• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalidem

Bu ezdirmek degil baska sey.Orda o evrede markete kuafore cumbur cemaat gidiliyor annem ordadiye galiba sesimi cikarmadim bilmiyorum insan sasiriyo galiba.Ama kendime en cok bu noktada kiziyorum zaten nicin laf soylemedim hepsine diye

cnm söylenme kavga çıkarma sadece tavrını koy sana neyi diyip neyi diyemiyeceğini bilsinler çünkü erkekler dır dırı sevmez sen haksız olursun önce eşine yakın olarak başla ki bi adım öne geçesin

bende aynı hatayı yapıp düğünde dayalı döşeli evime soktum.buz dolabından tutun avilerime kadar laf söylediler.buz dolabım eltininkinden büyükmüş.kiracıymışız avizelere ne gerek varmış.kudurdurlar resmen.ayrıca dugunde yatak odamda elti ve kocası yatıp kalkmış.nikah sonrası eve geldiğimde eltinin kıyafetleri yatağın üstünde valizi yatak odasının başka bir köşesindeydi.ayrıca beni nikah sonrası yalnız bulup hepsi üstüme yürüdü.abartmıyorum toplamda 6 kişilerdi hepsi ayrı ayrı hesap sordu.kimse ne oluyor yapmayın demedi.gelinliğimle sinir krizi geçirdim kendimi camlardan atasım geldi ve bu hal yıllarca devam etti.

Yuh artık sebatiye , el insaf nasıl birşey bu ya.
Ne iğrenç insanlarmış bunlar.
Benimkilerde ayrı bir alem ama kv mesela asla yatakodama girmez, kimseyi sokmaz.
Öylede bir huyu var.
Bizimki düşüncesizlikten, birazda kıskançlıktan.
Ama senin durum tamamen kötü niyet.
O eltinin varya kafasını koparırdım garanti, gelinlikle karakola.
La havle.
Sen ne yapsan haklısın kardeşim.

zor durum, bu durumlarda kibar dille kendini korumak işe yarayabilir bence mesela nikahtan 1 saat önce yer sildirmiş kayınvaliden sana ekimnisan bu işten kaytaracak birşeyler söyleseydin keşke kibar bir dille. Bazı zamanlarda cevap vermeyince böyle insanın aklında kalıyor işte.
Birde bence eşlerin tavırları da önemli kendi aileleri eğer gereğinden fazla işlere karışıyorsa buna izin vermemeliler. Mesela düğünden önce düğün evinde kalmak istiyorlarsa damadın ailesi damat, "ben istemiyorum biz daha kalmadan orada kimsenin kalmasını", gibi şeyler diyip buna engel olabilir hem geline de suç atılamaz o durumda.

Yuh artık sebatiye , el insaf nasıl birşey bu ya.
Ne iğrenç insanlarmış bunlar.
Benimkilerde ayrı bir alem ama kv mesela asla yatakodama girmez, kimseyi sokmaz.
Öylede bir huyu var.
Bizimki düşüncesizlikten, birazda kıskançlıktan.
Ama senin durum tamamen kötü niyet.
O eltinin varya kafasını koparırdım garanti, gelinlikle karakola.
La havle.
Sen ne yapsan haklısın kardeşim.

söylemeyi unutmuşum olayların görünürdeki sebebi eltinin gelin arabasına binememesi.gerçek sebep ise kıskançlık ve ruh hastaları olmaları.ben haklı oldugumdan eminim.şu cuma günü tekrar tekrar Allaha havale ediyorum.

canım konuşmuyomuşsun zaten boşver
ileride konuşcak olursan da mesafeli olursun
bide gerçekten neden 1 hafta öncesi geldiniz yaa
ankara kars arası 1 hafta değildir sanırım :)
keşke 2 gün önce falan gelseydi sizinkiler..

Konusmuyorssn sorunda bitmis iste ne guzel..neyi dert ediyordun kendine. ..

en başından ne güzel anlamışsın işte ,sonradan kırgınlık olduğunda insan yaptığı iyiliklere kızıp kendine daha çok sinirileniyor ,o yüzden en baştan olması iyi olmuş :)
tavsiyeler :*Eşin annesi ile küs olması iyi bir şey değil elbet fakat bu şuanda senin için lehine bi şey ...
*bence sakin olmalı ve kesinlikle eşinle tartışmamamlısın ,çünkü soluğu annesinin dizlerinin dibinde teselli araken bulabilir :P

Merhaba arkadaslar.Bu basligi gorunce dayanamadim sizinle paylasmak istedim.Ben bir aylik evliyim vr kayinvalidemle konusmuyorum.Dugunumuz esimin memleketinde oldu ve biz mecburen bir hafta onceden kalkip gittik ama gormeniz lazimdi kadin resmen gunduz esim yokken ayri aksam o gelince ayriydi.Bana nikahima iki saat kala butun evi sildirdi dusunebiliyor musunuz? Aynisekilde bizden bir hafta sonrs teyzemler falsn geldi onlara da gunde bir ogunyemek veriyordu tsmam.Biz icerde oturuoruz esimin annesi teyzsei anneannesi kizkardesleri toplanip odada uzanmaya gidiyorlardi.Ve bomba tabi biz ilk gecemizi onlarin evinde gecirdik ama nasil.Dugun bitti cumbur cemaat eve geldik bizimkiler bir saat oturup kalkti esimin annesi ve ksrdesi aksam dokuza kadarxgitmediler bulasik yikadilar ben gelinligimle o damatligiyla oturdu ve onlar gidince de biz birbirimize girdik.Balayimiz berbatti karikoca bile olamadik.Gecenlerd ogrendim ki esim de annesiylekusmus.Oturup dugun cd mizi izlemedik resimlere bakmadik kavga ederiz diye her sey burnumdan geldi anlayacaginiz:43:
a

üzülme canım ya....
bende senin gibiydim aynı:(
eşini seviyorsan sabrat, sabret ki yersin muhakkak meyvesini....
benim kaynanamlarda bana hiç bişey dememişlerdi ne nişanlıyken ne düğünden önce,
düğün sonrası düğünümüz 6 da bitti gece 11 buçuğa kadar onların evinde oturduk,
dediğin gibi gelinliğin içinde patlıyor insan.
neymiş efendim gelin yatsı namazına kadar erkek evinde dururmuş.
erkek yatsıyı kılar öyle giderlermiş evlerine...
offf ne gündü patlamıştım resmen ben de düşün düğünüm öğlen 3 teydi tam 12 saat gelinlikle durmuştum...
bide daha kaldırıp oynatmaya falan çalışıyolar evde...
çok sinirlenmiştim kendi ailemden kimsede yoktu:( herkes yabancı:( benle konuşanda yok:( ilk günümde:(
sonraa ben patlamıştım eşimi arayıp gel konuş annenlerle bari eve gidip üstümü değiştiriyim geliyim çok bunaldım demiştim ama nafile..
terbiyesiz insanlar eşimi de bi rhat bırakmadılar sonra sordum niye o gün gelmedin yanıma diye rahat mı bıraktılar ki biirir bişey anlatıyo yok şöyle yap böyle yap diye dedi....
ne miğde bulandırıcı bi durum ya sanki kaçıncı yüzyılda yaşıyosak,
sonra evimize geçtik ben surat asa asa eve geçtik bu seferde erkek tarafından gene tanımadığım yakın akrabaları kalkmak bilmiyor kadınlar oturdu yok kaynana kayınbabana şöyle davran diyip duruyo. anlatmaları güzelde ne biçim adet bu bizde 1 gün sonra ziyarete gider kadınlar öyle öğüt verirler ama bunlar gamsız...
düğünden sonra bende zaten aynı senin gibi dugun cd mızı falan izleyememiştim sinirden patlıyodum.. kavga edriz diye aynen dediğin gibi fotoğrafllara bile yeni yeni bakıyom ne güzel çıkmışız diye düşün 10. ayımızdayız bizde....
kaynanam bana kavgamızda ne kadar utanmaz bi kızssın o gün evime gidicem diye tutturdun dedi!

benim başımdan kaynarsular döküldü resmen. akılllarının nerde oldukları belli...
ben o gün ccanımın derdindeyim yorgunluktan ölüyorum evime gidiyim üstümü değiştiriyim gene geliyim diyorum kadının bana dediği bu...
kayınımın düğünü oldu mayısta bide büyük oğlan o düşün. kız tarafının memleketinde düğün yaptılar...
oğlan kızın evinde kaldı... bizim kaldığımız otele gelmedi bile düğün bitene kadar...
düğünleri oldu bitti gelinin evine gönderdik bizim kayını:)
gelin bizim kayındı anlıycan..
bana düğün günü zulmeden kadının gıkı çıkmadı... naparsın böylesi kaynanayı kayınbabayı....
valla ben şuan hiçbiriyle görüşmüyorum. görüşmeyide asla düşünmüyorum.
eşine iyi ol canım benden sana tavsiye... lafını açma yanında bile... sabret, huzur ver kocana en güzel zamanlarını mahvetme iki görgüsüz yüzünden...
sonra sende benim gibi görüşmezsin muhtemelen.... görüşme huzur bul:) benden sana tavsiye...

malesef benim yaşadıklarımda seninkine benziyor.hayatımın en kötü gecesi evlendiğim geceydi ve belki de en çok ağladığım gece...ama unuturmuyum asla...bir yıl olacak görüşmedik bu pazar gideceğiz öyle soğukki aramız eşimi bu kadar sevmesem ben bir daha yüzlerine bakmam ama olmuyor işte...ama hep söylerim onların kızları da böyle bir gece geçirsin...
ben konuşmamayı başaramadım ama barışıyım edeyim deme gözünü seveyim

Merhaba arkadaslar.Bu basligi gorunce dayanamadim sizinle paylasmak istedim.Ben bir aylik evliyim vr kayinvalidemle konusmuyorum.Dugunumuz esimin memleketinde oldu ve biz mecburen bir hafta onceden kalkip gittik ama gormeniz lazimdi kadin resmen gunduz esim yokken ayri aksam o gelince ayriydi.Bana nikahima iki saat kala butun evi sildirdi dusunebiliyor musunuz? Aynisekilde bizden bir hafta sonrs teyzemler falsn geldi onlara da gunde bir ogunyemek veriyordu tsmam.Biz icerde oturuoruz esimin annesi teyzsei anneannesi kizkardesleri toplanip odada uzanmaya gidiyorlardi.Ve bomba tabi biz ilk gecemizi onlarin evinde gecirdik ama nasil.Dugun bitti cumbur cemaat eve geldik bizimkiler bir saat oturup kalkti esimin annesi ve ksrdesi aksam dokuza kadarxgitmediler bulasik yikadilar ben gelinligimle o damatligiyla oturdu ve onlar gidince de biz birbirimize girdik.Balayimiz berbatti karikoca bile olamadik.Gecenlerd ogrendim ki esim de annesiylekusmus.Oturup dugun cd mizi izlemedik resimlere bakmadik kavga ederiz diye her sey burnumdan geldi anlayacaginiz:43:
a

Ben de düğün cdmizi hala izlemedim canım. Bana da emaner altın takmışlardı fotoğraflara bakamıyorum. Kv ve kp ailecek dedikoducuların önde gideni o kadar ki nefret ediyorum. Bayramda sırf eşimin yanında olmak için gideceğim ama çok fazla konuşmayı düşünmüyorum. Telefon açıp sormuyorum dert oluyor. Biz herkesi kendi annemiz babamız gibi bilmişiz.İnsanın en güzel günlerini zehir ediyor.

Benim eşimin aileside ankaradan geldiler düğüne ve kv, kp, görümcem, eltim, kaynım benim yeni hazırlanan evimde düğüne kadar 10 gün kalmaya kalktılar.
Kendilerince öyle planlamışlar aklıevveller.
Bizde düğün gecesi , onlar bizim evde yatarken, otele gidecekmişiz .
Eşim söyler söylemez verdim eline yüzüğü dedim ne ben size, ne siz bana ..
Sonuç, eşimin bekar evine 1 ay fazladan kira ödedik onlar orada kaldılar.
O günden beri bana gıcık kv.
Çokta tınnn.
Boşver görüşmezsen görüşme, terbiyesizliklerinden utansınlar diyecem ama utanacak olan zaten yapmaz:ssz:

düşüncesizliğin bu kadarı yani :53: tavrını koymakla ii yapmışsın

Canım hemen hemen hepimizin başında seninkine benzer bir kv var.. Boşver zamanla herşey düzelir.. içini karartmak isteme ama kv senin kv den ama eşinin annesi. Oda küsmüş diyorsun ama bu hep küs olucağı anlamına gelmez yani mecburen de olsa görüşüceğin biri... Onun için sende eşinin yanında başkalarının yanında iyi davran öyle görün yani :) Çünkü eşin için de zor bir durum, eşin zaman la unutur yaşananları ama sen asla unutmazssın...onun için huzurunu bozmamak için bence böyle davran derim ... Kv ler nasıl düğüne kadar yapmacık düğünde sonra kendileriyse... Bizde düğünden sonra değişiriz :)

canım konuşmuyomuşsun zaten boşver
ileride konuşcak olursan da mesafeli olursun
bide gerçekten neden 1 hafta öncesi geldiniz yaa
ankara kars arası 1 hafta değildir sanırım :)
keşke 2 gün önce falan gelseydi sizinkiler..

Zaten pzt aksam ordaydik cmt dugun oldu cuma nikah falan mecburen gitmek zorundaydik dugun isleri icin allah askina bu bahane olur mu bir anne icin bir annem bir kardesim baska kimsem yok ki aaten teyzemler persembe geldiler iki gun once bizi sigdiramadilar.

üzülme canım ya....
bende senin gibiydim aynı:(
eşini seviyorsan sabrat, sabret ki yersin muhakkak meyvesini....
benim kaynanamlarda bana hiç bişey dememişlerdi ne nişanlıyken ne düğünden önce,
düğün sonrası düğünümüz 6 da bitti gece 11 buçuğa kadar onların evinde oturduk,
dediğin gibi gelinliğin içinde patlıyor insan.
neymiş efendim gelin yatsı namazına kadar erkek evinde dururmuş.
erkek yatsıyı kılar öyle giderlermiş evlerine...
offf ne gündü patlamıştım resmen ben de düşün düğünüm öğlen 3 teydi tam 12 saat gelinlikle durmuştum...
bide daha kaldırıp oynatmaya falan çalışıyolar evde...
çok sinirlenmiştim kendi ailemden kimsede yoktu:( herkes yabancı:( benle konuşanda yok:( ilk günümde:(
sonraa ben patlamıştım eşimi arayıp gel konuş annenlerle bari eve gidip üstümü değiştiriyim geliyim çok bunaldım demiştim ama nafile..
terbiyesiz insanlar eşimi de bi rhat bırakmadılar sonra sordum niye o gün gelmedin yanıma diye rahat mı bıraktılar ki biirir bişey anlatıyo yok şöyle yap böyle yap diye dedi....
ne miğde bulandırıcı bi durum ya sanki kaçıncı yüzyılda yaşıyosak,
sonra evimize geçtik ben surat asa asa eve geçtik bu seferde erkek tarafından gene tanımadığım yakın akrabaları kalkmak bilmiyor kadınlar oturdu yok kaynana kayınbabana şöyle davran diyip duruyo. anlatmaları güzelde ne biçim adet bu bizde 1 gün sonra ziyarete gider kadınlar öyle öğüt verirler ama bunlar gamsız...
düğünden sonra bende zaten aynı senin gibi dugun cd mızı falan izleyememiştim sinirden patlıyodum.. kavga edriz diye aynen dediğin gibi fotoğrafllara bile yeni yeni bakıyom ne güzel çıkmışız diye düşün 10. ayımızdayız bizde....
kaynanam bana kavgamızda ne kadar utanmaz bi kızssın o gün evime gidicem diye tutturdun dedi!

benim başımdan kaynarsular döküldü resmen. akılllarının nerde oldukları belli...
ben o gün ccanımın derdindeyim yorgunluktan ölüyorum evime gidiyim üstümü değiştiriyim gene geliyim diyorum kadının bana dediği bu...
kayınımın düğünü oldu mayısta bide büyük oğlan o düşün. kız tarafının memleketinde düğün yaptılar...
oğlan kızın evinde kaldı... bizim kaldığımız otele gelmedi bile düğün bitene kadar...
düğünleri oldu bitti gelinin evine gönderdik bizim kayını:)
gelin bizim kayındı anlıycan..
bana düğün günü zulmeden kadının gıkı çıkmadı... naparsın böylesi kaynanayı kayınbabayı....
valla ben şuan hiçbiriyle görüşmüyorum. görüşmeyide asla düşünmüyorum.
eşine iyi ol canım benden sana tavsiye... lafını açma yanında bile... sabret, huzur ver kocana en güzel zamanlarını mahvetme iki görgüsüz yüzünden...
sonra sende benim gibi görüşmezsin muhtemelen.... görüşme huzur bul:) benden sana tavsiye...

Uzuldum canim nasil benzer durumumuz.Tabi gorusmicem zaten esimin de giki cikmiyo can ciger ol demiyorum diyo iste bi kandil bi bayram ararim o da ben degil esim ararsa onunkinden iki dk konusurum.Dedigin gibi iyiyiz simdi biz cok sukur yarin ana ogul iyi olur kotu ben olurum o yuzden lafini bile etmiyorum hic

malesef benim yaşadıklarımda seninkine benziyor.hayatımın en kötü gecesi evlendiğim geceydi ve belki de en çok ağladığım gece...ama unuturmuyum asla...bir yıl olacak görüşmedik bu pazar gideceğiz öyle soğukki aramız eşimi bu kadar sevmesem ben bir daha yüzlerine bakmam ama olmuyor işte...ama hep söylerim onların kızları da böyle bir gece geçirsin...
ben konuşmamayı başaramadım ama barışıyım edeyim deme gözünü seveyim

Aynen insan hatirlamak istemez mi dugun gununu ben istemiyoru. Mecbur biz de birvgun gidicez ama ben de inlarin yaptigni yapicam sus phs otururum ne aglarim ne gulerim onlarla ama asla barismam cunku hayatta unutamam.Hani uc bes yillik evli olursun tartisirsin onu unutursun belki ama insan hayatinin en guzel gunlerini boyle gecirince unutur mu?

Canım hemen hemen hepimizin başında seninkine benzer bir kv var.. Boşver zamanla herşey düzelir.. içini karartmak isteme ama kv senin kv den ama eşinin annesi. Oda küsmüş diyorsun ama bu hep küs olucağı anlamına gelmez yani mecburen de olsa görüşüceğin biri... Onun için sende eşinin yanında başkalarının yanında iyi davran öyle görün yani :) Çünkü eşin için de zor bir durum, eşin zaman la unutur yaşananları ama sen asla unutmazssın...onun için huzurunu bozmamak için bence böyle davran derim ... Kv ler nasıl düğüne kadar yapmacık düğünde sonra kendileriyse... Bizde düğünden sonra değişiriz :)

Canim onunla mecbur olmadikca asla biraraya gelmek istemem olur da gelirsem de hic muhatap olmam midem bulaniyor cunku.Haklisin hic unutamicam

Bende sessiz sakin sayılırım
Hele bir de sıfatım ' gelin ' olunca hepten sessiz kalmak istedim de
Siz de peygamber sabrı varmış
O kadarına da sessiz kalamazdım
Ve sessizliğim bozulduysa da korkulur benden :23:

Önceden konuşmadınız mı
Birkaç günlük yakınlarda bile olsa bi otele gitseydiniz
Ne o öyle her şeyleri merasimle

Bende sessiz sakin sayılırım
Hele bir de sıfatım ' gelin ' olunca hepten sessiz kalmak istedim de
Siz de peygamber sabrı varmış
O kadarına da sessiz kalamazdım
Ve sessizliğim bozulduysa da korkulur benden :23:

Önceden konuşmadınız mı
Birkaç günlük yakınlarda bile olsa bi otele gitseydiniz
Ne o öyle her şeyleri merasimle

Onceden neyi konusacaksin ki ben hic ummazdim evet hic beni simartmadi nisanliyken falan ama canim askim hayatim falan derdi ben soka girdim orda tamamen degisince.Ki otel falan yoktu gittigimiz yer ilce.Eger kendi akrabalarim olmasaydi buna musade etmezdim ama aman annem farketmesin kardesim duymasin diye diye boyle oldu.Zaten son zamanlarda abartti iyice a nemin yaninda falan bana buyruk vermeye basladi.Birgun butun sulaleleri geldi evde belki elli kisi nikahimizin kiyildigi aksam.Bana herkesin icinde dedi ki kalk kahve yap anneme baktim burnundan soluyor yorgunum diyebildim ve sagolsun esimin yengesi sacmalama kizin nikahi oldu hala yoruyor musun ben yaparim o kadar kiz vae kucuk kardesler falan kadincagiz kalkti yapti.Ben dusmanim icin bile boyle beddua etmem allah gostermesin iyilerle karsilastirsin cok zor....

a

Sıkma canını, benim düğünümde berbat geçti. Ben de aynı söylediğin gibi düğün fotoğraflarına bile bakamıyorum o gün geliyor aklıma aradan kaç yıl geçmesine rağmen. Ama boşver o güne takılıp kalma arkadaşım. ben o günü düşünmeyi bıraktım rahat ettim. fotoğraflara belki iki yıldır bakmadım bile. evliliğim iyi, kaynana bu benimkinin akli dengesi yerinde değil ama kaynanalık vasıfları maşallah yerinde. yani dedim ya kaynana bu 7si-70i aynı, idare et. eşin de küstüyse ona ''sen küsme o senin annen'' falan de, sen görüşmesen bile onun görüşmesini teşvik et. böyle davranırsan her türlü olumsuzluğa karşı sen haklı durumda kalırsın. ileride de görüşürürsen hanfendiliğinden taviz verme o kadına karşı, öyle olursan bakar da anlar belki vicdan yapar ben bu kızcağıza eziyet ettim düğün günü falan diye. Allah kolaylık versin, kaynanayla iletişim zor iş, hele de cahilse Allah kolay versin hepinize :(

Back
X