz İnan eşim afrine gitti ben evimi kapatıp 6 aylık evli iken ailemin evine döndüm .Tam 6 ay Allah’ın her günü ben onu aradım ki aileme geldim diye kırgınlık oluşmasın. Bir kere de kızım iyi misin demedi aramadı . Sonra temmuzda evimize geri döndük bi o gün eve vardın mı diye aradı . O zamandan tam bugüne dek hiç aramadı hep ben hep ben aradım. Bugün telefon çalıyor baktım o şoka girdim kesin birşey var diye düşündüm . Rüyasında annemi beni oğlunu birde yanımızda bi çocuk görmüş onun için aramış . Artık beklemiyorum arasın diye İnan . 3 hafta önce 1 hafta bende kaldılar kv kp şehir dışından geldiler . Hizmet ettim evimin düzenini yemeklerimi gördüler . Kp ondan sonra aramaya sormaya başladı beni kv de değişik tavırlarda beni yeni benimsediler anlayacağın. Sende kafana takma boşver gelmesin sana zorla değil ya kendi kendine halledersin

Ben olsam gelmesini istemem, istemediğimi de söylerim eşime.
Madem o sizle direkt muhattap olmuyor, siz de eşinize söyleyin gelmesin.
Yalnız kalmak mantıklı olurdu ama 8 aylık hamilesiniz, belki birine ihtiyaç duyarsınız, bu da kendi anneniz olsun.

Esine acik acik soyle neden seni aramiyormus. Esine itiraz edemezsin deyip emrivaki yapiyor

Bırak gelmesin. Hatta arayıp gelirim demissin gerek yok gelmene diye açıkça şöyle. Ama eşinin yanında arayıp konuş. Sonra arkandan gelin bana laf dedi olaylarına girmesin.

Haklısın
Yardım için aramaz sormazlar
İki kere ev taşıdık bir nasılsınız demediler
Evlenirken bile ilk evimizi eşim annem ben yarlestirdik kv olarak ortada yoktu
Bu düzen böyle canım üzülme
Ben de hamileyim
Görümcem arayıp bir hayırlı olsun demedi
Üstelik 5 sene üzerine tüp bebekle hamile kaldım
Hazırlıklara başladık kimse arayıp da ne yapıyorsun var mi bir ihtiyaç demiyor
Demesinler sen de onların ihtiyacı olunca yanlarında olmazsın
Üzülme Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

O yanında kalmasa bile başkası kalsın. 8 aylik hamilesin. Yalniz kalmaman sen ve bebegin için daha iyi. Artık riskli dönemdesin.

Ben de olsam arayamam muhtemelen sosyal fobim var sanırım. Her gün birbirini arayıp konuşabilen insanlara hayret ediyorum. Sizi direkt aramadığı için kırılacağınızı düşünmüyordur belki zaten oğlumla haberleşiyorum ilgileniyorum diyordur.

Siz neden anne taşınacağım yardıma ihtiyacım var demiyorsunuz, yardım isteseniz ne olurdu, arkasından beni aramadı diyeceğinize. ben anlamadım tavrınızı

"Aramazsan ara yar, aramazsan aramaa, zaten merhem olmazsın sen benim gönül yaramaa" şarkısıyla kayınvalideyi uğurlayın :) yayın çıktı diye aramışsınız, bir daha sizi arayıp neden tebrik etsin? Benim de yayınım çıktı, kimse hususi arayıp tebrik etmedi. Kimseye gücenmek aklımın ucundan bile geçmedi. O kadar büyütülecek bir olay değil kanımca. Evet başarılarımızın takdir edilmesini bekleriz ama bizim için büyük insanlık için çok küçük adımlar bunlar. Karşınızdaki insan ne yaptığınızın, bilime nasıl bir katkı sağladığınızn farkında bile değil muhtemelen. Bu konudaki beklentinizi azaltırsanız daha mutlu olursunuz.

Şimdi biz aranızda önceden geçenleri bilmiyoruz. Belki kadına "burası benim evim, hiçbir şeyime karışma" sinyali verdiniz de o sebepten işinize karışmadı. Belki de zora gelebilen bir insan değil, iş görünce kaçıyor. Orasını biz bilemeyiz. Yanınıza gelmek için ısrar etmesinin sebebi muhtemelen siz değil, karnınızdaki torunu. Benim aklıma gelen 2 ihtimal var:

1) Kayınvalideniz sizi sevmiyor, size değer vermiyor.
Bu durumda yapacak hiçbir şeyiniz yok. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Kimseyi değiştiremezsiniz. Durumu olduğu gibi kabul edin ve kendinizi yıpratmayın. Sayglı olmak yeterli bence.

2) Zamanında kayınvalidenize size karışmaması konusunda çok net bir tavır koydunuz, o da koyduğunuz sınıra uyuyor.
Burada da şikayet etmeniz mantıklı olmaz. İşime gelince yanımda olsun, destek olsun, işime gelmeyince el gibi uzakta kalsın derseniz karşı taraf sizin ipinizde oynamayabilir. Eğer geçmişte böyle bir olay yaşadıysanız, karşı tarafı suçlamak yerine anlamaya çalışabilirsiniz.

Hangi ihtimal doğrudur bilmem, ama her iki durumda da kendinizi üzdüğünüze değmez.

Yakın bir süreçte taşındım. Kayımvalidem 1 kere bile yardıma ihtiyacın var mı diye aramadı sormadı aynı şehirde olmamıza rağmen gelmedi. Kendi annem uzaktan kalktı geldi elim ayağım oldu her şeye yardım etti. Taşındım 3 ay geçti kayınvalidem hala yerleştin mi evin nasıl memnun musun bile demedi. Size hak veriyorum insan aranmayı bekliyor. Ama demekki değerimiz bu kadarsa ben de hiç aramıyorum taşınmadan sonra. Kıymet vermek karşılıklı. Bir telefon açmak zor değil. Şimdi de kalkmış hiç yardım etmediği eve oturmaya gelecek hahahay

Bu kv de anlamıyorum he sanki gelin tek evde kaldımı kurtlar kapıcak :) her aradığında hayır desin eşin bence kalmayın onunla yani gelmesine gerek yok

Beni yanlış anlamanızı istemem ama,sizi tebrik etmemesi çokta mühim birsey degil bence . Ben pek böyle seylere sahsen takılmam,yani bu bir görgü meselesi ise görgüsüz olabilirim belki. Benim de böyle konularda eksikliklerim vardır mesela.dikkatsizlik te olabilir.

Taşınma konusundaki hassasiyetiniz hamile olmanızdan kaynakli mi yoksa genelde boyle seylere onem verir misiniz?
Hani zorlandığınız icin mi?
Ben 6 ay önce ev taşıdım . Annem de kayinvalidem de bu sehirdeler esimle baya bir toparladik kolileri ( gebelik durumum yoktu)
Annemi çağırdım oda kıyafetlere falan ayar cekti
Benimde kayinvalidem yoktu yanımda ama iste kusura bakma bilmemne yok olurmu ole sey dedim evini tadilat yaptiriyordu kendisi

Yalniz ben zaten ondan bana yardim et diye bisey istemedim kendisinin rollenmesi. Kendi kendine vitese girdi kadın. Ne kusura bakcam?

Bir de ben evimin düzenine hickimseyi karıştırmam..esim hariç. Esim cok bilmiş oldugu icin sahane fikirlerini ortaya atar da bazen hahahahahahah
Kaynanam asla hicbirseyime karisamadi. Karisamaz ama evime gelip temizlik yapma huyu var ne yapim kendisinin ruhu hizmetci ise?.ona kimse temizle demedi ocaga kahve taşmış misal,ocagi siler,bos odamiz var orayi temizler esyalar var depo gibi. Yapma desemde yapiyor ruhu hizmetci . Bunlar da öyle sacma seyler ki sanane ya kadin otur iste oturmaya gelmissin ne diye eline bezi alıyorsun?
Simdi kusum evime bile gelemiyor o ayrı.

2. Bir durum,sizin yanınıza gelme istegi torun icindir
Bence buna asla katiyen kesinlikle gerek yok. Bu ülkede,sütün geliyor mu,yemek ye,bu cocuk doymuyor,bu cocuk aç diyen kaynanalar yüzünden lohusa depresyonuna giren birsuru kadin var ya da sütü kesilen
En iyisi birine ihtiyac duyarsaniz annenizi çağırın
Madem sizle konusmuyor esinizle konusuyor sizde esinize gelmesin diyin keskin bir sekilde soyleyin ve bize bu soylediginiz seyleri esinize söylemeyin
Yani kin tuttugunuzu düşünebilir pek hos değil
Bebeginizi saglikla kucaginiza alırsınız insallah
Bunlar önemsiz seyler
Illaki onların da ihtiyaci olcak tir size sizde o zaman yardımcı olmazsınız bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…