Kayınvalidem......

80 yasinda kaynanalik yapacak hal mi kalmıştır :) siz kac yasindasiniz acaba? Bi yemekse mevzu onlari dert etmeyin yasli insanlarin huzuru bi baska oluyo ayakli tecrube hepsi :) ( huysuz degilse tabi ) :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

iste haklısınız burası da var ben olsam bende sızın gıbı dusunurum
pekı esınız ne dıyor baskıcı mı ıllakı annemı alalım dııye
bırde ıkı sene ıcınde sorun yasadınız mı bu kadın cok mu kotu de kımse ıstemıyor
gercekten benım cevremde gordugum bu kımın evınde kalıyorsa sankı o bakmak zorunda dıgerlerı pacayı kurtarmıs oluyor
mesela daha yenı bı olay oldu anlatayım komsumuz 3 kız kardes 2 erkek kardesler erkek kardeslerden bırı zamanında yanlarına evlenmıs yanı komsumuzun annesıyle gelınlerı aynı evde oturyorlar sımdı komsumuzun annesı de 80 yasında ve bunama hastası hıc bıse hatırlamıyor altına kacırıyor yemeklerı dokuyo falan kotu durumda gelınıyle yasıyor gelın bakıyor ya bızım komsumuz ve dıger kardesler hıc kendılerını sorumlu gormuyorlar bırde gıttıklerı zaman gelınızımız pıs dıye arkasından laf edıyorlar komsumuz bazen bır haftalıgına annesını yanına alıyor annesı gıttıkten sonra pesınden bır ay temızlık yapıyor cunku kadın her yere tuvaletını yapıyor ee bu gelın omur boyu o kadınla yasıyor canından bezmıstır ne zamana kadar temızleyıp paklasın evını
ve komsumuz yanına annesını alırken bırde dıyorkı benım yanımda basına bı kaza gelır bıse olur ben sorumluluk kabul etmemm dıyor ulan bu senın annen nasıl sorumluluk kabul etmessın

sınırlendım umarım anlatabıldım

yanı arkadasım benım cok yakınımda bu ısler odugu ıcın ben bılıyorum oyle ayyyy sevap olur ayyy bızde yaslanacaz bılmem ne bunları gec gerceklere bakacaksın tamma sevap tır dogrudur kazanın ama 7 evlat beraber kazanın kesınlıkle onden gıden olmayın atılmayın derım be n

aile bireylerinin yarısı bir şehirde yarısı başka şehirde olduğu için 2 ay işi biraz zor olur.ama 6 ay falan olabilir.

yukardaki mesajınızı okudum da istemiyormuş çocukları.
ben size şöyle bir senaryo yazayım, yüzde yüz gerçek olacağına inanabilirsiniz.
kayınvalideniz sizde kalmaya başlayıp siz de maaşını aldığınızda ve ilerde kayınvalideniz rahmetli olduğunda,
akraba , eş dost diyecek ki ' Allah razı olsun nazeninden, ahir ömründe yalnız bırakmadı kadıncağızı'
o evlatlar da diyecek ki ' keyfinden mi baktı, çatır çatır aldılar maaşını'

bu konuşmanın böyle gelişeceğine kalıbımı basarım.
çünkü çok örneğini gördüm.
bu sebeple bence işinizi sağlama alın en baştan.

evet aynı şeyi bizim içinde demişlerdi 4 erkek kardeş babamlar ama babannemi istemiyordu öteki kardeşler hatta babannem bunamıştı artık son zamanlar da altını falan bezliyorduk git gide kötüleşti ve vefat etti biz o kadar baktık ettik sonra babamın kardeşleri emekli maaşını yediğimizi söyledi e ne olacaktı ki biz baktık herşeyiyle biz ilgilendik doğal olarak maaşını da alıyorduk

ne kadar güzel anlatmışssınız.iyi ki buraya konu açmışım kafam ayıldı.biraz durup bekleyeyim kahramanlık edip öne atlamayayım bakalım neler olcek.bi de ben ilerde altına kaçırma falan olaylarını hiç düşünmemiştim onlar da olabilir bak...

öyle mi olur diyorsunuz?ama çocuklarından biri baksa ve maaşını alsa ben hiç öyle demem.hatta bakan kişiye tüm mallarını bağışlasa bile haktır diye düşünüyorum itiraz etmem yani sonuçta bakacak zahmetini çekecek..

Ben hep oyle gordum.
oldukten sonra o bakmayan evlatlar vicdan azabi cekiyorlar ve sucluluk duygusunu bastirmak icin bu sekilde savunmaya geciyorlar.
yani baktigi icin maasini aliyor degil de maasi almak icin bakiyor imaji yaratiyorlar.

Biraz once 87 yasinda yatalak kayinpederimin cok afedersiniz kakasini bezini temizledim.ustu basi batakti tek basima giydirdim.misler gibi yatirdim.bunu bu gece iki kez yaptim.evleri arabayla 10 dk.
Belim su anda kopuyor.kimseye ses etmiyorum.
Kayinvalidemin Allah senden binlerce kez razi olsun demesi bana dua etmesi
yuzbin aylik emekli maasina,onlarca eve bedeldi.
Onlarin bana ihtiyaci varken ben nasil onlarin parasina goz dikerim.
Lafim size degil,bunu dusunebilen esinize.anam gelsin basima tac edeyim diyecegine parasini elinden alalim mal mulk sahibi olalim diyor.yazik cok yazik....

kayınvaliden vefat etse maaşı da ev kirasıda size kalamayacak
sizde kredi çekmiş bulunacaksınız
öyle bir durumda geri ödeyebilir misiniz

ödeyebilecek dahi olsam istemezdim düzenim değişsin bozulsun
daha evvel birlikte yaşayıp zorluğunu da yaşayıp evleri ayırmışsınız
benzer zorluk yada sıkıntıyı tekrar yaşayacaksınız, ne değişmiş olacak
kadının yaşı ilerleyip zahmeti de artmıştır üstelik.
ben rahatıma düşkün insanım istemezdim

yaşlılar için birer ikişer üçer ay evlatlarında kalır herkes rahat eder fikride pek doğru değil
onlarında düzeni, alışkanlığı oluyor
her iki ayda üç ayda gittiği yere alışması v.s. yaşlı içinde ayrı sıkıntı
biz ister miyiz üç ay hop bunun evinde 5 ay hop onun evinde.
kadın en doğrusunu yapmış yalnız yaşamakla
versin maaşını bir yardımcıya
valla ben yaşlanınca öyle yapıcam
vericem maaşımı huzurevine
tontiş dedelerle baston yarıştırıcam

bunun kayınvaldesı heralde sesı cıkmıyor benımkı olsa bakacaksınız bana dıye cıngar cıkarırdı zaten 80 yasına gelmeden de kapagı ne yapıp edıp bırının yanına atardı acıkta kalmazdı yanı
allah muhafaza en buyuk duam o bakmak zorunda bırakmasın benı yoksa sevap falan kazanamam ben daha gunaha batarım

vefat etse de ödeyebiliriz borcumuzu... maaşı yardımcıya yetecek kadar çok değil..

Ama sizi asıl ikna eden ya da ikna etmeye yakın eden şey maaşını alıp ev almak fikri olmuş... Eleştirmek için söylemiyorum, çok da haklısınız sonuçta kayın valide, anneniz değil.. Para fikriyle ikna olmayın,ki sizi bu ikna eder gibi olmuş... Paraysa para artık yapacak bir şey yok, gönül kırmayın yeter... burada amaç ya da nedenden çok sonuç önemli.. Kadının buna ihtiyacı var, sizinde paraya...

parasına göz dikme,elinden alalım mal mülk sahibi olalım olayı falan yok.bahsettiğim çok bir para da değil zaten 700 tl.bizim yanımızda kalınca her türlü masrafı da bize ait zaten.bize vereceği paranın çoğunu da belki kendisine harcıcaz.ama eşim biraz da benim ılımlı yaklaşmam için bu para konusunu gündeme getiriyor gibi.anam gelsin başıma tac edeyim de diyor ama benim tereddütlerim var.ben sizin gibi büyük bir kişinin kakasını falan değiştiremem helal olsun size,bünyem o kadar kuvvetli değil kaldıramam yani.

son cümleniz doğru birbirimize karşılıklı faydamız dokunacak. ama onun parası olmazssa da ölmeyiz yani.aslında kimde kalırsa parayı ona verecek bu sadece bana has bişey değil çünkü harcıcak başka yer yok, ama diğerleri sanırım parası kendinin olsun benden uzak olsun tavrındalar.

ama kabul ederseniz yapmak zorundasınız, yaparken surat asıp, söylenip, öğürecekseniz, hiç almayın yanınıza.. alsanızda birini tutun bakacak. Bir hasta bakıcı tutun maaşını ona verin o baksın, hiç olmazsa kendini altı falan değiştirilince kötü hissetmez. Her boyutunu iyice düşünün... Bunlar olmayacak şeyler değil...

Yazik yahu artik insanlarin maneviyatida para olmus ne demek ya bizde kalsin "maasini biz yigelim evini kiraya verelim ev alalim" anneye bile bakmak parayla olculuyor yaziklar olsun !

Bence de yalniz birakmayin kadini. Siz ustunuze duseni yapin gerisi fasafiso..cocuklari olarak birakin onlar utansin.onlarinda evlatlari vardir. .herkes ne ekerse onu bicer..o kadar buyuk bir sevap olurki..cocugunuz var mi bilmiyorum ama yalniz kalmak cok kotu..Allah yardimcisi olsun..hayirli kapilar acilir insallah..yalniz yasayan yasli insanlari duyunca icim kotu oluyo..

Yazik yahu artik insanlarin maneviyatida para olmus ne demek ya bizde kalsin "maasini biz yigelim evini kiraya verelim ev alalim" anneye bile bakmak parayla olculuyor yaziklar olsun !

maaşını yiyelim falan dediğimiz yok parayla anneye bakma durumu da yok konuyu başka taraflara çekmeyin.geçmişte 2 sene boyunca bizde kaldı beş kuruşuna dokunmadık, ama şu an kimse bakmıyor bari gelsin bizde kalsın ev kredisinde de bize yardımcı olsun (ki bunu seve seve yapar) durumundayız sonuçta parayı bize vermese başka harcıcak yeri de yok zaten... ayrıca hiç para vermese de bakarız sorun değil yani....

kabul et kuzucum bence,yazıktır.olsun biraz sabır gösterirsin zaten pek de derdi olmayan bi kadınmış
Allah kimseyi yaşlılıkta yalnız bırakmasın.
zaten 80 yaşında diyosun Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin mutlu yaşasın kadıncağız

Eşinizin sizi ikna etmeye çalışmasına az değil 7 tane evladı varken o yaştaki bir insanın yalnız yaşamasına çok üzüldüm. Rahmetli anneannem ocak ayında vefat etti yaklaşık 12 sene dayımın yanında kaldı yengemin surat yaptığı söylendiği zamanlar çok oldu ama şimdi bayramdan bayrama gidiyor herkes rahmetli varken evimiz dolup taşar o gidince evin bereketide gitti diyorlar.size kalmış bakıp bakmamak ama bu yaşına gelmiş yaşayacak kaç senesi var kim bilir belki ilerde içinizde pişmanlık olur ben olsam bakardım Allah rızası için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…