• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemden kurtulma fırsatı..Ama karar veremiyorum.Yardım lütfen

Valla ben evlilikten oldum olası korkmuşumdur zaten..:delphin:Olaya hiç kendi açımdan yaklaşmıyorum..Aynı şey kardeşim içinde söz konusu bile olsa bu durumu kabul etmezdim..Çünkü orası benim özel alanım ve kimse müdahale edemez..

Ablacım seninde ses çıkarmamak gibi hataların olmuş..Ama bunu kabullenip oturucaksın anlamına gelmez kii..Ne demişler hatasız kul olmaz.Bütün kaynanalar elbet kötü değildir,gelinlerde aynı şekilde ama hepside iyi değildir...Bir kaynana yan daireye neden kapı açtırma gereği duyar orası düşündürücü orayıda mı kullandı diye düşündüm..Ama öyle bile olsa oğlu evlenirken kapının kapanması gerektiğini bilmesi lazım..Kurulu düzeni bozamam falanda saçma sonuçta içinde daimi yaşamıyorsun araç gereçin olsa anlarım ayağınn alışması mı kurulu düzen Bi olay olunca geri kalmamak..Aile içi herşeye karışmak mı??

Ayrıca kapı zaten çalınmak içindir.Ben yan odaya geçerken bile içerde biri var mı?Diye rahatsız olduğumdan dolayı kapıyı çalarım kii odanın dolu olması şans Ayrı bir ev bu sonuçta herşey olabilir..İnsan rahat olmak ister ki birde kayınvalideme gelen misafirlerde aynı şekilde yapsınlar...:mymeka:(Bu daha da sinir bozucu bir durum) Ben orda kapı olsada kullanmazdım çünkü kullanmaya kalmazdı kapatırdım..

Tek taraflı dinliyoruz ama kayınvalidenin kapıyı kapatmamak için gösterdiği çabadan anlayabiliriz en basiti düşüncelerini..:delphin: Fazla sözede gerek yok heralde validehanım için..

Eşiniz çalışıyor sanırım annesini belirli sürelerde evde görüyordur ve tabiki bir erkek kadın kadar ince düşünemez ama bu durum gibi istisnalar olabilir.Ablacım ben pes etme derim senin iç huzurun söz konusu..Önce eşinizle konuşup ikna etmeye çalışın ortak bir karara varamıyorsanız,kayınvalidenizle tatlı bir dille konuşun oda ikna olmadıysa..

Her yolu denediğinzden dolayı diğer arkadaşlarında dediği gibi kilidi değiştirin gerekirse duvarda ördürün ne deyimm artık..
:1shok::kızgın::mymeka:

Ufak bir ayrıntı bu kapı sonradan yapılmamış önceden varmış.

Kazen,
aslında ufak bir ayrıntı değil,olayın ta kendisi işte bu kapı:delphin:

Arkadaşlar Kazen bey'e kızıyorsunuz ama size ufak ufak detaylar veriyor ve aslında önemli detaylar,çoğu yorumda duvar ördür,kilit vur denilen kapıyı arkadaşımız evlenmeden önce kabul etmiş,özel hayatının ve evinin sınırlarını baştan çizmesi gerekirdi,nereden bilecekti kayınvalidesinin o kapıyı sürekli kullanacağını dediğinizi duyar gibiyim,elbette bilemezdi ama az çok yine de olabilecekleri kestirebilirdi,şimdi kayınvalidesi ve eşi evde yokken kilit değiştirmesi veya duvar ördürmesi sorunu çözmez aksine olayları daha da alevlendirir,kayınvalidesinin üst katına taşınması da çözüm değil.

Kayınvalidesiyle konuşup anlatması gerekir,tamam eşi de annesine insiyatifi vermiş ama bir erkek kalkıpta annesine gelme,burası bizim evimiz bizim özelimiz diyemez,kadın kadına konuşmak her zaman çok daha etkilidir,he kayınvalidesi bu konuşmadan anlar mı?Anlamasa bile en azından gelin olarak vicdanı rahat olur,eşini arada bırakmış olmaz,evliliklerde kadın veya erkek için anneyle eş arasında kalkmak çok kötü bir durumdur.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi,her kayınvalideninde bir iletişim yolu vardır,önemli olan bu yolu keşfedebilmek.Kırmadan dengeleri sağlayarak hem özelinizi koruyabilirsiniz hemde kayınvalidenizle ilişkinizi saygı çerçevesinde yürütürsünüz.

15 yıldır evliyim,kayınvalidemde sağ Allah ömür versin,sağolsun bana hiç kayınvalide olmadı,hatta bu sözün anlamını bile kavrayamam,o benim annem,hiç mi sorun yaşamadık,yaşamışızdır ama ben annemi karşıma alıp konuşunca ortada sorun diye birşey kalmazdı,hala da öyledir hatta oğlu aramaz ben ararım,telefonu hemen eşime verip bak oğlunda seni özlemiş derim,ben gidemesem eşimi gitmesi için desteklerim,biraz sabır biraz anlayış,ben sorun yaşayan arkadaşlara göre şanslıyım,eşimde bende annelerimiz konusunda dengeyi sağladık ve annen mi ben mi diyerek seçim yapma noktasına gelmedik,eşlerinizin,kayınvalideleriniz huyunu suyunu,olaylar karşısındaki tepkilerini,onlara nasıl yaklaşacağınızı da en iyi siz bilirsiniz.
Siz konuşup sorunu çözmedikçe fizana da gitseniz sorun yine aynı sorun,bu seferde 1 aylığına kalmaya gelir ve sil baştan:delphin:

Arkadaşım yerinde olsam kayınvalidemlere giderken o kapıyı kullanmazdım, sokak kapısını kullanırdım hiç üşenmeden, insan olan zaten anlar, olmayana ne yapsan boş.

valla biz millet olarak çok zekiyiz bu konularda al işte vatandaş apt.
apt.a köprü yapmışş
eeeeon1.png

86717413pb0.png

kafamçokkarıştı
İşte budurkafamçokkarıştıdelikafadulden:1shok:

valla böyle şeyleri okudukça korkuyoru ne yalan söyliyim...evlendiğimde kayınvalidem ile altlı üstlü oturucaz.erkek arkdaşım sorun olcaksa senin için başka bri yerde de oturabiliriz diyor.ama o ev çok güzel denize sıfır falan ve çok büyük...ayrıca kayınvalide adayım da zamaında çok çektiği için kayınpederinden falan hep bana dert yanardı yani bu tür şeylerin yanlış olduğunu biliyor ve bana o şekilde düşüncesiz tavırlar sergileyeceğini sanmıyorum.ama şimdi okuyunca buradakileri korktum ya değişirse diye...elbette anahtar vericez ona da bizim zaten komşuda bile anahtarımız var her ihtimale karşın..ama o anahtarı kullanacağını sanmıyorum hatta şuan yani 5 yıldır tanıyorum kayınvalide adayımı ve değil anahtarla gelmeye ben çağırmadan evime gelcek birine bile hiç benzemiyor...
zor bir durum gerçekten ama bence kayınvalidenizle konuşun anne rahatsız oluyorum de.sen yine gel ama kapıyı çalıp da gel normal kapıdan de...eşleri araya sokmak çok da doğru değil.eşimiz bir konuda bizi aaraya sokmaya kalksa kendi ailemize karşı biz nasıl konuşabilirz onları kırmak istemeyiz.o yüzden kendiniz halledin bu problemi.

Konu sahibi arkadaşım,sen bu evliliğe ne yazıkki baştan kabul ederek 1-0 başlamışın....
Ailenin yanına döndüğünde eşin ve ailesi sana yine 2 seçenek sunmuş,ya ayrıl git yada kapı işini unut..
Sen kapı işini sineye çekince durum 2-0 olmuş.....
Eşinde bu konunun açılmaması için seni ciddi şekilde uyarmış....
Pekiii sen kendi adına neler yaptın???
İlla kavga gürültü şart değil,soğuk durabilirsin,her daim üzgün,mutsuz görünebilirsin eşine....
Kayınvalidene tavır alabilirsin,yani aaaa olmazki bu kadarda vs.gibi...
Üstelik oraya giderken tel.aç müsaitmisiniz size geçeceğim de:1shok:kaydirigubbakcemile3 Sonrada dış kapıdan zile basıp geçkaydirigubbakcemile3
Evinede aynı şekilde dış kapıdan gel-tatlicadiarzu-
Ve bu hareketten ne tepki alırsan al,asla asla yılmadan usanmadan devam ettir.....
Gece gündüz evin içinde görünce çığlık at,ödümü patlattın anne de:sm_cool::roflol:
O kapıyı asla asla kullanmakötükedihüso
Önemli olan herkesin sınırlarını bilmesi,size, özel yaşama saygı duyması....
Sonuç olarak duvarda ördürsen, üst katada taşınsan(merdiven kesin yaptırır evin içinden)
önemli olan size saygı duyabilmesi....
Ama sen tavrını koyarsan o kapı ardına kadar açıkta olsa, girmesi biraz zor olur gibime geliyor...

resme bayıldım bencede öyle bi eve baştan girmemeliydiniz eşinizin mesafe koyması en doğrusu... siz yapsanız kötü olursunuz. oturduğum şehirde gelin kaynana aynı evde oturmak meşhur. hatta evi olan kaynana evini kiraya verip yeni gelinin evine yerleşiyor. neymiş gelin gençmiş cahilmiş başını beceremezmiş vs.kötükedihüsotabi şu zamanda gençler bunu kaldıramadığı için çok fazla sorun ve boşanma var sırf bu yüzden eşini aldatan erkekler olduğunu duyuyorum. evde karısıyla doğru dürüst muhabbet edemeyen adam napsın... herkes böyle demiyorum. ama özellikle yeni evlilerin yalnız olmaları lazım :asigim:dinimize görede anne baba bakıma muhtaç değilse böyle bi şey uygun değil diye biliyorum mahremiyet diye bişey var canım:jeyyar:

Konu sahibi arkadaşım,sen bu evliliğe ne yazıkki baştan kabul ederek 1-0 başlamışın....
Ailenin yanına döndüğünde eşin ve ailesi sana yine 2 seçenek sunmuş,ya ayrıl git yada kapı işini unut..
Sen kapı işini sineye çekince durum 2-0 olmuş.....
Eşinde bu konunun açılmaması için seni ciddi şekilde uyarmış....
Pekiii sen kendi adına neler yaptın???
İlla kavga gürültü şart değil,soğuk durabilirsin,her daim üzgün,mutsuz görünebilirsin eşine....
Kayınvalidene tavır alabilirsin,yani aaaa olmazki bu kadarda vs.gibi...
Üstelik oraya giderken tel.aç müsaitmisiniz size geçeceğim de:1shok:kaydirigubbakcemile3 Sonrada dış kapıdan zile basıp geçkaydirigubbakcemile3
Evinede aynı şekilde dış kapıdan gel-tatlicadiarzu-
Ve bu hareketten ne tepki alırsan al,asla asla yılmadan usanmadan devam ettir.....
Gece gündüz evin içinde görünce çığlık at,ödümü patlattın anne de:sm_cool::roflol:
O kapıyı asla asla kullanmakötükedihüso
Önemli olan herkesin sınırlarını bilmesi,size, özel yaşama saygı duyması....
Sonuç olarak duvarda ördürsen, üst katada taşınsan(merdiven kesin yaptırır evin içinden)
önemli olan size saygı duyabilmesi....
Ama sen tavrını koyarsan o kapı ardına kadar açıkta olsa, girmesi biraz zor olur gibime geliyor...

aynen sana katılıyorum

Canım o kapıyı oraya koyduran üst kata taşındığında da evi dublekse çevirir benden söylemesi.Bence taşınma.Kapının kilidini değiştir,duvar ördür diyenlerede karşıyım bence olaylar böyle daha çok büyür.Kendi başına bi işe kalkışma.Bence biras bekle o kapı olayı bi yatışsın.O arada da diğer arkadaşların dediği gibi kocana evde sürprizler hazırla biras açık saçık gez.Kaynanan gelip öyle gördüğünde de hiç bişi deme ama o an tadın kaçsın sürprize tatsız devam et suratın asılsın.Zamanla kocanda farkeder zaten.Sonra yavaştan yavaştan kavga gürültüsüz tatlı bir dille anlat kocana.Zıtlaşınca tartışınca hiç hallolmuyo işler.Erkekler böyle tatlı ve mantıklı konuşunca yumuşuyorlar.Kocamdan biliyorum.:jeyyar: Yine kapı kalsın ama dış kapıdan gelsin fln dersin.Bunu kabul ettirdikten sonra gerisi gelir zaten.O kapıyı kilitlersin daha sonraları.Sonra tamamen kaldıttırırsın.Ama fazla üstüne gitme kocanın tatlı dille anlayışla anlat.

Soylediklerinize kendı hayatım adına degıl ama yakınlarımın hayatı adına katılıyorum.Ama bu tıp durumda kişilik gelısımı cok onemlı.Benım kız kardesım de aynen sizin soyledıgıniz gıbı altlı ustlu oturuyor.Hıc bı sorun yasamadıkları gıbı bır suru de artı yonlerı oluyor.Annemlerde erkek kardesım ve esı ıle altlı ustlu oturuyor.Onlarda da sıkayet degıl bır suru artı yon goruyorum.Bunlar sadece benım gozlemlerım de degıl kendılerı de bunu dıle getırır hep.Ama soyledım ya kişilik gelısımıyle ılgılı bırsey.Sız sıketcı olmayabılırsınız,kardesım de olmuyo,gelınımız de olmuyo.Bana gore sız ve sızın gıbı ınsanların karsınıza cıkanlar kişilik bakımından gelısmıs ınsanlar.Muhtemelen hıc bı zaman hıc olmadık bı zamanda cat kapı gelenınız olmadı.Yaklasık ıkı yıl bende bu sekılde yasadım.Assagı ıle yukarı arasında merdıvenle.Ama ne zaman işim olsa hıc kımse gelmezdı takı supurgenın sesı kesılene kadar.Yorgunlukdan az uzansam amanınnn basımda kaynana.Dusdan cıkarım cocukmu uyandı dıe kapısı kapalı odaya dalar(!)Bu bahsettıgım de kişiliği gelısememıs karsısındakıne duyulması gereken saygıdan bı haber ınsanlar.Siz ve sizin gıbı bu konuda sanslı ınsanlar da emınım vardır.Umarım bu konuda herkezde bı parca da olsa sans olur da hayatın hıcbıryerınde bu tip sorunları olan kadınlar olmaz.
Sevgıler...

Aslında düşündüğünüz gibi değil anlatsam belki topikteki diğer konular kadar dikkat çekebilecek
sorunlar yaşadım. Hani herkes kendi yaşadığını bilir ya...
Konuyu kendi adıma yönlendirmek istemem. Benim asıl söylemek istediğim;
sorunumuzu doğru kişiyle çözme yoluna gitmeliyiz. Kimse problem yaşadığımız onunla.
Herkes aynı şeyden anlamayabiliyor, doğru bir yol bularak belki deneme yanılma yoluyla
bir şekilde kırmadan, kırılmamıza izin vermeden çözüm aramalıyız.
Ama eşleri araya koyup onları zor durumda bırakmamalıyız.
Baktık olmadı belki o zaman çözüm ortak aranır.
a.s

konu ne çok uzamış böylekafamçokkarıştı
sayfaların hepsini okuyamadım,şöyle bi göz gezdirdim.kazen,ilona ve paralel yorum yapanlara katılıyorum.
burada ilk suçlu gelin hanım,daha sonra gelinin ailesi,daha sonra damat bey,en son kaynana..
gelin hanıma;cilveyle,nazla kapıyı kapattırırım demek ne demek?içine sinmeyen,seni rahatsız edecek bişeyi nasıl kabul edipte evlendin?o kapı kapanmadan ben evlenmem diyecektin gerekirse.
biz kadınlar evlenipte adamın koynuna girince nasılsa her dediğimi yaptırırım diye düşünüyoruz ama işte bu kadar basit düşünürsek bu sonuçlarla karşılaşıyoruz.
onu geçtim hadi.öyle böyle bi şekilde restini çekip evden ayrılmışsın.peki dediğin şey yapılmayıp,üstüne birde çirkef diye lafı işittikten sonra hangi düşünceyle geri gelip bide çocuk yaptın?
sen kendini bu kadar küçük düşürürsen kim saygı duyar.
üzgünüm ama havalara fırladı gene yerine oturdu derler.
demişlerdirde...
ayrıca ailen bu şartlarda nasıl geri dönmene izin verdi oda ayrı konu.
damat bey istese her şeyi düzeltebilecekken karışmıyor.yani herşeyi karıştıran o aslında.yapacağı şey çok basit.anne ben rahatsız oluyorum,bu kapıyı kapattıracağım diyecek o kadar.ama demiyor.karısında yeterli kararlılığı göremediği,gerçekten rahatsız olduğundan emin olamadığı için belki de.(öyleya gerçekten rahatsız olan gittikten sonra sorun çözülmeden geri gelmezdi.)
kaynana dersen yüz bulmuş oğlundan at koşturuyo işte.
suçlumu?tabi ki suçlu?
ama diyorumya;kadın kendine saygı duyup olmazsa olmazlarını sıralamazsa,eşine ağzına geleni sayıp iş tutarlılığa gelince edilen lafları yutup geri gelirse,bu sayede eşininde saygısını kazanamazsa kayınvalide ne diye düşünsün gelini...
üzgünüm ama fikrim bu.
bu raddeden sonra ben olsam gider ve gerçekten bu sefer sorun çözülene kadar geri gelmem.
yok gidemeyeceksem de sürekli dır dır yapmam ve kaderime razı gelirim.(konuşmak işe yaramamış çünkü)

ne duvarmış ne kapıymışta sayfa sayfa sorun olmuş...ya evlenecegınde hıcmı tahmın etmedı...o kapı oraya her halde aksesuar ıcın konmadı...
neden sımdı sorun oldu kı...ya evlenmeden o kapının caresıne bakılacaktı...ya da oyle kalıcak...
evı almak ıcınse....koskoca sehırde ev mı yokta bu sorunlu eve takılıp kaldınız....

ya bu evı cekıceksın yada dırdırı kesıceksın ...yada onceden yaptıgın gıbı gıdıp sorunu cozmesı ıcın esıne bırakacaksın....
ev senın degılmı tut bır usta ...yaptır duvarı demısler..bence yanlış madem onceden o duvar yapılacaktı....
bır seye baslamadan sonunuda düşünmek lazım...sonradan işin içinden cıkılmaz oluyor...

kızlar lütfen bana akıl verin daha sözlü bile değilim ama çoooooooookkkk kötü durumdayım ve kimse ben gibi çekmemiştir....
konu açmak istiyorum fikir almak için ama nasıl açılır bulamadım
3 senedir sevgilimle birlikteyiz okulu 6 senelik olduğundan ve askerlikten sebep beklemek zorundayız
2.senemizde ailesi ile tanıştım ve beni kendi ailemden bile daha çok ilgiye boğdular ama bende kimseye ii olmadığm kadar onlara iyiyim.. Yanlız bende bi elti var düşman başına. Farklı face adresleri alıp sevgilimle beni ayırmaya çalışmalar.. arkamdan konuşmlar, iftira atmalar. Sevglimin abisinin koluna girmeme laf etmeler.. Evinde içtiğim kahvenin lafını yapmalar.. Kayın validemle aramı açmalar.. kadın beni öyle severki ama onun korkusundan bana sevgisini belli edemio..
ki ben herkese nasılam onada öyleydim.
ben üni mezunuyum o lise ama beni beğenmemeler hafif göstermeler kaynımla kardeş gibiydim şuan kaynım yüzüme bakmaz..
sevgilim hep arkamda çok şükür.. kardeşini aldı konuştu.. ama zehirlemelere dewam edio..
rüyalarıma giriyo bigün face şifresini çözdüm bi baktım benle ilgili yazılar neler neler.. ben herkesle canımlı cicimli konuşuomuşum..
eşinede beni diğer eltim ile ayırd edio dio.. o kdar sinir olmağa başladım ki... neler çektim anlatmakla bitmezz :( evinde tencere çizilmiş hep ben yapmışmışım ki ben elimi sürmedim bişeye.. salçası bitmişmiş ki ben asla kullanmadım hep böle kçük seylerin lafı ne yapcam bilmiom...

canım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için..
biliyormusun birde şöyle bi sorun var sözlümle benim babamız yok herşeyi kendimiz yapacağız
kayınvalidem herşeyi eltim ve kaynıma yapıyo biz bu yaz evlilik düşünüyoruz hiç bi maddi manevi desteği yok..
eltimin korkusundan bana sopuk durması beni çok üzüo sözlümde üzülüo annesinin kullanılmasına..
ama benim daha büyük sorunum var eltim sert kawgacı old. için sözlümün teyzeleri annesi evlenince benim kayınwalidemle yasayacağımı söylüo ben çok yumuşak başlıymışım herkesle uyum sağlıomuşum.. ama ben 17 yasıma kadar babane ile kadım çok zor günler gecirdik, anne babam ayrıldı ananeme yerleştik 24 yasımdayım bu yasa kadarda anane ile yasadım o kadar zorki insanın anne babasından oluşan dış etkilerden bağımsız yuwası olmaması ağzım o kdr yandıki ewlenincede kayınwalide ben biterim artık.. sözlüm ilkin annesi ile yasama taraftarı idi o elti fena die.. ama ben bunları uzun uzun anlattım yoksa hiç günahıma girme dedim tamam diyo ama korkuom hak mı bu her türlü maddi yardımı eltimlere yapıo aama ilerde benle yasayacğını söylüo herkese ben ne yapacağım şaşrıdım.. sözlüm otur dio oturuo kalk die kalkıo onun korkusundan yanımda bile duramıo birde benle yasayacağını kafasına yerleştirmiş... ki aynı yöre insanı olsak .. değiliz ben çok gittim onlara onlar sözlüm okurken çok geldiler çok farklıyız siyasi acıdan dini açıdan sözlümün annesi ile inanılmaz farklıyız nerde nasıl dawrancanı bilmio.. ben anlatsam inanmazsınız özünde iyi bi insan beni sewer ama oğlunun büyüdüğünü we ayrı bi yuwa kuracağı bilinci gelişmemiş.. her ortamda ben baktım ben okuttum ben büyüttüm e dünyaya getirdiysen bakmak zorundasın karşılık beklio .. ben istemiom birlikte yasamak eltim aslında amacına ulşatı kimse onun ewine gitmio kayınwaldem kaynıma çok acıo çok yardım edio ama ilerde bizim yanımıza yerleşceni sölüo ben ne yapacağımmmmmmmmmmm sözlümüde çok sewiyorum

Back
X