Kayınvalideme bakmalı mıyım

Dayınız sabırlı adammış başkası olsa ne yapar eder boşar yeniden evlenirdi.

Onun da hataları vardır

Evlilik tek taraflı yıkılmaz

İkisinin de kendi içlerinde farklı travmaları vardı bunlar da tetiklendi vs

Olan çocuğa oldu ama bu ortamda bir baltaya sap olamadan kaldı mesleksiz vs bilmiyorum ileride hayat ona ne getirecek

Bakmak derken? Bakıma muhtaç mı eli ayağı tutmuyor mu?
şuan benden sağlam. hiç bir problemi yok. olmasında inşallah.. ama baskı uyguluyorlar herkesin içinde bana bakacam mi yavrum diyor, öle yerlerde soruyor ki ama.. hatta onu geç eşimin teyzesi halası bile bana bakacan mi bakacan mi valla tırlatcam bu manyakların içinde sabah uyanıyorum içim sıkılıyo akşam öle hiç bireyden keyif alamıyorum düğünümden beri düğünüm de dahil hep mutsuz ettiler beni o günden beri yüzüm asık

Yok ama tuhaflar.. eşimde psikolojik baskı uyguluyorlar bana da. hiç bir faydaları olmadı bize 5 kuruş hakları yok üstümüzde. Ama gel gör ki bize hiç bişey yapmayıp, bizden herşeyi bekliyorlar. bizi hiç bişeye katmayıp, işlerine gelince, bişey istenirken akıllarına geliyoruz. ilerde de öle olacak. Şimdi onlar kıymetli halbuki yemin ederim nefret ediyolar birbirlerinden, ben kıymetsizim. Ama iş bakmaya gelince yine akıllarına direk biz gelicez bide en küçüğüz ya.. pek ses çıkartamıyoruz o yüzden.. bilmiyorum kaynlarımın büyük olması saygı duymamı gerektiriyor mu her haksızlıklarında ondan da emin değilim
Haksizlik yapildiginda saygiyi bozmadan gereken cevabi vermedigin surece insanlar iyi niyetini cok guzel kullanir. Kayinvalide neden geliyorsun demisse gitme. Ayda yilda bir git. Gittiginde esinle git. Bir iki saat otur cok kalma. Mumkun mertebe kayinvalide ile yalniz kalmamaya calis ki esin de kayinvalidenin laf sokmalarina sahit olsun. Senin bakmani soylediklerinde Alkah kimseyi wlden ayaktan dusurmesin. Evlatlarin var elbet bir hal caresini evlatlarin dusunur sirasiyla bakarlar de. Anlar herhalde.

Gerilimden mi besleniyor acaba kayınvalideniz? İnsan niye hiç sevmediği biriyle yaşamak ister hiç anlam veremiyorum.

Acaba bebek gibi ilgi çekmeye çalışıyor da ters psikoloji mi yapıyor 😑 Her türlü saçma

Siz de sesinizi çıkaramazsanız üstünüze basan çok olur. Anne hepsinin annesi niye sadece biri baksın?
gerçekten öyle.. Ben hastayım diyorum apandisitten ameliyat oldum millet benle ilgilendiği geçmiş olsun şöyle böyle buda diyo benimde oram ağrıyo ben diyorum grip oldum bende diyo yataktan çıkamıyorum vs. diğer gelinlerin arkasından kendi anasını arıyo ama beni aramış diye konuşuyo anasına gidiyo bana gelmiyo anasına bakar bana bakmaz tabi benim arkamdan da yapıyor aynılarını.. eli ayağı tutuyor hiç bir hastalığı yok yeminle ben haftaya operasyona giricem.. yok ben gezecem 1 hafta sende kalırım bir hafta onda falan diyo şimdiden gelecem gidecem vs. tamam gelsin ama bilmiyorum ya..

şuan benden sağlam. hiç bir problemi yok. olmasında inşallah.. ama baskı uyguluyorlar herkesin içinde bana bakacam mi yavrum diyor, öle yerlerde soruyor ki ama.. hatta onu geç eşimin teyzesi halası bile bana bakacan mi bakacan mi valla tırlatcam bu manyakların içinde sabah uyanıyorum içim sıkılıyo akşam öle hiç bireyden keyif alamıyorum düğünümden beri düğünüm de dahil hep mutsuz ettiler beni o günden beri yüzüm asık
De ki '' Bunları konuşmak için erken değil mi, turp gibisin maşallah canım anacım. Belki ben bakılacak hale düşerim, ne biliyon? Sen bana bakacan mı o zaman? '' de. Sesi kesilir. :)))))

gerçekten öyle.. Ben hastayım diyorum apandisitten ameliyat oldum millet benle ilgilendiği geçmiş olsun şöyle böyle buda diyo benimde oram ağrıyo ben diyorum grip oldum bende diyo yataktan çıkamıyorum vs. diğer gelinlerin arkasından kendi anasını arıyo ama beni aramış diye konuşuyo anasına gidiyo bana gelmiyo anasına bakar bana bakmaz tabi benim arkamdan da yapıyor aynılarını.. eli ayağı tutuyor hiç bir hastalığı yok yeminle ben haftaya operasyona giricem.. yok ben gezecem 1 hafta sende kalırım bir hafta onda falan diyo şimdiden gelecem gidecem vs. tamam gelsin ama bilmiyorum ya..
Sizin durumunuzda işin tuhafı şu ki çok farazi bir durumu konuşuyormuşuz. Kayınvalideniz sapasağlammış. Bunu dert etmek için biraz fazla erken değil mi sizce de? Kaynananın bilmem ne yılında geçirebileceği herhangi bi hastalıktan sonra size yerleşme isteği... belki kadın ani ölecek. Boşuna dert ettiğinizle kalacaksınız.

Onun da hataları vardır

Evlilik tek taraflı yıkılmaz

İkisinin de kendi içlerinde farklı travmaları vardı bunlar da tetiklendi vs

Olan çocuğa oldu ama bu ortamda bir baltaya sap olamadan kaldı mesleksiz vs bilmiyorum ileride hayat ona ne getirecek
Hayatın ne getireceği hiç belli olmaz hepimiz geleceği bilemeden yaşıyoruz

Kendini acındırma yani bu kadar saf olma biz ne yapalım?

Siz bakmayacaksınız. Diğer gelinler de bakmayacak.

Kendi çocukları bakacak. Ortada sizlik bir durum yok.

Sizin ebeveynlerinize de siz bakacaksınız
Damatlar ve gelinler bakmayacak.

Kayınvalidem eşi ile ayrı. Bir önceki konuda söledim en sevmediği gelini benim. Benden nefret ediyor. hep laf sokma, surat asma vs. sonra da durup bana bakacan mi diyor. Bana hiç kızı gibi davranmadı. Ben ona annem gibi davranayım istiyor. Bugün gidecektim aradım evde yokmuş diyor ki sen niye gelecektin. o nasıl bi laf ya..Velhasılı kelam ( inş doğru yazmışımdır :) nikah olmadan 7 gün önce eşimle beni ayırmaya çalıştı, beni hep dışladı, şimdi evde yalnız kalfı diğer gelinleri balı, canı, yavrusu.. Ben.. düşmanı sanki. Ama kabak bana patlayacak böle konularda çok salağım, tam bir kerizim. Benden bahsettikleri tek iyi şey çok merhametliymişim. Bu gidişle ben bakacam herhalde. Ama hayatım kayacak. Şimdi o çok sevdiği gelinleri, onların lafıyla tavır yaptığı bana postalayacak ilerde artik sonra ben naparım bilmiyorum. Bakmak istemiyorum ama eşimde zorda kalsın istemiyorum. millet ne güzel çıkıyor işin içinden ben asla bakmam deyip ben çıkamıyorum.
Bütün bunları unutup sevabına nail olmak istiyorsanız bakın. Bunları düşünerek bakmayın ama işkence olur böyle bu zorla olacak bir mesele degil

niye kendini bakma mecburiyetinde hissediyorsun seni sevmiyor madem bırakın da sevdiği gelinleri baksın.

hem eli ayağı tutmuyor mu kendi başının çaresine baksın. dili bir kıtadan diğer kıtaya uzandığına göre domuz gibi de belli.

Burdan anama sesleniyorum keşke senin gibi kaynanam olsaydı canım anam ayaklarının altını öpücüklediğim garip anam

Sizin bakma zorunlugunuz yok. Ama esinizin var. O ve kardesleri bir cözüm bulacak yeri geldiginde. Söyle bir gercek de var ama: Esiniz sizin desteginize yine de ihtiyac duyacaktir. Size terbiyesizlik etmesine veya kötü davranmasina izin vermeyin. Bir aileye gelin oldugunuz saygi kurallarini ortadan kaldirmiyor

Bana bakacanmı deyınce benımle ıyı gecınırsen bakarım de yoksa bakmam de. Elden ayaktan dusunce mecbur bakılır sonucta esınız onun evladı. Ama dusmeden yanınıza almanıza gerek yok. Dıger gelınlerın baksın anne onları daha cok sevıyorsun de yada. Benım kvdede bana bakarsa cakıltası bakar dıyor bazen bakarız zaman ne gosterecek ıyı gecınırsen bakarım belkı dıyorum. Nasıl ıyı gevınıyor benımle son 4 senedır arada bır surtusursek hemen gerı affettırıyor kendını.

Bunları konuşmak için erken ama bakacak mısın diye sorarsa Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin maşallahın var de. İlerde öyle bir durum olursa ne yaparım diye düşünüyorsanız bakıcı tutarsınız kayınvalidenizin yanında kalır sürekli. Siz de eşinizle sık sık yanına gidip yalnız kalmamasını sağlarsınız. Böyle olursa hem bakıma muhtaç kişi kendisini yük olmuş gibi hissetmez.

Son düzenleme:
Kayınvalidem eşi ile ayrı. Bir önceki konuda söledim en sevmediği gelini benim. Benden nefret ediyor. hep laf sokma, surat asma vs. sonra da durup bana bakacan mi diyor. Bana hiç kızı gibi davranmadı. Ben ona annem gibi davranayım istiyor. Bugün gidecektim aradım evde yokmuş diyor ki sen niye gelecektin. o nasıl bi laf ya..Velhasılı kelam ( inş doğru yazmışımdır :) nikah olmadan 7 gün önce eşimle beni ayırmaya çalıştı, beni hep dışladı, şimdi evde yalnız kalfı diğer gelinleri balı, canı, yavrusu.. Ben.. düşmanı sanki. Ama kabak bana patlayacak böle konularda çok salağım, tam bir kerizim. Benden bahsettikleri tek iyi şey çok merhametliymişim. Bu gidişle ben bakacam herhalde. Ama hayatım kayacak. Şimdi o çok sevdiği gelinleri, onların lafıyla tavır yaptığı bana postalayacak ilerde artik sonra ben naparım bilmiyorum. Bakmak istemiyorum ama eşimde zorda kalsın istemiyorum. millet ne güzel çıkıyor işin içinden ben asla bakmam deyip ben çıkamıyorum.
Görüşmeyin bile size niye geliyorsun ki diyen insanla aranıza mesafe koyun bi zahmet neden gidiyorsunuz ki.Eşiniz bırakın tek başına gitsin siz oturun evinizde aramayın da

Iyi anlaşsın veya anlaşamasın herkes sırayla bakar. Size her söylrdiklerinde bunu hatırlatın. Benim eşim tek çocuk degil, hep birlikte bakarız, herkes sırayla alır evine diyin.

Sınır, seviye koymayı öğrenin lütfen. İyi gününde kimin peşinde dört döndüyse bir zahmet şimdi de kaynanalarının bakımını üstlenmek zorundalar. Sakın merhametlisin falan diye gaza getirmelerine izin vermeyin.
Kim ilgileniyorsa ilgilensin şu an için. Ileride dönüşümlü yaşamak isterse gelinlerinde o zaman buyurup gelsin ama süreli. Sakın tamamen sorumluluk almayın, sizde onu hissettim. 😬

Back
X