kayinvalidem..

Büyükler görüşmemeyi gurur meselesi yapıyorlar çoğu zaman, muhtemelen senin görüşmediklerini bilmen onu rahatsız ediyor hatta sana da yol olur diye endişeleniyor, o yüzden aslında onlarla sık görüşüyormuş gibi izlenim yaratıyor bence. Çok içerlemiş aralarının bozuk olmasına demek ki, yazık.
+1

Eltin ölmüş badem gözlü olmuş, kayniş de sana sarıyor. Sanırım eltin ile kayniş arasında bi zamanlar bol ekşın yaşanmış.
kayniş :D :D en buyuk problemin bundan 6 sene once yasandigini biliyorum. kayinvalidemin kiz kardesi eltime bebek gormeye gidiyor, hayirli olsun" a yani. eltim kadini evden kovuyor. bundan dolayi buyuk problem yasanmis

aslinda iyi niyetli biridir yani gercekten kayinvalidelik yapmaya calismaz ama herhangi bir sey yaptigim zaman her daim eltimi soylemesi garip geliyor

evet kötü niyetli yapmıyor gereksiz ama kötü niyetli değil. Yaşlılarda var böyle bir şey galiba. Ben öteki gelinimle de iyiyim senle de iyiyim. Onu sana karşı savunmaya geçmiş gibi.
Benim annanem de böyle şeyler uydurmayı sever. Mesela dayım annaneme gitmiyor pek anneme açık vermesin diye. Ayy 2 gün önce de abin burdaydı bizi yemeğe götürdü gibi uydurmalar. Dayım gitse direk fotoğraf atar cümle alem bilir bunu. Gitmediğine eminiz. Sırf kaynana değil anneler de yapıyor.
Siz tavrınızı değiştirmeyin bence.

Hiçbişey demem, sessiz kalırım yani benim için bi mevzu olmaz. İçimden gelirse yapıyorumdur zaten, yapılması gerektiği için değil.
Kayınvalidelerde bu var biraz genel olarak, belki o yapmıyor diye kafasında bunu kabullenmiyor işte öyle anlatıyor

Ya gerçekten hiç sorun yaşamıyorken bunu mu takıyorsunuz? Ben anlayamıyorum ya takacak bir şey illa bulunuyor mu kayınvalide diye...Ben olsam eline sağlık Aslının çok güzel yapar el lezzeti var maşallah falan derim. Bana ne yani hiç takamam

evet bilmiyor, esim her seyi anlatti bastan sona bana:) kucuk detaylara kadar her seyi biliyorum. kayinvalidem de bildigimi bilmiyor. ama hic bir zaman eltimin dedikodusunu yapmadim ki. bir kere bile "aslı abla soyle veya boyle" diye kotulemedim bahsetmedim bile.ben bir seyler goturunce seviniyor anliyorum bunu ama o an mesela tarif verirken hayatta aklima eltim gelmiyor. bi anda pat diye soyleyince farkli niyetle soyledi gibi oluyor
İşte bu yüzden size aralarının bozuk olduğunu göstermemeye calısıyor. Sizde öyle söyleyin aa ne zaman geldiler diye. Ama çokta canınızı sıkmayın sizin aranız iyise boverin. Can sıkmaya, kalp kırmaya değmez. Belli ki saklamaya calısıyor. Benim ailemde kendi aile için kavga dövüş dışarıda da överler birbirlerini 😅 oda kendince böyle yapıyor. Belki korkmustur söylerim oda eltisine anlatır hepten ortalık karısır diye. Böyle biri olduğunuzdan değil ama işte. Yok dedikodu sizlik değil yani demek istediğim oda diğer gelinin kendince övüyor belli etmemeye calısıyor.

ben niye bundan sonra yapmicam dediginizi anlayamadim gercekten.kadinin kotu bi hareketi yok ki gorusmemeyi gurur meselesi yapmis caktirmamaya calisiyir
her icimden gelerek bir seyler yaptigim zaman "ellerine saglik kizim" demek yerine eltimle kiyasladigi icin olabilir mi

Ya gerçekten hiç sorun yaşamıyorken bunu mu takıyorsunuz? Ben anlayamıyorum ya takacak bir şey illa bulunuyor mu kayınvalide diye...Ben olsam eline sağlık Aslının çok güzel yapar el lezzeti var maşallah falan derim. Bana ne yani hiç takamam
ay valla onu da dedim bir kere. guzel yapiyor vs diye. demeye devam etti. kayinvalide diye degil, kiyaslandigini hissetmek insani huzursuz etmez mi

her icimden gelerek bir seyler yaptigim zaman "ellerine saglik kizim" demek yerine eltimle kiyasladigi icin olabilir mi
kiyasliyor diyebilmek icin asli bunu daha guzel yapar demis olmasi gerekir ki oyle bir sey dememis .sadece gurur yapmis diger gelinim de yapiyor moduna girmis.
Ben aile icinde kotu niyet olmadigi surece bazi seylerin hos gorulmesi gerektigini dusunuyorum.ilerde biz de kayinvalide olucaz

Kıyaslama yapmıyor yarışın istiyor. Ön teker nereye arka teker oraya hesabı. Yani onun iyi güzel yönlerini (yapmasa bile) söylüyor ki sen de onun gibi ol onu örnek al. Amaç gelini övmek değil seni kendine layık(!) bir gelin yapmaya çalışmak. Bunu çok yakın bir kayınvalideden duymuştum oradan biliyorum yoksa böyle cinliklerden evlenene kadar haberim yoktu.

kayniş :KK70: :KK70: en buyuk problemin bundan 6 sene once yasandigini biliyorum. kayinvalidemin kiz kardesi eltime bebek gormeye gidiyor, hayirli olsun" a yani. eltim kadini evden kovuyor. bundan dolayi buyuk problem yasanmis
Neden kovuyor?

ay valla onu da dedim bir kere. guzel yapiyor vs diye. demeye devam etti. kayinvalide diye degil, kiyaslandigini hissetmek insani huzursuz etmez mi
Kıyaslamak için yaptığını sanmıyorum. O da güzel yapar vs demiyor sonuçta. Gelinleriyle iyi anlaştığını göstermek istiyor sanırım. Hem kıyaslamak için yapsa bunu çoğu konuda yapardı. Cocuk bakımından, temizliğine, güzelliğe, bakıma vs. Bence kötü niyeti olmadan kendi iç dünyasındaki herhangi bir nedenle yaptığı bir şey. Bence küçük bir mesele buraya yazdınız ya dolabilirsiniz ama söyleyeyim. Zaten baksana şimdiden bir daha götürmeyim evet falan demeye başlamışsınız:)

Bende olsam yorum yapmam kötü niyetle demiyordur size belki kıyas olarak görünüyor dur amacı sohbet etmek falandır
Bende kotu niyet sezmedım. İkinizide seviyor bence bundan memnun. Eltininde lafını etmeden duramıyor sevdıgı ıcın sohbet muhabbet olsun diye bence.farkında bıle degil belkıde. Ayy nebılım insanları bilemeyiz yınede. Ama dert etme buyutulecek bir konu degil bu.

Kıyaslama yapmıyor yarışın istiyor. Ön teker nereye arka teker oraya hesabı. Yani onun iyi güzel yönlerini (yapmasa bile) söylüyor ki sen de onun gibi ol onu örnek al. Amaç gelini övmek değil seni kendine layık(!) bir gelin yapmaya çalışmak. Bunu çok yakın bir kayınvalideden duymuştum oradan biliyorum yoksa böyle cinliklerden evlenene kadar haberim yoktu.
Evet. Diğer gelin yüz vermiyor, bu garibim de parçalıyor kendini. Yarış istemiyor kaynana aslında, elindeki kalan gelini yoğuracak. Ne gerek var halbuki. Otursun şükretsin, şu yaştan sonra kalkıştığı işlere bak.

Merhabalar herkese. ben esimin ailesiyle ayni sehirde oturuyorum. hatta15 dk uzaklikta. yakin oldugumuz icin de gorusuyoruz ara ara. ozellikle yasaklar baslamadan once sık sık gorusuyorduk.esimin ailesi yani anne ve babasi kendi halinde kimseye karismayan iyi insanlar.muhabbetimiz genel olarak iyi.esimin bir de abisi var, 10 yillik evli.eltimle iyi anlasiyoruz yani ikimizin arasinda bir problem yok, fakat eltim gecmisten bu yana kayinvalidemlerle gorusmek istemediginden çoğu zaman problem yasamislar. şimdi gelelim asıl konuya.kayinvalidemlere giderken bos gitmek istemedigimden evde bir seyler yapip goturuyorum.( kendisi de bize gelirken mutlaka yemek yapip getirir.) kayinvalidem de ben bir sey getirmissem mutlaka (eltimin adı Aslı olsun) "Asli da pasta yapar getirir, Asli da kek yapar, asli da borek yapar, asli şunu getirdi, asli da bunu yapti getirdi." hic sekmez:) diyelim ki onlardayken kahve yapiyorum "asli da kahve yapar... " eltim ise en son 2 ay once geldi, yani birakin bir seyler yapmasini gorusmuyor bile.kayinvalidemler de onlara gitmiyor. en son dün gittik kayinvalideye, bir gun oncesinden pasta yapmistim, tarifini sordu; malzemelerini sayarken bir çırpıda: "asli da yapar boyle seyler" deyiverdi:)) kayinvalidem neden boyle bir kiyaslama mücadelesine giriyor anlamiyorum. kimseyle yaris icinde degilim, eltimle arasi iyi veya kotu onlarin arasinda olan mesele yani beni alakadar etmez. bugune kadar da onlarin iliskileriyle ilgili asla yorum yapmadim. kendimi herhangi bir konuda kiyaslamaya sokmam ama kendisi sanki boyle bir ortam olusturmaya calisiyor, anlam veremiyorum. bu tutum karsisinda siz olsaniz ne yaparsiniz? benim yerimde olsaniz ne derdiniz? (ben genelde yorum yapmiyorum)
Bence geliniyle de iyi olmak istiyor onun özlemini adını anarak bastırıyor psikolojik bı yaklaşım bu .sorun yok bence

Ben kadını iyi niyetli buldum
Siz niye kıyaslama olarak algıladınız olayı ?
Kadın şimdi allah razı olsun aslının da uğradığı yok bırak pasta yapmayı deseydi asıl o yanlış olurdu
Gayet olgun davranıp laf vermemeye çalışmış bence
Ben takdir ettim doğrusu

Bazi insanlar bunu bilerek yapar bazisi ise neden yaptiginin farkinda bile degildir..karekteri boyledir laf olsun diye soyler.. onu taniyan sizsiniz neden yaptigini en iyi siz bilirsiniz..misal benim kv eskiden hangi gelinine gitse bir digerini kotulerdi..kotulesin ben kendimi bilmiyor muyum..herseyi alip kendinize bunlari dert etmeyin..oyle mi..ne guzel..evet anne deyin gecin..veya hic yorum yapmayin..birde insan yaslaninca inanin biraz garip oluyor bazen ne dedigini bilmiyor..

Öncelikle kayinvalideme e bi gun yapsinda bizde görelim derim bu bir. Veya birgun birsey yaparken eltimle konuşurum. Aksam kayinvalidem yine eltinde boyle boyle yapiyor derse ben onunla bugun yaparken konustum ama öyle yaptığını soylemedi der hafiften topu ortaya atarım bu iki. Kayinvaliden belki de eltinle ilgili bir laf almak senden birseyler duymak istiyor gibime geldi benim bu da üç.

Back
X