Kayınvalidemden hiç beklemezdim

KV car çar konuşmustur, oğlu da size bilenip yemek yüzünden laf etmiştir. Yani daha ne olsun ki. Dolu dolu yapmışsınız. Bir de her gün çeşit çeşit yapmaya ne gerek var. İlk geldikleri gün ozenirsin sonra da artık el birliğiyle birşeyler yapılır. Vallahi ben bir çorba salata anca yaptım bugün on aylık oğlumla. Sizi takdir ettim.
KV de maşallah beklemiş beklemiş gider ayak golü atmis. Artık ne kadar şey biriktirdiyse içinde tutamamış daha fazla. Helal olsun oğluyla gelininin arasını bozmayı başarmış. Rahat rahat uyur artık.

Hergün araşır konuşurduk bu mu istemediğim halim acaba eşimin haberi yok annesinin söylediklerinden demeli miyim

Ee tabii ki söyle, sen söylemezsen anasını melek sanar sonra. Sen bi de benimkini gör, neler beler büyütmüş aklında. Geçen ay 3 hafta oğluma baktı ama burnumuzdan getirdi var ya. Benimki de bana gitmeden önce bir kaç yıl evvel yaptığım düşük için 'üzülmeyecektin, ağlamayacaktın, oğluma belli etmeyecektin, ne yaşarsan kendi içinde yaşayacaktın, oğlumun annenle konuşmamasının suçlusu sensin' falan diye saçmaladı üstünzekalı. Benim yaşadığım acı, üzüntü onu hiç ama hiç ilgilendirmediği halde, burnunu her b*ka batırmaya bayıldığı için kendince hak buldu herhalde sivri. Allahım hatırladıkça sövesim geliyor kadına.

Sonuçta senin annen değil, kan bağın yok, sen onun biricik oğlunu aldın, fesat ve kıskanç işte. Bence 4.5 aylık bebekle bir çorba koysan yeterdi, çeşit yemek isteyen lokantaya gitsin bi zahmet.

Dedim çok düşünüyosan yemeğe çıkarsaydın diye
Bu kvler niye böyle ki

Yarın beni Arayıp ağlayacak hissediyorum

Benim kv bizdeydi. O başka şehirde yasiyor arada işte birkaç haftalığına gelir kalır. Neyse canımız mercimekli bulgur çekti. İşte salatası yoğurdu vs yaptık biz bayila bayila yiyoruz. Eşim ee yanına yemek yok mu dedi. Şimdi annesi var diye nazlaniyor. Ben tek olsam ağzına kepçeyi yiyeceğini bilir çünkü. Annesi yazık kıyamadı. Ben sus bakayim yemek yapani bulmuşsun da beğenmiyor musun demiştim. Bir durdu tabi. Annesi kiyamadi ertesi gün sofra doldurdu. Daha da çeşide laf etmedi o ayrı. Bu erkek milleti anne babası yanına gelince bir havalara giriyor arada gazını almak lazim tabi.
Konu sahibi cevabinizi verin hiç de alttan almayın. Mis gibi yemek işte. Ne derseniz hakkınız valla. Kv de belli ki bir şeyleri hazmedememis. Yemek için böyle tavır yapılmaz. Anne baba misafir değildir çünkü. Zamanında kuru ekmek bolustugumuz insanlardir. Kv bir şeyleri hazmedememis artık neyse. Bundan sonra mesafenizi iyi ayarlayın.

Canım yıllar yıllar önce hazırladığım pilav-etli nohut-zeytinyagli taze fasulye-salata yemeğine (çalışıyorum ve çocuğum da 3/4 yaşlarındaydı) " İnsanoğlu işte kuru ekmekle de doyuyor" dendi.Ben o tarihten beri geldiklerinde kuru ekmek dedikleri yemeğimi ikram etmemek için yemek yapmıyorum.Disaridan söylüyoruz ve ya dışarıya çıkıyoruz ....bir biz odediysek bir onlar ödüyor .Yemekle,bogaziyla kafayı bozup sonrasında da kanaatkar-cefakar aile buyugu rolü oynayanlara gıcık oluyorum.

Konu sahibi, yeni eviniz hayırlı olsun.
Bazı arkadaşların da yazdığı gibi olay sadece yemek meselesi değil.
Kayınvaldeniz başka konulara dolmuş,evin satışı ile de canı sıkılıp patlamaya bahane aramış.
Kaç çeşit yemek hazırlamışsınız, böyle telaşlı zamanlarda sadece bulgur pilavı ve cacık yediğimiz çok olmuştur.
Salata ile cacığı aynı öğünde yapmam mesela ben.
Yemeği bahane edip size içinde biriktirdiği ne varsa sayıp döken bu kadına yine de saygısızlık etmemişsiniz, takdir ettim doğrusu.
Şimdi yapmanız gereken sessiz kalıp beklemek. Eşinize de konuyu açmayın, o açarsa olanlara anlam veremedim,annene kırıldım deyip kapatın. Sakın anasını kötülemeyin, kıymete biner.
Kayınvaldeniz ararsa her zamankinden soğuk ama kibarca konuşun, aramazsa bayrama kadar siz aramayın.
Çıkıp İzmir'e geri dönmeseydi 1 hafta 10 gün sonra arayın, uzatmayın derdim.
Bayram vesilesi ile kırgınlıklar unutulur elbette ama sonrasında mesafeli olmakta fayda var.
Meseleye iyi tarafından bakmak gerekirse düşündüğünü yüzünüze söylemiş, arkanızdan atıp oğlunu size karşı doldurmamış.
Belki o da yorgunluk ve ev satıldığı için moralsizlik nedeniyle maksadını aşan cümleler söyledi, bir de böyle düşünün.

Sinir oldum daha ne yapacaktın? Bir çorba yapsan bile yeter. Doyumsuz insanlar. Bırak şunları. Mükemmel olunca daha fazlasını istiyorlar. Sakın üzme kendini

Arkamdan da epey konuştuğuna eminim çünkü eltimle ilgili bu tarz bi mevzuyu bana ağlayarak anlatmıştı

Arkamdan da epey konuştuğuna eminim çünkü eltimle ilgili bu tarz bi mevzuyu bana ağlayarak anlatmıştı
Şu an da birine agliyordur....evin satılmasını istemiyor ve ya bu olayı çok gereksiz bulmuş ,yeni evin siz tarafından istendiğini düşünmüş olabilirler mi?

Ustune bastin kaldir ayagini:) asil sebep bu bence.. size verilen evi satmaniz.
Benim kaynima ev verildi.K.V ustune bu ev.Ama ev zemin kat ve coook coook eski.Kaynim kendi imkanları ile içini tamamen yaptırma kararı verince K.V benim evimde resmen sinirden tepindi.Sadece doğal gaz bağlayın ve boya yaptırın diye ciyakladi.İki gün sonra da kalp krizi geçirdi.Takilirim eltime az daha canim kayinvalidemin sebebi olacaktın diye

Şu an da birine agliyordur....evin satılmasını istemiyor ve ya bu olayı çok gereksiz bulmuş ,yeni evin siz tarafından istendiğini düşünmüş olabilirler mi?
Bu evim sıfırdı çok seviyordum ama çevreye alışamadık komşular berbat o yüzden daha merkezi düzgün biyerden ev alalım dedik 6 ay olmuştu belki bunun hıncıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…