• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem..

Anladığım kadarı ile iyi bir kayinvalideniz var.Fakat aynı evin içine girene kadar doğruluğunu anlayamazsiniz.Bence aynı ev dusunmeyin bi zaman sonra bazı seylerine takılıp huzursuz olabilirsiniz.Ama yakininiza bir yere alıp her an gözünüzün önünde tutabilirsiniz.Allah mutluluk huzur versin her durumda İnsallah

İyi niyetini takdir ettim masallah. Allah bu güzel dusuncelerinin karşılığını hayırlı evlatlarla versin. Benim şahsi fikrim aynı evde yaşamanın pek doğru olmadığı yönünde. Tabi bakıma muhtacsa olabilir ama bunun dışında çok yakın oturmak daha makul geliyor. İki taraf da ne kadar iyi olursa olsun mahremiyet açısından bunun daha doğru olduğunu dusunuyorum

ayrı oda açmayı düşünüyordum onun için evebeyn banyolu evler bakıyoruz ama yine de kendisi istemiyor çocuk olunca gelirim diyor ve en de aynı durumda benim annem de olabilirdi diyerek birlikte yaşamayı istemiştim

ayrı oda açmayı düşünüyordum onun için evebeyn banyolu evler bakıyoruz ama yine de kendisi istemiyor çocuk olunca gelirim diyor ve en de aynı durumda benim annem de olabilirdi diyerek birlikte yaşamayı istemiştim
Sakin yapma hic özeliniz kalmaz

Süpersin :KK9:

Ayni odada yatcak haliniz yok...

sen kimsenin ne dedigine bakma bence..gonlun ne diyorsa onu yap..
ev ev ustune olmasa guzel olur tabi ama madem icine siniyor kv ile yasamak,deneyebilirsin.

Bence bu iyilik kötülük meselesi değil.Yani siz harika bir gelin o da mükemmek bir kv olabilir tamam.Ama evliliğin kendi içinde dengeleri var bence.Sadece özel anları falan kastetmiyorum birbirine alışma süreci o hayata alışmak birbirine alışmak biriyle aynı yatağı paylaşmaya alışmak vs. bunları da kastediyorum.Bu süreci yaşarken bence eşler yalnız olmalı diye düşünüyorum ben.
Tamam çok iyi niyetlisiniz ama bu iyi niyetinizi birlikte yaşamadan daha sağlam tutarsınız bence.Mesela evlendikten sonra çalışıcam demişsiniz ona maddi katkıda bulunabilirsiniz yanınıza misafir olarak getirirsiniz 2 ayda bir falan bir hafta kalır örneğin.Siz de gidersiniz istediğiniz zaman.İlişkiniz bozulmaz böylece tatlı tatlı devam eder.Ama birlikte yaşarsanız bu ilişkinin bozulma ihtimali çok yüksek.Yani illa bi sorun olması gerekmiyor dedim ya o dengeler bozulabilir ve bir süre sonra her şey gözünüze batmaya başlayabilir.

bak karsdesim buradaki çoğu kişi ayrıda yaşasa bayramdan bayramada gitse kaynanasından şikayetçi. bunun nedeni sadece kaynana kötülüğünden değil kocayı paylaşamamak, onları daha çok seviyor diye kızmak yarış içinde olmak, kendini ispatlama çabası. senin kaynanan anlattığın kadarıyla mazlumun teki bak giriş yapmadan konulara bakayım dedim dayanamadım girdim yorum yapmak için. allah aşkınıza yahu vicdanınız da mı yok sizin ? yaşlanmayacak mısınız hiç? kadının durumu olsa eşi ailesi olsa tövbe billah olmaz derdim. eli ayağı tutan evi barkı olan kaynanayla bende aynı evde oturamam ama senin durumun başka bikere kp yok. kadın şimdilik zararsız. açarsın bir oda koyarsın tv banyo yatak takılır durur orda. yerini yurdunu bilir. bu kadar zevk düşkünü keyif düşkünü olmnayın sonra kocam bana rerererörörö ben benim anama vicdanı oılmayan adamı sevmem sevemem. empatini kur, kimseye söyletme istetme vicdanın varsa al evine yoksa kimsenin lafıyla iş yapma. zaten kaynanan şu an nerde kalıyorsa sizi yanlız bırakmak için yeri gelir gider kalır yine. rica ediyorum vicdanı elden bırakma her insan bir olmaz...

denemeye değer kesinlikle.. anlattığınıza göre çok anaç ve zaten önüne gelen eziyor kadını.
kendi de istemiyormuş.. onunla bir konuşma yapın. ev ev üstüne elbette olmaz anne ama sen değerlisin bizim için(kadın kendini hep önemsiz hissediyordur). deneyelim bir belki çok iyi anlaşırız.. şayet olmazsa dostluk içinde ayırırız evlerimizi.. dersiniz.. en azından olmazsa ayırdığınızda biz konuşmuştuk diye hatırlatırsınız. tabi eş adayından olsun yaznınızda..

Valla bir evde iki kadin olmuyor. Ben 25 yasinda bekarim annemle ayni anda mutfaga bile giremiyorum birimizden biri cinnet gecirecek gibi oluyo. Ben odamda duzenim olsun istiyorum o evin hanimi benim, benim dedigim olsun modunda. Yani bilmiyorum ayni evde iki kadin catisma yaratir. Her aksam evlenmemissin gibi uclu tv seyredeceksiniz, her yemekte ucunuz olacaksiniz. Bi'yere gezmeye gitseniz cagirmasaniz olmaz. Zaten evliligin ilk senesi catisma senesi bi'de ustune annesi olursa i-ih.

En azindan ilk sene dusunmeyin.

her zaman ayrı ev tavsiye ederim de.
sizin durumunuz çok özel. kadın gerçekten zor durumda. bence de oğlunun evinde kalması bu durumda daha uygun olanı.
Nişanlınızla konuşun ve evlilikten beklentilerinizi birbirinize anlatın. Aşağı yukarı evlendiğinizde nasıl bir hayatınız olacağını görürsünüz. Buna göre yapabilirim derseniz yolunuz açık olsun.
Sizin derdiniz bana şimdi böyle der evlendiğinde değişirse onu bilemeyiz. Nişanlınızı iyi tanımalısınız bu süreçte.

Kayınvaliden çok mantıklı bir şey söylemiş özellikle ilk bir yılınızı baş başa geçirin birbirinize evliliğinize alışın sonra hala istiyorsanız birlikte oturun. ilk bir yıl en zor zamanlar bence. bir anda evlilik sorumluluğu, eş, kayınvalide, yeni düzen zorlayabilir sizi

• Beğen
Reactions: anu
Kızlar merhaba,
Uzun zamandır misafir olarak ziyaret ediyorum burayı. Daha yeni üye oldum :KK56: uzatmadan konuya giriyorum dün burada bi konu okudum nişanlıyken kayınvalidesinin çok iyi davrandığını evlenindikten sonra kvnin tavırlarının değiştiğinden bahsetmişti aynı durum bende de var henüz 3 aydır nişanlıyımkv yeri geliyor kendi annemden daha yakın davranıyor aynı ben de onu en az onun beni sevdiği kadar seviyorum (kayınvalidem eşi tarafından aldatılmış şiddet görmüş adam çalışmış evine bakmamış başka kadınlara yedirmiş 5 yıl önce boşanmış şimdi annesiyle babasıyla yaşıyor ama öz annesi kayınvalidesiymiş gibi davranıyor hor görüyor) ben de üzülüyorum bu haline beli sakat olmasına rağmen evlenmemizde katkım olsun diye her gece 4te kalkıp patates toplamaya gidiyor vs vs. evlenince birlikte yaşamayı düşünüyorum sizce hata mı olur bu? (Uzun oldu hakkınızı helal edin)Hoppa
Hiç belli olmaz canım. Burası derdim varköşesi o yüzden hep kötü örnekleri okuyoruz. Ama şu bir gerçek annene sinir anında bir laf etsen aynı gğn içinde unutur yada annen sana etse sen unutursun. Kv gelin ilişkisinde böyle bir durumda taraflar en ufak lafı unutmuyor ve topluyor içinde. Moralin bozuk yada kimseyi görmek istemiyorsun evin içinde diyelim .yüzünü Assan yada odana çekilsen üstüne alınır. Kocanla aynı evde ne kavganı doğru düzgün edebilir nede aşkını döke saça yaşıyabilirsin. Yani çok ödün vermen gerekir. Karşındaki insan nekadar anlayışlı bilemezsin evlenmeden. Benin kv de evlenince değişenlerden. Bir bakarım aylarca gelmez sonra geliverir küsmüş. Şimdi yine gelmiyor çıkar kokusu. :)

Yani her seferinde gönlünü almanı anlatmanı ister. Kocana trip atcak olursun anne senle alakası yok ona yapıyorum desen olayla ilgili bilgi sahibi olup belki sen destek istemeyerek sadece ona karşı bir surat yapmadığını açıklamak istwyeceksin o oğlunu savunacak gibi birsürü şey olabilir. Sen bukadar gücü kendinde görebiliyor musun. Her seferinde her yaşadığın olayda annene sarılıp anne seni seviyorum senle alakası yok dediğin gibi kv ne sarıla bilecek misin.

Ben mesela anneme sarılır anne moralim bozuktu nolur kusura bakma derim beni itse o lafıma karşılık bile verse yinede gönlünü alırım. Ama kv ye sen bunu yanlış anladın senle alakası yok ama yinede yanlış anlamana neden olduysam ben özür dilerim demiliğim vardır. Karşılığı yine kötü olunca anneme gösterdiğim sabrı gösteremedim. Oğlu sert çıksa kadına benden biliyor yani öyle söyleyim.

Ama dedim ya çok iyi çok mülayim bir kadındır sende öylesindir. Anlaşan kv gelinler de var. Ama aynı evin içinde olunca nesli tükenecek kadar az.

Kalbin çok temiz çok iyi niyetli merhametli bir insansin . Zamaninda bizde böyleydik kendi kızı gibi severdi beni bende oni annem gibii. Ayni evde kalmasak da evlerimiz çok yakın gin içinde hep birlikteyiz. Şimdi kafamı taşlara vuruyorum. Ki ben hep başimda büyük olsun bilmediklerimi bana öğretsin anne kız gibi olmak isteyen biriydim. Nasıl bu duruma geldik anlamıyorum herkes bize imrenirken. Bütün hatalarimi yüzüme vuran, devamlı yalancı duruma düşüren, gün içinde 2 saat anneme gittim diye eşime beni şikayet edip sorumluluk almayan temizliğe yemeğe bakmayan biri olarak anlatan ki 6 aylik kizim vardi o zaman, ailemei küçümseyen herşeyi ben bilirimci bir k.validem var şimdi. Sayesinde eşimle en büyük kavgalarimiz onun yüzünden oluyo. K.valide diğer yüzünü göstermeye başlayinca eşinin sana tutumuda değişiyo haliyle çünkü arada denge kurmaya çalışiyo aslinda cogunlukla bana hak verir ama ben çok huzursuzum elimde yüzümdr stresten lekeler çikmaya başliyo. Umarim iyi örneklerdendir k.validen ve büyüklerimizin başimizin üstünde yeri var ama eğer eşinin birlikte oturmak gibi bir talebi yoksa işgüzarlik yapma derim... bir tavsiye sadece :)

• Beğen
Reactions: anu
Valla bir evde iki kadin olmuyor. Ben 25 yasinda bekarim annemle ayni anda mutfaga bile giremiyorum birimizden biri cinnet gecirecek gibi oluyo. Ben odamda duzenim olsun istiyorum o evin hanimi benim, benim dedigim olsun modunda. Yani bilmiyorum ayni evde iki kadin catisma yaratir. Her aksam evlenmemissin gibi uclu tv seyredeceksiniz, her yemekte ucunuz olacaksiniz. Bi'yere gezmeye gitseniz cagirmasaniz olmaz. Zaten evliligin ilk senesi catisma senesi bi'de ustune annesi olursa i-ih.

En azindan ilk sene dusunmeyin.
Katiliyorum en azindan kv nin karakteri hakkinda az buçuk fikrin olur insan eşini bile taniyamiyo evlenmeden.

gelin kaynana meselesini tatlıya bağlayalım diye bir kitap var onda bununla ilgili bir konu var.
bence okuyun ve bunu kayınvalideniz ile paylaşın....
eğer aynı evde yaşayacaksanız kendi durumlarınızı ve onun beklentilerini ortaya koyun biçip tartın iki kadın konuşarak orta yolu bulun derim illaki aynı evde yaşayacaksanız......

Back
X