• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme de bohça hazırlanmalı mıyım?

Sadece eşime hazırlamadığım için pişmanın kvdem hazırladıhım bohcaya açıp bakmadan yüklüğüne koymuş çok agrıma gitmişti içindekileri kızının kv desine gönderirim dedi birde yaralandım şuan aklıma geldide.

Bu tip şeyleri erkekleri araci yapmak yerine anneler konusmali bence. Ben evlenirken annemle k.v konusmuslardi.ne biz onlara yaptik ne de onlar bize. kardesim evlenirkende gelinimizin annesiyle annem konustu.yine aynı sekilde kimse kimseye bohca yapmadi. nışan alışverisine gelinimiz beni cagirdi ama ben gitmedim ne gerek var siz kardesimle gidip beğenin alin dedim. Yani bana tuhaf geliyor gelinin camasirini geceligini benim görmeme ne gerek var. Babam kredi kartini kardesime verdi onlar ikisi aldilar.

Bu tip şeyleri erkekleri araci yapmak yerine anneler konusmali bence. Ben evlenirken annemle k.v konusmuslardi.ne biz onlara yaptik ne de onlar bize. kardesim evlenirkende gelinimizin annesiyle annem konustu.yine aynı sekilde kimse kimseye bohca yapmadi. nışan alışverisine gelinimiz beni cagirdi ama ben gitmedim ne gerek var siz kardesimle gidip beğenin alin dedim. Yani bana tuhaf geliyor gelinin camasirini geceligini benim görmeme ne gerek var. Babam kredi kartini kardesime verdi onlar ikisi aldilar.

Ben de o şekilde anneme dedirtecektim zaten tanışmaya geldikleri zaman samimiyet biraz daha ilerledikten sonra.. Ama ondan önce annesinin nişanlıma senin çeyizlerin diye bohça için bir şeyler hazırladığını söylemesi üzerine oba bohça istemediğimi belirtmiştim sonrası anlattığım gibi ilerledi bu yüzden

Merhabalar,
Nişandan önce nişanlıma hiç öyle bohça işlerine gerek olmadığını sevmediğimi annesinin de zahmete girmemesini söylemiştim. Nişanlım da annesinin önceden bir şeyler hazırladığını bildiği için ona bunu söyleyememiş. Ben de hevesi vardır dedim içimden ve uzatmadım. Daha sonra da sandık falan almış annesi(ki hiç istemediğimi biliyordu nişanlım) Bu süreçte bana bir şey sorulmadı ne istersin diye ben de çok takmadım zaten ayrı şehirlerdeyiz. Nişanda bohça geldi tabi hakkını yiyemem güzel süslenmişti. Ama içindekileri hiç beğenmedim 90 yıllardan kalma gibi her şey. Çok eski zaman işi. Evet bohça istemeyen birine göre çok takıldım buraya biliyorum ama yine de insan bi özen ilgi bekliyor. Onlar yalnızca bana bohça hazırlamışlardı. Şimdi bizim de bohça götürmemiz gerekiyor. Ben daha önceden kv, kp ve evdeki kaynım için bohçalık bir şeyler aldım yaptırdık da annemle ama şimdi ben vazgeçmek üzereyim sadece nişanlıma bohça götüreyim diyorum sonuçta onlar da sadece bana getirdiler. Bir yanım kötü mü düşünüyorum diyor açıkçası bilemedim sizce?
Not:Evet bu da bir dert benim için affedin😇
Evet nişanlın için hazırla iyisini yap bana gelen hepsi çöptü.Eşim kıymet bilmedi bilmeyecekse yapma kendi eksiğini al.

Hazir madem goturun verin. Herkes icinden geleni yapar,nasil yaparsaniz da oyle olur bu islerin bir kurali yok. Cok mutlu olursunuz insallah

Çok teşekkür ederim. İnşallah🤗
Yorumlardan sonra sadece nişanlıma yapmaya karar verdim.
Dedigim gibi bir kurali yok,nasil yaparsaniz oyle olur. Ben cok eglenmistim bohca meselelerinde, esim bana kendisi hazirlamisti,ben de esime ve aileden gorustugum birkac kisiye hazirlamistim. Umarim siz de severek eglenerek atlatirsiniz bu sureci

Ben hazırlamıştım ama hazırladığım parçalardan hiç birini üzerinde görmedim halbu ki tam onun zevki şeylerdi kasma boşver

Sadece nisanlita goturun,hrm sizi alisverise goturmemis hem sadece size getirmis ,faxlasina gerek yok

Madem yaptırdınız getirin hepsini bence . Siz karşı taraftan bohça istemediğiniz için belki de az yapmaya çalışmışlardır .

Ben böyle şeyleri hiç sevmem. Karşındaki kişi emek vermiş hazırlamış güzel/çirkin dert edilmez zaten hiç birimiz kullanmıyoruz onları teşekkür edersin kullanıp kullanmamak sana kalmış insanları kırmaya gerek yok nişanlında üzülür.

Aklıma içinden ayıcıklı pijama ve giyince göğüslere kadar gelen külot çıkan nişan bohçam geldi:sopa::sopa::sopa::sopa:
Yok yav vallahi haklıyım ben bu kadını sevmemekte. Kaç yıl geçmiş üstünden. Bak yine sinir oldum :63:

Seninki gene iyiymis dugun alisverisine gidince eltim bir poset getirdi ve magnifiaque bunlarin icinden istedigini secebilirsin annem secmeni soyledi dedi
Allah im actim ki kullanilmis gibi yazmalar patikler keseler 🙄bir kac tane sectim tabi ben hala bu kadinla nasil konusabiliyorum bazen sasiriyorum 😂kendime rezillik 🤒

Bohça işi bana saçmalık geliyor. Ben de İstemedim yapmış getirmişler bende eşime yapmıştım.. Ailesine yapmadım sevmemde zaten alışveriş yapmayı.

Merhabalar,
Nişandan önce nişanlıma hiç öyle bohça işlerine gerek olmadığını sevmediğimi annesinin de zahmete girmemesini söylemiştim. Nişanlım da annesinin önceden bir şeyler hazırladığını bildiği için ona bunu söyleyememiş. Ben de hevesi vardır dedim içimden ve uzatmadım. Daha sonra da sandık falan almış annesi(ki hiç istemediğimi biliyordu nişanlım) Bu süreçte bana bir şey sorulmadı ne istersin diye ben de çok takmadım zaten ayrı şehirlerdeyiz. Nişanda bohça geldi tabi hakkını yiyemem güzel süslenmişti. Ama içindekileri hiç beğenmedim 90 yıllardan kalma gibi her şey. Çok eski zaman işi. Evet bohça istemeyen birine göre çok takıldım buraya biliyorum ama yine de insan bi özen ilgi bekliyor. Onlar yalnızca bana bohça hazırlamışlardı. Şimdi bizim de bohça götürmemiz gerekiyor. Ben daha önceden kv, kp ve evdeki kaynım için bohçalık bir şeyler aldım yaptırdık da annemle ama şimdi ben vazgeçmek üzereyim sadece nişanlıma bohça götüreyim diyorum sonuçta onlar da sadece bana getirdiler. Bir yanım kötü mü düşünüyorum diyor açıkçası bilemedim sizce?
Sen kv kp bohcani yap ver sonradan lafi olmasin.Iyi kotu deme yaptin mi yaptin.

Canim aslinda biraz zevk meselesi tabi ama dantel el isi olduğu için eski gelmiştir gözüne onlar değerli guzel seyler aslinda
10 gun sonra cocugum doğacak kısmetse kayinvalidem yastık yapmis mesela 1980 dekiler gibi boyle renkli yuvarlak yuvarlak. Oya mi oluyor iste öyle 🤔 yelek yapmis düğmeli falan.
Sen madem hazırladın götür bence
Ne aldın ki sen onlara?
Yani işine yaricak seyler yok mu bana da yazma patik vs gelmişti mesela ama ne bileyim iç çamaşırı makyaj pijama gecelik terlik kahve fincan takimi bile vardi. Ama o tıp şeyler olmazsa olmaz iste bak sonra ise yarıyor cidden evlenince mutlaka kullancaksin😁

Ben bohça işini hiç sevmiyorum mesela,yani yapmak zorunda değilsiniz içinizden geliyorsa yapın

Biz de istemedik bohça. Kv asla giymeyeceğim 2-3 çamaşır, 2 havlu, 2 patik koyup getirdi. Annemin eli ayağına dolaştı, bohça istemediğimiz için biz de yapmamıştık. Utansın madem diye bütün aileye, hatta eniştelere bile hazırladık. Hepsine nevresim takımına, pijama takımına, parfüm, gömlek, çamaşırına kadar hem de. Oldukça da pahalı markalardan toparladık hepsini. Bana sorsan deliler gibi pişmanım. 5 parça şey karşılığında 5 bin param gitti. Anneme sorsan onlar utandı. (Tabi ki utanmadılar)

Merhabalar,

onlar sadece size yaptilarsa siz de sadece nisanliniza yapin..cok acilinca streste cok artiyor. en azindan tanidiginiz bildiginiz adama kullanmasini iatediginiz seyleri alirsiniz. yoksa kayinpedere bu gomlek olur mu asamasi cok kafa yorucu olabiliyor.

Back
X