- 6 Mart 2008
- 1.447
- 184
- 698
Mecbur kalinca oyle guzel yapiliyor ki.bi lastik eldiven gecirdin mi eline tamam.hem kadinin uc kurus maasina hesaplar yapip hem de bakamam edemem kusarim demek....yasli insanlar icin emekli maasi guvence demektir.parasına göz dikme,elinden alalım mal mülk sahibi olalım olayı falan yok.bahsettiğim çok bir para da değil zaten 700 tl.bizim yanımızda kalınca her türlü masrafı da bize ait zaten.bize vereceği paranın çoğunu da belki kendisine harcıcaz.ama eşim biraz da benim ılımlı yaklaşmam için bu para konusunu gündeme getiriyor gibi.anam gelsin başıma tac edeyim de diyor ama benim tereddütlerim var.ben sizin gibi büyük bir kişinin kakasını falan değiştiremem helal olsun size,bünyem o kadar kuvvetli değil kaldıramam yani.
80 yaşında kayınvalidem var.7 çocuğu var hiçbiri birlikte yaşamayı kabul etmiyor ve şu an evinde yalnız yaşıyor. Daha önce 2 yıl bizimle yaşadı, ama benim bunalmam sonucunda ayrıldık.Aslında eziyeti olan bir kadın değil fakat yaşlı olduğu için yeme/içme konuları biraz zorluk çıkartıyor.(ayrı perhiz yemeği yapmak vs.)Bir de bizde kaldığı sürece tüm akrabalar ziyarete geliyorlar ben çalışıyorum misafir ağırlamak zoruma gidiyor.Şimdi eşim diyor ki "annem gelsin bizde kalsın maaşını bize versin oturduğu evi de kiraya verelim biz bu parayla kredi çekip ev alalım hem o yalnız kalmaz mutlu olur hem biz". Kaynanam da razı bu işe.Bir yandan kadıncağaza acıyorum vicdanım sızlıyor gelsin kalısn diyeceğim (işin sevap boyutunu da düşünüyorum),ama diğer taraftan hep yalnız yaşamaya alıştığım için bunalır mıyım diye düşünüyorum.Tüm zorluklarına karşın beraber yaşayıp onu mutlu etsem bir yandan da ev sahibi olsam mı?Yoksa en rahat hayat kaynanasız hayat mı dersiniz?İlerde ben de yaşlanıcam falan of kafam karmakarışık.....
NOT: bu arada yalnış anlaşılmasın asıl mesele parasını bize vermesi değil kavınvalideyle beraber yaşama meselesi yorum yapanlar bunu dikkate alsınlar hemen bombardımana başlamasınlar lütfen.
Yazik yahu artik insanlarin maneviyatida para olmus ne demek ya bizde kalsin "maasini biz yigelim evini kiraya verelim ev alalim" anneye bile bakmak parayla olculuyor yaziklar olsun !
Vayyy beee sevap diye 80 yaşında kv.ye bakmak isteyen ne kadar çok insan varmış şaşırdım vallahi!!Kusura bakmayın da başa gelse ne olacak bakılır diyenlerin yarısı bile bakmaz eminim..
Pardon da diğer 6çocuk nerede neden sırayla bakılmıyor? Ben bu sorumluluğu alamazdım şahsen herkes keyfinde ben uğraşıcam sadece neden? sadece benim eşimi mi doğurdu?? Ama şöyle olur herkes taşın altına elini koyar herkes 1-2ay bakar başımın üstünde yeri olur ama öteki türlü zor..
Misafir kabul etmeyin diyenler gelme mi desin konu sahibi gelene? Bi gelme iki gelme desin sonra mecbur diyecek buyrun diye..öyle misafir ağırlamak hem de çok sık şekilde kolay değil kimse kendini kandırmasın...
Azıcık aşım kaygısız başım, yarın öbür gün evi kiraya verir kredi öderseniz kv. Vefat ettikten sonra o yüzüne bakmayan çocuklar öyle mirasçı olur ki eviniz üzerinde bile hak iddaa ederler..
ay yazık kadıncağız gelmıs 80 yasına ne kadarcık ömrü kaldıkı.
son yılları mutlu gecsın.
80 yaşında kayınvalidem var.7 çocuğu var hiçbiri birlikte yaşamayı kabul etmiyor ve şu an evinde yalnız yaşıyor. Daha önce 2 yıl bizimle yaşadı, ama benim bunalmam sonucunda ayrıldık.Aslında eziyeti olan bir kadın değil fakat yaşlı olduğu için yeme/içme konuları biraz zorluk çıkartıyor.(ayrı perhiz yemeği yapmak vs.)Bir de bizde kaldığı sürece tüm akrabalar ziyarete geliyorlar ben çalışıyorum misafir ağırlamak zoruma gidiyor.Şimdi eşim diyor ki "annem gelsin bizde kalsın maaşını bize versin oturduğu evi de kiraya verelim biz bu parayla kredi çekip ev alalım hem o yalnız kalmaz mutlu olur hem biz". Kaynanam da razı bu işe.Bir yandan kadıncağaza acıyorum vicdanım sızlıyor gelsin kalısn diyeceğim (işin sevap boyutunu da düşünüyorum),ama diğer taraftan hep yalnız yaşamaya alıştığım için bunalır mıyım diye düşünüyorum.Tüm zorluklarına karşın beraber yaşayıp onu mutlu etsem bir yandan da ev sahibi olsam mı?Yoksa en rahat hayat kaynanasız hayat mı dersiniz?İlerde ben de yaşlanıcam falan of kafam karmakarışık.....
NOT: bu arada yalnış anlaşılmasın asıl mesele parasını bize vermesi değil kavınvalideyle beraber yaşama meselesi yorum yapanlar bunu dikkate alsınlar hemen bombardımana başlamasınlar lütfen.
Tek başına kalabiliyorsa sıkıntısı yok demek ki. Parasını da size vereceğine huzurevine verir neden gereksiz işler yaptılar anlamadım. Halden anlaması lazım. Kaynana ne kadar sessiz olsa da evde başka biri olacak. Ne istediğin gibi giyinirsin ne istediğini yapabilirsin. Ben 80 yaşında olsam insanların düzenini bozmam veririm maaşı baktırırım kendime. Sevmiyorum böyle olayları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?