Kayınvalidem......

nazeninns

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
180
19
118
İstanbul
80 yaşında kayınvalidem var.7 çocuğu var hiçbiri birlikte yaşamayı kabul etmiyor ve şu an evinde yalnız yaşıyor. Daha önce 2 yıl bizimle yaşadı, ama benim bunalmam sonucunda ayrıldık.Aslında eziyeti olan bir kadın değil fakat yaşlı olduğu için yeme/içme konuları biraz zorluk çıkartıyor.(ayrı perhiz yemeği yapmak vs.)Bir de bizde kaldığı sürece tüm akrabalar ziyarete geliyorlar ben çalışıyorum misafir ağırlamak zoruma gidiyor.Şimdi eşim diyor ki "annem gelsin bizde kalsın maaşını bize versin oturduğu evi de kiraya verelim biz bu parayla kredi çekip ev alalım hem o yalnız kalmaz mutlu olur hem biz". Kaynanam da razı bu işe.Bir yandan kadıncağaza acıyorum vicdanım sızlıyor gelsin kalısn diyeceğim (işin sevap boyutunu da düşünüyorum),ama diğer taraftan hep yalnız yaşamaya alıştığım için bunalır mıyım diye düşünüyorum.Tüm zorluklarına karşın beraber yaşayıp onu mutlu etsem bir yandan da ev sahibi olsam mı?Yoksa en rahat hayat kaynanasız hayat mı dersiniz?İlerde ben de yaşlanıcam falan of kafam karmakarışık.....

NOT: bu arada yalnış anlaşılmasın asıl mesele parasını bize vermesi değil kavınvalideyle beraber yaşama meselesi yorum yapanlar bunu dikkate alsınlar hemen bombardımana başlamasınlar lütfen.

Yani sirf yemegi ayri diye, misafir geliyor diye ev ayrilmazki. Misafor evin bereketidir. Eger eziyet etmiyorsa laf sokmuyorsa daha ne istiyorsunuz. Sevap boyutunu dusunuyorum diyorsunuz ama oyle olsaydi bastan yalniz birakmazdiniz. Farkettiyseniz asil mesele para.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

asıl mesele para değil efendim 2 yıl bizde kaldı parasına hiç dokunmadık mesele para olsa ozaman alırdık parasını.

kendiniz de dediğiniz gibi bir gün bizlerde yaşlanıcaz(allah nasip etsin o günleri de)kendinizi onun yerine koyun.yalnızlık zordur.madem o da razı kabul edin.hem uyumlu biriymiş dediğinize göre.

Daha az misafir kabul edin ama sahip çıkın kadına. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Bu dunya Fani bacim bosver Dunya zorluklarini Cennet Kapina gelmis ama sen itiyorsun Bence Sorun yaptiginiz zorluklari (ki bence sorun deil bunlar) hic dusunmeden Alicak olcaginiz Mukafati dusunun.Bizimde Ayni gunlerimiz olcak Biraz empati yapin bakin her sey cok daha kolay olcak Merak etmeyin Rabbim Kolaylik verir siz yeterki Guzellikler yapin ....

Epey yaşı var , ben sizi yeriniz de olsam hem sevaba girerim hem de ev sahibi olurum .
Amma kolay olmaz , bunu bile bile kabul edin ya da etmeyin .Sakın umut veripte kadını daha çok üzmeyin , kararınızı net verin.

haklısınız alacağım sevapları düşünüyorum ama diğer taraftan öbür çocuklarının birgün bile "anne gel bizde kal " demeyip vicdansızca davranmalarına sinir oluyorum."onun üsütüne yıktık oh be kurtulduk" der gibi tavırları öldürüyor beni.böyle davranmalarına karşın bir de onlara toz kondurmaması.......

uzuldum kayinvalidenize, 7 tane cocugu var ,80 yasinda ve tek basina yasiyor .
biraz buyuk bir ev alabilirseniz ,kv de sizinle beraber oturur.size zarari da yokmus .
kendi anneniz olsaydi diye dusunun ve oyle karar alin bence.

uzuldum kayinvalidenize, 7 tane cocugu var ,80 yasinda ve tek basina yasiyor .
biraz buyuk bir ev alabilirseniz ,kv de sizinle beraber oturur.size zarari da yokmus .
kendi anneniz olsaydi diye dusunun ve oyle karar alin bence.

evet ben de 4+1 falan düşünüyorum.annem konusuna gelince o o benim de aklıma geliyor.

[/COLOR]
evet ben de 4+1 falan düşünüyorum.annem konusuna gelince o o benim de aklıma geliyor.

kayınvalidenizin diğer çocukları sizde kaldığı dönemde size geldiler mi ziyarete.bahsettiğiniz misafirler onlar mı.kayınvalidenizi kabul ettiğinizde onun alcağınız maaşı ve kirasına diğer çocuklar müdahele edebilirler.genelde bakmaya gelince kimse benim annem ben bakarım demez de konu paraya gelince benim annemin parası diye ortalığı karıştırabilirler.bunu da düşündünüz mü huzurunuz hepten kaçabilir.

Eminim zor olacaktir tekrar duzeninizi degistirmek ama size zarari yoksa sevaba girersiniz.
Kendi cocuklarinizada dogru ornek olursunuz bu sekilde.
Kendi evlatlarina toz kondurmamasi normal bence hangi anne evladini kotuleyebilir.

arkadasim bence kesinlikle kabul etme hem parasini daha oncede kalmis sizde ve almamissiniz demek ki ihtiyaciniz yok
ve 7 tane cocugu var sa herkes elini tasin altina koymali bence her birinizde ikiser ay kalsa insanin canina yeter ama dediginz gibi yalniz yasamaya alisik bi insan icin beraber yasamaya baslamak cok zor kadin melek bile olsa ayni evin icinde bir baskasinin nefesi agir gelir insana bi muddet sonra \
bene vicdan da yapmayin evlatsa onlarda evlat hem 80 yasindaymis yarin bi gun daha da yaslaninca bakima muhtac olunca kimin evindeyse onun ustune kaliyor valla ben cevremden gordugum kadariyla diger evlatlar hicc kendilerini sorumlu gormuyorlar
herkesin annesi oturup adam gibi konusulmali bu bizim annemiz artik kendi kendine yasayamiyor ne yapmaliyiz diye yoksa kahramanlik yapip yaniniza alirsaniz basiniz agrir ben size soyleyim
bunu sevap yani da var ama sevap kazanmak iste kolay degil insan evladiyiz sıkılır bunalırsınz sevap kazanmaktan cok belkı gunah kazanırsınz
bence yaplması gereken bu

çok zor, ama mükafatı büyüktür muhakkak.
ben olsam bu şekilde kabul etmem.
yukarda başka arkadaş da yazmış.
7 evlat az değil.
herkes 2 ay baksa, seneyi geçer tekrar size gelmesi.
hem kimse fazlasıyla bunalmaz, hem de herkes annesinin sorumluluğunu üstlenir, gönlünü alır.
para kısmına aklım ermez.ona yorum yapmayacağım.

görümceler diyor ki kocam kabul etmiyor,kayınbiraderler diyor ki karım kabul etmiyor.bu zamana kadar hiçbirinde bende kaldığı süre kadar kalmamış.ben de diyorum dönüşümlü bakalım diye ama ona bile razı değilller.bu da beni deli ediyor.gerçekten parasına ihtiyacımız yok.bazen düşünüyorum yanıma alsam parasıyla da yardımcı kadın tutsam da yalnız kalmasa diye ama bunu sadece ben düşünüyorum diğer çocukları benden uzak olsun da ne olursa olsun derdindeler.o zaman da kendimi enayı gibi hissediyorum.

evet çocukları, diğer akrabalar falan bayramda seyranda ,bu şehirde işleri olduğunda geliyorlar.para konusunda birşey söyleyeceklerini düşünmüyorum çünkü çoğunun durumu iyi ihtiyaçları yok.ama insanoğlu çiğ süt emmiş herşey olabilir.

Son düzenleme:
Sen hayatında nasıl davranırsan yaşlanıncada aynısını görürsün. Bence k.valideni almalısın neden mi? Çünkü ilerde çok faydasını göreceksin. Sıkmıyormuşta seni. Çok fazla zorlanacağını sanmıyorum. Kendini enayi falanda hissetme yürekli hisset

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aile bireylerinin yarısı bir şehirde yarısı başka şehirde olduğu için 2 ay işi biraz zor olur.ama 6 ay falan olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…