Kayınvalidemde evimin anahtarının olması sizce anormal değil mi?

işte araya öyle bir mesafe koymalısınız ki ne işin ucu kaçsın ne de gelin şöyle böyle yaptı diyebilsinler ;)

Biz de aynı apartmanda oturuyoruz, benim anahtarım kayınvalidemde, kayınvalideminki de bende var. Aile apartmanı bizimki, kaynanamlar,eltimler ve biz oturuyoruz. Ama eltimin anahtarı bende bnmki de eltimde yok! Kaynanamların anahtarı kapıda durur zaten gelen açıp girer, ama bir mecburiyet olmadığı sürece onlar bizim evlere asla anahtarla girmezler..

normal şartlarda bence kayınvalidede anahtarın bulunması anormal birşey değil.bizim anahtarımız amcam ve halamlarda var.onlarınki de bizde var.ama sizin kayınvalidenizin tavrı bi garip.ısrarla anahtarı neden istiyorki.ilginç valla.ben bu işten işkillendim

ona bakarsanız..benim kendi annemin anahtarı bir alt komşusunda var ve komşusunun kide onda..ama amacın ne olduğu her iki taraf tarafından da belli..belki kayınvalidemler bu konuyu mevzuu etmeden ben kendim diyecektim sizde de kalsın bi anahtar diye..ama fırsat verilmiyor ki..evet ev senin evin olabilir ama artık orada gelinin oturuyor ve ayrı bir hayatı olucak buna saygı duyarak..kızım veya oğlum bizde anahtarlarınız var onlarıda size teslim edelim deselerdi yok anne sizde de yedek olması iyi olur derdim kesinlikle..ama bu hiç teklif bile edilmedi..yani insan bari ağız yapar dimi..ama böyle zorla alınınca insanın bütün iyi niyet bakış açısı kayboluyor kimse kusura bakmasın..terci hakkını gençlere vermek gerekir artık gençlerde cahil değil uslubu neyse nasıl yapılması gerekiyorsa uygulayabilecek insanlardır .diye düşünüyorum..

Slm kızlar,
Ben henuz 3,5haftalık evliyim.. Evimiz kayınvalideme yuruyerek 2 dakıkalık mesafede.. Kayınvalidem ısrarla eşimden de benden de evimizin anahtarını istiyo gerekce olarakta işte bişe olur anahtarınızı evde unutursunuz bosuna cilingire para vermeyin falan diyo.. Bende oyalayıp durdum tamam anne veririz die.. Ama ben asla istemiorum hatta daha oncede esimle bu konuyu konusup aramızda halletmiştik. Sonucta benim evimin anahtarı nie onda dursunki cocukmuyuzda biz anahtarı zırt pırt evde unutcaz yada kaybetcez? Nyse esimlede konusup hallettik fakat dun yemekten sonra bana anneme evin anahtarını vercem haberin olsun dedi bana gayet pişkin bi şekilde bende kavga ettim bir suru.. Neymiş efendlim annesi oglum siz bana guvenmiomusunuz kac kere anahtarı istedim nie vermiosnz işte sizden habersiz ben eve girersem bnm olum cıksın falan demiş snra işte abininde ablanında anahtarı var bnde sor bakalım kac kez girmişim demiş beyimizde bişe diememis bu lafın ustune :@

Kızlar varmı bole biişe yaa anormal deilmi bu yoksa benmi cok abartıorum??

Kayınvalidenizde anahtarınızın olması anormal değil. Eğer bende anahtar var, oğlumun evi dilediğim gibi girer çıkarım havasına girerse işte o zaman durum anormalleşir. Benim de iki gelinim var, aynı sitede oturuyoruz. Evlendiklerinde gelinlerime ve oğullarıma kendi dairemin anahtarını vermiştim. Ben yokken bir şey lazım olur girer alırlar diye. Ya da yüksek tansiyon hastasıyım, ola ki fenalaşırım girmeleri gerekir bulunsun diye. Ama kendim onlardan istemedim. Vermek vermemek kendi tercihleri. Bir süre sonra gelinlerim kendi anahtarlarını da getirip evimdeki askıya astılar. Çok değil iki hafta sonra baktık ki isabet olmuş. Haftasonu tatillerini geçirmek için şehir dışına çıktıklarında, evlerinde su borusu patlamış ve komşuları kendilerine telefon etmiş. Onlar da beni aradılar, en azından halılarını kaldırıp, suyu alt komşuya çok fazla zarar vermeden temizledim, camlarını açtım.

Ancak yine vurguluyorum, anahtarlarının bende olmuş olması bana dilediğim gibi evlerine girip çıkma hakkını vermez. Özele saygısızlık olur. Onlar benim evime diledikleri gibi girebilirler, girmeliler de. Ben anneyim. Üstelik tek başıma yaşıyorum.Tek kişilik özelim var. Karşılıklı anlayış ve güvenle her konuda anlaşmak mümkündür.

senin gibi kaynanam olsun bende seve seve veririm bu şekilde düşünce olduğunda hiç bir problem yok ama herkezin düşüncesi farklı Allahtan ben çok yakın değilim yürümeye kalksa 30 dk sürüyor. Bizim 2 anahtarımız var nişanlıyken almıştım anahtarı biri bende diğeri onlarda duruyordu düğün günü oldu onların evinde nikahımız kıyıldı ve tam arabaya binicez evimize gidicez anahtarı unuttuk dedik kaynanam anahtar var ya sende dedi bana benim üstümde gelinlik var hala salondan çıkmışız bana söylediğine bakın nerde olduğunu nerden bulucam şimdi dedim sonra getirdiler anahtarı halbuki nerde olduğunu biliyordum ama bir daha istemek zor olur diye kırmadan peşin peşin aldım :))))

slm kızlar bende yeni evlendiğimizde anahtarı kaynanama bırakırdık.bir bayramda eşimle çıktık gezmeye kaynanam alt katta oturuyor.biz bi avm de geziyoruz telefonum çaldı deprem oldu dedi kaynanam.misafirler gelmiş.bayram ya.depremde olmuş.misafirler çoluk çombalak hepsi benim kata vitrinlerde dolaplarda bardaklarım kırılmışmı diye üçüncü kata bakmaya çıkmışlar.çok kızdım o gün ben kaynanamlarla ayrı oturuyorum .benim alt katımda eltim .en alt kattada onlar.hiiç üşenmemişler. ben evde yokken benim evime girilmiycek dedim.birkaçkezde kendisi girmişti kaynanam.kapıyı çektim kilitlemedim.eve geldim kapı kilitli.anladım yani.ama şimdi çocuklarıma bakıyo. malum mama bez giysi çocuğun hiçbir ihtiyacı bitmiyor.gerektiği zaman girip alıyo.anahtarı var. mecburen veriyorum önceki kadarda takmıyorum böyle şeyleri

kayınvalidenin ısrarlar anahtar istemesi çok saçma bence ısrarla istemesinin ben pek normal olmadığını düşünüyoyrum benimde kayınvalidem alt katımda bende anahtarım bırakıyordum bi ara pencere için sineklik takmaya geliceklerdi diyee ..oysaki sineklik filan gelmemiş bigün evime çıktım bi baktım perdem oynamış filan anladım eve birinin girdiğinii çünkü şekli bozulmuştu meğersem ben evde yokken torununu çıkarmış benim çocuğum yok neymiş çocuğa denizi ve kuşu göstericekmiş sanki dışarıya çıkaramıyor ben kayınvalidemin evine kesinlikle girmem gir dediği halde birgünde dolabımdan salça almış ben yokken o gün bugündür anahtarımı aldım ve vermiyorum ben bunlara çok önem veririm evimin hiç bi şekilde karıştırılmasını istemem sonuçta ben evliyim belki ortada bi özelimi bıraktım farzedelim o nedenle artık anahtarım sadece eşim ve bende ..... bence bunlar çok önemli konular .......anahtar kayınvalide olsa bile bence sadece acil durumlarda kullanılması içindir yani mecbur kaldığı zamanda onun dışında olmaması gerek benim fikrim tabiyki .......

Bu konu taaa ağustosta açılmış konu sahibi uğramıyor bile artık. Belli ki halletmiş sorununu...
Yazmayın derim hanımlar yerimseniben

Bu konu taaa ağustosta açılmış konu sahibi uğramıyor bile artık. Belli ki halletmiş sorununu...
Yazmayın derim hanımlar yerimseniben

ben içimi dökmek için yazdım aklinialirimsmileçok daral geldide bugün bana alsanaalsanasmile

Slm kızlar,
Ben henuz 3,5haftalık evliyim.. Evimiz kayınvalideme yuruyerek 2 dakıkalık mesafede.. Kayınvalidem ısrarla eşimden de benden de evimizin anahtarını istiyo gerekce olarakta işte bişe olur anahtarınızı evde unutursunuz bosuna cilingire para vermeyin falan diyo.. Bende oyalayıp durdum tamam anne veririz die.. Ama ben asla istemiorum hatta daha oncede esimle bu konuyu konusup aramızda halletmiştik. Sonucta benim evimin anahtarı nie onda dursunki cocukmuyuzda biz anahtarı zırt pırt evde unutcaz yada kaybetcez? Nyse esimlede konusup hallettik fakat dun yemekten sonra bana anneme evin anahtarını vercem haberin olsun dedi bana gayet pişkin bi şekilde bende kavga ettim bir suru.. Neymiş efendlim annesi oglum siz bana guvenmiomusunuz kac kere anahtarı istedim nie vermiosnz işte sizden habersiz ben eve girersem bnm olum cıksın falan demiş snra işte abininde ablanında anahtarı var bnde sor bakalım kac kez girmişim demiş beyimizde bişe diememis bu lafın ustune :@

Kızlar varmı bole biişe yaa anormal deilmi bu yoksa benmi cok abartıorum??

kızlar ben 4 yıllık evlıyım, bende sevmem evıme 3. sahısların mudahale etmesını ama bunu oyle dusunmeyın. kadın gelmem dıyomus ıste. allah gostermesın her ıhtımale karsı ya senın aılende yada esının aılesınde fazladan bır anahtar olmalı bencede. olur allah korusun kaza olur bela olur, banyoda neyın duser kayarsınız haber alamazlar sızden falan anahtar bulunsun tabı ne olacak kı. benım evımın yedek anahtarı ılk gunden berı kayınvalıdemde vardır, bır kere bıle habersız kapımı acmamıstır oda bıze yakın. telefon etmeden cat kapı gelmez bıle. anahtarı olmasına ragmen gelecegınden haberım bıle olsa kullanmaz anahtarı. kadın kendını bılen bır kadınsa bence sakıncası yok buyutme. sızı dusundugundendır.

bide ben şuna sinir oluyordum:) yedek anahtarları vardiye eve girip çıkmaya başladılar..ben yokken..sonra iş misafirler falan varkende aynı şekilkde devam etti...sonra kendi anahtarlarımı kapın arkasında bırakmaya başladım..bu seferde bu anahtarı kapının arkasında bırakmayın çekip gidersiniz çilingir felan boşa para demeye başladılar en sonunda sıkıldım..hep aynı lafı duymaktan..ben çok dikkat ediyorum daha annemin evinden alışıkım kapıda durmasına kalırsada çilingir çağırırım kırk yılda bir 20 liradan bişi olmaz dedim..yani o anahtarın oraya takılmasının ne anlama geldiğini anlayamıyorlar mı?..işten geldim bi gün..yorgunum..bir an önce soyunup dökünüp uzanmak bi duş almak felan geçiyor aklımdan..yatak odasına b girdim soyunmaya başladım partomu çukartım..gömleğimi çıkartıcakken..kayınvalidemin çocuk odasında yattığını fark ettim..ozaman utandım sinir oldum..ama şuan ne isterdim biliomusunuz çırılçıplak karşılaşssaydım keşke hiç utanmazdım o utansın insanın evine böyle girilirmi yaa...en sonra benden habersiz evime girip kayınpederim kocama bi sepha bırakmış salonun ortasına eski..bardağı taşıran son damlaydı sinirden ağladm eşimi arayıp ayıp ama yeter anahtarları iste dedim..kayınvalidemede madem bu seppayı koymak şstişyorsunuz önce bi sorun dedim biz fizandamıyız işten gelince sor kabul edersem alırım yani...niye bunu yapıosunuz dedim bişey demedi..ve eşim istemesine rahmen anahtarları vermediler..kayınpederim ben hırsızmıyım demiş..lafa bak..sorunun ne olduğunu nasıl idrak edemzler tabiki hırsız değilsin ama banada bi saygı göster kızım böyle yapalım die belki kabul eedicem tamam dicem niye fırsat vermiyorsun..ama oğlunun evi istediğimi yaparım düşüncesinden oluyor bunlar..eşlerde üzülüyor anlıyorum ama ben eşimle en baştan konuşmuştum sakince mantıklı bi şekilde açıklamıştım neden vermek istemediğimi..tamam alırız bütün anahtarları dedi düğünden önce..ama isteyemed onada hak veriyorum ama en son yaşadığımız olayda oda pişman oldu almadığına çünkü bu tatsız olayı yaşadık..yaşamayabilirdik beni dinleseydi kimse üzülmezdi ne onlar ne biz...

ooooo, ben devamını okumadan yorum yapmısım. olurmu hıc oyle sey. nasıl gırerler evıne senden habersız. sen hıc gırme olaya, esıne soyle o mudahale etsın. esım gelır evıne banyoya gırer cıplak cıkar, kendı evı, bırakında evıne alıssın, benımsesın desın. yanlıs anlamayın ama artık benım evım esımle yasadıgım ev. dolayısıyla boyle mudahale edılmesı benımde hosuma gıtmıyor dıye yaklassın. cıddı cıddı uyarsın. ama sen hıc gırme bu konuya sen kotu olursun. ogluna kırgınlıgı gecer ama sen hep kotu kalırsın. hıc gerek yok tatsızlıga. esıne de soyle ben kotu olmak ıstemem onun ıcın ben degıl sen sonuca ulastır bu konuyu dıye. bu ne ya, ne sanıyolar kı. orası sızın evınızzzz, esının ve senın okadaar.. dıgerlerı sadece mısafır olabıılır ancakk

Back
X