• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideme cokmu yanlisndavraniyorumm

1 ay yiyip içip yatıp sonrada “ay ben evime öyle komşu misafir istemem, kimse haber vermeden gelmesin”. Kadın sizi istiyor mu bakalım, sordunuz mu beni misafir etmekten memnun musun diye? Yok ancak yatın. Genişlikte bir yere kadar.
Benim lafim ona degil buyursun gelsin basimin ustunde yero var onun bahsettogo arkdaslarini toplayip haftada iki kez cat kapi gelicekmis 3-5 kisi arkadaslarini tanimam etmem

:) Ya dedigim gibi biraz rahat bi insanim yerde oyuncak varmis.cocugun ustu kirliymis bana dokunmuyo

Ki ben is yapmiyosam kendi ogluda elini hic biseye surmuyo
Bana soylese sunu yap yap diye yaparim ama yok gecen eltimler geldi oturuyoruz kv de dediki.kalkin siz surdanda ben burasini bi supureyim e bizde kalktik

Onada bozulmus beklemiski 3 umuzden biri kalksin supursun

Yani hep indirek mesajlar veriyo
Yani bunun direki indireki mi var ? Süpürülcek yer bellidir. Pis olan yer kendini belli eder. Supür mu demek lazim ?

Benim lafim ona degil buyursun gelsin basimin ustunde yero var onun bahsettogo arkdaslarini toplayip haftada iki kez cat kapi gelicekmis 3-5 kisi arkadaslarini tanimam etmem
Bana hiç samimi gelmiyor bu başımın üstleri. Başımın üstünde taşıyacağım insanın değeri konuma göre mi değişiyor? Hürmetse hürmet saygıysa saygı. Neredeyseniz yardım edeceksiniz.

Yok kayinpederim vefat etti. Bunu esimde dedi tam konuyu bilmiyorum ama sen kocami istiyosun artik derdin ne diye bi tartismalari olmustu ki esim annesine bazen cok haksizlik yapiyo konusma tarzinds vs. Ama bugune kadar hic birbirimizin aile iliskilerin karismadik bisey demem bu konuda

eşiniz annesini "koca mı isyiyon " mu dedi?

kaynana çok garip oğlunuza nasl öyle şeyler söyler ... bir gün bile durmaz giderdim ... ya ağzından çıkanı duyacak yada torununun yüzüne hasret kalacak... bence bi rest çekmenin vakti gelmiş

Bana hiç samimi gelmiyor bu başımın üstleri. Başımın üstünde taşıyacağım insanın değeri konuma göre mi değişiyor? Hürmetse hürmet saygıysa saygı. Neredeyseniz yardım edeceksiniz.
Evime gelse evimdenmi kovucam sanki? Kapiyimi acmicam? Bu benim basimin ustudur. Saygi meselesi ayri olabilidigince tutuyorum kendimi ama onun bana soyledikleride saygisizlik degilmi bi yerde? Ki bunlarin bi cougu daha geldigim ilk gunlerde soyledigi seyler

Selam,
Eski uyeligime giremedigim icin yeni uyelik aldim. Kisa tutmaya calisicam, gec cevap yazabilirim.

3 haftadir kayinvalidemin yanind a köyde kaliyoruz zorunlu sebeplerden dolayi ben esim ve 2 ve 4 yaslarindaki cocuklarim.

Kayinvalidem cok evhamli ve takintili biri. Bana geldigimden beri surekli alttan alttan laf sokuyor ornek vericem.
Sizden ricam bende yanlismiyimbana onu soylemeniz.

Simdi benim yaptiklarim ve yapmadiklarimla baslayalim:
Sabah 9-10 gibi kalkarim yattigim yatagi toplarim cocuklarimin uzerini degistirim vs. Kahvaltiyi hazirlamaya yardim etmiyorum yada evde baska bisey yapmiyorum, yapsamda cok takintili oldugu icin zaten begenmicek.

Kahvaltidan sonra masadaki tabaklari topluyorum bazen o kadar.
Ev islerindede yardim etmiyorum dedigim gibi takintilari benim sinirlerimi ziplatiyo yapsamda begenmicek ve surekli laf soylicek bu yuzden hic bulasmadim. Iyimi bu yoksa yanlismi?

Ben genel olarak genis bi insanim insanlari takmam ne soylemisler benim hakkimfa vs beni ilgilendirmez
Ama canimi sikan kv cumleleri su son zamanlarda sunlar oldu

Esimin bi arkdasi var adi ali olsun alinin yeni oglu oldu benim kvden laf: alinin oglunu elife alicam (kizim) kiz alamadik onlardan oglan alalim bari (alinin kiz kardesinden bahsedio daha oncede bi vukuati var bu konuda komsu kizi olur kendisi ve benimde arkadasim. Daha once esim bi kere adi yasemin olsun yasemin ne yapiyo diye sordugunda, napsin seni bekliyo diye bi cevap duymustuk :O)

Neyse diger meseleler
Esimle ufak bi tartisma yasadik disari ciktik sakinlesmek icin geldigimde oglum aynen bunlari dedi:
Anne babaannem cici anne alcaz dedi beni baska anneye vecekmis vs.

Sonra esim bana durduk yere sarili oper gelirken cikolata vs getirir 4-5 sefer soyle bi cumle duydum:
Bak oglum benim yanimda bu kariya soyle sey yapma bak (yakin davranma demek istiyo)

Sabah kahvaltida cocuklara gazoz vermesi

Surekli kendi kendi kendine soylenip dirdir yapmasi vs beni baya yordu 3 haftada

Bu aksam tel elimde takilyorum cocuklarda oyuncaklariyla oynuyolar gelmis bana diyo ilgilensene biraz cocuklarla koca gun tel elimde sanki ben buyutmedim bugune kadar onlari neyiyile nasil ilgilencegimi bilmiyorum

Cocuklarinin yanindada surekli ben oglani daha cok seviyorum kizi istemem.

Bizim ilcede isimiz oldugunda cocuklari birakiyoruz, Allah razi olsun gozum arkada kalmiyo bu konuda bakiyo, ama oglumu hep dolduruyo annen seni sevmiyo annen seni yine birakti gitti vs.

Gecede cocuklar onunla yatiyo sadece bi odada soba var esimle biz soguk odada yatiyoruz bunu soyleyerek bile cocugu doldurusa getriyo

Surekli diyo sen yerles ben toplicam arkadaslarimi pazara ciktigimizde hep sana gelicez sonunda dayanamadim dedim ben komsuda istemem misafirde kimsede bana haber vermeden cat kapi gelemez

Buna benzer bi suru sey

Ben burda ev isi yaparim yemekte yaparim hic sorun degil ama icimden gelmiyo yanlismiyim? Benim evim degil benim duzenim degil daha once kv ile toplasam 1 ay bi araya gelmedik

Hep lafi kizim sana soyluyotum gelinim sen anlaya ceviriyo bende ustume alinmiyorum anlamiyorum sorun bendemi eger bendeyse kendimi degistiricem 1-2 hafta daha burdayiz cunku

Hayir tersliyorum sonra birazcikta uzuluyorum sanki ama hic biseyden memnun olmuyo sanki ben ona yardim etsem biseyler yapsam hala daha laf soyleyecek ve fazlasini isteyecek

Baya uzun olmus
Yanlışınızı görmek istemissinizvyanlisinizi söyleyeyim

Ne gibi bir nedenden o kadar uzun süreli kaldığınızı anlamadim ama çokta zor durumda değilseniz misafirliği nu kadar uzatıp iki tarafada sıkıntı vermenin mantığı yok

Bu arada yaşlı bir kadına o kadar iş yükü bırakmakta biraz vicdansizlik degil mi sizce ha beğenmeyebilir bir iki söyler vurgular o zaman yapmayıp çekilirsiniz geriye ama şuan 4 kişi hem maddi hem manevi külfet olmussunuz

Bu arada kaynak kötü niyetli degil ama patavatsız biri gibi geldi yoksa en azından şu uzun misafirlik süreci için laf cakardi

eşiniz annesini "koca mı isyiyon " mu dedi?

kaynana çok garip oğlunuza nasl öyle şeyler söyler ... bir gün bile durmaz giderdim ... ya ağzından çıkanı duyacak yada torununun yüzüne hasret kalacak... bence bi rest çekmenin vakti gelmiş

Genel olarak garip iliskileri var esim evde durmuyo dirdir yaptiig icin herseye soyleniyo. Esim aksam 7de cikip 11-12 gibi eve gelmesin aramaya basliyo suteklo gel diye ben bi kez bile aramiyorum bu surede.

Diger gelinleri torunlarinin hic biseyini yaptirmamis ne altini degistitmesine izin vermis ne dogru duzgujn kucagina almasina ben bu konufa boraz gevsek davrandim. Sonucta babaannesinden sakincamda nolcak diye

Ne gibi bir nedenden o kadar uzun süreli kaldığınızı anlamadim ama çokta zor durumda değilseniz misafirliği nu kadar uzatıp iki tarafada sıkıntı vermenin mantığı yok

Bu arada yaşlı bir kadına o kadar iş yükü bırakmakta biraz vicdansizlik degil mi sizce ha beğenmeyebilir bir iki söyler vurgular o zaman yapmayıp çekilirsiniz geriye ama şuan 4 kişi hem maddi hem manevi külfet olmussunuz

Bu arada kaynak kötü niyetli degil ama patavatsız biri gibi geldi yoksa en azından şu uzun misafirlik süreci için laf cakardi
Bende kotu niyeti oldugunu dusunmuyorum.

Yurt disindan donus yaptik ev isi aksadi o yuzden bi sure daha mecbur burdayiz bu konuda elim kolum bagli.
Maddiyat olarak evin ihtoyaclarimi vs elimizden geldiginde karsiliyoruz burda yeni duzen kurucaz ev duzmemiz lazim fazla paramizda yok ama ondan bisey istemedik
Ki evlenirken bize hic bisey almadi ne esya ne baska bisey diger iki ogluna hepsini almisti

Evime gelse evimdenmi kovucam sanki? Kapiyimi acmicam? Bu benim basimin ustudur. Saygi meselesi ayri olabilidigince tutuyorum kendimi ama onun bana soyledikleride saygisizlik degilmi bi yerde? Ki bunlarin bi cougu daha geldigim ilk gunlerde soyledigi seyler
Evden kovmama, kapıyı açma baş üstü değildir, mecburi bi saygı gösterisidir. İsterseniz kovun kapıdan, eşiniz de annesinin evden kovulmasını kabullenecek kadar geniş midir?

Kayınvalidenin çocuklara söyledikleri elbette cahilce ve korkunç. Gözünüz arkada kalsın yani bırakırken öyle rahat rahat gitmeyin bir yerlere. Ama kadın size kin min güdüyor heralde.

E tamamda her gun supurmeye ne gerek varki heleki koY gibi biyerde cocuklar zaten tek bi odadan cikmiyo
O ne demek oyle ? Temizligin köyu sehri mi var ? Bir odada yemek yenilir sobali evde. Ee nerdeyse her ogunden sonra supurulur. Insan oturdugu odayıda supurmez mi canim ?

Evden kovmama, kapıyı açma baş üstü değildir, mecburi bi saygı gösterisidir. İsterseniz kovun kapıdan, eşiniz de annesinin evden kovulmasını kabullenecek kadar geniş midir?

Kayınvalidenin çocuklara söyledikleri elbette cahilce ve korkunç. Gözünüz arkada kalsın yani bırakırken öyle rahat rahat gitmeyin bir yerlere. Ama kadın size kin min güdüyor heralde.
O benim annemi evden kovmustu, bu konuda problem yasamayiz. Sinirlarini bilmeyen kisilere duvar cekmek lazim ama ben galiba o dengeyi ayarlayamiyorum

O ne demek oyle ? Temizligin köyu sehri mi var ? Bir odada yemek yenilir sobali evde. Ee nerdeyse her ogunden sonra supurulur. Insan oturdugu odayıda supurmez mi canim ?
Bu oda tabiki her gun supuruluyo ama lullanilmayan oda ve giris vs de her gun supuruyo halilari kaldirip. Birde elektrik supurgesine karsi el supurgesiyle olcakmis. Benim hic alisik olmadigim seyler bi dusundum acaba bendemi.bi terslik var diye o yuzden konu actim buraya

40küsür yaşındaki kadın
yaşlı demek değil

Büyüklerimiz Gelin kısmı işiyle tatlı diliyle sevilir demişler böylede yasanmazki durmadan sözlü atışmalar büyük büyüklüğünü bilecek küçükte küçüklüğünü
Bence beni sevmesine gerek yok oglu sevmis almis o istemiyo diye birakcakta degil benim ailemde esimi sevmiyo ama 9 seneyi devirdik bu sekilde

Back
X