• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemden kurtulma fırsatı..Ama karar veremiyorum.Yardım lütfen

sen yapma bari bekarken evlilikle ilgili hayel kuruyosun ve evlenıysn valide olcak insan sana hayatı zindan ediyo hadi ben gelin eşim onun oglu 3 gündür dokunsam aglıcak yuva kolay kurulmuyo o yüzden önemli bi konu bana göre

canım,ben senin yaşadıklarından bahsetmiyorum..biliyorsun,konu seninle ilgili değil.... konu sahibinin konusuyla ilgili yorum yapıyorum ben... senin yaşadıkların için istersen ayrı bir konu aç .....

Merak ediyorum bu gelinimiz kayınvalidecisiyle konuşmayı denemiş mi ? Durumu izah etmeyi denemiş mi ? yoksa sadece kocasına mı anlatmış. Oraya örülen duvar kapıya vurulan kilit anneyi ne hale getirir ? Hiçbirşeyden haberi yokken. Düşünmez mi beni istemiyorlar, kadın zart zurt girip çıkması hiç aklına gelmez aklına ilk gelen beni istemiyorlar olur. Eve gelipte ne yapıyor ? Bu detayı da anlatmamış.

Geleceğin kayınvalide adayı olarak( inşallah) bir yorum yapayım..

İlk önce ilk mesajımda kayınvalidesi ile samimi bir ifade ilekonuşmasını söyledim arkadaşa..Zaten yapması gereken ilk iş bu, kafayı yemektense insanların çekinmeden birbirleri ile konuşması taraftarıyım..

Ama bir de şu var ki, bir kadın, artık kendi evi ve özel hayatı olan oğlunun evine kayıtsız şartsız zart zurt girip çıkmanın mantıklı bir açıklamasını nasıl yapar acaba?

Tek cevap ''oğlumun evi benim evimdir'' olur herhalde.. Bu şekilde düşünen, zart zurt kendi evi gibi vakitli vakitsiz girip çıkabilen bir insanın da artık ''beni istemiyorlar herhalde'' diye düşünmesi bence konu sahibi arkadaş için çok da vicdan yapacak bir durum değil bence..

Son düzenleme:
bu arada biz burda kendimizi paraladık ama konu sahibi nerde acaba.. neyse öyle bir konu açmış ki kendi okuyamasa bile fikirler başkasına yardımcı olur inşallah..

- Böyle Kayınvalideyi ne yapmalı ? Soruyorum
- kayınvalidemden kurtulma fırsatı..ama karar veremiyorum.Yardım lütfen (başlığı okuduğumda öldürüp kurtulacak sandım)
- Kayınvalidesinin evine gelin giden arkadaşlar var mı? (Bu konu sabit bile yapılmış)

Bu bakşlıklarda sizi rahatsız ede ne peki ?
Fikir alışverişi yapılıyor (kimse öldürüp kutul diye akılda vermiyor)
erkek olarak bizi anlamanız pek mümkün değil en iyisi siz bir erkek sitesine üye olun. :mymeka:

FATUNUZ çok iyi cevaplar vermişsin tebrik ederim seni.SİNEM biran önce o kapıya ya kilit yaptır.ya önüne bişey koy.sonrada kaynanana bu kapıyı kapattım burayı kullanmıyorum artık de.orası senin evin ya ne kadar sinir oldum ne kadar anlayışsız bu erkek anneleri ..........................

- Böyle Kayınvalideyi ne yapmalı ? Soruyorum
- kayınvalidemden kurtulma fırsatı..ama karar veremiyorum.Yardım lütfen (başlığı okuduğumda öldürüp kurtulacak sandım)
- Kayınvalidesinin evine gelin giden arkadaşlar var mı? (Bu konu sabit bile yapılmış)

bence arkadaş çok güzel başlık açmış. kezencik siz erkeklere cok büyük rol düşüyo nemi adil olucaksınız anaysa ana eşse eş gerektiginde masayı vurmasısnı bilceksiniz ne süt verdi dige eşini her gün aglatmasımı lazım başlık açan arkadaş eşine demiş ama o senin zihniyetinden heralde kayıtsız kalmış

Duygusallığım kalmadı 20 sene geçti çünkü aradan. Sadece biraz da eşinizin ve kayınvalidenizin gözünden bakın istiyorum. Ne yaptı kayınvalideniz size önünüzden yemeğinizi mi aldı ? Tokat mı attı ? Kılık kıyafetinize mi karıştı ? Ölmeden mezara mı koydu sizi ? Yapmayın yahu biraz da empati yapın...

Tipik erkek psikolojisi normal olarak..

Eşinizin annesi malum bir kapıdan zart zurt girip çıksa evinize ''yine aynı şekilde düşünürüm, yemeği mi aldı canım kadın ne var yani '' mi dersiniz çok merak ediyorum..

Ben ki her çoğunlukla gelin_kayınvalide olaylarında kayınvalideleri desteklerim ama kapı olayı doğru değil, kusurabakmayın..

canım,ben senin yaşadıklarından bahsetmiyorum..biliyorsun,konu seninle ilgili değil.... konu sahibinin konusuyla ilgili yorum yapıyorum ben... senin yaşadıkların için istersen ayrı bir konu aç .....

ee bende ondan etkileneerk yazıyorum saten kendimi örnek vermem yaşayan bilir misali

ee bende ondan etkileneerk yazıyorum saten kendimi örnek vermem yaşayan bilir misali

ama senin konun onun sorunundan farklı. olay kapı ve her an kadının o kapıdan,eve dalması.... bu konu üzerine konuşulması gerekir diye düşünüyorum...
bak öyle olmuşki,bir arkadaş seni sanmış konu sahibesi..
sinem şöyle şöyle yap yazmış...

.SİNEM biran önce o kapıya ya kilit yaptır.ya önüne bişey koy.sonrada kaynanana bu kapıyı kapattım burayı kullanmıyorum artık de.orası senin evin ya ne kadar sinir oldum ne kadar anlayışsız bu erkek anneleri ..........................

ya olay inanılmaz

bir kere kazen bey (bey olduğunuzu sonradan öğrendim)
kadın sitesinde bi erkek olarak ahkam kesmeniz de çok hoş size bir kere bayan sanıp rep vermiştim pişman oldum...

Geri verebilirim repleri ya da helal edin vicdanım sızladı.

bir bayan olmadığınız için erkek annelerinin bazı beklentilerini anlamamış olmanız normal

Nedense beklentiler hep kadınlarda değil mi ? Arada kalan damadın neler yaşadığı kimsenin umrunda değil.

kız annesi evine gittiğinde kızım bana hizmet etmedi demez ama erkek annesi oğlumun evine gittim gelin bana hizmet etmedi der (yorgun musun işten mi geldi bir sorunla mı karşılaştın tınmaz)

Yüzyıllardır böyle yetiştirildi bu yurdumun insanı bir geçiş dönemindeyiz ve ılımlı olmalısınız.

oğlunun evi olur orası.... (biz bostan korkuluğuyuz ya....)

ama oğlunun evi...

kayınvalidem geldi evime ramazan oruçluyuz iftar 4.30 gibi oluyur ben 4 te eve gelebiliyorum bir çorba konmuyor ocağa bahane hazır "düzenini değiştirmeyim dedim" ama mutfağa bir giriyorum ttencere tava yeri değişmeyen şwey yok

Bak görüyormusun kadındaki inceliği düzenini bozmamak için ellememiş yemeği ama sonra içi rahat etmemiş biraz değişklik yapmış ne var bunda ?

annem de geldi evime ramazanda ama birgün yemek korkusu çekmedim.... benim onayım olmaksızın bir eşyamın yerini değiştirmedi....

Eminmisiniz ? Kumandanın dahi yeri değişmedi mi ? TV izleme alışkanlığınız da mı değişmedi ? Bunu lütfen bir kez daha düşünün.

nasıl bir mantık oluşuyorsa aslan gibi oğlan verdim bana hizmet edecek... sözümü dinleyecek mantığı oluyor erkek annelerinde hele hele eşinden istediği sevigiyi göremeyen anneler (ataerkil toplumdan gelen alışkanlıkla erkekler önemlidir ya....)
erkek evladına veriyor tüm sevgisini....
evladı evlenince (bilinçaltı bir olay bence) sevgi objesi elinden alınıyor...
vay sen misin bu hırsızlığı yapan....
ilk önce bana gelinecek...
eşyalar benim onayımdan geçecek....
gelin hizmet edecek..........
çocuğa benim istediğim isim konacak......

bu daha çoğaltılabilir....

çok nadir ben kız annelerinin böyle sıkıntılar çıkardığını duydum ve gördüm....

Sarı Keçeliler belgeselini incelemenizi öneririm. Yapımcısı ile bizzat tanıştım sergisine gittim. Bu söylediklerinizi çürüten fotograf karelerini göreceksiniz. Türk toplumunda kadının yerini çok güzel anlatan bir belgesel

erkekler de annlerine aşırı bağımlı oluyorlar.....

doğru söze ne denir ?

annem kötü niyetle dememiştir yapmamıştır

evet yapmaz

zaten alemin fesatı gelinler değil mi???

doğruları sizin ağzınızdan duymak çok hoş

tabiki eşimizle konuşacağız ilk önce bu durumları....

eşi arada neden bırakacaksın ki ?

ne demek cesaretniz varsa gidip kaynananızla konuşun....

var mı ? olsa konu çözülmüştü

sorunu yazan bayan demek ki kaynAnasıyla çözemeyeceğini düşünmüş ki konuşmak istemiyor....

Ya da tırstı

kazen bey...
lütfen bundan sonra bir konuya balıklama dalarken empati denen sitemi azıcık kullanın....

erkek görüşüne ihtiyaç duysak gider erkeklere yönelik bir sitede konu açardık....

zaten konu açıldığında yanlış bir yaklaşım görsek biz gerek açıklamayı ve yönlendirmeyi (kendi çapımızda tabi) yapardık....

yorumlarınıza oakdar sinirlendim ki....
dayamadım...
hoş bulnarı okuyup okumayacağnız da belli değil ama...

umarım okur da bundan sonra anne savunuculuğuna çıkmazsınız

bizler de evladız annelerin önemini değerini sizin kadar biliriz...

kimse kimsenin annesini (eşinin hele) yo kyere kötüleyip şikayet etmez....

Eleştirilere açık olmalısınız, ben sadece fikirlerimi beyan ettim dönem dönem gelip yazarım. 10 senedir sitenin ev sahibiyim 2-3 yorum olsa da söz hakkım olduğuna inanıyorum. Düşüncelerinize katılmıyorum demiyorum sadece birde işin bu tarafından bakın diyorum, ne ekerseniz onu biçersiniz diyorum. Kayıpları yaşadıktan sonra keşkelerle yaşamayın diyorum.

Benim annem bir melek !

sakın sen kaynananın üst katına çıktığında bu kadın senin evin betonunu deldirip, yukarıya merdiven dayamasın?:1shok:

esracım sana katılmamak mümkün değil.arkadaşım ben onun üst katına taşındığında bişryin değişeceğine asla inanmıyorum.eşin çok taviz vermiş çooookkkk...:oklava:

Kazenin evli olduğunu onunda bir kayınvalidesi olduğunu unutmayın burada kayınvalidelerden yana birşeyler yazdıysa demekki o eşi ile kayınvalidesi arasındaki dengeyi sağlayabilmiş bir erkek ve bu konuda takdiri hakediyor

ayrıca çok nadir olarak böyle konulara yorum yapar demekki bu konuda çok hassas bunuda unutmayın lütfen

yorum yaparken her kadın birgün kayınvalide olacağını düşünmeli bence gelin ve kayınvalidenin aralarında güzel anlaşmalarıda karşılıklı saygıyla alakalıdır iki tarafta birbirine önyargıyla yaklaşmaz karşısındakini, zaaflarını iyi tanırsa anlaşamamak söz konusu olmaz
yüzgöz olmadan karşılıklı saygı pekçok şeyi çözer
benimde bugüne kadar iki tane kayınvalidem olmuştur ne yaparlarsa yapsınlar bir tek gün bile onlara saygısız davranmamışımdır

ama senin konun onun sorunundan farklı. olay kapı ve her an kadının o kapıdan,eve dalması.... bu konu üzerine konuşulması gerekir diye düşünüyorum...
bak öyle olmuşki,bir arkadaş seni sanmış konu sahibesi..
sinem şöyle şöyle yap yazmış...

.SİNEM biran önce o kapıya ya kilit yaptır.ya önüne bişey koy.sonrada kaynanana bu kapıyı kapattım burayı kullanmıyorum artık de.orası senin evin ya ne kadar sinir oldum ne kadar anlayışsız bu erkek anneleri ..........................[/QUOTE

hadi ya okumadım valla canım oda dikkat etsin ama napıyım kayınvalide lafını duydumu tüylerm ürpeliyo

esracım sana katılmamak mümkün değil.arkadaşım ben onun üst katına taşındığında bişryin değişeceğine asla inanmıyorum.eşin çok taviz vermiş çooookkkk...:oklava:

Ooooo kayınvalideyi suçlu bulduk sıra damatta vurun biraz da ona...

Eleştirilere açık olmalısınız, ben sadece fikirlerimi beyan ettim dönem dönem gelip yazarım. 10 senedir sitenin ev sahibiyim 2-3 yorum olsa da söz hakkım olduğuna inanıyorum. Düşüncelerinize katılmıyorum demiyorum sadece birde işin bu tarafından bakın diyorum, ne ekerseniz onu biçersiniz diyorum. Kayıpları yaşadıktan sonra keşkelerle yaşamayın diyorum.

Benim annem bir melek !
senin tarafından bakmamızı istıyosun sen eki arkadaşın trafından bak bakalım yapabilcenmi evlisin mutfagından eşinin annessi dk da bi geliyo sana karışıyo seni yöönlendiriyo ee naparsın kafasını vur ekmegi alanlardan olup eyvallah mı yoksa yeter benimde özelim olsun....

senin tarafından bakmamızı istıyosun sen eki arkadaşın trafından bak bakalım yapabilcenmi evlisin mutfagından eşinin annessi dk da bi geliyo sana karışıyo seni yöönlendiriyo ee naparsın kafasını vur ekmegi alanlardan olup eyvallah mı yoksa yeter benimde özelim olsun....

Annecim hoş geldin, iyiki geldin, bende yorulmuştum kahve molası verecektim gel sana bir kahve yapalım az dedikodu yapalım derdim. Ondan sonra oğlunun dağınıklığından konuya girerdim (arı kovanına çomak) annede benim oğlum öyle şey yapmaz der sonrası malum...

sinem25 kayınvalidende kurtulmayı düşünmek yerine onunla uzlaşma yolları arasan daha uygun olur sonuçta senin eşinin annesidir ve onunla bir ömür boyu birlikte olmaya mecbursun bu iki taraf içinde en uygun çözüm olur

Kazenin evli olduğunu onunda bir kayınvalidesi olduğunu unutmayın burada kayınvalidelerden yana birşeyler yazdıysa demekki o eşi ile kayınvalidesi arasındaki dengeyi sağlayabilmiş bir erkek ve bu konuda takdiri hakediyor

ayrıca çok nadir olarak böyle konulara yorum yapar demekki bu konuda çok hassas bunuda unutmayın lütfen
yorum yaparken her kadın birgün kayınvalide olacağını düşünmeli bence gelin ve kayınvalidenin aralarında güzel anlaşmalarıda karşılıklı saygıyla alakalıdır iki tarafta birbirine önyargıyla yaklaşmaz karşısındakini, zaaflarını iyi tanırsa anlaşamamak söz konusu olmaz
yüzgöz olmadan karşılıklı saygı pekçok şeyi çözer
benimde bugüne kadar iki tane kayınvalidem olmuştur ne yaparlarsa yapsınlar bir tek gün bile onlara saygısız davranmamışımdır

kezen arkadaş veya sen allah size validenin iyisini vermiş şansınıza tabi arkadaş ise dert yanmış çözüm arıyo kazenin arkadaşı benim tarafımdan bakın degil de ben senden şanslıyım benimki seninkinde iyi dese daha makbul olur

buradaki çoğu arkadaş gibi kayınvalide problemi yaşamadım hiç. hatta kayınvalide demekten bile hazzetmem. rahmetli annem bana kaynanalık yapmadı ki bende ona gelinlik yapıyım (-ki nasıl oluyorsa!!!)

gelelim konuya..
evet sert tepki verenlerdenim bende ilk sayfalarda.
ama bu özel hayat müdaheledir.
ben kendi annemim bile evime çat kapı girmesine tahammül edemem, bunu anneme söyleyebilirim ama eşimin annesine söyleyem.
belki o anda kocamla öpüşüyorumdur, sevişiyorumdur. ev benim sonuçta istediğim yerde yaparım. belki de mutfak tezgahında (evet yuhhh ama misal yani:1closedeyes:)
ama her an mutfaktan biri çıkacak endişesiyle niye yaşıyım ki..

sevişmeyi geçtim, kavga da ediyor olabilirim. bağırıyorum, çağırıyorumdur belki. hangi anne çocuğunu bağırılması görmek ister. haklı ya da haksız farketmez.

eğer erkek bu kapıdan rahatsız değilse yapacak birşey yok tabiki. konu sahibi istediği kadar kendini paralasın.
ama erkek tarafı da rahatsızsa konuşmak ona düşer bu durumda kanımcaa.s.

Son düzenleme:
Annecim hoş geldin, iyiki geldin, bende yorulmuştum kahve molası verecektim gel sana bir kahve yapalım az dedikodu yapalım derdim. Ondan sonra oğlunun dağınıklığından konuya girerdim (arı kovanına çomak) annede benim oğlum öyle şey yapmaz der sonrası malum...

peki hahve muhabbetini 24 saate bindirirse ne yapcan kazen arkadaş ben valide konusunda başlık açtım ordan devam ette bana yapılanı yani kahve içmeye davet edipte ne tepkiyle karşılaştıgımı sana yazıyım

Back
X