- 4 Haziran 2014
- 1.352
- 886
- 358
görümceler diyor ki kocam kabul etmiyor,kayınbiraderler diyor ki karım kabul etmiyor.bu zamana kadar hiçbirinde bende kaldığı süre kadar kalmamış.ben de diyorum dönüşümlü bakalım diye ama ona bile razı değilller.bu da beni deli ediyor.gerçekten parasına ihtiyacımız yok.bazen düşünüyorum yanıma alsam parasıyla da yardımcı kadın tutsam da yalnız kalmasa diye ama bunu sadece ben düşünüyorum diğer çocukları benden uzak olsun da ne olursa olsun derdindeler.o zaman da kendimi enayı gibi hissediyorum.
aile bireylerinin yarısı bir şehirde yarısı başka şehirde olduğu için 2 ay işi biraz zor olur.ama 6 ay falan olabilir.
yukardaki mesajınızı okudum da istemiyormuş çocukları.
ben size şöyle bir senaryo yazayım, yüzde yüz gerçek olacağına inanabilirsiniz.
kayınvalideniz sizde kalmaya başlayıp siz de maaşını aldığınızda ve ilerde kayınvalideniz rahmetli olduğunda,
akraba , eş dost diyecek ki ' Allah razı olsun nazeninden, ahir ömründe yalnız bırakmadı kadıncağızı'
o evlatlar da diyecek ki ' keyfinden mi baktı, çatır çatır aldılar maaşını'
bu konuşmanın böyle gelişeceğine kalıbımı basarım.
çünkü çok örneğini gördüm.
bu sebeple bence işinizi sağlama alın en baştan.
iste haklısınız burası da var ben olsam bende sızın gıbı dusunurum
pekı esınız ne dıyor baskıcı mı ıllakı annemı alalım dııye
bırde ıkı sene ıcınde sorun yasadınız mı bu kadın cok mu kotu de kımse ıstemıyor
gercekten benım cevremde gordugum bu kımın evınde kalıyorsa sankı o bakmak zorunda dıgerlerı pacayı kurtarmıs oluyor
mesela daha yenı bı olay oldu anlatayım komsumuz 3 kız kardes 2 erkek kardesler erkek kardeslerden bırı zamanında yanlarına evlenmıs yanı komsumuzun annesıyle gelınlerı aynı evde oturyorlar sımdı komsumuzun annesı de 80 yasında ve bunama hastası hıc bıse hatırlamıyor altına kacırıyor yemeklerı dokuyo falan kotu durumda gelınıyle yasıyor gelın bakıyor ya bızım komsumuz ve dıger kardesler hıc kendılerını sorumlu gormuyorlar bırde gıttıklerı zaman gelınızımız pıs dıye arkasından laf edıyorlar komsumuz bazen bır haftalıgına annesını yanına alıyor annesı gıttıkten sonra pesınden bır ay temızlık yapıyor cunku kadın her yere tuvaletını yapıyor ee bu gelın omur boyu o kadınla yasıyor canından bezmıstır ne zamana kadar temızleyıp paklasın evını
ve komsumuz yanına annesını alırken bırde dıyorkı benım yanımda basına bı kaza gelır bıse olur ben sorumluluk kabul etmemm dıyor ulan bu senın annen nasıl sorumluluk kabul etmessın
sınırlendım umarım anlatabıldım
yanı arkadasım benım cok yakınımda bu ısler odugu ıcın ben bılıyorum oyle ayyyy sevap olur ayyy bızde yaslanacaz bılmem ne bunları gec gerceklere bakacaksın tamma sevap tır dogrudur kazanın ama 7 evlat beraber kazanın kesınlıkle onden gıden olmayın atılmayın derım be n
yukardaki mesajınızı okudum da istemiyormuş çocukları.
ben size şöyle bir senaryo yazayım, yüzde yüz gerçek olacağına inanabilirsiniz.
kayınvalideniz sizde kalmaya başlayıp siz de maaşını aldığınızda ve ilerde kayınvalideniz rahmetli olduğunda,
akraba , eş dost diyecek ki ' Allah razı olsun nazeninden, ahir ömründe yalnız bırakmadı kadıncağızı'
o evlatlar da diyecek ki ' keyfinden mi baktı, çatır çatır aldılar maaşını'
bu konuşmanın böyle gelişeceğine kalıbımı basarım.
çünkü çok örneğini gördüm.
bu sebeple bence işinizi sağlama alın en baştan.
öyle mi olur diyorsunuz?ama çocuklarından biri baksa ve maaşını alsa ben hiç öyle demem.hatta bakan kişiye tüm mallarını bağışlasa bile haktır diye düşünüyorum itiraz etmem yani sonuçta bakacak zahmetini çekecek..
80 yaşında kayınvalidem var.7 çocuğu var hiçbiri birlikte yaşamayı kabul etmiyor ve şu an evinde yalnız yaşıyor. Daha önce 2 yıl bizimle yaşadı, ama benim bunalmam sonucunda ayrıldık.Aslında eziyeti olan bir kadın değil fakat yaşlı olduğu için yeme/içme konuları biraz zorluk çıkartıyor.(ayrı perhiz yemeği yapmak vs.)Bir de bizde kaldığı sürece tüm akrabalar ziyarete geliyorlar ben çalışıyorum misafir ağırlamak zoruma gidiyor.Şimdi eşim diyor ki "annem gelsin bizde kalsın maaşını bize versin oturduğu evi de kiraya verelim biz bu parayla kredi çekip ev alalım hem o yalnız kalmaz mutlu olur hem biz". Kaynanam da razı bu işe.Bir yandan kadıncağaza acıyorum vicdanım sızlıyor gelsin kalısn diyeceğim (işin sevap boyutunu da düşünüyorum),ama diğer taraftan hep yalnız yaşamaya alıştığım için bunalır mıyım diye düşünüyorum.Tüm zorluklarına karşın beraber yaşayıp onu mutlu etsem bir yandan da ev sahibi olsam mı?Yoksa en rahat hayat kaynanasız hayat mı dersiniz?İlerde ben de yaşlanıcam falan of kafam karmakarışık.....
NOT: bu arada yalnış anlaşılmasın asıl mesele parasını bize vermesi değil kavınvalideyle beraber yaşama meselesi yorum yapanlar bunu dikkate alsınlar hemen bombardımana başlamasınlar lütfen.
80 yaşında kayınvalidem var.7 çocuğu var hiçbiri birlikte yaşamayı kabul etmiyor ve şu an evinde yalnız yaşıyor. Daha önce 2 yıl bizimle yaşadı, ama benim bunalmam sonucunda ayrıldık.Aslında eziyeti olan bir kadın değil fakat yaşlı olduğu için yeme/içme konuları biraz zorluk çıkartıyor.(ayrı perhiz yemeği yapmak vs.)Bir de bizde kaldığı sürece tüm akrabalar ziyarete geliyorlar ben çalışıyorum misafir ağırlamak zoruma gidiyor.Şimdi eşim diyor ki "annem gelsin bizde kalsın maaşını bize versin oturduğu evi de kiraya verelim biz bu parayla kredi çekip ev alalım hem o yalnız kalmaz mutlu olur hem biz". Kaynanam da razı bu işe.Bir yandan kadıncağaza acıyorum vicdanım sızlıyor gelsin kalısn diyeceğim (işin sevap boyutunu da düşünüyorum),ama diğer taraftan hep yalnız yaşamaya alıştığım için bunalır mıyım diye düşünüyorum.Tüm zorluklarına karşın beraber yaşayıp onu mutlu etsem bir yandan da ev sahibi olsam mı?Yoksa en rahat hayat kaynanasız hayat mı dersiniz?İlerde ben de yaşlanıcam falan of kafam karmakarışık.....
NOT: bu arada yalnış anlaşılmasın asıl mesele parasını bize vermesi değil kavınvalideyle beraber yaşama meselesi yorum yapanlar bunu dikkate alsınlar hemen bombardımana başlamasınlar lütfen.
kayınvaliden vefat etse maaşı da ev kirasıda size kalamayacak
sizde kredi çekmiş bulunacaksınız
öyle bir durumda geri ödeyebilir misiniz
ödeyebilecek dahi olsam istemezdim düzenim değişsin bozulsun
daha evvel birlikte yaşayıp zorluğunu da yaşayıp evleri ayırmışsınız
benzer zorluk yada sıkıntıyı tekrar yaşayacaksınız, ne değişmiş olacak
kadının yaşı ilerleyip zahmeti de artmıştır üstelik.
ben rahatıma düşkün insanım istemezdim
yaşlılar için birer ikişer üçer ay evlatlarında kalır herkes rahat eder fikride pek doğru değil
onlarında düzeni, alışkanlığı oluyor
her iki ayda üç ayda gittiği yere alışması v.s. yaşlı içinde ayrı sıkıntı
biz ister miyiz üç ay hop bunun evinde 5 ay hop onun evinde.
kadın en doğrusunu yapmış yalnız yaşamakla
versin maaşını bir yardımcıya
valla ben yaşlanınca öyle yapıcam
vericem maaşımı huzurevine
tontiş dedelerle baston yarıştırıcam
kayınvaliden vefat etse maaşı da ev kirasıda size kalamayacak
sizde kredi çekmiş bulunacaksınız
öyle bir durumda geri ödeyebilir misiniz
ödeyebilecek dahi olsam istemezdim düzenim değişsin bozulsun
daha evvel birlikte yaşayıp zorluğunu da yaşayıp evleri ayırmışsınız
benzer zorluk yada sıkıntıyı tekrar yaşayacaksınız, ne değişmiş olacak
kadının yaşı ilerleyip zahmeti de artmıştır üstelik.
ben rahatıma düşkün insanım istemezdim
yaşlılar için birer ikişer üçer ay evlatlarında kalır herkes rahat eder fikride pek doğru değil
onlarında düzeni, alışkanlığı oluyor
her iki ayda üç ayda gittiği yere alışması v.s. yaşlı içinde ayrı sıkıntı
biz ister miyiz üç ay hop bunun evinde 5 ay hop onun evinde.
kadın en doğrusunu yapmış yalnız yaşamakla
versin maaşını bir yardımcıya
valla ben yaşlanınca öyle yapıcam
vericem maaşımı huzurevine
tontiş dedelerle baston yarıştırıcam
Biraz once 87 yasinda yatalak kayinpederimin cok afedersiniz kakasini bezini temizledim.ustu basi batakti tek basima giydirdim.misler gibi yatirdim.bunu bu gece iki kez yaptim.evleri arabayla 10 dk.
Belim su anda kopuyor.kimseye ses etmiyorum.
Kayinvalidemin Allah senden binlerce kez razi olsun demesi bana dua etmesi
yuzbin aylik emekli maasina,onlarca eve bedeldi.
Onlarin bana ihtiyaci varken ben nasil onlarin parasina goz dikerim.
Lafim size degil,bunu dusunebilen esinize.anam gelsin basima tac edeyim diyecegine parasini elinden alalim mal mulk sahibi olalim diyor.yazik cok yazik....
Ama sizi asıl ikna eden ya da ikna etmeye yakın eden şey maaşını alıp ev almak fikri olmuş... Eleştirmek için söylemiyorum, çok da haklısınız sonuçta kayın valide, anneniz değil.. Para fikriyle ikna olmayın,ki sizi bu ikna eder gibi olmuş... Paraysa para artık yapacak bir şey yok, gönül kırmayın yeter... burada amaç ya da nedenden çok sonuç önemli.. Kadının buna ihtiyacı var, sizinde paraya...
parasına göz dikme,elinden alalım mal mülk sahibi olalım olayı falan yok.bahsettiğim çok bir para da değil zaten 700 tl.bizim yanımızda kalınca her türlü masrafı da bize ait zaten.bize vereceği paranın çoğunu da belki kendisine harcıcaz.ama eşim biraz da benim ılımlı yaklaşmam için bu para konusunu gündeme getiriyor gibi.anam gelsin başıma tac edeyim de diyor ama benim tereddütlerim var.ben sizin gibi büyük bir kişinin kakasını falan değiştiremem helal olsun size,bünyem o kadar kuvvetli değil kaldıramam yani.
Yazik yahu artik insanlarin maneviyatida para olmus ne demek ya bizde kalsin "maasini biz yigelim evini kiraya verelim ev alalim" anneye bile bakmak parayla olculuyor yaziklar olsun !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?