Kayınvalidem...

bukettttt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
63
0
86
İstanbul
kayınvaldemle aynı apartmandayız ve ailemden çok uzaktayım kayınvaldem çok yaşlı ve tarzlarımız çok farklı beni birinin yasinine mevlüte çağırdı bende bu gün hava çok güzel eşimle gezicez dedim nereye gtceniz cart curt surat yaptı bizim burda gelinler yasinlere gelir hizmet eder servis yapar sen nie gelmiyosun falan dedi.bi sürü şey yaa surat yapıyo falan.koskoca nazmazında niyazında kadın gelinler gelir hizmet yapar servis yapr gelmek zorundasın yerine gel kızım dua edersin kuran okunur dese daha iyi değilmiydi beni kendinden soğutuyo resmen ya

zaten buraya hiç alışamadım kmsem yok mahalle 60 yaş üstü offf offf offffff daha bi sürü şey hepsini yazamıyorum bi akıl verin bi yorum yazın kıslar dertleşcek çok şey var:S :84:

Bu anlattıklarınızın tıpkısının aynısını ben de yaşıyorum. O 50 yaşında, ben daha 19... Ve dini konular da dahil, herşeye verdiği cevap bu. Sizinki gibi kıyas peşinde... Mahalle olduğu gibi yaşlı ve birçoğu da akrabaları... Aramızda uçurum var. Üstelik 40'ında emekli olmuş, kendini pek yıpratmamış, evden çıkmayan, tuhaf bir şekilde kaynanama rakip bir de kayınpederim var. Aynı binada bu hazin sonu paylaşıyorum sizinle... 11 haftalık hamileliğime rağmen hem de... (

benımde kayınvalıdem yaşlı aramızda uçuurm var ustelık aynı evde yasıyoruz.. oda oncelerı benı kuranlara goturmek ıstedı fakat eşim araya gırdı hemen. çağırma onu dedi.o gün bugun çagırmadı benı. lafını kakar ama ben gıtmem hiç onunla bı yere.bende ailemden uzaktayım.keşke kendı anneme yakın bı yerde otursaydım. çok mutsuzum.

boş verin umursamayın surat asmasını.bir yapar iki yapar sonra vazgeçer.kimsenin gönlünü yapmak için kendinizi sıkıntıya sokmayın..zaten dediğini yapsanız da asla tam anlamıyla iyi gelin olamazsın..takmayın derim.gercekten bugun hava güzel(istanbuldaysanız siz de)çıkın gezin eşinizle,umrunuzda olmasın

Aynı durumu yaşayan biri olarak takmayın diyeceğim. Zor biliyorum ama yapacak bişey yok.
Bende evlenip yabancısı olduğum semte aynı binaya taşınınca, mahallede ki herkesin tarzı farklı, kayınvalidemler farklı baya zorlanmıştım. Kayınvalidemde beni cuma sohbetine şuraya buraya çağırdı ben ters cevap vermiyorum ama istemediğim birşeyide yapmıyorum. Eşim annesiyle benim arama girmez, ama istemediğini yapma der. Bende onları kırmıyorum ama cevapta vermiyorum. Duymamış gibi yaşantıma devam ediyorum.
Sırf onlar istiyor diye istemediğim şeyleri yapamam. Elimden geldiğince kırmamaya çalışıyorum ama psikolojik baskıya tahammül edemiyorum. Üzülmeyin, aynı binada yaşamak zor ama eşlerimizden yana bi sıkıntımız olmadığı sürece kayınvalide-gelin adı çıkmış zaten kendinize dert edip en güzel zamanlarınızı mahfetmeyin.. Havada güzel eğer benim gibi bugün çalışanınız yoksa, tutun kocişlerin kolundan dışarı

canım ya hamileliğin hayılı olsun çok gençmişsin daha hoş bende 25 yaşındayım:) bizim onlardan bi beklentimiz yok nie sürekli onlar bşey istiyoo nieeee alamıyorum

ahh annem ahh kendi annen gbisi yok valla nazımızı bi onlar çeker bizde bu kaynananların nazını tribini çekiyoruz sanki onlar küçük çocuk biz kocakarıyız bu ne yaaa cnm iyi yine kocan anneci değilmş arayı bulmuş

bnde hiç bi zamn saygıda kusur etmedim kendi yasininde gttim orda servis yaptım misafirleri geldigindede öle ki hiç tarzım olmadıgı halde ama kalkıp mahallenin hiç tanımadıgım kadınlarının evlerine gdip oralarda boy gösterememki ben yaa zaten psikolojim çok bozuk burda alışamadım sevmiyorum burayı sürekli çrpıntı nefes darlığı başladı panik atak oldum galiba kalbim sıkışıyo en ufak bi lafa

evet cnm asla tam anlamıyla istedigi olamam çünkü hep daha fazlasını istiycek bliyorum ama aklımabaşka şeylerde geliyo ben buraya alışamıyorum dedigimde keşke biz oralarda otursaydık dedigimde ben oğlumu salmam demesi gbi

En iyisi karşındaki insanı görmezden gelmek

Sırf onlar birşeyleri istedi diye kimsenin dediğini yapamam.

Aynı binada oturuyorsun diye istenenleri yapmaya mecbur değilsin.

Kocanın koluna gir ve dünya umrunda olmadan gez.Herşeyin inadına git kendini daha iyi

hissedeceksin.

ya canım sen niye bu kadar üzüyosun kendini, sana yazık boşver.
Bende aynı senin durumundayım sana tavsiyem çalışmıyorsan çalışmanını öneririm.
O zaman senden beklentileri azalır ve sende sana birşey söylendiğinde yapmak zorunda kalmazsın.
Bende büyüklere saygısızlık edilmesini sevmem bizde yaşlanıcaz sonuçta ama onlarda bizim hayatımıza gereksiz müdahele etmesinler. Çok üzerinde durma, kendini üzme inan üzüldüğünle kalıyosun.
Allah çaresiz dertler vermesin güzelim, bunlar düzelir.. Sabrım kalmadı diyosanda ben istemiyorum anne, lütfen beni zorlama dersin geçersin. Anlarsa anlar anlamazsada yapacak bişey yok :)

ben de 2 yıllık evliyim. yaklaşık altı aya kadar yakın oturuyorduk.her gittiği yere götürüyordu beni de peşinde tın tın tın... yak bebe k mevlidi yok ölüm mevlidi yok gün yok bilmem ne... allahın bir günü evinde dursa 2. günü batar... bende nefret ediyorum kızken annemle bile gezmedim o kadar. ahhh anacığım !!! ve aynen hiç tanımadığın ortam insanlar hepsi 40 yaş üstü... bir de 2 3 günde bir sürekli akrabalarla beraberle sabah akşam farketmez.. beni bayıyodu... benim hiç akrabam yok burda ama herün onların akrabalarıyla beraberdim.. sabah bi çıkıyoduk evden güne ordan da akrabaya akşam 12 de eve geliyoduk.sanki çalışıyomuş gibi.. allahıma bin şükür şimdi hem taşındılar hem ben işe başladım... valla keyfime diyecek yok... ne diyim darısı başına... ama seni istemediğin şeyleri yapmaya kimse zorlayamaz... bende bunu son zamanlarda farkettim bi arkadaşında dediği aynen doğru... ne kadar iyilik yaparsan o kadar yaranamazsın ... millet anne bile demiyo kaynanasına, kapıları karşı karşıya suratına bile bakmıyo ne gittini biliyo ne geldiğini kadın... bizde saçımızı süpürge edip yaranmaya çalışıyoruz... ama artık akıllandım...

aynen canım o kaynanasına anne ble demeyen saygısızlık yapan çirkeflik yapan gelinler daha şanslı valla kayınvaldeler onlardan çekiniyo tırsıyo bizim gbi biraz güler yüz gösterdinmi kibarlık yaptınmı ele geçirmeye çalışıyolar seni ama yok öle yokk yawwww diyorum başkada bşey diyemiyorumD

off off kendi annene ne desen anlar ama eşinin annesi anlamıyo işte surat yapdımı tamamdır zaten benmkinin yüzü hiç gülmez kşiliğim değişti benmde yaa memleketimden ayrılalı kayınvaldeyle aynı apartmana geleli 50 yaş yaşlandım sanki çıldıriciğim

evet ya evet ben buyum napim kşiliğimden ödün verememki onun istedigi gelin olamam oğlu beni secti sevdi gitsin diger oğluna görücü usulü kıs begensin ya.ki ben buyum derken hiç bizamn güler yüzümü eksik etmedim gecenin 12 sinde ble kapımız çalınsa gülerek açtım kadına kapıyı bunlara rağmen daha fazlası isteniyosa yoğumm ben yokkk:))

Gelin olmak zor , kaynananın isteklerini karşılamak için ne kadar çabalarsan beklentilerini de o kadar arttırmış oluyorsun , ipin ucu kaçıyor kavga gürültü patlak vermeden , sular bulanmadan durulmuyor.
Onçün şimdiden bu tarz gezmeler senin hoşuna gitmiyorsa iştirak etmemek için elinden ne geliyorsa yapmalısın , eşinle ters düşmemeyi başarabilirsen tabi.

haz etmıyorsanız muhatap olmayıp görmemezlikten geleceksiniz.. bu kaynana sorununun baska yolu yok..
iyi geceler

süper yorumlamışsın cnm ohh be buraya bunları yazmam iyi oldu benm durumumda ne kadr çok kşi var görüyüorum eşimlede çakışıyoruz onun yzüünden mesela ben buraya alışamayıroum bi türlü dedim kadına kadın bana hemen ben oğlumu salmam dedi.kocamsa bu duruma annem şaka yapmıştr çok takıyosun diyo.takarım tabi hiç bilmedigim memlekete geldim kmsem yok onun ailesi akrabaları dibimizde ve bu şeklde davranıyolar hçbiri kafa dengim değil birbirlerini tutuyolar bense el kızı okadr iyi hissediyorumki burda el kızı oldugumu

benim bulunduğum ilçedede akraba yok tamamen eşimin akrabaları onların gününe girdim oda mutlu etmedi hiç kafa denk yok hepsi yaşlı, sen birşey anlatsanda kafaları basmıyor,ancak sinir oluyorsun!eşime şikayet ettim olanları oda ancak bana güldü bana gitme demişti,anlayacağın ondan kk 'dayız ,kaynana ile hiç beraber gezmem neden dersen kuşak farkı var,herşeyi ters anlıyor ve eşimede çok yanlış aktarıyor,en iyi mesafeli olmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…